Şimdi Ara

1.6 segmentinde Yeni Toyota Avensis mi? Yoksa Yeni Citroen C5 mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
14.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BasicAs

Bende yeni C5, kardeşimde yeni Corolla var. İkisi de çok güzel kaliteli araçlar yalnız kalkıp ta bu iki araç aynı sınıfta derseniz komik duruma düşersiniz.

daha ne diyelim arkadaş çok güzel açıklamış.

c5 ile corolla rakip ise o zaman c4 ile yaris mi rakip oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sissil

şunu anlamıyorum 1.4tsi motor falan filan diyorlarda bu motorun mantığını halen çözememiş bazıları adamlar vergi avantajı nedeniyle bu motoru çıkarmış 2.0 performansını 1.4 motordan almaya calısıyorsun mantık bu yani nekadar benzin okadar güç sanki motor benzin degil hava yakıyo kafa karıştırmasın kimse az maz yakmaz ayrıca kaç bin km gider bu motor bilende yok ??

peugeot citroenin yanında 5 para etmez tamircilerin en çok ekmek yediği araba bu peugeotlar.

abim c5 aldı 3 haftadır gelmesini bekliyoruz yani araba gelmeden soğudum açıkcası ama güzel araba.

ben olsam laguna alırdım tipi çok kötü ama o paraya okadar az yakıt yakan okadar güvenli okadar konforlu okadar atak bir araba yok ayrıca servisleri yaygın parçası bol ve diğer araçlar gibi değil atıyorum bir dogus oto caddy gibi fastiri fostik bir arabadanbile 400 lira servis ücreti alıyorsa passat ı olanın vay gele haline .

Yalan yanlış bilgiler yine...

TSI,ekonomik bir motor.Kullanmıyorsunuz,niye konuşuyorsunuz?TSI motorla fazla kasmadan 8.5 lt/100 km tüketim yakalayanlar var konumuzda.Ben de 8.5 lt/100 km.değerini gördüm,tabi biraz uğraşarak,normal kullanımda 9.5 lt/100 km yakıyor.

Bu motor kaç km. gider bilen yok.

Yalan yanlış bilgiler vermeye devam...

1)Alman forumunda gördüm,100-200 bini geçen var.Ayrıca şunu da söyleyeyim,motorların test edilmeden üretildiğini sanacak kadar bilgisiz misiniz?

Ben Fransız ve Japon arabalarını sevmem,bundan sonra da alacağımı sanmıyorum.Fakat biliyorum ki,hiçbirinin motoru 100-200 binde bitmez kolay kolay.Aracın montajında,malzeme kalitesinde sorun olabilir;ama motorda normal şartlarda sorun çıkmaz.

Laguna kadar atak araç yok.

Şüphesiz...

Servis pahalı.

Bir noktada anlaşalım,yetkili servisler pahalı oluyor.Çünkü günümüzde distribütörler yedek parçadan daha fazla kâr ediyor.Bunu adamlar da kabul ediyor.

Fakat aracın garantisi bitince,sanayide Renault-Volkswagen-FIAT vs. markaları arasında ciddi fark olmaz.Volkswagen'in birsürü özel servisi var,hatta bulunduğum şehir olan İzmir'de marka olmuş özel servisler de var,adamlar sadece VW Grubu araçlarına bakıyor,Audi A4-A6'lar da geliyor oraya.

Bir tanıdığım sanayide BMW'nin bakımını gayet uygun fiyata yaptırdığını söylüyordu.O yüzden bakım olayı da fazla dert değil bence.Şöyle bir şey var tabi,Allah korusun araçta ciddi bir sorun olur,o zaman pahalıya patlar.

Caddy,konusuna gelince.Bugüne kadar Caddy alıp da memnun kalmayan görmedim,gayet güzel araçlar.O parayı hakediyor mu haketmiyor mu tartışılabilir;ama sapasağlam bir araç olduğundan da eminim.

• Nasıl yazacağımı bilmiyorum....

Ama en iyisi hemen söylemek olcak sanırım... Ne C5 ne de avensis hiçbiri gittim ve Volgswagen 2.0 TDİ düz vites passat variant comfortline aldım.... Bu başlık ve sorulardan sonra alakasız oldu ama nasip diyeceğim...

C5 almaya gittim... Bayiye girdim hiç c5 yok.. Ne zaman gelir ? Mayıs ayı sonunda onda da renk seçeneği ve model seçeneği yok, sadece güöüş gri 1.6 SPXK sunroflu 54.500, 00.TL. Olmazsa haziran sonuna kalrsın ÖTV olayı biter, yetişmezsin... Hali ile bir moral bozukluğu...Ama olsun bir C5 alacağım bir de başka bir bayiden bakiyim dedim ve çıktım...

Arkadaşlar ertesi gün vw ye bakalım orda durumlar nasıl dedi ve girdik bayiye 1.4 DSG li otomotik İspanya için ürteilmiş bir vw comfortline ile trendline arası bir şey DSG li ama... Yanda da variandt duruyor 2.0 TDİ motor çok pahalıdır diye ilgilenmiyoruz. Ama güzelliği çekiyor insanı.. Ve satış elamanı alttanda olsa gelişen ilgiyi anlıyor ve bu 2008 model diyor fiyatı da normalde 78.500,00 iken şu anda 2008 model olması nedeni ile 63.750. diyor. Ve biz ayrılıyoruz düşünüyoruz hesap kitap ve sonuçta bu araç ile eve giderken buluyorum kendimi... 61.000,00 liraya anlaşmışız, eldeki megane II yi takasa sokmuşuz ve hakikaten zevk veren bir sürüş keyfi ve seçkin ön konsolu ile passatlanmış ve araba alım macerasını noktalamış bulunuyorum. İyimi Kötü mü Allah bilir... Ama gerçekten araç çok hesaplı geldi.. 2008 model ama sıfır ve hala ellerinde var...vw nin sayfasında fiyatların altında "2008 fiyat listesi " başlığı ile görebilirsiniz...

Başlık ve soru gelişen sonuç ile ilgisiz oldu ama evdeki hesap gerçekten çarşıyo uymuyor... Tüm yorumlar ve bilgiler için içtenlikle teşekkür ediyorum...

• C5 bana göre

hem dizel hemde tasarımı avensisten kat kat daha iyi

50 bin tlye kadar D sınıfı araç alcak olsam ilk bakcağım araç C5 olurdu benim dizel olması cezbediyor insanı
  • quote:

Orjinalden alıntı: myehram

Nasıl yazacağımı bilmiyorum....

Ama en iyisi hemen söylemek olcak sanırım... Ne C5 ne de avensis hiçbiri gittim ve Volgswagen 2.0 TDİ düz vites passat variant comfortline aldım.... Bu başlık ve sorulardan sonra alakasız oldu ama nasip diyeceğim...

C5 almaya gittim... Bayiye girdim hiç c5 yok.. Ne zaman gelir ? Mayıs ayı sonunda onda da renk seçeneği ve model seçeneği yok, sadece güöüş gri 1.6 SPXK sunroflu 54.500, 00.TL. Olmazsa haziran sonuna kalrsın ÖTV olayı biter, yetişmezsin... Hali ile bir moral bozukluğu...Ama olsun bir C5 alacağım bir de başka bir bayiden bakiyim dedim ve çıktım...

Arkadaşlar ertesi gün vw ye bakalım orda durumlar nasıl dedi ve girdik bayiye 1.4 DSG li otomotik İspanya için ürteilmiş bir vw comfortline ile trendline arası bir şey DSG li ama... Yanda da variandt duruyor 2.0 TDİ motor çok pahalıdır diye ilgilenmiyoruz. Ama güzelliği çekiyor insanı.. Ve satış elamanı alttanda olsa gelişen ilgiyi anlıyor ve bu 2008 model diyor fiyatı da normalde 78.500,00 iken şu anda 2008 model olması nedeni ile 63.750. diyor. Ve biz ayrılıyoruz düşünüyoruz hesap kitap ve sonuçta bu araç ile eve giderken buluyorum kendimi... 61.000,00 liraya anlaşmışız, eldeki megane II yi takasa sokmuşuz ve hakikaten zevk veren bir sürüş keyfi ve seçkin ön konsolu ile passatlanmış ve araba alım macerasını noktalamış bulunuyorum. İyimi Kötü mü Allah bilir... Ama gerçekten araç çok hesaplı geldi.. 2008 model ama sıfır ve hala ellerinde var...vw nin sayfasında fiyatların altında "2008 fiyat listesi " başlığı ile görebilirsiniz...

Başlık ve soru gelişen sonuç ile ilgisiz oldu ama evdeki hesap gerçekten çarşıyo uymuyor... Tüm yorumlar ve bilgiler için içtenlikle teşekkür ediyorum...

Hayırlı uğurlu olsun fakat bu sefer fotoğraf felan beklemiyoruz zira her tarafta passat dolu olduğundan merak edilen zerre kadar noktası yok...

• ben amerikada en cok satilan araclar konusuna bir anektot eklemek istiyorum. sonucta orada da arabalar icin ekonomi onemli ama yakit ekonomisi degil oarada 2400 cc honda civic gordumde. bakim ekonomisidir/ ki toyotalar hondalar az bakim istediginden cok satilirlar orada yedek parca ucuzdur ama iscilik cok pahalidir. 500 dolara bir 10 bin bakimi yaptiramazsiniz bile burada 50 liraya ustalarin yaptigi is orada yuzlerce dolardir. onun icin hep anlatir dururuz ikinci eller cok ucuz amerikada diye gozlerimde 500 dolara alinmis bir jeep gordum burada 1o bine gunude satardiniz/ ki alan arkadas yurur vaziyette aldi arabayi ama soyledigi ilk tamirci yolu gozuktugunde araba mezarligina gidecek diyordu. soylemem su ki honda civic kullanan bir arkadasim 100 bini gecince arabasinin tum motorunu sadece 700 dolara geistridi evet garip ama adamlar orada sadece motor satiyorlar rektefiye felan yok o kadar ucuza tum motor degisiyor. yani sonucta toyota ve hondanin orada cok satilmasinin sebebi firmalarin mantikli pazar plani yapmalari .ama yinede volkswagen olmasada bmw mercedes audi orada imrenilek bakilan luks arabalardandir citroen yada peugot gormedim hic cunku o sinif ve o pazarlama ve bakim islerinde bu arabalarin yerini tutacak bir suru amerikan mali araba var. kendi tarzlari disinda bir mantikla otomotov isine bakan diger ulke araclari tutuluyor. iste japon az bakim alman full kalite diye.citroen ve peugeot kalitesizdir demiyorum oralarin mantigina uymuyor diyorum.ama bir ferrari ve proche dsinda bir italyanda yok/ fiat diye bir marka hele duyan yoktur.

citroen c5 alirmiydm/ estetik tamam performan iyi belki ama ben biraz saglamlik ve sorunsuzluk dusurunoyrum c5 modeli bu ozelliklere sahip olmus olabilir ama fransizlarin bunu pekistirmek icin daha zamana ihtiyaci var.en azinda bizim piyasa icin..bende begeniyorum c5 almayi dusunuyorum ama korkularim hep agir basiyor

• hayırlı olsun güzel bir tercih bence.hesap konusunda haklısınız bir türlü istediğinizi alabilmek ve bulabilmek neredeyse imkansız,iyi günlerde kullanın
  • Ben şu anda Ford Focus Ghia 1.6 TDCI kullanıyorum!
    Ancak araba değiştirecek olsam mutlaka C5 alırdım!
    Yeni kasasını çok güzel yapmışlar ve araba çok büyük!
    O yüzden bence C5!
  • Hayırlı olsun. 2. elde SW araçlar pek tutulmaz ama farklı bir araç almışsınız. Kullanışlı geniş bir araç. Güle güle kullanın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Hayırlı olsun. 2. elde SW araçlar pek tutulmaz ama farklı bir araç almışsınız. Kullanışlı geniş bir araç. Güle güle kullanın.

SW ? Nerden çıktı SW?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

quote:

Hayırlı olsun. 2. elde SW araçlar pek tutulmaz ama farklı bir araç almışsınız. Kullanışlı geniş bir araç. Güle güle kullanın.

SW ? Nerden çıktı SW?

Arkadaşın aldığı araç SW çünkü

1.6 segmentinde Yeni Toyota Avensis mi? Yoksa Yeni Citroen C5 mi?

• quote:

Güzel tercih

Donanımlar bu ara değişmiş biraz,Trendline eskisi gibi boş değil zaten.Variant,güzel bir tercih.SW modelleri genelde beğenmem;ama sevdiğim sayılı tasarımdan birisidir (Audininkini de beğeniyorum mesela)

• toyota avensis al bnce ne yapacan c5 toyotonun yanında arabamı
  • bence kullacanak kişinin yaşı önemli
    40 ve yukarısı olsam toyota derim
    öncelikle adı var,toyota ömürlük arabalar yapıyor

ama yaş 35 ve altıysa c5 tercih ederdim
    çok daha enerjik gözüküyor

İki aracıda sadece uzaktan tanıdıgım için ancak bu kadar yorum yapabiliyorum umarım az da olsa yardımcı olmuştur
    gerçi arkadaş passat almış ben tamamını okumamıştım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Light Of Dawn -- 7 Mayıs 2009; 3:10:07 >
  • quote:

Passat alır demedim mi ibrahim

Şaka bi yana çok güzel bir tercih ve fiyatta hakkaten hesaplı..

Kazasız belasız inşallah..

Passat forumuna bekliyoruz..

• quote:

Orjinalden alıntı: BLu-Ray

quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

quote:

SW ? Nerden çıktı SW?

Arkadaşın aldığı araç SW çünkü

Nerden anladınız? Variant donanım seviyesi değilmi? SW leri ben hiç sevmiyoum hepsinde kartal havası var :)

• sw ların çok faklı bir havası var.hele de bu modelde bir başka durmuş zevk meselesi tabi
  • Passat Variant , Station Wagon Passatlara verilen ad.
    Arkadaş demiş zaten "comfort" diye donanım seviyesi olarak.
  • Ne kadar çok bilmeden konuşan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi insanlar var burda yahu. Biri süklüm püklüm, silik, Avrupa'da orta sınıf testlerine bile alınmayan ruhsuz Avensis Rolls Royce Phantom'a rakip der, öteki 1.4TSİ motor ne kadar anlamsız, ben yapsam daha iyisini yapardım olayına getirir. Oh ne ala..

Reklam forumumu, atıp tutma yerimi çözemedim vallahide.

Konuya gelirsek, C5 derim haliyle, en azından her bir noktasına kadar yenilikçi hissettiriyor, inceledim ayrıca ikisini de. Toyota kayzen felsefesine fazla kaptırmış kendini, 1990dan beri sürekli gelişim var, yenilik göremedik. "Elektronik park frenimiz vaaar" "2.0 motorumuz 152hp süper" diye inliyorlar. Arabayı A noktasından B noktasına başım gözüm ağrımadan götüreyim, fazlasını istemem diyen, emekli, işi bitik kesime satmak istiyorlar. Öteki araba gencinden yaşlasına, herkese hitap ediyor, çekici, modern, keyifli. Aralarında seçim yapmak çok zor olmasa gereken. Varsın bozulsun 2-3 yeri, önemli değil, bulaşık makinası mı alıyoruz, araba mı?

• SW almışsınız hayırlı olsun ama çok değer kaybetmez umarım 2.elde
    Bu arada benim tercihimde C5 olurdu.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.