Şimdi Ara

1.6 DİZEL TERCİH İÇİN YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende dizel 1,6 araç almak üzeriyim ve bu konuda yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayım. C segmenti Hackback spor bir dizel araç almak istiyorum. Manuel tercihimdir. Ancak otomatik viteste olabilir. Tercihlerimi aşağıda marka marka , madde madde sıralayacağım. Siz değerli dostların yardımlarıyla son kararımı verip aracımı alacağım inşallah.

1- SEAT yeni Leon style -Dizel : Bu aracı ilk internet'te gördüğümde beğenmemiştim açıkçası. Ancak emin olmak için bayiye gidip incelemek istedim. Evet, bu araç video yada fotolarla yargı yapılmaması gereken bir araç olduğunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim. Araç çok hoşuma gitti. Füme rengiyle full led farlarıyla beni etkilemeyi başardı. Ayrıca yakıt oranları çok düşük. Ekonomik ve performansı orta seviyede. İç mekan kalitesi de oldukça iyi. Ancak fiyat olarak biraz beni düşündürdü. Bir kaç opsiyon ile 60 bin lirayı geçiyor. (17 inç jant, metalik renk,full led vb.) bir ikincisi de 2. el satış haraketsizliği beni düşündürmüyor değil.

2- FORD Focus style -Dizel: Bu aracın gerek tasarımı, gerekse kalitesi çok iyi. Aracı test etmeye gittiğimde bazı hayal kırıklıkları yaşadım. Birincisi klimanın analog olması, ikincisi müzik sisteminin pek kaliteli olmayışı. Bunlar Focus'a olan bakışımı etkiledi doğrusu. Ancak sahip olduğu motor bildiğim en iyi dizel motorlardan biri. 270 tork 112 beygir. Bu motor önceki aracımdaki motordu ve gayet başarılı bir motor. Hem uzun ömürlü hemde performanslı bir motor. Ancak dediğim gibi bir kaç olumsuzluk beni düşündürdü, focus sevdamdan vazgeçirmedi tabiki ama bayağı bir etkiledi. Hemen hemen Leon'la aynı fiyat.

3- CİTROEN DS.4 Dizel Daha önce hiç otomatik vites kullanmadım. Manuel vitesi de çok severim. Bu aracın malesef manuel vitesi yok. İlk önce şu F1 şanzımanı test etmeliyim. Aracın tasarımı çok hoşuma gidiyor. 2012 model 15 bin km'deki 2. el fiyatları 50 bin civarında. Göstergeleri ve tasarımı beni cezbediyor gerçekten. Bu aracın motoru da PSA dizel motor. Focus'un motoruyla aynı.

4- YENİ MAZDA 3 Henüz araç gelmedi. Dizel modeli 2015'te gelecek söylentileri var. Araç video ve foto görüntüleriyle çok hoşuma gitti. Mazda kaliteli bir marka biliyorsunuz. Uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm için 2. el çok önemli değil ama az önemli :) Sadece bu araç için sedan düşünebilirim. Sedanı gerçekten daha iyi duruyor gibi.

Düşündüğüm araç modelleri bunlar. yüzdeliğe vurduğumuzda her araç için % 25 kararlılığa sahibim. :( Bana bu 4 araç için fikrinizi söylerseniz çok memnun olurum. Veya alternatif olarak düşündüğünüz modelleri yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. (megane ve 308 ise 2014 de kasa değiştirecekmiş söylentileri var, hevessiz bir şekilde bu araçların da takibindeyim.) Her yorum benim için önemli bunu belirtmek isterim. BENZİN + LPG düşünmüyorum. Bunun sebebi ise dizellerin tork gücü!

NOT: VW kesinlikle düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loutrec_ -- 5 Kasım 2013; 20:17:09 >

• Bu konuyu bir kaç ay öncee yanlış bir bölümde açmıştım (Markalar ve modeller) Yorum yapan çok olmadığı için buraya açtım. Önceki konumda Mazda 3 yerine VOLVO V40 vardı. Ancak Volvoyu fiyatından dolayı eledim.
  • golf al

şaka bir yana çok güzel bir liste hazırlamışsınız )) 4'de birbirinden üstün noktaları var )

Şahsen zamanın var ise mazda 3'ü bekle derim ... şu anki yayınlanan haberlerin hepsi gerek tasarım gerek tüketim değerleri çok olumlu

bu ara aracı kaç yıl kullanmayı düşünüyorsunuz*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mezarci -- 5 Kasım 2013; 19:54:53 >
  • Ben burdan focusu alırdım , Bana göre bagajının biraz küçük olması ve içinin de az dar olması dışında negatif yönü olmayan bir araç.
    Focus 2 dizeli epey kullandım çok memnun kaldım , 3 daha da iyi olmuş. Yol sesi vs çok azalmış, direksiyon hissin focus 2 de daha iyi.
    Mesela tam bağımsız arka süspansiyom diğer seçeneklerde var mı bilmiyorum .
    Bu seçeneklerde DS4 sadece benim aklımı çelerdi , o da görüşünden ötürü . Çok şık araç.
    Zaten focusla aynı motoru kullanıyor . Ama araç hakkında bilgim yok .
    Mazda 3 1.6 dizelin geleceği mechul bel bağlamayın , benzinlisini alırım diyorsanız bir kaç ay kaldı .
    Ayrıca yeni vergi ssteminde ötv indirimi yine 1.6 ya göre mi yoksa emisyona göre mi olur bir araştırmak lazım .
    eğer emisyon bazlı olacaksa 2.0 veya 2.2 lt canavar gibi düşük emisyonlu dizeller var .
    mesela yeni insigniz 2.0 'ın ortalama 3.7 lt yakan bir versiyonu var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 5 Kasım 2013; 19:59:27 >

• Focusun yalitimini nasil beğenmediniz anlamadim. Hb titanyum dizel kullaniyorum 1500 km dir sehirlerarasi da gittim. Ses yalitimi muazzam bir arac

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ww düşünmüyoprum demişsiniz ama leon seçeneğe eklenmiş. Sanırım Golf istemiyorsunuz. Sizi hemen test sürüşüne davet ediyoruz ve Golf aldırıyoruz. Ama seneye : ))

Tabi ki şaka bir yana eğer Volvo'yu listeden çıkarmamış olsaydınız kesinlikle V40 derdim (ikinci el demeyin ömürlük araç bunlar). Ama şimdi karar vermek zor. Dizeli neden istiyorsunuz bilmiyorum ama vergi sistemi de ğişecek. Bence çok uzun yol yapılmıyorsa benzinli şuanda avantajlı gibi. İleride benzinli araçların da fiyatları güzelce pahalanacak gibi bir his var.
  • Aracı seversem 7-8 yıl binerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

Focusun yalitimini nasil beğenmediniz anlamadim. Hb titanyum dizel kullaniyorum 1500 km dir sehirlerarasi da gittim. Ses yalitimi muazzam bir arac

Focus 3 kullanan bir arkadaşım söyledi bunu. Ancak araştırdım ve yalıtım iyileştirilmiş olduğunu söyleyenler de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

Focusun yalitimini nasil beğenmediniz anlamadim. Hb titanyum dizel kullaniyorum 1500 km dir sehirlerarasi da gittim. Ses yalitimi muazzam bir arac

Focus 3 kullanan bir arkadaşım söyledi bunu. Ancak araştırdım ve yalıtım iyileştirilmiş olduğunu söyleyenler de var.

Arkadasiniz hangi sinif bir aractan inip focusa binmis bilemem tabi ama focus 3 u kullanan biri olarak es yalitimi sahane diyebilirim. 140 civarinda ruzgar sesi aliyo dogal olarak pencere arasindan. O da cozulebilir sanirim ruzgarlikla.onun haricinde motor sesi yok ve yol sesi de guzel bir asfaltla yok durumunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 5 Kasım 2013; 20:12:12 >
  • Peki düzeltiyorum bunu. Ses yalıtımı "iyi" şeklinde değerlendiriyorum o halde.
  • Focus da sony ses sistemli titanium alırsanız, hayal kırıklıklarınız ortadan kalkar ama fiyat bütçenize uymayabilir.
  • Honda Civic HB dizel seçeneğine de bakabilirsiniz, ben çok beğendm şahsen..Alacağım yakın zaman da...

64.500 Tl...6 Yıl, 150.000 Km garanti..Yol tutuşu ve süspansiyonları çok başarılı ve sessiz bir araç...Virajlara gözü kapalı giriyor araç dengesini bozmadan..

Ses yalıtımı olarak gayet iyi, motor sesini çok az duyuyrsunuz ki duymanız gerek, dizel motor devir sever...Motor sesini duymanız daha iyi..
    Dış tasarım Coupe tarzında, işçilik tatminkar...Segmentinin ortalamasında...Xenon ve cam tavan yok malesef...Bunun dışında geri görüş kamerası 17 inc jantlar...
    Arka amorsitörlere yarı bağımsız, özel olarak üretilmiş bir süspansiyon...

1,6 dizel 120 BG..300 Tork...0-100 10.5 saniye.....Maksimum hız 207 Km/s...

En iyi değer ise 1.6 130 bg 320 Tork ile Renault'un Energy motoru....Ancak yakıtta segmentinin en iyilerinden hatta 2. diyebilirim...

1.Golf Blue
    2. Honda Civic...Şehir içi 4.1---Şehir dışı 3.3-----Ortalama 3.6....

1.6 DİZEL TERCİH İÇİN YARDIM LÜTFEN 1.6 DİZEL TERCİH İÇİN YARDIM LÜTFEN

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanninja

Ww düşünmüyoprum demişsiniz ama leon seçeneğe eklenmiş. Sanırım Golf istemiyorsunuz. Sizi hemen test sürüşüne davet ediyoruz ve Golf aldırıyoruz. Ama seneye : ))

Tabi ki şaka bir yana eğer Volvo'yu listeden çıkarmamış olsaydınız kesinlikle V40 derdim (ikinci el demeyin ömürlük araç bunlar). Ama şimdi karar vermek zor. Dizeli neden istiyorsunuz bilmiyorum ama vergi sistemi de ğişecek. Bence çok uzun yol yapılmıyorsa benzinli şuanda avantajlı gibi. İleride benzinli araçların da fiyatları güzelce pahalanacak gibi bir his var.

Yeni vergi sistemini bekleyeceğim tabi. Ama dizelin torku yüksek oluyor hocam. Rampada falan bayılmıyor araç. En çok bu yüzden düşünüyorum dizeli. Hem Yılda 20 bin kmden fazla yapıyorum.

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    Honda civic'in dizel motoru saygıyla eğileceğim bir motor. Aracın içide çok hoşuma gidiyor. Ama dış tasarımı hoşuma gitmiyor. Aracı gördüm, tabi göreceli bir şey bu ama bana çok kaba geliyor tasarımı.
  • Üstat kafanızı karıştırmak gibi olmasın ama Renault'da dizellerde indirim yapmış 2 bin tl. Geçen başka bir topicte adını hatırlayamadığım bir markada da dizele indirim yapıldığını okudum. Otomobil firmaları şu yeni emisyon yasasının kokusunu almış olabilirler. Zira öldürsen dizele indirim yapmazlar gibime geliyor. Bilemiyorum artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Honda civic'in dizel motoru saygıyla eğileceğim bir motor. Aracın içide çok hoşuma gidiyor. Ama dış tasarımı hoşuma gitmiyor. Aracı gördüm, tabi göreceli bir şey bu ama bana çok kaba geliyor tasarımı.

İlk başta bende beğenmemiştim hatta en alt donanımı sergilemişlerdi araç geldiğinde..

Bir kaç kez daha bakmaya gittim ciddi ciddi beğenmeye başladım..Çok farklı bir tasarımı var ve dikkat çekici...Genel anlamda araçlar tasarım olarak hep aynı duyguyu veriyorlar...Civic bu yönden farklı bir tarz sunuyor...Tabi göreceli bir durum...

• quote:

Orijinalden alıntı: profurio

Focus da sony ses sistemli titanium alırsanız, hayal kırıklıklarınız ortadan kalkar ama fiyat bütçenize uymayabilir.

Ondan hic bahsetmedim bile :) tek kotu yani baslarda dikizlerin zangir zangir titremesi :)

• İçlerinden en kaliteli ve en şık olan araç tartışmasız ds4 tür. Bayide inceleyip test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.

• Seat Leon. Motor 105 bg ama diğer bahsettiklerinizden daha atak bir yapısı var. Tasarımı hoş. Arka zaten güzel, ön taraf ta led farla farklılaşır.

İçi focustan daha ferah. Bagaj geniş.
  • Seat bence. f/p oranı iyi çünkü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.