Şimdi Ara

1.6 Dizel Egea'nın çok fazla yakması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
12.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Hocam maşallah 1 yılda 24 bin km iyi yapmışsınız.
    Ben 2017 Ekim'de sıfır civic sedan aldım şuan 18 bin de. bu bile bana fazla geliyor son zamanlarda binmiyorum fazla

Alıntıları Göster
    Hocam araba 28 mart trafiğe çıkışlı.Daha dolu dolu 2 ay var.Bu süre zarfında uzun yol planım da var.Tahminim 27-28 bini görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ustatamponcu kullanıcısına yanıt
    fluence bendede var 2 yıldır biniyorum daha araçta 7 litreleri görmedim.

araç şehiriçi kullanılıyor ankarada, ani hızlanma felan yaparım. şuan 6.1 gösteriyor yakıtından en memnun kaldığım araç kendileri :)

• 2006 Laguna 1.6 Expression Manuel | 2005 Getz 1.3 GLS Otomatik | 2008 Honda CR-V 2.0i Executive Otomatik | 2015 Fluence 1.5dCi Touch Plus | 2000 Megane RTE 1.6 16V | 2015 Fiesta 1.6 Titanium | 2019 Subaru Forester 2.0i Premium Plus | 2018 Subaru XV 1.6 Xtreme Plus | 2017 Toyota Corolla 1.33 Life | 2018 Megane 1.5 DCI Touch | 2020 BMW 320i G20 Sport Line
    • 2022 Egea 1.3 Easy Plus (Mevcut araç)
    • 2025 Clio 1.0 TCe Evolution (Mevcut araç)
  • herkes arabaya laf söylemiş de bence asıl sorun gittiginiz güzergah. Manisa-İzmir yolunu neredeyse her gun gidip gelen arkadaşlarım var ve ortalamaları yüksek. 1.6 TDİ ve 1.6 CRDİ vardı ve ikisi de 7-8 litrenin altına çoğu zaman düşmüyor düşse de aşırı zor. Kötü bir yol orasi ve yaptırabilir. Başka bir güzergahta denemeniz ( Aydin- İzmir gibi ) belki de size çözüm olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • manisa-izmir derken her halde bornovadan sabuncubeli, oradan manisa osb ye falan gidiyorsunuz muhtemelen. arada sabuncubeli yokuşu var. yolun başından ortasına kadar 30-40 derecelik rampa ile çıkıyorsun, sonra da inerken frenlere basa basa iniyorsun. tüketiminizi arttıran en büyük hata faktörü bu.

bizim şirkette de sizin egeadan var, 80 bin km ortalamas 6,5 lt dir. yani bu arabanın normal ş.içi-ş.dışı ortalaması 6,5 civarıdır. bence sizin arabada hiç bir sorun yok. aradaki 0,6 lt fark da sabuncubeli rampasından kaynaklanıyor. bu fiatın 1,6 multijet dizel motorları vag grubu tdi motorlara göre de 1 lt fazla yakar. bir tek kore crdi 1,6 dizel motorlarından az yakar. onu da hesaba katın.

Orijinalden alıntı: manisa_tr

manisa-izmir derken her halde bornovadan sabuncubeli, oradan manisa osb ye falan gidiyorsunuz muhtemelen. arada sabuncubeli yokuşu var. yolun başından ortasına kadar 30-40 derecelik rampa ile çıkıyorsun, sonra da inerken frenlere basa basa iniyorsun. tüketiminizi arttıran en büyük hata faktörü bu.

bizim şirkette de sizin egeadan var, 80 bin km ortalamas 6,5 lt dir. yani bu arabanın normal ş.içi-ş.dışı ortalaması 6,5 civarıdır. bence sizin arabada hiç bir sorun yok. aradaki 0,6 lt fark da sabuncubeli rampasından kaynaklanıyor. bu fiatın 1,6 multijet dizel motorları vag grubu tdi motorlara göre de 1 lt fazla yakar. bir tek kore crdi 1,6 dizel motorlarından az yakar. onu da hesaba katın.
    Opelin 1.6 cdti motorunu unutmayın bu da çok yakıyor. Ama bunun çok yakmasının sebebi ağırlıkları tabii. 1650 kg insignia ile pompa hep 6.5-7 arası oluyor karma kullanımda.

• Uza -00- kullanıcısına yanıt
    hocam sende 1.6 multijet olsa en az 10lt yakar emin ol. bizim işyerinde bi arkadaş var 200 mt ötede kırmızı yanıyor genede dip gaz basıyor sonra da çok yakıyor diye ağlıyor

Benim anladığım kadarıyla dizel alıosan çalıştır durdur arası bi 10-15 km olmalı . Bizim ev işyeri arası 5-6 km. Araç ısınana kadar yol bitiyor. Hatta bazen gene ortalama değilde işte o çalıştırıp durdruma arası gösteren ortalama 13,2 leri falan gösteriiyor. Anlayamadım valla rodaj falanda bitti ama nafile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 31 Ocak 2019; 12:25:52 >
    2020 1.5 Audi A3 Sport
  • clio 1.5 75 5.5 litre istanbul
    ort hız 21.7kmh
    sakin kullanım değil orta-agresiftir.

• 1.6 Multijet2 gerçekten çok yakan bir motor. Sizin aracınızda ya da kullanımınızda bir gariplik yok.

Aracım egea benzinli otomatik HB. 7 lt leri görünce hiçte fazla gelmiyor bana tüketim olarak. Sanırım fiatın tüm motorları fazla yakıyor.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Hocam bana sanki kullaniminizla ilgili bir sıkıntı var gibime geldi. Hangi araci alirsaniz alin bence bu kullanimla hepsi fazla yakacaktir diye tahmin ediyorum. Hele benzinli olursa bu kullanimla 9-10lu tuketimler hayal olmayacak.
    Tavsiyem tum verileri sifirlayip biraz daha standart kullanimlarla tuketiminizi gozlemlemeniz olacaktir.

• Şehir içi kısa mesafe ve soğuk havada her arabanın fabrika verisine 2 lt eklemek lazım hayal kırıklığına uğramamak için. Ben de getz 1.5 dizel için konu açmıştım çok yakıyor diye. Aslında düşününce fabrika verisi 6.9 yaktığı 8.8. Egea multijet 1.6 fabrika verisi 5.2 imiş yaktığı da 7.2 olması normal bence. Vw kullanmadım ama eminim en az 2 lt oynar o da. Belki renault ve peugeot 1-1,5 lt oynayabilir.

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Manuel Qashqai
    Hocam qq 7.5 yakması için ya çok ağır trafik olacak yada araçta bi sorun olacak bence bi servise bi yere gösterin hiç normal değil o rakamlar..

Symbol 1.5 dCi

Nikon D7500 &amp; Canon 7D Mark iii
  • Konu sahibinin aracı münferit bir durum olabilir, ama genel olarak Fıat, reno grubu düşük hacimli dizel araçlar ( Egea, Linea, Clio, Flunece ve ne kadar filo kiralık araç varsa) tüm doblo tarzı araçların arkasından atlı kovalıyor, o yüzden çok yakmaları normal. 4.5 yakacak araçlara 7/8 yaktırıyorlar.
  • passat'ımla 5000 kmye geldim. istanbul şehiriçi ama asıl yoğunluğa girmiyorum, ortalamam 7 lt. 1.4 golf tsi aracımla da ortalamam 7 lt idi. seninki hem istanbul değil, hem de şehirdışı da var, bana fazla geldi.

Orijinalden alıntı: manisa_tr

manisa-izmir derken her halde bornovadan sabuncubeli, oradan manisa osb ye falan gidiyorsunuz muhtemelen. arada sabuncubeli yokuşu var. yolun başından ortasına kadar 30-40 derecelik rampa ile çıkıyorsun, sonra da inerken frenlere basa basa iniyorsun. tüketiminizi arttıran en büyük hata faktörü bu.

maksimum tırmanma rampası açısı ya 15 ya da 17 idi. 30" dediğin benim diyen suvların çoğu için yüksek rakamlar. bu açılarda ağır ağır tırmanıyor o suv'lar.

• Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    Bizdeki 11 litre yakiyor.

10 litrenin altinda yakan ruzgar koridorunu takip ediyordur.

Orijinalden alıntı: Hauntedd

7.5 yakaan 1. 5 dci neymiş merak ettim cidden

Alıntıları Göster
    7,8 yakan dci Megane 3 Edc şanzıman.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.