Şimdi Ara

1.5V 4X/8X AGP Ekran Kartı neler var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorun şu ki anakartım en fazla 1.5 V olan 4x agp ekran kartlarını destekliyor. Ama piyasadaki ekran kartlarının özelliklerinde bu volt belirtilmiyor ! Yani şansıma mı alıcam 100 milyonluk bi malı ? Bunun bir çözüm yolu yok mu ? Ne alırsak artık şansımıza mı diycez ?

4x ve 8x AGP lerin 1.5v olduğu söyleniyor, bu doğru mu ?

Almak istediğim ekran kartı bu:

SAPPHIRE ATI RADEON 9550 256MB 128BIT AGP EKRAN KARTI (11032-05-20)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81271&productid=bd46669

Bu da benim ana kartım:

MSI 845 Ultra-C (MS-6566)

Özellikleri :

CPU

• Support Socket 478 for Intel® 4 (Socket 478) Processor.
    • CPU Supports 1.3GHz to 2.2GHz and up.

Chipset

Intel® 845 chipset. (593 FC-BGA)
    AGP 4X slot (1.5v only)
    • 400MHz Intel NetBurst micro-architecture bus.
    • Support 100MHz FSB.

Intel® ICH2 chipset. (360 BGA)
    • AC97 Controller Integrated.
    • 2 full IDE channels, up to ATA100.
    • Low pin count interface for SIO.

Main Memory

• Two 184-pin DDR DIMM sockets.
    • Max. Memory size: 2GB.

Slots

• One CNR (Communication Network Riser).
    • One AGP 4X slot (1.5v only)
    • Six PCI 2.2 32-bit Master PCI bus slots.
    • Supports 3.3v/5v PCI bus interface.

On-board IDE

• An IDE controller on ICH2 provides IDE HDD/CD-ROM with PIO, Bus Master and Ultra DMA 66/100 operation modes.
    • Can connect up to four IDE devices.

On-Board Peripherals

• 1 Floppy port supports 2 FDD with 360K, 720K, 1.2M, 1.44M and 2.88Mbytes.
    • 2 serial ports (COM A + COM B)
    • 1 parallel port supports SPP/EPP/ECP mode
    • PS/2 keyboard/mouse connector.
    • 4 USB ports (Rear x2 / Front x2).
    • 1 Line-In/Line-Out/Mic-In/Game port.

Audio

• ICH2 chip integrated
    • AC'97 codec supports 2 channel audio

BIOS

• The mainboard BIOS provides "Plug & Play" BIOS which detects the peripheral devices and expansion cards of the board automatically.
    • The mainboard provides a Desktop Management Interface (DMI) function which records your mainboard specifications.

Dimensions
    ATX Form Factor.

Mounting
    6 mounting holes

• Bütün AGP ekran kartları çalışır o boardda merak etme. O voltaj değeri AGP için standart olduğundan belirtilmiyor. Almak istediğin ekran kartıda rahatlıkla çalışacaktır merak etme. Ama oyun oynamayı düşünüyorsan o ekran kartından daha iyi kartlara bakmanı tavsiye ederim.
  • Öncelikle soruma cevap verdiğin için çok teşekkürler, sırf bu sıkıntıdan bir türlü sipariş veremedim. Şimdi içim rahatladı...

Anakartıma göre daha iyi ekran kartı olarak ne tavsiye edebilirsin ?

Zaten şu anda kullandığım 32MB Nvidia TNT2 gibi bi şey... Bu 256 lık bana yeter diye düşünmüştüm....

Eğer anakartımın desteklediği ekran kartlarının daha iyisini önereceksen duymak isterim ?
  • Olaya ram boyutunda bakma. 256 lık diye ayırırsan çok sorun yaşarsın. Örneğin 128 MB ram taşımasına rağmen 6600gt o karta göre çok daha iyi bir karttır. İkinci ellerini forumda bulabilirsin fiyatları uygun gayet sanırım. Ama önereceğim kartlar kesinlikle 6600gt,1600pro,7600gs Daha pahalıları yazmıyorum. Hangisi sana fiyat olarak uygunsa onu al en kötüden en iyiye sıralı. Başka bir kart tavsiye etmem oyun için. Ram miktarları senin için çok önemli olmaz 128 mb lik modelleri varsa onlarıda alabilirsin. Tabi bunların AGP olmasına dikkat et. AGP kartların hepsi çalışır anakartında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 27 Haziran 2007; 16:04:00 >
  • Fiyat belirtirsen daha iyi olur. Ati 2600 serisinin de agp destekli modelleri gelecek.
  • Arkadaşlar walla en fazla 100 ytl verebilirim... bu paraylada çok iyi bi şey alamam biliyorum. Ama en azından 32 mb lıktan çok daha iyi olacağını düşünüyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolantin -- 27 Haziran 2007; 16:18:19 >
  • Aşağıdaki linkte verdiğim ürün yukarda verdiğim saphhire den iyi mi ?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=365&productid=bd13511
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş Fx Serisinden Uzak Dur Ben Kullanıyordum Hatta Rafa Kaldırdım Aldım 9600 Pro Benimde 4x Agp 1.5 Aldığım Kartta 8 Agp Yazıyordu Çalıştı Anakart Via Çipsetli
  • quote:

Orjinalden alıntı: dolantin

Aşağıdaki linkte verdiğim ürün yukarda verdiğim saphhire den iyi mi ?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=365&productid=bd13511

9550 düz hâliyle, Directx 9 üzerinde FX 5200'den 6 kat civarı daha hızlıdır (3d mark 05'e göre konuşuyorum. Oyunlarda da durum buna çok yakın veya aynı).

Hatta, hız aşırtıldığı zaman gene Dx9'da FX 5950 U'yu geçtiği görülebilir.

------

Ben de 6600 GT türü bir model öneririm.

Yalnız, sisteminizin tüm bileşenlerini yazmanızda fayda var (güç kaynağı dahil).

• O fiyat civarına belki biraz çıkarak 6600gt alabilirsin. Diğerlerine bakma bile derim hiç. Direk ikinci ele yönel. Forumun ikinci el sayfasından AGP 6600gt bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.