Şimdi Ara

1.5 TDCİ Sorunsalı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
6.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün aracımın küçük bir arızası için servise (özel) uğradım.Triger seti değişen Fiesta(2012 model makyajsız ve dizel) gözüme çarptı.Araç başında usta ile sohbet ederken konu motora geldi ve aracın 1.5 TDCİ olduğunu söyledi.Bu kasalarda 1.5 motorun kullanılmadığını söylesem de ''bende aracı 1.4 biliyordum fakat 1.4 motorun trigerinin olmadığını şase numarasından sorgu yapılarak aracın 1.5 olduğu bilgisini aldım''deyince ruhsata bakma gereği hissettim fakat araç ruhsatta 1.4 olarak geçiyor.

Emin olamadığım noktalar;

1-Araç ruhsatta 1.4 TDCI fakat motor 1.5
    2-Bu motor Ford a mı ait yoksa 1.4 motordan devşirme mi?
    3-Bu motor Ford a ait ise Trıger seti kutsunda neden PSA GRUP logosu var.
    4-İnternetten yaptığım araştırmada bu kasada 1.5 TDCI kullanılmamış.

Bilgisi olan arkadaşlardan paylaşım rica ediyorum.Motorun ve ruhsatın resmini çektim yukleyeceğim.

Keyifli forumlar...

1.5 TDCİ Sorunsalı...
     1.5 TDCİ Sorunsalı...

Tam okunmuyor 1399 cc
     1.5 TDCİ Sorunsalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 24 Aralık 2013; 19:11:52 >

• 1.5 TDCI'yi bilemem, DV4TD motor kodlu 1.4 HDI/TDCI (70/68 BG) motoru çok iyi bildiğimden sorayım; aracınızın motoru resimdeki gibiyse 1.4 TDCI'dir.

1.5 TDCİ Sorunsalı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

1.5 TDCI'yi bilemem, DV4TD motor kodlu 1.4 HDI/TDCI (70/68 BG) motoru çok iyi bildiğimden sorayım; aracınızın motoru resimdeki gibiyse 1.4 TDCI'dir.

1.5 TDCİ Sorunsalı...

Hocam araç benim değil serviste gözüme çarptı resimleri ekledim:)

• İlginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

1.5 TDCI'yi bilemem, DV4TD motor kodlu 1.4 HDI/TDCI (70/68 BG) motoru çok iyi bildiğimden sorayım; aracınızın motoru resimdeki gibiyse 1.4 TDCI'dir.

Resimlere baktım. 1.5 motoru hiç bilmem ama eminim ki hiç 1.4 HDI/TDCI ile yakından uzaktan alakası yok.
  • Arabanın motoru 1.6 TDCI...

1.5 TDCİ Sorunsalı...

1.5 TDCİ Sorunsalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 24 Aralık 2013; 19:26:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Arabanın motoru 1.6 TDCI...

Paylaştığınız resimde intercooler var, arkadaşın paylaştığı resimlerde intercooler yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 24 Aralık 2013; 19:28:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    Clio 4 1.5 DCI vs Fiesta 1.5 TDCI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

soruna gelince o araçtaki 1.4 dizel motor ve 68 beygir.. makyajsız dizel kasaların hepsi 1.4 motor..

Sıkı 1.4 HDI 70(68) BG fanboyu ve kullancısı olarak 1.4 motor oldugunu nerden çıkardınız?
  • quote:

quote:

quote:

Resimlere baktım. 1.5 motoru hiç bilmem ama eminim ki hiç 1.4 HDI/TDCI ile yakından uzaktan alakası yok.

Burası neresi bilmiyorum ama sedan Fiesta da sanırım aynı motor kullanılmış ve yabancı forumda 1.5 TDCI olarak geçiyor.

1.5 TDCİ Sorunsalı...
     1.5 TDCİ Sorunsalı...

Edit ;motorun üzerindeki plastik kapak ta aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 24 Aralık 2013; 19:43:29 >

• quote:

quote:

soruna gelince o araçtaki 1.4 dizel motor ve 68 beygir.. makyajsız dizel kasaların hepsi 1.4 motor..

Sıkı 1.4 HDI 70(68) BG fanboyu ve kullancısı olarak 1.4 motor oldugunu nerden çıkardınız?

bak dostum az önceki mesajımda da yazdım tekrar yazıyorum, makyajsız kasa dizel fiestalarda 2 tip motor kullanıldı ve üretildi.. bunlardan birisi 1.4 dizel motor diğeriyse 1.6 dizel motordur.. 2007 ve 2010 model olmak üzere yaklaşık 4-5 sene dizel fiesta kullandım, bir çok yetkili servisle ve özel servisle bilgi alışverişinde buldum.. arkadaşın resimlerini eklediği motor ya 1.4 dizeldir yada 1.6 dizeldir başka seçenek ve ihtimal yok..

1.5 dizel motorlar yeni makyajlı kasayla birlikte geldi, bunuda zaten herkes biliyor farkında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahtalı_mıçı -- 24 Aralık 2013; 19:52:27 >

• quote:

Sedanlarda kullanılmış

1.5 TDCİ Sorunsalı...

http://indianautosblog.com/2011/08/ford-fiesta-reviews

verdiğiniz örnek ve bilgi birazcık alakasız olmuş sanki, burada Türkiyeye gönderilen satışa sunulan fiestaları konuştuğumuzu sanıyordum.. ben fiestanın sedan olanını Türkiye yollarında görmedim, satıldığını görmedim.. acaba siz yurt dışında mı yaşıyorsunuzda oradaki gördüğünüz özel servisteki fiestayı sormak için mi konu açtınız..? eğer öyleyse yurt dışında fiestanın bir çok donanımla ve motor seçeneğiyle sunulduğunu biliyorum.. en basitinden sunroff var, koltuk ısıtma vs. vs. var..

• quote:

quote:

Sedanlarda kullanılmış

1.5 TDCİ Sorunsalı...

verdiğiniz örnek ve bilgi birazcık alakasız olmuş sanki, burada Türkiyeye gönderilen satışa sunulan fiestaları konuştuğumuzu sanıyordum.. ben fiestanın sedan olanını Türkiye yollarında görmedim, satıldığını görmedim.. acaba siz yurt dışında mı yaşıyorsunuzda oradaki gördüğünüz özel servisteki fiestayı sormak için mi konu açtınız..? eğer öyleyse yurt dışında fiestanın bir çok donanımla ve motor seçeneğiyle sunulduğunu biliyorum.. en basitinden sunroff var, koltuk ısıtma vs. vs. var..

Hayir Türkiye de yasiyorum çok sukur.Siz bunuda yanlis anlarsiniz ulkemi çok seviyorum o yüzden çok sukur dedim.

Sedanlarn ulkemizde satilmadigini biliyorum siz boyle iddiali gelince paylastim.

Ayrıca motor nodan sorgulama yapilan servis Ford servisi aracin bulunduğu servis karma.Aracin bulunduğu servis isin içinden cikamayinca özel Ford servisinden yardim istemisler ve aldiklari cevap aracin 1.5 olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 24 Aralık 2013; 20:43:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Burası neresi bilmiyorum ama sedan Fiesta da sanırım aynı motor kullanılmış ve yabancı forumda 1.5 TDCI olarak geçiyor.

Edit ;motorun üzerindeki plastik kapak ta aynı

İlginç. @kahtalı_mıçı arkadaşımızın dediği gibi makyajsız fiestalarda 1.4 veya 1.6 TDCI olmalı diyor, ben 1.4 TDCI olamaz diyorum. Çünkü 1.4 HDI/TDCI ile hiç alakası yok. 1.4 HDI motor birçok ortak modellerde Citroen c2,c3,nemo, Peugeot 206, 207,bipper modellerde kullanıldı. 1.4 HDI/TDCI motorun en ufak parçasını kadar anlatan videosunu 20 defa izleyen (isteyen linkini veririm) biri olarak 1.4 HDI olmasını imkansiz diyorum. Fotoğrafta belli olmuyor, ruhsatta motor numarasını neyle başlıyor? DV4 ile başıyorsa 1.4 TDCI, DV6 ile başlıyorsa 1.6 TDCI diye biliyorum. Fakat 1.5 TDCI motoru neyle başladığını araştırdığımda kesin bir bilgi bulamadım. 5DR yada DV5 diyorlar.

• 1.5 tdci nasıl oluyorda 68 bg oluyor, Hani oluyorda 90hp lik dizeli performansını beğenmezken 68hp ile sürünürmüyüz.
    Babama almayı düşünüyordum yeni fiesta 1.5 tdci çok sever benim arabam çok az yakar diye gezmeyi.
    koca motor azıcık güç neymiş ac yakacak, sürünmeyelim..
  • Adam azmetmiş motor swaplamış
  • quote:

quote:

quote:

Sedanlarda kullanılmış

1.5 TDCİ Sorunsalı...

Hayir Türkiye de yasiyorum çok sukur.Siz bunuda yanlis anlarsiniz ulkemi çok seviyorum o yüzden çok sukur dedim.

Sedanlarn ulkemizde satilmadigini biliyorum siz boyle iddiali gelince paylastim.

Ayrıca motor nodan sorgulama yapilan servis Ford servisi aracin bulunduğu servis karma.Aracin bulunduğu servis isin içinden cikamayinca özel Ford servisinden yardim istemisler ve aldiklari cevap aracin 1.5 olduğu.

Sevecen tabi Türkiyeyi, başka memleket mi var yurdumdan daha güzel.. :) havası güzel, suyu güzel, insanları güzel.. :)

Anladığım kadarıyla oradaki yetkili servis ve özel serviste pek bilgili değil.. burada yapılacak tek birşey var, otokoç ile iletişime geçmek.. ruhsat fotokopisini fax gönderildiğinde gerekli bilgilendirme fazlasıyla otokoç tarafından yapılacaktır.. ama ben yine tekrarlamak istiyorum, makyajsız kasa dizel fiestalar 1.4 dizel motor ve 1.6 dizel motor olarak üretildi ve satıldı ülkemizde..

bir arkadaşımda 1.4 dizel motor olamaz demiş, dostum ozaman 1.6 dizel motordur.. çünkü ortada başka bir seçenek yok.. ayrıca senden ricam, fordun dizel araçları için kullandığı ismi yaz sadece yani tdcı yaz.. pejonun dizeller için kullandığı hdı adını yazma, okurken karışıklık oluyor.. :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sedanlarda kullanılmış

1.5 TDCİ Sorunsalı...

Sevecen tabi Türkiyeyi, başka memleket mi var yurdumdan daha güzel.. :) havası güzel, suyu güzel, insanları güzel.. :)

Anladığım kadarıyla oradaki yetkili servis ve özel serviste pek bilgili değil.. burada yapılacak tek birşey var, otokoç ile iletişime geçmek.. ruhsat fotokopisini fax gönderildiğinde gerekli bilgilendirme fazlasıyla otokoç tarafından yapılacaktır.. ama ben yine tekrarlamak istiyorum, makyajsız kasa dizel fiestalar 1.4 dizel motor ve 1.6 dizel motor olarak üretildi ve satıldı ülkemizde..

bir arkadaşımda 1.4 dizel motor olamaz demiş, dostum ozaman 1.6 dizel motordur.. çünkü ortada başka bir seçenek yok.. ayrıca senden ricam, fordun dizel araçları için kullandığı ismi yaz sadece yani tdcı yaz.. pejonun dizeller için kullandığı hdı adını yazma, okurken karışıklık oluyor.. :)

Başka seçenek kalmiyor aracin ruhsat fotokopisini alip kapsamli biraaraştırma yapacagim.Ancak sunu söylemeliyim 1.5 TDCİ motorun makyajsiz kasada kullanilmadigi konusunda size katiliyorum ki konuyu açmadan önceki gorusumde bu yönde idi ama eğer son partiye bu üniteyi koyma ihtimalini kenarda sakliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumda bir Ford daha vardı. Fusion idi sanırım araç. 1.6 ama ruhsatta 1.4 yazıyordu, ya da tam tersi. Garip.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.