Şimdi Ara

1.5 Aydan beri geçmeyen çökme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhaba bu konuyu açmak için üye oldum hemde sormak istedim sizlere

-Yaklaşık 1.5 aydan beri bilgisayarımda bir rasgele çökme sorunu var spesifik bir şey değil rasgele çöküyor oyunda veya internette olmam fark etmiyor 4 farklı çökme şekli bir 1.si tamamen mavi ekran kaplıyor windows 10'un mavi ekranını bilirsiniz bir yüzde işareti çıkar o dolduğunda bilgisayarı yeniden başlatır.ama bende o ekranda dahi çöküyor donuyor vs. 2.Şekli tamamen ekran siyaha düşüyor monitörün ışığı yanıp sönmeye başlıyor 3.Şekli ise haraketsiz kalıyor yeniden başlatıyorum 4.Şekli bilgisayarı açarken donuyor evet daha bilgisayar açılmadan donup kalıyor hatta siteye konuyu açmak için üye olduğumda dahi çöktü ve tekrar başlattım bir detay daha söylemek istiyorum genellikle çökme akşamsaatlerinde oluyor saat 18'i geçtimi ardı ardına çöküyor sabahları hiç çökme yapmadı

-Elbette tamire götürdüm ilk kez götürdüğümde senin ekran kartın bozulmuş değiştir dediler.Eyvallah değiştirdik tekrar oldu İkinci kez tamire götürdüm format atalım bir dediler attılar işe yaramadı 3.kez götürdüğümde Anakarttan olabilir dediler değiştirmen gerekir dediler. Ama ben para vermek istemediğim için bunu henüz yapmadım

-Siz ne diyorsunuz böyle bir sıkıntıyla karşılan varmı bir çözüm bulanabilirmi ?

• Belli saatlerde oluyorsa, aklıma zamanlanmış görevler geliyor? Yani belli bir programın zamanladığı bir görev, başka bir uygulama ile çakışıyorsa bu mavi ekran verebilir. Ccleaner programını kur. Araçlar başlangıçta sekmesine gel. Orada açılırken çalışacak uygulamaları sil. Yine aynı sekmede zamanlanmış görevleri sil. Bakalım ne olacak?

Ancak açılışta problem olması, yukarıdaki teoriyi çürütüyor biraz. İşlemci, ram ve hdd kullanımını sık sık kontrol et. Özellikle akşam 18:00 den sonra. Görev yöneticisi açık olsun, sürekli takip et. Aynı anda speccy programını da çalıştır ve ısıları da gözetle. Bakalım orda ne var?

Bunlardan bi sonuç alamazsan başka yol ararız..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi dostum makine formatlı taze pek bir program yok içinde çakışma yaratıcak yani inanılmaz bir şey ya kafasına göre çöküyor bilgisayar 3 gün hiç çökmediği oluyor sonraki gün açılır açılmaz kapanıyor anlamadım bu olayı dediğini bir yapayım ilk yaptığı zamanlar tamire götürmeden öncede aradığım bir bilgisayarcı arkadaşım senin dediğin gibi anakart veya hdd arızalı demişti ısınma sorunu değil bu arada bundan 100/100 eminim

Orijinalden alıntı: Avare1

Dediğim gibi dostum makine formatlı taze pek bir program yok içinde çakışma yaratıcak yani inanılmaz bir şey ya kafasına göre çöküyor bilgisayar 3 gün hiç çökmediği oluyor sonraki gün açılır açılmaz kapanıyor anlamadım bu olayı dediğini bir yapayım ilk yaptığı zamanlar tamire götürmeden öncede aradığım bir bilgisayarcı arkadaşım senin dediğin gibi anakart veya hdd arızalı demişti ısınma sorunu değil bu arada bundan 100/100 eminim

Farklı ram denedin mi peki?

Not : imzamı oku

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Dediğim gibi dostum makine formatlı taze pek bir program yok içinde çakışma yaratıcak yani inanılmaz bir şey ya kafasına göre çöküyor bilgisayar 3 gün hiç çökmediği oluyor sonraki gün açılır açılmaz kapanıyor anlamadım bu olayı dediğini bir yapayım ilk yaptığı zamanlar tamire götürmeden öncede aradığım bir bilgisayarcı arkadaşım senin dediğin gibi anakart veya hdd arızalı demişti ısınma sorunu değil bu arada bundan 100/100 eminim

Farklı bir ram'denemedim ama ram'i farklı slotlara yerleştirmeyi denedim ilk başlarda sıkıntıyı çözmüştü sanki 1 hafta hiç bir şey olmadı sonra nereye takarsam takayım gene çökme yaptı bildim demek istediğini mavi ekran veriyorsa sürekli kesin ram arızalıdır.diye bunu ilk tamirci arkadaşta yaptı abi ekran kartını sökelim yenisi takalım bir bakalım dedi yaptı canavar gibi çalıştı hiç bir çökme yok senin ekran kartı arızalı dedi yeniledik çözülmedi şimdi ram'de yenileyip çökerse kötü olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avare1 -- 14 Temmuz 2017; 0:20:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Farklı bir ram'denemedim ama ram'i farklı slotlara yerleştirmeyi denedim ilk başlarda sıkıntıyı çözmüştü sanki 1 hafta hiç bir şey olmadı sonra nereye takarsam takayım gene çökme yaptı bildim demek istediğini mavi ekran veriyorsa sürekli kesin ram arızalıdır.diye bunu ilk tamirci arkadaşta yaptı abi ekran kartını sökelim yenisi takalım bir bakalım dedi yaptı canavar gibi çalıştı hiç bir çökme yok senin ekran kartı arızalı dedi yeniledik çözülmedi şimdi ram'de yenileyip çökerse kötü olur

Hocam ram o kadar pahalı değil nasılsa. Hatta eş dosttan bulabilirsen al dene. Eğer o da sonuç vermezse o zaman son çare anakart..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Son 1 ayda yaşadığım olay
    10 yıl önce açıldı
    internette 1-2 saniye süren kopma
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.