Şimdi Ara

1,5-2dk sonra görüntülerde takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Msi-ge60 dizüstü bilgisayarım var. i7 işlemcili gtx660m harici ekran kartı var team s3 120gb ssd ve 750gb mekanik diskim(dvd yuvasında takılı) var, pc üzerinde win7 64 bit kurulu neyse sorun şu şekilde boy gösteriyor. 4 gün önce sanıyorum windows güncellemelerinden sonra oldu galiba tam emin değilim. İlk önce bir dizi sitesi üzerinde dizi izlerken 1,5-2dk arasında görüntüde kasılmalar donmalar falan olmaya başladı. tam ekrandan çıkıp tekrar tam ekran yapınca düzeliyor fakat yine 2dk içerisinde bu sorun başlıyordu ve sesle ilgili bir problem yoktu. flash playerda sorun vardır deyip kökten temizleyip yeniden kurdum internet explorer ve google chrome durum değişmedi. Neyse tivibu uygulamasını açtım aynı sorun tivibudada oluyordu anladımki flash player ile ilgili bir sıkıntı yoktu, tabi problemin nedenini çözemediğim için sinir oldum ve oyun oynayayım dedim fakat oyunlarıda kablosuz gamepad ile oynadığım için oyundada aynı problem kendini göstermeye başladı :) oyunda kasılma başladığı anda fareye dokunuyorum yine akıcı olarak oynatmaya devam ediyor sonra yeniden donmalar başlıyordu tabi klavye fare ile oynayınca herhangi bir sorun çıkmıyordu. Bilgisayarın içerisindeki filmlerden birini açıp denedim aynı problem yine var fakat donmaya başlamasıyla ekranın hafif karardığını fark ettim ve bilgisayarın güç modlarından film moduna geçirerek o gün problemi çözdüğümü sandım. Sonraki gün pc yi açtığımda tekrar aynı problem devam etti ve güç modlarından performans modunun içine girip tüm ayarları maksimum performans için ayarladım ama sorun yine çözülmedi :) Daha doğrusu sorunun nerede olduğunu anlamadım. İşletim sistemindemi yoksa donanımdamı hata var diyerekten mekanik diskteki işletim sistem sistemini açtım onda böyle bir problem yaşamadım. Yine ssd üzerine kurulu olan bu hatayı yaşadığım windowsu açtım msi ın s-bar programını kaldırdım denemek için bir şey değişmedi, 16.05.13 tarihinde ve ileriki tarihlerde olan tüm windows güncelleştirmeleri kaldırdım hala değişen bir şey olmadı çıldırmamak içten değil intelin hd 4000 olan ekran kartını ve gtc660m ekran kartının driverlerini tekrardan kurdum sonuç yine aynı...

Bu arada gpu-z ve cpu-z ile işlemci ve ekran kartını takılma olduğunda inceledim, mesela hd4000 ekran kartında tivibu açıkken %10 gpu %5 te cpu kullanımı gibi bir rakam mevcuttu fakat 1,5-2dk arasında ekran kartı frekansı 450mhz den 1150mhz seviyesine çıkarak gpu kullanımı %100 lere yaklaşıyor cpu kullanımıda %25 civarlarına çıkıyor ama görev yöneticisinde işlemciyi kullanana bir uygulama gözükmüyor. Aynı şekilde işlemcide 1,4ghz den 3,2 ghz e çıkıyor. Nvdia ekran kartıyla tivibuyu açıncada durum benzer bir hal alıyor.

Lütfen bu konu hakkında fikri olan varsa bana yardımcı olabilir mi?

• Güncel
  • yüklü olan güncellemeyi kaldırsan yada sistemi geri yüklemeden olay öncesi bir zamana alma şansın var mı?
    enteresan bir olay
  • yüklü olan güncelleştirmeleri kaldırdım ama sistem geri yüklemeyi ssd kullandığım için kapatmıştım
  • Güç ayarlarında problem var gibi duruyor. Zaten windowsun updatelerı stabiliteden çok uzak tamamen şişiriyor sistemi, kapamanı tavsiye ederim.
    Bilen biri gelesiye kadar, bilgisayarın uyku, ekran kararması vs ayarlarını maksımuma getırırsen veya kapatırsan, çözebilirsin sanırım. Çünkü ekran kararınca kasıyor dıyorsun.
    İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o dediklerinizi aynen yaptım zaten kendime özel güç profili oluşturdum hiç bir şeyin kapanmasını yada enerji verimliliğini yok saydırıp tam güçte çalıştırıyorum :)
  • Tekrardan merhabalar, sorunu hala çözemedim güç ayarlarını değiştirerek ama öyle kaynak izleyicisinde bakınırken gözüme bazı takıldı 2dk sonra çalışan bazı exelerin isimlerini arattım bulamadım internettede aradım bulamadım. Acaba sağlam bir virüsmü var programların tespit edemediği? Tempteki dosyalara baktım ama isimleri gözüken klasörleri bulamadım. Sorunu genelde pc yi 2dk boş bırakınca yaşıyorum fareye yada bir tuşa dokununca anında bu çalışan exeler kapanıyor ve tekrar bulamıyorum.

Buyrun resimler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.