Şimdi Ara

1.4 TURBO(140) COSMO MU ? YOKSA 1.6 (115HP)COSMO MU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizce hangisi daha mantıklı bi seçenek. Yakıt olarak olsun yol tutuşu olsun.



  • 1.6 kullandım açıkçası beni sinir etti performansı. Benim tercihim 1.4 olurdu. Bildiğim kadarı ile ikisine de lpg uygulanabılıyor.
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    1.6 115hp olan kötü mü diyosun.1.4 Turbo 140 lık daha mı iyi.perfomans ve yakıt tüketimi bakımı açısından ?
  • dostoviski1 kullanıcısına yanıt
    Yakıt bakımından çok farkı olacağını sanmıyorum ancak performans açısından farklılar.
  • 1.6 Astra J kullanıyorum.Performansi yerinde fakat üst devirlerde kullanman lazım.1.4t öneririm.Yakitlari asagi yukarı ayni 10-12llerde seyreder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurcngzhn34 O kullanıcısına yanıt
    bende 1.4 turbo istiyorum aslında.zaten 120-130 dan fazlasını yapmam.yakıt olarak 10-12 ş.içini kastediyosun sanırım.fakat yinede çok değilmi sen yoğun trafikte kullanıyosun heralde.ben genelde 8.5 ş.içi diye duydum kullananlar öyle diyodu 1.4 t olanlar.genelde sport yada cosmo kullanan kişiler.devirinde ve sert kullanmassan normal 8 civarı yakıyor diyolar.uzun yolda 120 yi çok aşmayınca 5-6 litre arası diye duydum yine aynı kişilerden.
  • J kasa 1.4 almak için araştırmadayım, şu 10+ üzeri Yakıt tüketimi yazılarını gördükçe düşüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10+ litrelerden bahsedenler muhtemelen anlık tüketimi söylüyordur. Yol bilgisayarında anlık tüketimde o anki hızınıza ve devrinize göre 14-15 litreleri de 3-4 litreleri de görürsünüz önemli olan ortalama yakıt tüketimi. Ben istanbulda sakin kullanmayan biri olarak 1.4t ile ortalama 8.1 lt yakıyorum. Genelde 1.4t kullanıcılarının ortalama tüketimleri bu civarlarda.
  • Sakin kullanmayan biri olarak 8.1 yakıyorsunuz demek.Arkdasin 1.4 turbosu en son baktığımda 12 litreydi.iki motorda benzini içer.1.4 un avantajı ek vites ve turbo.1.6da kötü degil düz yolda anca 1-2 boy arkasında kalır.



    9 litre aşağısını unut sen hocam sakin ve inişli çıkışlı bir yerde oturmuyorsan.Bu arada anlık tuketim degil genel ortalama bu şekilde.Yani soyle söyleyeyim size iki motordada şehir içi 50 kuruş altı hayal.15-25km hızda hayatta 8.1 yakmaz o araç.cevreyoluna falan çıkıyordur.

    Ben 1.6da basmazsam sakin kullanım 9 litre basarsam 11-12 çok rahat.zaten dur kalka girersen hapı yuttun 13-14e bile çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcngzhn34 -- 28 Ocak 2017; 1:25:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki siz bu araçlarla hiç 15-25 km üstünü görmüyorsunuz? Benim bahsettiğim ortalama bir tüketim yeri geliyor sıkışık trafikte dur kalk gidiyorum yeri geliyor boş yolda 150-160 km hızla gidiyorum. Sonuç 8.1 lt
  • Genelde Cosmo ve Sport modelleri üzerinden dönüyor yorumlar.
    Hangi modelleri tavsiye etmezsiniz, tavsiye etmeyeceğiniz modellerin dezavantaj ve eksileri nelerdir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/yeni-opel-astra-teknik-detaylar-donanim-ozellikleri-ve-hakkinda-hersey--61743040

    Linkteki konudan donanım özelliklerini karşılaştırabilirsiniz. Bizim tavsiyemizdense paketlerin donanım özelliklerini karşılaştırıp size ve bütçenize uygun olanı tercih etmeniz daha mantıklı. Benim için olmazsa olmaz bir özellik sizin için gereksiz olabilir. İnsanlar genelde sırf AFL farlar için cosmo paket tercih ediyor ki AFL far sistemi gerçekten güzel bir deneyim. Sport modele de opsiyon olarak ekletilebiliyor. AFL farlı sport model bulmanız mümkün. Onun haricinde Cosmo paketi diğerlerinden ayıran gözle görülür farkları 1. Deri - Kumaş koltukları 2. Elektrikli katlanır aynaları 3. Ön-Arka park sensörü 4. Alarm




  • Bilgilendirmeniz için teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pesimiSTyle46 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle anlık tüketime bakmıycaksın 100 kmde ortalama ne kadar yakmışın ona bakıcaksın.trafiğe göre çok değişir tabi bu ortalamalar.ben genelde 8 litre civarı diye duydum.sakin kullanımda.
  • LSG L kullanıcısına yanıt
    yorumlar cosmo ve sport üzerinde dönüyor çünkü en dolu paket cosmo ve bi altı sporttur o yüzden.
    Bütçe önemli eğer 50 bine kadar verebiliyosanız cosmo tavsiye ederim.km 100 bine kadar olsun mesela.Yıl olarak da 2010-2013 arası dersek.ufak tefek boyası bir 2 değişeni olan bi j kasa çok rahat alırsın.
    şimdi model tavsiyesi olarak ben cosmo alıcam kesin.sporta hiç bakmıyorum.neden cosmo dersen:
    1-cosmo jantı güzel
    2-bi xenon afl farlar(dönüşe duyarlı dönüyor)
    3-deri-kumaş koltuklar
    4-çift bölgeli klima
    ABS-ESP GİBİ GÜVENLİK DONANIMI DA COSMO YİNE EN İYİSİ OLUYOR SANIRIM.ONA ÇOK BAKMADIM.AMA ARAÇ YOLDA GÜVEN VERİYOR DİYORLAR.
    benim aklıma gelen önemli gördüğüm özellikler donanımlar bunlar.

    tavsiye etmiyeceğim model diye bişey diyemem dediğim gibi bütçen önemli.ama gidipte 48-49 verip boyasız değişensiz bi enjoy falan bulursun ama donanımı zayıf olur değmez yani.ben boyaya çok takmıyorum.1-2 parçaysa.yada değişeni.
    BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN CİDDİ Bİ KAZASI OLMAMASI ŞASELERDE DİREKLERDE VE MOTORDA Bİ SORUN OLMAMAMASI.




  • Bilgilendirme için teşekkürler.
    Bütçem 53'e kadar. Km olarak Max. 60-70bin olarak bakıyorum.
    Yıl 2012 yi geçerse 55binin üstüne atıyor fiyatı.
    Araştırmaya devam...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LSG L kullanıcısına yanıt
    aynen öyle.2012ye kadar olanlar alıncak gibi olanlar genelde 52-53 e kadar falan.2013ler genelde 55 ve yukarısında bide km de çok farkediyor.bütçenler 2012 makyajlı kasa bulabilirsin belki 80 bin kmde gibi..
  • anca 1-2 boy farkı olan diyen arkadaşlar iki aracı da kullanmamış bell ki. 1.4T 150'den sonra golf'u de yiyor diyeyim. youtubeda bol bol videoları var. 1.6 ise aile arabası, performans beklentisinde olanlar için değil. 1.4T adana şehiriçi ortalama tüketim 7.8 -8.3 arası. uzun yolda 120 sabitte 5.6-5.9 arası. 1.4T sahibi olarak yazıyorum.
  • Blitzkrieger B kullanıcısına yanıt
    tabi performans olarak illa farkeder biri 140 hp- biri 115 arada 25 bg fark var ve az değil.ben çok hız yapan biri değilim zaten uzun yolda yapacağım maksimum 140 olur.ama yakıt konusunda 2si arasında fark yok heralde misal uzun yolda 120 sabit olarak gidersek örnek veriyorum.ş.içi için hızda bişey diyemem de.
  • dostoviski1 kullanıcısına yanıt
    1.4T yakıt konusunda daha iyi. Bu da aynı kasa için daha güçlü motor ve daha yüksek tork mantığından. Aynı ağırlıktaki kasayı 140 hp 205 tork'un kaldırması daha rahat.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.