Şimdi Ara

1.4 Punto Evo Fire 77 hp yakıt verilerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
17.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Havaların ısınmasıyla biraz daha düşeceğini varsayarsak bence iyi bir değer..Aracınızı güle güle kullanın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Havaların ısınmasıyla biraz daha düşeceğini varsayarsak bence iyi bir değer..Aracınızı güle güle kullanın..

Teşekkürler bencede değerler iyi biraz dikkat etsem düşer belki ama pek dikkat etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

İyide benim 160 ps 1.6 cc motorum bu şekilde sakin kullanımda 7-8 litre yakıyor. Bence 70 ps için yakıt değerleriniz fazla.

O ne harika bir motormuş öyle aracı çok merak ettim.Şu an Clio 1.2 kullanıyorum kış günlerinde kasa kasa 7 litreye düşürdüm.Ya bizim arabalar bozuk ya sizin arabalar ileri teknoloji

Harika bir motor olduğunu tüm dünya kabul etti zaten yıllardır. Sakin kullanıldığında en az yakan motorlar japon üretimi motorlardır. Ha sakin kullanabilirsen tabi. Al bir tane 1.6 cc Japon senin tabirinle kasa kasa kullan, 8 litreyi ben garanti ediyorum sana. Ha 7 litre için 1.2 cc 70 hp ye katlanırım dersen bilemem. Çok yakan japonlar ağır kasaya sahip olupta gazı dibine dibine basıp kullananlar ;) EG, EK kasa Honda ları araştır hala %90'ı benzinde biniyor LPG takmamış aracına ;)

• 2006 Citroen C4 1.6 110bg aracım şehiriçi ort. 6 lt . yakıyor. eylül 2011 de sıfırlamıştım km yi. toplam 7200 km olmuş ve bunun içinde bir kere İst- ank ve dönüşü var birde şehirdışı olarak. yakıtından gayet memnunum aracımın. LPG sistemi takılı olan yol bilgisayarlı araçlarda , yakıt ortalaması gösteriyor mu? yoksa lpg devrede olduğu zaman sistem devre dışı mı kalıyor?_
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

İyide benim 160 ps 1.6 cc motorum bu şekilde sakin kullanımda 7-8 litre yakıyor. Bence 70 ps için yakıt değerleriniz fazla.

O ne harika bir motormuş öyle aracı çok merak ettim.Şu an Clio 1.2 kullanıyorum kış günlerinde kasa kasa 7 litreye düşürdüm.Ya bizim arabalar bozuk ya sizin arabalar ileri teknoloji

Kac tane 1.6 160 hp araba var ki? :)

Tabi ki o bir vti :)

yahu beni vtisi falan ilgilnedirmiyor.Hakikaten 1.6 bu kadar az yakıyorsa 1.2 ile aylardır uğraştığım için kendimi enayi gibi hissediyorum.Cidden inandırıcı gelmiyor.Toyotanın motorları en az yakan benzinlilerden birisi diyorlar 1.6sı 9 litre yakıyor şehiriçinde.Keza arkadaşımın 1.6 Meganesi 10 litre yakıyor.Diğer bir arkadaşımın LPGli Astrası 11 litre LPG yakıyor.Şu işi bi açıklığa kavuşturalım.Ne ypaıyorsunuz ne ediyorsunuzda 1.6 motor şehiriçinde 8 litre yakıyor

Geçenlerde forumla 91 model AE92 kasa Corolla karbüratörlü 1600 cc (90hp) aracımın şehirdışı yakıt değerini paylaşmıştım. Yaklaşık 1000km şehir dışı yaptım 8 litre lpg harcadı 100km de. Şimdi yoğun Ankara trafiğinde 280km de 25 litre lpg yaktı. Yaklaşık 9 litre lpg eder. Değerler birbirine yakın çünkü şehirdışında aracın limitlerini zorladım 4000 d/d ve üzeri çok uzun süre kullandım. Şehir içi Ankara trafiğinde bu araçla 9 litre yakıyorsa belki üst model motorlar için daha iyi bir yakıt değeri elde edilebilir.

• ekaraca06 ve kafkars BOZKURT

Arkadaşların verilerinden de anlaşılacağı üzere "kasa kasa" kullanıldığında çok fazla yaktırmamak mümkün. Benim ilk mesajımda söylemeye çalıştığım buydu. 1.2 cc 70 hp lik bir araç kasa kasa kullanımda 7 litre yakıyorsa bu araç sahibinin 1.6 cc daha güçlü bir araç alması için bir sebep kalmamış demektir bana göre.
  • Motor kuculdukce tuketimin azalmasi gibi biraz yanlis bir kani var. Bence bu iste bir altin oran var :) 1.5 tonluk araci 1.2 motorla da 1.6 motorla da duZgun bir surusle ayni yaktirirsiniz. Tabi bu soyledigim benzinli arac icin, dizelde pek bir tecrubem yok. Ben kucuk motorlu atmosferik bir aracta (turbolu kullanmadim) sehir ici 1.6 araca gore Cok kayda deger bir tasarruf edilebilecegini sanmiyorum.
  • Kulanımına bağlı olarak değişir aracın ne kadar yaktığı.. Bende 1,6 megane var ortalama şehiriçi 7,5 falan yakıyor (sakin kullanırım) ama şehirlerarası yolla 5.7-6 falan (ortalama hızım 120 iken). Yokuşlarda gaza abanırsan devirsiz kullanıp ışıklarda hızlı kalkıp show yapıcam dersen hayalgücünü zorlayabilirsin tabi..
  • Arkadaşlar, benimde 1.4 fire dynamic dualogic var. Şehir içi 9 litre. Şehir dışı zorladığımda 6'nın biraz altına iniyor. Fakat kayın pederin 1.6 FSI Jetta o kocaman kasası ile benden daha az yakıyor. FIRE=Fully integrated robotized engine yani full robotize edilmiş motor diye fiyakalı ismi var ama, ne performansı performans ne de yakıt tüketimi az. FSI 1.6 litre, ve 110-120 bg. Bizimkisi 77 beygir. Eskiden benim Palio vardı 1.2 16 valve. Onun yakıt tüketim ve performansı daha iyiydi.
    Aracım 13 binde. :(
  • Bence yakıt tüketiminiz gayet iyi.Merak ediyorum bu 1.6 aracı olup da ben de zaten aynı değerleri yakıyorum,şehiriçinde 7.5 litrenin üzrini görmüyorum diyenler nerede araç kullanıyorlar acaba.Kimse kusura bakmasın da 1.6 olup da şehiriçinde aynı kullanım koşuklarında fire motor kadar yakıyorum diyenlere pek güvenmiyorum.Söyledikleri araçların fabrika verilieri 9-10 litre zaten.Nereye 7.5 litre yakıyorlar şehiriçinde.
  • Ehhhh siz o tüketime çok diyorsanız ben Boğaz köprüsüne atlamaya gideyim...İstanbul içinde 100 km yolda 8,5 lt den aşağı düşemiyorum..Bu sakin efendi kullanım...Gaza frene yüklenirsem 9,5 lt nin selamı var..Şehir dışı ise 90 - 120 km arası hız sınırında 4 kişi dolu full bagaj tüketim 100 km de 5,9 Lt ve 1600 cc. Corolla motor..Çok çok memnunum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Haziran 2012; 14:24:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abidin0

Arkadaşlar, benimde 1.4 fire dynamic dualogic var. Şehir içi 9 litre. Şehir dışı zorladığımda 6'nın biraz altına iniyor. Fakat kayın pederin 1.6 FSI Jetta o kocaman kasası ile benden daha az yakıyor. FIRE=Fully integrated robotized engine yani full robotize edilmiş motor diye fiyakalı ismi var ama, ne performansı performans ne de yakıt tüketimi az. FSI 1.6 litre, ve 110-120 bg. Bizimkisi 77 beygir. Eskiden benim Palio vardı 1.2 16 valve. Onun yakıt tüketim ve performansı daha iyiydi.
    Aracım 13 binde. :(

fsı jetta yakıt tüketimi
    (Şehirde) Yakıt tüketimi 9 L./100 km
    Yakıt tüketimi (şehir dışı) 5.6 L./100 km
    Yakıt tüketimi (karma) 6.9 L./100 km

fire yakıt tüketimi
    şehiriçi yakıt tüketimi 6.9 litre
    şehirdışı 5.0
    karma 5.7

Fabrika verisi yakıt tüketimi fireden 1 litreden fazla olan jetta fire motordan az yakıyorsa helal olsun kullanan kişiye.Bence kullanımınızı gözden geçirin.Kayınpederiniz tasarruf amaçlı kullanmaya gayet dikkat ediyordur muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 28 Haziran 2012; 14:29:56 >

• Bizzat kendi deneyimimdir bu. Jetta 1.6 FSI ile şehir dışı 5.5, punto dynamic 1.4 fire dualogic ile 5.7. İkisindede aşırı hız yapmadım.
    Fakat hız artınca yakıt tüketimde farkı daha artıyor, yani jetta daha az yakıyor. Üstelik FSI motor sessiz, 1.4 fire yüksek devirde çok gürültülü. Bu motorlar hemen hemen aynı yılların teknolojisi. FIRE dynamic için 4.6 litre demişler katalogta, çok komik.
    Durum budur arkadaşlar, ben canımı çok sıkmıyorum, çünkü ne kadar ekmek o kadar köfte, adı üstünde ucuz fiat. Fiatın farkı fiyatı bence.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.