Şimdi Ara

1.4 HDİ Nemo için hangi yağ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba herkese.. Geçen de lastik konusun da yardım almıştım sağolsun herkes yardımcı olmuştu. Ben simit şoförü sayilirim yanı pek motordan mekanikten anlamam buralar da okuduğum kadarı ve araştırdığım kadarı ile.. Arkadaşlar yarın bakıma gideceğim ilk kez servis dişin da yaptiracam ilk bakımı 60 bin bakımı. Acaba hangi yağı kullansam iyi ? Gideceğim servisin önerdiği castrol 5w 40 magnetec. Benim istediğim ise castrol 5w 30 edge. Usta bu yağın üst segment için olduğunu söyledi ama istersen 50 TL farkla da koyarim bu yağı dedi. Bu yağ bir tik daha iyi, önerdiğinde gore ? Sizin başka yağ oneriniz var mi veya bu yağlardan hangisini kullandirmaliyim.. ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın,hayirli akşamlar dilerim herkese..şimdiden teşekürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F882BB31 -- 24 Aralık 2015; 22:01:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Citroen Nemo 1.4 HDİ Motor Yağı: Kapsamlı Bir Kılavuz

Citroen Nemo 1.4 HDİ aracın için doğru motor yağını seçmek, aracının uzun ömürlülüğü ve performansı için çok önemlidir. Bu kılavuz, Citroen Nemo 1.4 HDİ aracının motor yağının özellikleri, kaç litre yağ aldığı ve hangi tür yağın kullanılması gerektiği de dahil olmak üzere, bu konuyla ilgili bilmen gereken her şeyi açıklayacaktır.

Citroen Nemo 1.4 HDİ Motor Yağı Özellikleri

Citroen Nemo 1.4 HDİ motor yağı, aracının motorunu aşınmaya ve korozyona karşı koruyan, sürtünmeyi azaltan ve ısıyı dağıtan bir sıvıdır. Seçtiğin yağın aracının spesifikasyonlarını karşılaması ve 5W-30 viskozite sınıfına sahip olması esastır.

Citroen Nemo 1.4 Hangi Yağ Kullanılmalı?

Citroen Nemo 1.4 HDİ aracın için sentetik veya yarı sentetik bir motor yağı kullanman önerilir. Sentetik yağlar, mineral yağlara göre daha dayanıklıdır ve daha uzun yağ değişim aralıkları sağlar.

Citroen Nemo 1.4 Kaç Litre Yağ Alır?

Citroen Nemo 1.4 HDİ aracının motor kapasitesi yaklaşık 3,75 litre yağdır. Ancak, yağ filtresini değiştirdiğinde biraz daha fazla yağ gerekebilir.

Sonuç

Citroen Nemo 1.4 HDİ aracın için doğru motor yağını seçmek ve düzenli yağ değişimleri yapmak, aracının uzun vadeli sağlığı ve performansı açısından çok önemlidir. Yukarıdaki bilgilere uyarak, aracının motorunu koruyacak ve optimum çalışma koşullarını sağlayacak en iyi motor yağını seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aracın kullanım kitapçığı yok mu? Orada yazan yağı koyun.
  • Kitapçığı inceledim hocam ama göremedim ?

•  1.4 HDİ Nemo için hangi yağ ?
  • Hocam herkes castrol al diyor bunu hiç kullanmadim ne dersiniz ?

• aynı motoru 206da kullanmıştım, yağ olayı çok farketmişti o yüzden kesinlikle mobil1 5w-30 esp formula bulamazsan castrol edge 5w-30 öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wings35 -- 24 Aralık 2015; 23:06:28 >
  • Hocam çok sagolun muhtemelen castrol edge alacağım. Umarım memnun kalıtım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. 3 Multijet için hangi mazot?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• dpf varmı yokmu ona göre herhangi bir 5/30 yag koymalısın. Yazın 10/40 koyarsın... Fazla para verme artık tum yaglar aynı standartları karşılıyor. Ama DPF var ya da yok durumauna göre yag seçeceksin
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisizliğime verin affınıza sığınarak yazın ayrı yağ mı koyacam tekrar ? Ben şimdi bu castrol edge 5w 30'u koyunca bu birdahiki bakıma kadar yağ yeterli olmaz mı ? Kocaeli iklimin de yaşıyorum.. Bir önceki yağı ne koyduğunu da eski sahıbının bilmiyorum malasef.
  • sakın bu araca 10-40 koyma. bu araçlar turbolu... 10-40 çok yaktırır, şıkırtı gibi bir ses yapar motor zorlanır; zaten kitapcığında 5-30 kullanın zor durumlarda kısa süreli kullanılacaksa 10-40 kullanın yazıyordu. ucuzda olsa 5w-30 kullan kardeşim yukarıda verdiğim linkteki elf, total (gerçi ikiside aynı marka) gönül rahatlığıyla kullanabilrisin. hatta edgeye falan çok para vermene gerek yok.
  • Hocam verdiğin tüm bilgiler için sagolun. O zaman yarın ya Formula 5w.30 esp tam sentetik ya da castrol edge 5w.30 tam sentetik tercih edeceğim. Bubtarz bakım,yağ vs konualri için para pek mühim değil. Sonuçta aile taşıyoruz.. Tekrar teşekürler

• quote:

Orijinalden alıntı: tibet41

Hocam bilgisizliğime verin affınıza sığınarak yazın ayrı yağ mı koyacam tekrar ? Ben şimdi bu castrol edge 5w 30'u koyunca bu birdahiki bakıma kadar yağ yeterli olmaz mı ? Kocaeli iklimin de yaşıyorum.. Bir önceki yağı ne koyduğunu da eski sahıbının bilmiyorum malasef.

Estağfurullah.. Ben hata yaptım yılda kaç km yaptığınızı bilmiyorum aslında. Kış aylarında 5-30 aracın daha rahat çalışmasını sağlar ve en az 20 bin km gider. Eğer 20 bindeki değişim yaza denk gelirse 10-40 koymaniz yeterli olur o da 10-15 bin km gider. Az km yapıyorsanız da yılda bir degistirmeni z yeterli. Ayrıca bu nrmo ve fiorinolarin on takımları hassastır. 6 ayda 10 bin km de bir defa rot balansa mutlaka sokun derim böylece lastik omrunuzde uzamış olur. Hava filtresinin 10 binde bir değiştirin. Az tüketim için aracı 2-2.5 devir arası kullanın. Antifirizinizi mutlaka olcturun eski antifriz varsa sıkıntı çıkarabilir. Bunlarbasit sşeyler ama önemli seyler. Yağ değişiminden önce motor flush denilen motor temizliğini yaptırın ardından yağ değişiminde motorsilk yağ katkısı da koydurun araç ilk günkü haline dönecektir. Bunlardan sonra zaten kafaniz rahat binersiniz Allah kaza bela vermesin

• Araciniz +2011,70hp,euro5 motor ise dpf vardir ve mobil1 esp formula sizin icin secilmis en iyi yag.

ayni motoru kendi fiestamda kullaniyorum,dpf yakim islemine dikkat edin,islem yarida 2-3defa kalirsa yaga mazot karismasi sonucu yag daha fazla sivilasip arac uyari veriyor.(surekli sehir ici kullanmiyorsaniz sikinti yok)

Ekleme:mobil kesinlikle daha kotu bir firma degildir,bence castrol reklamlar sayesinde bu kadar tutulan bir firma

ek2: aracima her zaman,3.5 litre yag koyarim ve 15.000km sonrasinda cubuk tam yarida oluyor yani 200-300ml litre yag yakiyor

Ek3: her yag dpf li araclara olmuyor malasef,buyuk ihtimal mobil 1 esp de olmuyor, yagin iceriginde acea c2,c3 olmasi lazim

Ek4:motor uretici sae 5w30 diyor,10w40 filan kullanmayin,motor icin zararli bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 25 Aralık 2015; 0:23:35 >
  • Yanı yağ vs hikâye su restore ve motorsilk gibi katkı maddeleri çok yararlı ve yağın 250 bin km yapamayacağı şeyi yapiyorlar. Forumda araştırırsanız kullananlar oneriyorlar surekli

• Hocam o öncelikle ALLAH razı olsun. Yarın bu dediğin motor flush vs şeyleri SPEEDY de ki yetkili kisey iletecegim. Sanıyorum ki kendileri de bunları yapıyordur zaten ama biz yine de hatırlatalım :) antifiriz yeni koydum hocam, lastikleri de geçen hafta ana bayısında de degistim sanırım oda baya rot gider yarın lastikleri o yüzden elletmeyecegim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.