Şimdi Ara

1.4 Egea Sedan vs 0.9 Tce Clio Sport tourer (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkes demiş zaten bir kere de ben diyeyim. Motor için Clio, geri kalan her şey için Egea. Eğer bekleme imkanınız varsa ve fiyat konusunda çok fark olmazsa Egea 1.0 Firefly bekleyebilirsiniz.

• Arescigim windowsta ares diye bir torrent programi vardi yanlis hatirlamiyorsam ? Yani bu clio tce ye 3000 tl ye tup takilir mi ? En ucuz kit atiker 2000 tl suan piyasada ama obd siz.

Birde sehirici kullanilan arabada konfor aranmaz uzun yola gitsen neyse. Mekanik aksam saglamligi, guvenlik ve yakit tuketimine bakarsin. Konfor her arabada az cok ayni ayarda buradaki ultra konfor ariyan kiclari beyaz pudrali tayfa torosa binmemis anlasilan alismislar rahata lukse.

Yag yakan bir motorlu araba almak ne kadar dogru ? Zamaninda toyota wwti motorlu corollalar icin geri cagirdilar revizyon gormustu. Tofas yapmaz oyle bisey yapar mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=_2ThkKNcu68

Legocugum videodaki sahisi dinle paran kadar konusursun. Reno disinda hyundai de oneririm ama fiat onermem. Emlakcida fiat albea var sacma sapan arizalar verip duruyor diyor. Bende de tjet 1.4 linea vardi motoru iyiydi gerisi rezalet. Elektrik arizasi veriyor ampul patlatiyor, arka stoplarin vidalari gevsemis durdugu yerde ses yapiyordu. Plastik aksamlari catlayip kiriliyordu ve en onemlisi amortisor takozlari dandik malzeme oldugundan donuslerde gacir gucur ses yapiyordu altyapisi rezalet on takimlari kotu bozuk yolda rot-balans hemen bozuluyordu. Malzeme kalitesi ve montaj isciligi cok kotu.

Renoda bunlar olmuyor tu kaka dersin konforsuz ama on takimi saglam,motoru saglam, malzeme kalitesi bir tik daha iyi fiattan ve en onemlisi ampul patlatma,sensor arizasi vesaire sacma sapan elektrik arizasi vermiyor. Pejo citroen demiyorum bak reno diyorum.

• Bende bu ikilemde kaldım en son 1.0 egeayı beklemeye karar verdim. Şahsi görüşüm cliodan daha kaliteli olduğu yönünde

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Jingo millete bilgim var diye artistlik yapıyorsun, turbo ile LPG arasında iliski yoktur. Bunu bilmiyorsun.

lpg takılamayan olarak bilinen fakat pahalı LPG kitleri takılan araçlar direk enjeksiyonlu araçlardır. Örneğin turbo olmamasına rağmen fsi ve gdi motorlara bu kitler gerekir.

buna karşın çok nokta enjeksiyonlu 0.9-1.0 tce motorlara, eski astranin turbo motorlarına, Fiat in eski tjet motorlarına atmosferik kitlerin aynısı takılmaktadır.

Alıntıları Göster

Fiat'ın sadece 1.4 T-Jet Egea'sı uzun vadede sorun çıkarmaz fakat Tce'lerdeki subap alaşımı dayanıklı değildir Tce'lerinde eski 1.8T Passat'lar gibi MPI+Turbo olduğunu biliyorum hatta TSI araçlara LPG konumda vardı oraya bakabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/tsi-motor-lpg-sistemleri-uyumu-tup-takilma-2017-2018-sonrasi-1-0--134086007

Konudaki hesapta benimdi yanlış anlaşılma olmasın.

Bu arada millete burada artsitlik yapsam ne olacak zaten piyasa maaf olmuş arabadan para kazandığıma sevinemiyorum ben...

• Subaplarin lpg ile aşınma olayının da turbo ile ilgisi yok. turbo olmasa bile güncel hemen her araçta görülebilir.

• Şu fiat ın yeni 1.0 motorun 500x de ki verisine baktım şehir içinde 7.5 lt yakıt yakıyormuş gerçek hayatta 1,1-5 fazla yakar en az 8.5 lt yakıt demek. Pek de alınası bir motor seçeneğine benzemiyor
    www.auto-data.net
    2018 Fiat 500X Cross/City Cross (facelift 2019) 1.0 FireFly Turbo (120 bg) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/fiat-500x-cross-city-cross-facelift-2019-1.0-firefly-turbo-120hp-34482

• Motor için clio geriye kalan şeyler için egea. Clio lpg ile de uyumlu. Bu arada motor önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=_2ThkKNcu68

Legocugum videodaki sahisi dinle paran kadar konusursun. Reno disinda hyundai de oneririm ama fiat onermem. Emlakcida fiat albea var sacma sapan arizalar verip duruyor diyor. Bende de tjet 1.4 linea vardi motoru iyiydi gerisi rezalet. Elektrik arizasi veriyor ampul patlatiyor, arka stoplarin vidalari gevsemis durdugu yerde ses yapiyordu. Plastik aksamlari catlayip kiriliyordu ve en onemlisi amortisor takozlari dandik malzeme oldugundan donuslerde gacir gucur ses yapiyordu altyapisi rezalet on takimlari kotu bozuk yolda rot-balans hemen bozuluyordu. Malzeme kalitesi ve montaj isciligi cok kotu.

Renoda bunlar olmuyor tu kaka dersin konforsuz ama on takimi saglam,motoru saglam, malzeme kalitesi bir tik daha iyi fiattan ve en onemlisi ampul patlatma,sensor arizasi vesaire sacma sapan elektrik arizasi vermiyor. Pejo citroen demiyorum bak reno diyorum.

Albea dediğin araba Palio Sedan Mig cuğum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.