Şimdi Ara

1.4 dizel fiesta trend aldım jant lastik hk bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 2011 1.4 dizel fiesta trend aldım jant kapapları var ve yeni jant alıcam jantın ve lastiğin boyutu ne olmalı 14 inc var üzerinde 15 düşünüyorum birdr bazen yokda görüyorum jant takılmış araba yüksek ve çrkin duruyor öyle olmasını istemiyor önerilerinizi bekliyorum herkese çok teşekürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • :((

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar dostum öncelikle aracın hayırlı olsun 14 jant yerine 15 jant takabilirsin lastik ölçülerinide değiştireceksin tabii mevcut ölçülerini yazmadığın için sana şunu takabilirsin diyemiyorum lakin lastikçiler bilirler ancak nette birçok lastik ölçü değerleme siteleri var onlardan birisine mevcut lastik ölçünü ve takmak istediğin ölçüyü girdiğinde uygunluk durumunu sana belirtir jant olarak sana carre markasını tavsiye edebilirim tabi modellerinde hoşuna giden olursa ben 2007 yılında toyota corolla aracıma ve 2010 yılındada golf aracıma almıştım hakikaten iyi çıkmışlar jantlar hem sağlam hemde hafiftiler ancak 2013 ten beridir kullanamıyorum o markayı çünkü ürün çeşitlerinde aracıma uyan modeli yoktu bende mecbur farklı marka almak zorunda kalmıştım (zent ve tork) neyse lastik ölçünü yazarsan biraz daha fikir verebilirim sadece şuna dikkat et jantı 1 ölçü büyütünce lastik yanağını ve gerekirse yüzeyinide bir ölçü büyüteceksin örneğin 175/65/14 se ve sen 15 yapcaksan yeni lastiğin 185/60/15 veya 185/55/15 olabilir sağlıcakla kal...




  • http://www.akojant.com/jantlar?type=OTO&make=ford&model=fiesta&year=2011&trim=1.4TDCi

    ayrıca yukarıdaki linkten aracınızın marka modeline göre görsel online uygulama ile fikir edinebilirsiniz...
  • Dostum bende 2009 model fiesta var. Aldığımda 16" jant vardı üzerinde ama konforu çok kötü olduğu için 15" janta düşürdüm ve daha rahat ettim konfor açısından.

    16" jant için 45 yanak, 15" jant için 50 yanak almalısın. Benim aracımdaki lastikler 195/50/15. Bu lastik ebatlarını aracın şoför kapı eşiğinin alt bölümünde de görebilirsin. Hangi inç için hangi ebatları kullanman gerektiği yazılı.

    Sana tavsiyem bu ayarlar dışına çıkma. Çünkü, aracın tüm yol bilgisayar ayarları bu ayarlara göre düzenlenmiştir. Sen 15" jant alıp 50 değil de 55 yanak alırsan lastiklerin çapını değiştirmiş olursun. Bu nedenle de hız göstergen ve yakıt tüketim göstergen sana doğru bilgileri vermez. Yaptığın hız sonuçta lastiğin dönüş hızına göre aldığı kilometre olarak hesaplanmakta. Sen çağını yükseltirsen gösterge hızından daha hızlı gitmiş olursun.

    2. değineceğim konu da jant kalitesi. Ben araştırdım biraz, piyasadaki markaları da inceledim internet üzerinden araştırarak fakat gidip çıkma temiz orjinal jant aldım. Neden? Piyasada ne kadar iyi bilinirse bilinsin jant kalitesi orjinaller gibi değil. Gerçekten tam kalite bir jant almaya kalksan zaten bir dünya para vermen gerekiyor. Replika jantlar güvenlik açısından çok riskli. Bu tür jantlarla yapılan kaza fotoğraflarını görünce ben şahsen kendimi ve ailemi riske atmak istemedim. Jantı "kırılan" araçlar var. Lastik ve jant dediğin seni yolda tutan, arabanın aslında can damarı bana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andruil -- 11 Ocak 2018; 15:5:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.