Şimdi Ara

1.4 75 hp Araba yokuşta Bayılır mı Normal midir ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
8.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok net hatırlıyorum bir kere mecburiyetten benim 1.6 107 HP Elantra'ya 8 kişi Binmiştik + Bagaj gırtlak dolu idi.Yolun üzerinde çok dik bir yokuş vardı.Ben tabi her zaman girdiğim gibi 2.vites 3000 rpm civarı girdim.Önümdeki araç birden durmazmıÇektim el fren'ini Yavaş yavaş oturdum gaza Aracı kaldırırken El fren'ini indirdim araç olduğu yerde çakılı kalmış gibi gitmiyor.Tekrar çektim El frenini bu sefer abandım gaza Debriyajı bi saldım Arka tamponu nerdeyse yere değecek olan araba lastikleri sara sara zor çıktım bu gaz'lı meret'ler düz ve hafif eğimlerde iyi gidiyorda.Rampalarda gereğinden fazla yüklü olduğu zaman terletebilir.
  • 1.4 Benzinli Punto ile ben de bayılıyorum vites mutlaka düşüyorum yapacak bir şey yok.Tüpü düşünmek bile istemiyorum
  • Hocam yokuşa girişiniz çok önemli. Bendede 1,3 LPG li araç var. Bazı arkadaşlar 1. vitese düşülmez hiç falan demiş ama burada bahsedilen uzun yol yokuşları değil. Hızı alıp gelirseniz hiç bi araç düşmez tabi çok dik değilse. Ama şehir için öyle yerler ara sokaklar oluyoki. L şeklinde sokak girişi oluyo ve haliyle yokuş başında 90 derece dönüp girdiğiniz ziçin ya durarak giriyosunuz yokuşa yada çok yavaşlayarak. Ve baya dik yokuşlarda araba bayılıyor tabi. Bence sizin durum gayet normal tabi bahsettiğiniz yokuşu tam bilmek gerek. Geriden hızlanıp girdiğiniz bi yokuşta oluysa kullanımınızda hata olabilir. Yokuşa girmeden vitesi düşürün sorun hallolur. Arabada bişey olcağını sanmıyorum..
  • yokuş var yokuş var. araçların motor güçlerine (tork ve bg), ağırlıklarına ve bulunduğu koşullara göre tırmanabileceği maksimum bir eğim açısı vardır.

matematiksel çözümleme; araç atmosferik motorlu, görece düşük beygir ve torklu, yüklü, sıcak yaz günleri (ne yakıt kullanırsa kullansın sıcakta her araçta güç kaybı oluyor.), anladığım kadarıyla sağlam bir yokuşta 1. vitese düşülüyorsa bu benim için normaldir.

çözüm; ya bu koşullarda yüklü araçla dolaşmayacaksın, ya güç/ağırlık oranı daha yüksek bir atmosferik araç edineceksin, ya dizel veya turbolu benzinliye geçeceksin, yada aracını daha iyi tanıyıp karşılaşacağın bu gibi durumlara göre önceden hareket edeceksin. (mesela yokuşa başlamadan 1. vitese düşülebilir.)
  • Yokuşun dikligine gore degisir yalniz atmosferik motorlu Araçlarda yuksrk devirde rampaya girilmeli. 3500-4000 devirde rampaya girseydiniz arac bayilmazdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok arkadas balata demıs burda denılen fren balataları mı debrıyaj balatalarımı ? Yokustan kastım uskudar emnıyet mahallesınde cok dık yokuslar var belkı bılen arkadaslar vardır. Birde kagıthaneden okmeydanı tarafına cıkan bır yokus vardı uzun ve bayagı dikti. Hiçbir zaman arabayı 4000-5000 devırlere cıkarmadım yokusa gırerken. Sanırım bırde oyle denemelıyım. Pekı yokusta durmamız gerekırse tekrar kalkıs yaparken aynı devıre arabayı nasıl yukselltıcez :)
  • s700 kullanıcısına yanıt
    evet dedıgnız gbı L tipi donemeclı yokuslarda sorun yasıyorum daha cok
  • quote:

Orijinalden alıntı: lynxoc

Hocam sorununuzun çözümüyle ilgili çok fazla şey yazılmış ama ben de bir şey ekleyeyim, hiçbir araba 1. Vitesi kalkış haricinde kullanmaz bunu unutmayın. Eğer siz seyir halinde 1. Vitese kadar düşmek zorunda kalıyorsanız aracınızda kesinlikle bir problem vardır. O problem de bence büyük ihtimal fren sistemindedir. Ya el freni inik gibi görünmesine rağmen tam inik değil ya da ön fren balatâlarıyla ilgili bir sorun var.
    İkinci bir ihtimal de aslında 150.000 km de olan aracın km düşürülüp 50.000 de diye size satılmış olma ihtimali ki bu durumda sorunun sebebiyle ilgili ihtimal listesi uzar gider...

Km sinin dusurulmus oldugunu zannetmıyorum cunku yetkili servıse arabayı goturdugumde 2011 ylında bakımı yapılmıs kmsi 40küsür binlerdeydı 7 yılda 40 bın yapan ınsan 2 yılda kac bın yapıcak :)

• EsamGün E kullanıcısına yanıt
    bakımdan önce düşürülmemiş olduğunu nereden biliyorsunuz?
  • _K_A_İ_N_ kullanıcısına yanıt
    düzenli olarak gordum atıyorum 2006 yılında 20bin 2008 de 35 bin 2011 de 45 bın gbı gidiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

bakımdan önce düşürülmemiş olduğunu nereden biliyorsunuz?

Artı olarak iki yıl çok uzun bir zaman. O sürede çok km yapılır...

• aractan araca motordan motora degisiyor 1.2 16v 75beygir lpg li aymbolle rahatca 2.vitesle dipgaz bahsettigin yokuslari cikiyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.