Şimdi Ara

1.4 & 1.6 Honda Civic (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
31.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar 1,6 lar daha iyi çekiyor diyenler için bir sorum olacak 1,6 ların ağırlığıda neredeyse 200 kg daha fazla. ve sadece 20 bg daha fazla. nasıl oluyorda daha performanslı oluyor bu araç.
  • Bende aynı şekilde bu araçların 1.4 ve 1.6 sı arasında kalıyorum 19.500 bütçem var

Sanırım 1.4 kullanan arkadaşlar memnun kalmışlar ve yakıt konusunda sıkıntıları yok rampa ve yokuşlarıda biraz yavaş çıkarız ne yapalım bi arkadaşında bahsettiği gibi arada 200 güçlük bi fark var sadece.

ama yinede 1.6 olsa iyiydi ama belki alınca 1.6 yı bana unutturur :)

Hazır gelmişken şunuda sormak istiyorum başka yerde de sormuştum ama yinede farklı birileride cevaplar belki

honda civic 1.4 mü vectra 1.6 - 2.0 mı astra 1.6 mı focus 1.6 mı ve tabiki param hondaya yetiyor gibi ama olduki temiz bulursam diğerlerine yönelmelimiyim sizce artık bu hafta sonu almayı düşünüyorum sıkıldım bu mevzudan :)

Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.
  • sametsaglam kullanıcısına yanıt
    Ben 1.4 Civic almıştım benzinli ve açıkçası çok memnun kalmadım. Şehir içinde sorun çıkarmadı hiç. Ayrıca 1 - 2 kişi ile rampa çıkarken veya uzun düzlüklerin arasından çıkılan uzun rampalarda yine sorun yaşamadım ama 4 - 5 kişi seyahat edince çok sıkıntılı oluyor. açıkçası 1.4 Civic sadece şehir içi aracı ve eğer sadece şehir içi kullanacaksan daha iyi alternatifleri var. Onları tercih etmeni veya 1.6 modellerine yönelmeni tavsiye ederim.
  • 2007 veya sonrası almalısın
  • Bizde 1.6 98 model civic var ilgilenen PM atsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 yaşında...............!
  • Hort :D
    Arkadaşlar harbiden çekişi nasıl bu 1.4lerin bende palio vardi benzinli 1.4 75 beygir bu 90 beygir ondandamı kötü rampalarda?? Almayı düşünüyorum da temiz bulursam??

• Elbette dediğin kadar değil. Ama düşün direksiyondasın. 1.4 de olsa Honda var altında. Kısa mesafe de olsa rampa çıkarken 130 km/s de yapıyor onda bir sorun yok. Ancak bastığın kadar çok yakıyordu. Hadi diyorsun ağırdan alayım, yanından arabalar uzarken sanki senin yoluna yol ekliyorlar.

Belki Palio olsa aynı hissi vermez. Araba Türkiye şartlarına göre ki 1.4 için konuşuyorum pek biçimsiz. Hele benzinin bu kadar fahiş fiyatlara satıldığı bir ülkede bu tip arabalara binmeyi düşünen insanlara devletin dediği tek şey, ya teneke kutularına bin veya yayan yürü. Yada bir benzinlik soyarak iyi bir yere benzin istif et.

Bunların hiç birisi işime gelmez diyorsan 1.6 ve tüplü bir araca yönel illa 2000 altı bir Civic düşünüyorum diyorsan. Kulağına küpe olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Elbette dediğin kadar değil. Ama düşün direksiyondasın. 1.4 de olsa Honda var altında. Kısa mesafe de olsa rampa çıkarken 130 km/s de yapıyor onda bir sorun yok. Ancak bastığın kadar çok yakıyordu. Hadi diyorsun ağırdan alayım, yanından arabalar uzarken sanki senin yoluna yol ekliyorlar.

Belki Palio olsa aynı hissi vermez. Araba Türkiye şartlarına göre ki 1.4 için konuşuyorum pek biçimsiz. Hele benzinin bu kadar fahiş fiyatlara satıldığı bir ülkede bu tip arabalara binmeyi düşünen insanlara devletin dediği tek şey, ya teneke kutularına bin veya yayan yürü. Yada bir benzinlik soyarak iyi bir yere benzin istif et.

Bunların hiç birisi işime gelmez diyorsan 1.6 ve tüplü bir araca yönel illa 2000 altı bir Civic düşünüyorum diyorsan. Kulağına küpe olsun.

hacı abi yani palio dahamı iyi civic ten diyorsun :D biri 75 biri 90 beygir palio 10 litre yakıyordu şehir içi benzinde :D buda mı aynı

arabaya pek biçimsiz demişsin neresi biçimsiz yahu ? :)

1.6 lara param yetmiyor 1.4 benzinli düşünüyorum ama kaportasıda kötü gitmiyor diyorlar doğrumu harbiden :S

Sende var galiba şehiriçi kaç lt yakıyor 100km de?

• quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

quote:

Elbette dediğin kadar değil. Ama düşün direksiyondasın. 1.4 de olsa Honda var altında. Kısa mesafe de olsa rampa çıkarken 130 km/s de yapıyor onda bir sorun yok. Ancak bastığın kadar çok yakıyordu. Hadi diyorsun ağırdan alayım, yanından arabalar uzarken sanki senin yoluna yol ekliyorlar.

hacı abi yani palio dahamı iyi civic ten diyorsun :D biri 75 biri 90 beygir palio 10 litre yakıyordu şehir içi benzinde :D buda mı aynı

arabaya pek biçimsiz demişsin neresi biçimsiz yahu ? :)

1.6 lara param yetmiyor 1.4 benzinli düşünüyorum ama kaportasıda kötü gitmiyor diyorlar doğrumu harbiden :S

Sende var galiba şehiriçi kaç lt yakıyor 100km de?

Palio Civic ten iyidir demiyorum. Ama Civic e binince beklentilerin farklı Palio olunca beklentilerin farklı oluyor.

Konuyu açan zaten bendim. 1.4 aldım. Benzinli kullanıyordum satalı epey oldu. Kesinlikle şehir içi aracı değil. Şehir dışı aracı hiç değil. Sadece benzinli kullanıma motor teknolojisi eski olduğu için para yetiştiremezsin. Çok para harcaman gerekir. Ancak tüp taktırman gerekir. O durumda da araba iyice düşer.

1.4 benzinli kesinlikle alma. Yumurta kasa 1.6 Corolla ( tüplü ) alıp kullan daha iyi.

Araba iyidir kötüdür demiyorum. Günümüz de kullanım için hiç uygun değil. Avrupa ve düz yol için üretilmiş. Biraz daha benzin ucuz olsa dediğim şartlarda çok iyi bir araç olurdu. Harakiri yapmak istiyorsan al. Bahse girerim senesi dolmadan satılığa çıkartmak isteyeceksin.

• Anladım almıyorum ozaman :)) çok brnzin yakiyor diyorsun yani sehir icine uygun degil disina hic degil dedin nasil yani ?

• Araç 1.4 olduğu için ve teknolojisi gereği, 100 km üzerine hatta 80 - 90 dan sonra yine çok yakıyor.

Kısacası 1.4 alma. 1.6 alıp tüp taktırabilirsin. Veya 1.4 alacağım diyorsan illa kapının önünden hiç kaldırma.

Aracın konforuna, gücüne, yol tutuşuna, şuna buna diyecek yok. Ancak motoru yüzünden benzinli kullanımına uygun değil. Günümüzde 1 - 2 yaşında sadece benzinli araçlar var. Cidden az yakıyorlar ve yakıt masrafına katlanmak mümkün. Bu araca katlanamazsın. Çünkü zaten param kısıtlı diyorsun. Gelirin ve giderin bellidir. Heves uğruna boşuna parana yazık etme.
  • quote:

Araç 1.4 olduğu için ve teknolojisi gereği, 100 km üzerine hatta 80 - 90 dan sonra yine çok yakıyor.

Kısacası 1.4 alma. 1.6 alıp tüp taktırabilirsin. Veya 1.4 alacağım diyorsan illa kapının önünden hiç kaldırma.

Aracın konforuna, gücüne, yol tutuşuna, şuna buna diyecek yok. Ancak motoru yüzünden benzinli kullanımına uygun değil. Günümüzde 1 - 2 yaşında sadece benzinli araçlar var. Cidden az yakıyorlar ve yakıt masrafına katlanmak mümkün. Bu araca katlanamazsın. Çünkü zaten param kısıtlı diyorsun. Gelirin ve giderin bellidir. Heves uğruna boşuna parana yazık etme.

X-Files sen güzel bir insana benziyorsun verdiğin tavsiyeler için saol bu aracı kullanan biri olarak fanatiklik yapmadan cevapladın civic sorunsuz diyorlar o yüzden bunlara bakıyorum 1.6 ya param yetişmiyor malesef artık başka markalara yöneliceğim yinede çok saol : ))
    Not: Bir tane bulmuştum tam 180 000 km de 1.4 1999 model klima yok değişen yok adam iyi diyor arabaya 17 ye vericek bir sıkıntısı yok diyor tabi baktırmak lazım ama hem model 99 hemde 180 bin korkuttu beni :D zaten vazgeçtim... sen ne düşünürsün 17 yede mi alınmaz temiz çıksa araba? :D lpgli :D

peki bro ne alınır 17-18-19 a temiz araba zor :S

Teşekkürler;)

• quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

quote:

Araç 1.4 olduğu için ve teknolojisi gereği, 100 km üzerine hatta 80 - 90 dan sonra yine çok yakıyor.

X-Files sen güzel bir insana benziyorsun verdiğin tavsiyeler için saol bu aracı kullanan biri olarak fanatiklik yapmadan cevapladın civic sorunsuz diyorlar o yüzden bunlara bakıyorum 1.6 ya param yetişmiyor malesef artık başka markalara yöneliceğim yinede çok saol : ))
    Not: Bir tane bulmuştum tam 180 000 km de 1.4 1999 model klima yok değişen yok adam iyi diyor arabaya 17 ye vericek bir sıkıntısı yok diyor tabi baktırmak lazım ama hem model 99 hemde 180 bin korkuttu beni :D zaten vazgeçtim... sen ne düşünürsün 17 yede mi alınmaz temiz çıksa araba? :D lpgli :D

peki bro ne alınır 17-18-19 a temiz araba zor :S

Teşekkürler;)

Arabanın motoru önemli. 200 bin km eğer arabaya düzgün bakılmış ise daha 500 bin daha götürür. Km olayına Türkiye'de gereksiz bir takıntı var buna anlam veremiyorum. Araba almak için bence geç kaldın. Çünkü fiyatların artmaya başladığı zamanlardayız. Geçen şahin sordu arkadaşlar 8 bin TL - 10 bin TL diyorlar. Çok anlamsız fiyatlar oluşmuş.

Malum ülkenin hali ortada. Benzin - Mazot durumunu yani fiyatlarını göz önüne alarak araç alın.

Nihayetinde konfor elbet önemlidir. Ancak biraz da şöyle düşünün. Arabayı niçin alıyorsunuz ? Sevdiklerinizle gönül rahatlığı ile binip bir yere gidemedikten sonra kapının önünde ne durursa dursun önemi yok.

Bir araç tavsiye edebilecek durumda değilim çünkü güncel piyasa ve modelleri çok yakından takip etmiyorum bu ara. Sadece bu aracı aldım, kullandım. Sattım. Aracın yakıt harici ve bazı durumlarda çekiş kuvveti harici çok memnun kalmıştım. Yakıt sorunu büyük sorun oldu.

Bir konu açıp elinizdeki para ile ne alabilirim diye sorarsanız alternatif model önerecek arkadaşlar olacaktır.

• http://forum.donanimhaber.com/m_104643277/f_//tm.htm#104643277 :D

''Nihayetinde konfor elbet önemlidir. Ancak biraz da şöyle düşünün. Arabayı niçin alıyorsunuz ? Sevdiklerinizle gönül rahatlığı ile binip bir yere gidemedikten sonra kapının önünde ne durursa dursun önemi yok.''

Katılıyorum.Ve 180 bin önemli değil ama satarken sıkıntı çıkarır gibime geldi en önemlisi yakıt tabiki çok para kazanmıyorum.
  • konfor önemli bir etken
  • merhaba arkadaşlar,

bir sorum olacak sizlere, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum,

2001 1.4 S honda civic yeni kasa modelinde bir arabayla ilgileniyorum.195.000 km otomatik, sedan LPG li,

sizce piyasası ve teknik özellikleri bakımından nasıl.uzun süre binmek istiyorum.3-5 yıl değiştirmeden.

yeni kasa olusu güzel ama 1.4 motor olması biraz düşündürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesema

merhaba arkadaşlar,

bir sorum olacak sizlere, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum,

2001 1.4 S honda civic yeni kasa modelinde bir arabayla ilgileniyorum.195.000 km otomatik, sedan LPG li,

sizce piyasası ve teknik özellikleri bakımından nasıl.uzun süre binmek istiyorum.3-5 yıl değiştirmeden.

yeni kasa olusu güzel ama 1.4 motor olması biraz düşündürüyor.

Hocam ne yaptiniz aldinizmi?ben ayni kasanin 1999 modeline sahibim..genel anlamda gayette memnunum..sormak istedigin bir sey varsa cevaplayabilirim..

• HB değilmi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.