Şimdi Ara

1.3 urban egea satıp 1.6 dream otomatik corolla almak mantıklı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Flame x pack gibi üst donanımlara geçecekseniz değer bence.
    Otomatik olması ve konfor için tercih ediyorum ben de hocam. Piyasayı da düşünmüyor değilim. Bir 6 ay sonrasına baktığımda sıfır corolla çok daha fazla değerlenecek gibi geliyor. 1-2 yıl sonra ev alma planım var. Şu anki aracım 2 sene daha kullansam hem garantisi bitecek hem km 90 bine dayanacak. Bir de fiat olmasından dolayı çok hızlı değer kaybedecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.6 e-torq HB egea sahibiyim, teyzemde vision corolla cvt 1.6 otm var. Kendi aracımı corolla ile değişmem, yaşam alanı daha ferah, daha fazla saklama alanı mevcut, yalıtımı bir tık daha iyi, daha sessiz. Yakıtları neredeyse aynı, trim sesi açısından corollada daha fazla ses geliyor bozuk yolda. Düzgün asfaltta iki araçta sessiz. Bana göre bu mukayesede corollanın tek avantajı 5 yıldızlı ncap sonucu, başka bir avantajı olmaz. En önemli kriteriniz güvenlikse Corolla düşünülebilir, yoksa diğer konularda Egea derim.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Sizin versiyon egea da çok baktım hocam ama hb etorglara 150 160 bin istiyorlar. Açıkçası o kadar verdikten sonra sıfır binesim geliyor. Malesef o motor artık üretilmiyor bildiğiniz gibi.

• rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Ben otomatik istediğinizi farketmemiştim, otomatik istiyorsanız corolla otomatik şu an için çok cazip bir fırsat olarak duruyor, düşünülebilir. 2. El Egeaya 150-160 vermektense "0" corollaya 180 vermek mantıklı.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Bence doğru karar

• Dizelden sonra atmosferik üzer. Kendimden biliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Hocam 1.3 dizel 95 hp 1.6 atmosferik 132 hp. 1.6 dizelden geçmeyeceğim için çok fark olmaz diye düşünüyorum ama hiç 1.6 corolla da kullanmadım.
    Motor hacmi ve beygir gücü ile kıyaslama yaparsanız yanılırsınız. Corolla'da sürekli devir çevirmeniz gerekli bu da uzun yolda hiç çekilmiyor..

Egea 200 NM Tork / 1.500 RPM
    Corolla 159 NM Tork / 4.400 RPM

120 km hızda 2900 devir falan çeviriyor, dizele göre gayet yüksek bi devir. Uzun yolda corolla cvt şanzıman sayesinde düşük devirde gidebiliyor, motor gürültüsü daha az olur 1.3 egea'ya göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşa benzer durumdayım. 2017 benzinli manuel megane joy paketten, ya vision pakete jant ve ekran takviyesi yaparak ya da bütçeyi artırıp flame x pakete geçmek gibi bir düşüncem var. Beni endiselendiren konu, bayilerde araç olmaması ve büyük ihtimal ile fiyat artışına maruz kalacak olmam. Fikriniz nedir?

• Kesinlikle degmez.Canavar gibi Motoru olan 95BG 200NM Tork Sanırım Demode Motoru Olan Atmosferik Corolla ya gecmek,Daha az yakandan daha cok yakana gecmek,daha gucluden daha gucsuze gecmek,daha uygun parcası ve servisi olandan daha pahalı parcası ve servisi olana gecmek en ufak mantıklı degil su olsaydı 25.000TL farka 1.2 Turbo Corolla ya geciyorum deseydiniz o dusunulebilirdi.
  • Bende 2017 1.4 urban vardı. Aracımdan memnundum ancak elimdeki parayı değerlendirmek istedim. Bir değişiklik olmazsa bu ay sonuna kadar 163 bine teslim vision corolla otomatik için anlaştım. Aracımı da 107.5'e sattım.

Egea urban sedan fena araba değil, eminim ki corolla'dan iyi olduğu alanlar var ama görsel olarak corolla daha hoşuma gitti. İçi biraz basık gibi geldi ama girdik bir kere o yola:) sahibindene bakarsak zaten ikinci el aynı araba 190 binden başlıyor. Memnun kalmazsam çaresine bakarım diye düşünüyorum.

Bu arada ben direkt 17 inç passion jantı alma fikriyle satın alıyorum. Kapak jantlar güzel değil tabi

Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayat

Corolla ahım şahım bir araç değil , en fulu 160 bini geçmemeli
    Bu piyasada Corolla fiyat performans aracıdır dünyada kendini yıllardır kanıtlamış bir markadır dünyanın en çok satan aracıdır bu başarı tesadüf değildir adamlar b sınıfı fiyatına c sınıfı veriyor daha ne yapsınlar şu an en boş 1.0 motor polo 170 bin en boş golf 7 290 bin en boş Passat 360 bin Corolla fiyatı uygun tuttuğu için hata mı yapıyor vosvos gibi pahalı pahalı mı satsın ?

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.