Şimdi Ara

1.3' TEN NELER BEKLENiYOR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı arabalar vardır spor arabadır. kimse bu arabayı sportif sürüşe uygun değil yavaş vs diye suçlamasın. bu aracı alacak adamın hız, performans beklentileri ortadadır. 5 sene kullanıp satmış biri olarak hayatımda benı en fazla memnun eden arabadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen07

bazı arkadaşlar sürekli astra dizelin performansının çok çok kötü olduğundan,arabanın gitmediğinden,çekmediğinden bahsetmekte.3 yıldır kullanıyorum ve performansı bana yetiyor.varsın yeşil yandığında ağır kalksın nolur ki ,ok gibi fırlamak isteyen gider 1.6 alır mis gibi fırlar.kısacası 1.3 ten ne bekleniyor?

Rakiplerine göre daha küçük hacimli olmasına rağmen daha fazla yakmasıda olabilir. Ya da 1.5-1.6 larla aynı fiyata satılmasıda olabilir, ya da aracın gerçektende gitmiyor olması olabilir.Tek kişi ile mobilette yeter. Araca 5 kişi binince ,yokuş yukarı çıkarken ağır vasıta sürdüğünüzü sanıyorsunuz.
  • O motor o arac icin gayet kullanisli ve yeterli. Ama bizim millet formula 1 pilotu oldugu icin yok cekmiyor yok gitmiyor. Sanirsin sanki rampada kaldi adam. Her yesil isik yandiginda 0-100 yapacak ya. Bir de bu tipler ondan sonra gelir burada vay efendim akaryakit niye pahali derler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klavyesi olan konuşuyor işte bırak takma, foruma kalsa en iyi araba kia ceed
  • Amacına uygun kullanıldığında mantıklı araç.

Performans isteyen başka araçlara yönelmeli.

Hem performans olacak hem az yakacak hem ucuz olacak işte öyle bir dünya yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DCİ candır hem torku hem beygiri hemde yakıtı resmen türkiyee için üretilmiş..
  • antalya'da test sürüşü yaparken klima açıktı doğal olarak. araç gaza basıyorum, vites düşürüyorum bana ne diyordu.

gaza mı bastın abi bana ne, benden bu kadar, klima performansı bile kötüydü. hızlanmıyordu resmen.

kimse araç uçsun kaçsın istemiyor, acayip sakin bir şöförüm. lakin bir gün gaza yüklenmen gerekirse sollamada falan o araç başını belaya sokar, mesele budur.
  • Bu aracı arkadaşım aldı, kendısıde pek gıtmedıgını soyluyor.
    bir gun Benım palio 1.2 16v ile kaldıracaz buyuk ıhtımal ben alırım gıbıme gelıyor.
  • o değil de kuş serisinin bile hızlanması (0-100) 13 sn, yaklaşık 2 sn daha hızlı 60.000 ver ışıklarda faça şahinden korna, selektör ye ! koyar adama ( tofaşçı bıçkın gençlerin pilotajını da katarsak astra kullanıcısına göre fark 3-4 sn olabilir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kel_ferit -- 30 Ocak 2013; 11:30:16 >
  • Sıkıntı şu,

Aynı motoru kullanan Fiat, Linea'da 1.3 Multijet'i, 1.4 77 hp modellerle aynı fiyata veriyordu.. Kampanya döneminde olsa bile 1.6 Multijet'i de 1.4T 120 hp ile aynı fiyata verebiliyordu.

Yani bir aracın 1.3 Multijet motora sahip versiyonunun 1.4T motorlu versiyonundan değil pahalı, ucuz bile olması, olabilmesi lazım. Üzerinde devamlı geliştirmeler olsa bile 10 yıldır üretilen bir motor, ne amortisman kaldı, ne başka bir şey. Üretim adetleri de gayet iyi, 1.3 motorun maliyeti minimize oldu artık.

Bu sebeple, 1.3 Astra'lara Opel'in istediği uçuk fiyatlarda sorun var.. Yoksa motorda değil.
  • 1.3 CDTi'dan Ferrari F458 performansı bekleyip bulamayınca "çok ağır abi yeaaa" nidaları duyuyoruz ne yazık ki..Vergi avanatjı ve kimine göre yakıt tüketimi dışında diğer dizellere bir üstünlüğü yok..Tabi Opel'de 1.3 dışında dizel olmadığından tartışmakta abes zaten..

Edit: Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 30 Ocak 2013; 13:19:29 >
  • 1.3 0-100 13.5 sn manuel vitesinin 0-100 diye biliyorum chip ilede 10.5 sn oluyor performans olarak güzel ara hızlanmalarda felan tamamda kalkışlarda kasası hafif araca göre gerçekten ağır kasası hafif 1.4 tdci 68 hp di galiba bu aracı kullandım çok rahat kalkıyor debriyajdan ayağımı kaldırıym araba gidiyor ama 2 vitesten sonra gaz pek etkili değil uzamıyor artık yapıştırması gidiyor ama kalkışı rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen07

bazı arkadaşlar sürekli astra dizelin performansının çok çok kötü olduğundan,arabanın gitmediğinden,çekmediğinden bahsetmekte.3 yıldır kullanıyorum ve performansı bana yetiyor.varsın yeşil yandığında ağır kalksın nolur ki ,ok gibi fırlamak isteyen gider 1.6 alır mis gibi fırlar.kısacası 1.3 ten ne bekleniyor?

Chip taktırınca 115-120PS arası oluyor. En ideali o şekilde kullanmak.
  • Bence yeterli ama ıstekler farklı olabiliyor tabiki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • c sınıfı bir araca 1.3 cdti motor çok yanlış çokkk... hele ki bu efsane astra ise
  • bazıları arabayı yarış atı olarak görüyor sonra titreme yapmıyor diyorlar peşinden imamın kayıgında metre hesabı ile gidiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FcbAYERN -- 30 Ocak 2013; 15:23:44 >
  • Akrabamda var. 1.3 dizel Astra. Motorun performansı hariç, her şeyinden memnunum diyor. Her şeyinden maksat malzeme kalitesinden bahsediyordu sanırım. Sohbet etmiştik. Kendisi düz bir memlekette yaşıyor. İstanbul'da yaşadığımı bildiğinden inişli yokuşlu şehir arabası olmadığını söyledi. Almamı tavsiye etmedi.
  • benımde 2 yılı geçti, tavsiye ederim gayet yeterli performansı var.
  • Daha dün mtv yatırdım bazılarının ödediği verginin yanında benimkisi çerez parası kaldı

Yakıtıda güzel , tasarımı'da iyi yani bunlar beklediklerim karşılığınıda alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Amacına uygun kullanıldığında mantıklı araç.

Performans isteyen başka araçlara yönelmeli.

Hem performans olacak hem az yakacak hem ucuz olacak işte öyle bir dünya yok.

Fiat Bravo 1.6 Mjet
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.