Şimdi Ara

1.3 tce ve 1.5 dci Megane 4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.3 tce şu sıralar çok övülüyor. 140 hp.ve 240nM ve tork değerine sahip ve ıslak EDC ye sahip.
    Ortalama fab. Verisi: 5,7lt/100km.BENZİN
    1.5 dci ise zaten artık ispatlı konuşmaya bile gerek yok.
    115hp ve 260nM tork ve sanirim ad-blue sistemli ve ad blue masraflarida var artik.yakitin yanında.
    Ve ortalama fab.verisi: 4,2lt/100km.DİZEL

1.3 tce nin dezavantajı, yüksek deki vergi dilimi.ve DCİ ye nazaran daha yeni olduğu için parça ve milletdeki algı.

Bu şartlarda hangisi tercih edilmeli,ve tce kullanip öneride bulunacak var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Megane degil ama Clioda Tce motoru sectim.

Az km yapiyorum ve vergi avantajiyla da baya yakit farkini kapatacak.

0.9 Tce de kendini ispatlamis bir motor sonucta.

en onemlisi 2020 Tce alacagim paraya 2018 80 bin km de Dci alabiliyodum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 6 Ekim 2020; 22:19:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • her ikiside iyi motor, ikiside pişman etmez. 1.33TCe motoru Mercedes ve Nissan da kullanıyor. ancak sıfır alımda aradaki fiyat farkı çok fazla. şöyle kabaca hesap yaparsak yılda 20bin km olduğunu varsayalım; dizel ile kabaca 7bin lira mazot masrafı olurken benzinde 10bin lira yakıt masrafi olur kabaca yani arada yıllık 3bin lira civarı fark olur. şimdi bu aracın joy paketinde 33bin lira - touch paketinde 60bin lira dizel motor farkı var. en iyi ihtimalle 10 senede amorti eder kendini dizel tarafı ancak bu süre çok uzun. touch paket hepten 20 sene sonra amorti eder kendini (60 bin lira fark var touch pakette şok oldum resmen)

yani tabii burda aracı ilerde satarken dizel aracın fiyatı daha yüksek tutulur, dizel aracı benzinli fiyatına satmaz kimse bunu biliyorum, burdanda kendini biraz amorti eder mutlaka ama ne bileyim ben sıfır alacak olsam farkın çok fazla olmasından dolayı benzinli motora bakardım ve donanım paketini biraz daha yüksek tutmaya çalışırdım.

1.3 tce ve 1.5 dci Megane 4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 6 Ekim 2020; 22:28:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    Clio 4 1.5 DCI vs Fiesta 1.5 TDCI
    10 yıl önce açıldı
    Clio 4 1.2 vs İ20 1.2 mpi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.