Merhabalar 2012 75 lik fiorino aracım var geçen gün motor ışığı yakıyor diye ustaya götürdüm.İntercooler delinmiş hortumları ile beraber değiştirdik ama hala 3000 deviri geçince motor arıza ışığı yakıyor.Araç 120 130 u geçmiyor.İstop edip tekrar çalılştırınca zorlayana kadar normal.Burda merak ettiğim ustam turbo basıncının yüksek olduğunu ve turbo paletlerinde sıkıntı olduğunu söyledi.Malum bir turbo açtırmak ucuz değil.Bu arızayla karşılaşan ve çözebilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Sizin turbonuzun açılması değil, direk değiştirilmesi daha sağlıklı olur ama Turbo ucuz bi parça değil. İşinin ehli ustalar teşhisi koysun öyle değiştirin.
quote:
Orijinalden alıntı: tarx
Merhabalar 2012 75 lik fiorino aracım var geçen gün motor ışığı yakıyor diye ustaya götürdüm.İntercooler delinmiş hortumları ile beraber değiştirdik ama hala 3000 deviri geçince motor arıza ışığı yakıyor.Araç 120 130 u geçmiyor.İstop edip tekrar çalılştırınca zorlayana kadar normal.Burda merak ettiğim ustam turbo basıncının yüksek olduğunu ve turbo paletlerinde sıkıntı olduğunu söyledi.Malum bir turbo açtırmak ucuz değil.Bu arızayla karşılaşan ve çözebilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
çünkü başka bir arkadaşım (fiat serviste çalışıyor) debimetre hava akışmetresi yada egr valfide olabilir dedi.Bakılması lazım yani.
quote:
Orijinalden alıntı: tarx
yok hocam bitti malesef.
nasıl bitti hocam 3 yıl yada 150 bin garantisi olmalı benim bildiğim
echomaniacE
kullanıcısına yanıt
150.000 km çok rahat bitmi?tir ki
Bu arada fiat servisine götürün belki iyi niyet gaantisi altynda de?i?tirebililer diyece?im ama zaten garanti bitince sanayiye ya da özel servise gittiyseniz bunu sa?layamazsynyz.
Ben olsam i?in ehli ustadan önce bir servise götürürdüm