Şimdi Ara

1.3 cdti mi yoksa 1.5 dci mi daha az yakar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaporta osurunca yamulmasın diyorsan ve leğen plastiği sevmiyosan cdti iyidir. Astra k 1.6 cdti gayet az yakıyor ssler vardı. 1.3 cdti corsa ve astra j kasa ağırlığından ve multijet olmasından daha fazla yakabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 24 Mart 2016; 2:24:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkolds

1.3 cdti astra hmiz bassan da yakmıyodu. Yakıt konusunda gerçekten çok iyiydi. 5.vites 180le 4000dd araba 10-11 litre gösteriyodu. Diyeceğim şu ki 1.3 cdtiye çok yaktıramazsın ve vergide mutlu eder.

Düz yolda şehirlerarası dediğiniz doğru ama şehir içi yokuşlu hafif dur kalk yolda kendisi gayette yakıyor 20 km hız dur kalk trafik 7.3 - 7.5 arası ortalama. Onceki HDI 307 m çok daha başarılıydı 7 yi gormuyodum ama en az DCI yakacaktır diye dusunuyorum cevremden gordugum kadariyla.
  • renault ile 1200 km yol yaptım
    citroen ile 1600km yol yaptım...

ama hangi renault hangi citroen yada peugeot...

yada hangi c3 hangi clio ????

yeni clio ile eskisi arasında 150 kg a yakın fark var... clio 3 ile symbol arasındada 200kg a yakın fark var...

clio 3 ile c4 ün ağırlığı neredeyse aynı...

bunların hepsi etken... motor olarak diyorsan en az yakan dci motor...

clio 4 e binene kadar en az yakan c3 tü... clio 4 daha az yakıyor... geçen 208 de kullandım oda clio ya göre fazla yakıyor...
  • yeni corsa 1.3 95 bg dizel otomatik Türkiye nin en az yakan otomobilidir fabrika verisi şehir içi 3.4 lt :)
  • Dci daha az yakar
  • Tüketim için dci tercih edilmeli. Uzun ömür için cdti.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

İkisi de değil,en az HDI yakar.

Soru: 1.3 cdti mi yoksa 1.5 dci mi daha az yakar?
    Cevap: İkisi de değil,en az HDI yakar.

elma mı armut mu?
    muz!
  • 1.5 DCI multijete göre arabayı daha iyi götürür. Benzinli motor gibi performans sağlar. 1.3 Multijet Linea ve Doblo'da yüksek yakıyor. Bir Fiat Palio'da düşük yakacaktır.
  • Zamaninda 2 yil clio. 1yil symbol 1.5 yil da fluence kullanmıştık. Hepsi 1.5 dci 85likti(fluence yeni kasalik 90 bg). Araclarin belki sinifindaki rakiplerine gore eksikleri olabilir ama yakit konusunda hicbir rakip tanimaz

• 1.5 dci motor daha az yakar. Genel olarak küçük kasada büyük motor kullanımı yakıt yönünden avantajdır. Dizelde bu fark daha da açılır. O yüzden alabildiğiniz en büyük dizel motoru alın araç için.

Teknik verilerle konuşalım:
    Fiat linea 1.3 dizel Şehir içi yakıt tüketimi 6.5 Lt/100 km
    Fiat linea 1.6 dizel Şehir içi yakıt tüketimi 6.4 Lt/100 km

Honda civic sedan 1.6, Şehir içi yakıt tüketimi 9.1 Lt/100 km, Ağırlık 1174 Kg
    Honda civic hb 1.8, Şehir içi yakıt tüketimi 8.4 Lt/100 km, Ağırlık 1250 Kg

İyisini önerdim, bir de kötüsünü belirteyim. Hyundai'nin dizellerinden ve fordun psa dan aldığı 1.4 dizelden uzak durun. Gerçek kullanım şartlarında diğerlerine oranla çok yakıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

Clio'da 110 luk yok galiba

evet yok motorlar euro kaç ?

edit varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disparity -- 25 Mart 2016; 12:50:26 >
  • Onu bunu bilmem de kimse CDI dememiş.
    Bence de en az CDI yakar.
    Mitsubishi Colt Dizel ile bir depo (45 litre) ile 1300 km yapmışlığım vardır.
    Az yakıyor diye symbol den bahsediyorsanız, şirket araçlarından pay biçersem 55 lt yakıt ile 800 km yapıyor şehiriçi 6,9 lt/100 km tüketimi var.
    Ben dizel colt ile şehiriçinde maximum 6,5 lt görüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil kullanıcısına yanıt
    +1

Ayrica depo kapasitesi de cok önemli bir etmen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsuların az yaktığını bende duymuştum , dci cdti arasında dci daha avantajlı diye düşünüyorum.

• Ülkemiz şehir içi yol şartlarında hiçbir aracın 1300 1500 km yapabileceğini düşünmüyorum.
    Son teknoloji e6 dizel motorlar Şehir içi kullanımda min. 5,5-6 LT yakar düşüncesindeyim. Yani 50 Litre deposu olan bir araç 5,5 litre yaksa 900 Km yol yapar.

Sizin söylediğiniz gibi 1300 km yapmış olsa Aracın km de 13 Kuruş gibi bir rakam yakması lazım. 100 km de 3,7 Litreye denk geliyor buda. Böyle birşey imkansız bence bunu söyleyenlerde abartıyorlar. Muhtemelen aracı 20 km hızla kullanıp yokuş inerken kontak kapatarak bu değerlere ulaşıyorlar. Yıllardır binmediğim araç kalmadı 5 Litreden az yaktıramadım galiba bende bir sorun var.

Yıllardır DCi motorun kullanmadığım çeşidi kalmadı şu an hali hazırda 1.5 dci 105 Sport Tourer sahibiyim aracım 6,5 litre gibi yakıyor şehir içinde.

Dci motor ve Cdti motor ikiside kendini ıspatlamış ve yıllarca kullanılan bir motordur.Sorunuza gelecek olursam Bu kıyaslamayı hangi araç daha temiz hangisinin km si daha düşük ve hangisi fiyat olarak daha avantajlı ise onu almak mantıklıdır diyerek cevaplıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: disparity

quote:

clio da 110 motor var bir elin parmaklarını geçmiyor... hemde 6 ileri şanzımanlı...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-105-bg-6-ileri-ozel-uretim-281900670/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 25 Mart 2016; 14:30:50 >

• gyetiker G kullanıcısına yanıt
    Tdi bir yana tsi'cılar gelecek

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

Orijinalden alıntı: disparity

quote:

clio da 110 motor var bir elin parmaklarını geçmiyor... hemde 6 ileri şanzımanlı...

eyw üstad
  • 1.2 TSI

• Demin hayırlı cumalar diyordun,şimdi millete küfür ediyorsun ayıptır
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.