Şimdi Ara

1.2 araca 1.4 motor takmak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.4 daha çok yakar. bende var aynısı oradan biliyorum.
  • o işe girmişken dizel takmak lazım ki değsin yaptığın işe
    Ben bi taksicide şahin görmüştüm dizel sesi geliyordu traktör gibi. Yapan vardır muhakkak bizim ülkede
    Ama tabiki o harcama mantıklı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kergit

o işe girmişken dizel takmak lazım ki değsin yaptığın işe
    Ben bi taksicide şahin görmüştüm dizel sesi geliyordu traktör gibi. Yapan vardır muhakkak bizim ülkede

Tofaş fabrika çıkışı dizeli var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnoname

Arkadaşlar yapmayın etmeyen öyle şey olur mu aynı arabada ayrı motorlar tabi ki oluyor ama bu iki motor şeçenekli modellerde aktarma organı yerleşimleri tamamen farklıdır. Yani tabi ki imkansız değildir ama 1.2 motoru çıkartıp 1.4 motoru oraya koyup hadi devam yola gibi bir işçilik değil bu

Çoğu arabada aktarım ve şanzıman aynı kalır. VAG grubundan örnek:

A3 1.4tfsi, 1.8tfsi, 2.0tfsi motorlarını birbirleri arasında değiştirebilirsin. Çünkü manuel vites modelinde de, DSG otomatikte de, motor seçeneği ne olursa olsun şanzıman aynıdır. Şanzımanın-motorların bağlantı noktaları aynıdır. Manuelinde aynı kavrama takımı mevcuttur.

Değişmesi gerekecek şey ECU yazılımı olur. Belki motor kulakları farklıdır. Kulaklar değişir. Egzoz manifoldu uymayabilir. Değişmesi gerekebilir. Bu kadar. Onun dışında aracın aktarım organı, şanzımanı aynıdır.

----------------

Eşimin Kalosunda, 1.2 ve 1.4 motor var. Şanzıman ve aktarım organı aynıdır. Eşimin Kalos'unun üretildiği dönemde Lacettilerde de aynı şanzımanlar var. Yani, Lacetti'den sökülmüş bir 1.6 motoru cuk diye Kalos'a oturtabilirsiniz. Şanzımanla cuk diye birleşir. 1.2 motor'un kulakları 1.4 motoru ile tutmayabilir. 1.4 motor kulağı da alınır, o takılır. Sonuçta şasede motor montajı için açılan delik fabrikasyon olarak standarttır. O arabada 1.2 motor da aynı deliğe monte edilir. 1.4 motor da. Montajı sağlayan kulağın şekli farklı olabilir. Manifolt uymayabilir, 1.6 motor manifoldu ile birlikte alınırsa o kullanılır. Manifold çıkışını aracın egzozuna vermek için basit bir downpipe vari egzoz işi yapılır. O kadar. Bitti gitti.

Kısaca mümkündür. Çok zor iş değildir. Pug'larda sık rastladığımız şeyler bunlar. 1.4 Feline'e 1.6 Quicksilver motoru saplayanlar falan...

-----------------

An itibari ile ben tercihen kayıtsız, faturasız 2.5 Subaru motoru arıyorum mesela. Bulsam alacağım. Benim 2.0 motor bloğumu kullanıyor. Kulakları da aynı. Manifoldu da aynı. Kendi motorumu sökeceğim, 2.5'i takacağım. ECU'yu değiştireceğim, gerisi ıvır zıvır. Subaru'da motor kodu alttan veya üstten okunmuyor. Motor kapakları iki adet ve çamurluklara bakıyor (Boxer motor ) . Dolayısı ile kaydettirmemek mümkün. Muayeneden de geçiyor. Çünkü 2.5 motoru dışarıdan 2.0 motoru ile pek ayırt edilemez.

-----------------

Ancak aktarma organlarının tamamen değiştiği durumlar da var. Mesela A3 vs. S3. veya Golf vs. R32... O yüzden hangi arabada hangi şanzımanla hangi motor kullanılmış bilmek gerekiyor. Körlemesine yapılamaz tabii ki bu iş. Araç eski Aveo ise, 1.2 yerine 1.4 takılabileceğinden eminim mesela. Çünkü bende 1.4 var. 1.2 ile aynı şanzımanı kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 21 Aralık 2016; 12:48:4 >

• Muayene konusunda: Aveo'larda tepeden veya alttan bakınca motor kodu okunabiliyor mu? Okunmuyorsa çak 1.4'ü. muayenede geçer. Motor kodu okunabiliyorsa motor koduyla oynayıp diğer motorunkini buna çakmak suç. Yapma.

Ruhsata işletebilmek için faturalı motor olması lazım. O da maliyetini çok arttırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: Kergit

o işe girmişken dizel takmak lazım ki değsin yaptığın işe

Tofaş fabrika çıkışı dizeli var.

tofaş demişken, mezun olduğum okulun atölyesinde fabrika çıkışlı orjinal dizel şahin vardı, .zamanında şişli belediye başkanlığının aracı imiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.