Şimdi Ara

1.2 75 hp clio 4 GÜNCEL YAKIT TÜKETİMİM 7.1 lt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.2 75 hp clio 4 GÜNCEL YAKIT TÜKETİMİM 7.1 lt

    cümleten selamlar dostlar, 1.2 75 hp clio 4 almak isteyenler,düşünenler için yakıt tüketimimi paylaşmak istedim, depomu fulleyip doldur boşalt yöntemiyle gerçek tüketimden bahsetmek en doğrusu olduğu için depomu fulledim ve km 0 ladım..

    kullanım tarzım şehir içi ağırlıklı(%70)- kısa mesafe ve aracı denemek için 2 kez 3 kez farklı zamanlarda otobana çıkıp dip gaz kesicide vites atarak son hız denemeleri yaptığımı belirtmem gerekir.. sakin kullanım olarak 130-150 km civarı 90 km hız sabitleyip boş yolda gitmiştim..

    hesaplamalarıma ve verilere göre 100 km de en kötü şartlara rağmen 7.1 litre yakıt tüketimim olmuştur, sanırım en ağır şartlarda 8 litreyi geçmez.. 12-13 litre yakanlar nasıl yapıyor bunu anlayamadım :)

    bu başlık altında sakin kullanımda tekrar depomu fulleyip gidilen yakıt ve fişi sizlerle paylaşacağım...

    siz değerli clio4 kullanıcılarınında yakıt tüketim paylaşımını bekliyoruz ( depo doldur boşalt fiş fatura ispatla gelin ) :)







  • Hocam arabaniz kaç km'de ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • respectable_man kullanıcısına yanıt
    22 bin küsür km hocam, 2.araç olduğu için çok fazla kullanmıyorum
  • 0.9 tce bu koşullarda 6 belkide daha az yakardı
  • korsan58 hocam, hocam aracı yeni aldığım için motor sağır kalmasın diye otobana çıkıp uzun süre son sürat denemeleri yaptım, tahminim 120-160 km arasıdır, aracı kısa mesafe kış şartlarında kullandım.. biraz otobanda 90 civarı sabitleyip kullandığımda oldu.. açıkçası beklediğimden daha az tüketiyor o kadar zorlamalarıma ve son sürat kesiciye sokarak vites atışlarıma rağmen..

    en son yakıt tüketimimi 0 ladım, şehir içinde yol bilgisayarı 6.1 litreye kadar düştü, havalar ısındı sanırım 1 depo şehir içi 650 km götürecek gibi..

    bu başlık altından tüketim değerlerimi fişleriyle sizlerle paylaşacağım..

    ha bu arada 0,9 turbo motor eğer bu şekilde kullansam 8 litrenin altına düşmezdi, turbo motor kesiciye girince daha fazla yakıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhan92 -- 4 Mayıs 2018; 6:7:46 >
  • yeni yakıt tüketim verileri olanlar paylaşırsa almayı düşünen arkadaşların fikri olur
  • aynı motor clio 3 ile 4 kişi + klima açık şehirlerarası yolculuk yaptım. hızdan ve performanstan pek ödün vermek istemedim devirli kullandım. 7.8 ortalamam vardı, biraz yüksek gibi geldiydi bana (toplam 600-700 km)

    yine aynı araç 2 kişi (yarısında klima açık) şehirlerarası 4.9 görmüşlüğüm de var. (toplam 2000 km falan)
  • Clio4 1.2 75bg (benzinli)

    Bugün İst.And. yakası Acıbadem'den Avcılar'a geçtim. (70km gidiş, 70km dönüş. Totalde 140km'lik yolculuk. Araçta 4 yetişkin) Belli noktalarda yavaşlayan trafik dışında pek bir yoğunluk yoktu ve yer yer yüksek devirli agresif kullanmama rağmen 5.4 Lt tüketimle sonuçlandı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.