Şimdi Ara

1:1 Pixelmapping Yapabilen Cihazlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
3
Favori
23.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LG nin modellerinde 1:1 pixel mapping ne durumdadır.
    özellikle;
    42lg6000 ?
    42lg7000 ?
    47lg6000 ?
    47lg7000 ?

teşekkürler.
  • merhaba

42lg5000 ve 40v4000 ile 40w4000 dede varmı acaba 1:1 pixelmapping

teşekkür ederim
  • v4000 ve w4000 modellerinde hdmi bağlantı yaparsan 1920*1080 değerinde 1:1 pixel mapping yapıyor. Yalnız 32v4000/4500 serileri hd-ready olduğu için 1360*768 değerinde 1:1 yapar hdmi bağlantı ile.
  • HiGHWAYMOUSE cevap için tşk ederim,
  • bende lg 32lg5000 ve sony 32v4000 arasında gidip geliyorum. bu iki tv ile pcden hdmi kablo ile 1:1 pixel mapping yapabilen varsa resimleyebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuaTT -- 28 Kasım 2008; 0:49:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FuaTT

bende lg 32lg5000 ve sony 32v4000 arasında gidip geliyorum. bu iki tv ile pcden hdmi kablo ile 1:1 pixel mapping yapabilen varsa resimleyebilir mi?

Lg'yi bilmiyorum. Onu ilgili arkadaşlara havale edeyim. 32v4000 hd-ready olduğu için benim tv görüntüleri olmaz. Yoksa imzamdaki 52v4000 linkine tıklayabilirdin. Fakat bilgim ölçüsünde diyebilirim ki 32v4000 ile vga bağlantı da 1280*768, hdmi bağlantı da 1360*768'de 1:1 yapar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FuaTT
    bende lg 32lg5000 ve sony 32v4000 arasında gidip geliyorum. bu iki tv ile pcden hdmi kablo ile 1:1 pixel mapping yapabilen varsa resimleyebilir mi?

Resim yanıltıcı olabilir. Eğer bir Tv 1:1 pixelmapping ile 1360x768 veya 1366x768 alınabiliyorsa, zaten masaüstü yazılar kristal netlikte olacaktır ve bu Tv'den Tv'ye değişmez.
  • Şimdi 1.1 Pixsel Mapping Olayı Gerçekten Bilmeyenler için ..Sıkıntı Bi durum 'HD TV Alıyosun (HD READY)Vs (FULL HD) Ama HD Yayın izlemek istiyosun..Ama uydu Receviar 'lAR Çok para +Yayınlar Ücretli:TÜrk platformlar var

HDSMART+DIGI+PLUS+TELE DÜNYA ..Tele dünya çöp zaten bulaşmayın .Eeeee HD Kaynak nerde Filim iZlemek istiyor canın diyelim ..PS3'^Ün var eee BLURAY Filimler dünya para Kiralıyosun oda bi sıkıntı.. TR Nin her yerinde BLURAY Bulmak İmkansız...EEE HD-DVD Player alıcaz Üretimi durdu +BLU RAY Ezdi geçti napmak lazım ...Orta Yollu bi PC +HTCP Varsa... Bunu elimizde Olan HD TV Ye bir Monitör Misali Bağlantı Yapmak ..Haaaa Bu nasıl olur işte 1.1 Pixsel Mapping Can alıcı nokta bu....Adam hiç bişey bilmez gider 1280x720 çöz..Alır VGA TO VGA İle yanlarda boşluk kalır panel de görüntü tam oturmaz ...Digital Bi ekran kartı vardır ..sadece ..VGA +DVI Çıkışları vardır ..Her neyse Önemli olan nedir alacağımız Tv nin 1.1 Pixsel mapping Yapmasıdır İmzamda Olan tv (M87)Serisi olan üstü.. Bu konuda halen Tulip serisi Olarak geçer ve nacizane bişey ..Ama Ne yazıkkı Koydeki eve taşımakla iş bitt.i Ve bana yeni LCD Almak çıktı ekstra para .. 1.1 Pixsel mapping yapmıyosa benim alacağım Tv. Benim için Çöp bi tv 'Dir(SD)Yayın izlemiyorum zaten ama şuda bi gerçek (SD)Yayın en güzel tüplüde kardeşim kim ne derse desin ..Plazmaları bile geçtim

Şimdi (SİNGORE)Sen Çok deneyimli Bi arkAdaşsın ve senden bi nevze Olsa Bi akıl almak isterim diğer arkdaşlarda tabi ama singore bu konuda herkesten iyi ve sorum daha çok ona olucak..SORUM ŞU ????

PC KASAM:INTEL(R)PENTİUM(R)DUAL CPU E2180 2.00Ghz.2GB RAM +Asus Nvidia PCI-Express EN8400GS Silent/HTP/256MB+512MB Graphic Card+ VGA+DVI Çıkışlara sahip...

Ben Bu yöntemle ..SAMSUNG32S81B Den 1.1 Pixsel mapping aldım (DVI TO HDMI) Kablo 'Kullanımı İle
    Ben Bu yöntemle...TOSHİBA 32AV500 Den 1.1 Pixsel Mapping Aldım (DVI TO HDMI) Kablo'Kullanımı ile
    Ben Bu yöntemle ...SAMSUNG37R81B Den 1.1 Pixsel mapping Aldım (DVI TO HDMI)Kablo Kullanımı İle

Ha ben bunları neden Anlattım şöle...Babamın AMcasının çocukları ..VESTEL BAYİYİ AÇTI ..Ve bana sen gel dedi sana ..VESTEL PİXELANCE Verelim dediler +parada istemediler ben vericem gene ama dost işidir kıyak geçerler.. Nede olsa amca çoçuklarımız fazla gevezelik yapmim sonra fırça yiyoruz

SAYIN SİNGORE BİR AÇIKLAMANIZDA ŞÖLE Bİ YORUM DİLE GETİRMİŞİNİZ??

Evet yanılıyorsunuz
    Bu konudaki ilk mesajımda da "1:1 pixelmapping" olayının pahalı model & ucuz model olayı olmadığını söyledim.

Mesela Vestel Lcd Tv'lerinde var 1:1 pixelmapping desteği; yukarıda da söylediğim gibi DVI ile 1360x768 çözünürlük alabiliyorum cam gibi, pürüzsüz.

PC bağlantısı yapacaksanız mutlaka ve mutlaka bu olayı araştırın; sonra ciddi şekilde pişman olursunuz.

Naçizhane bir görüş, sanki DVI girişli cihazlar, HDMI girişli cihazlara göre bu konuda daha başarılı gibi veya bana öyle geliyor.
    ________________________________________________________________________________________________________

SAYIN SİNGORE:Şimdi (VESTEL)PIXELLENCE USB 32825 32" LCD TV

(VESTEL) PIXELLENCE 32760 32" LCD TV ..Alıcam ama Gözüm (USB) Den yana.. VESTELLERİ TEST ETTİM HİÇTE FENA SAYILMAZ

http://www.vestel.com/msib20/tr/kategoriler/tuketici_elektronigi/televizyon/lcd_televizyonlar/pixellence_32760_32_black_lcd_tv.aspx

http://www.vestel.com/msib20/tr/kategoriler/tuketici_elektronigi/televizyon/lcd_televizyonlar/pixellence_usb_32825_32_lcd_tv.aspx
    ____________________________________________________________________________________________________________________
    (VESTEL)PIXELLENCE USB 32825 32" LCD TV:KONTRAST.10.000.1

(VESTEL) PIXELLENCE 32760 32" LCD TV:KONTRAST 8000.1

(USB)Alıcaz bU HAFTA sANIRSAM şİMDİ sAYIN siNGORE nE DİYOSUNUZ ..DVI TO HDMI aRABİRMİYLE VE BU KASA ÖZELİKLERİYLE TEST ETTİĞİM tV LERDE OLDUĞU GİBİ bU İKİ SERİ bANA 1.1 pİXSEL mAPPİNG VERİCEKMİ nE DİYOSUN ...SAYGILAR 1360X768+1366X768 ÇÖZ:Alabilcekmiyim YADA BANA MAX.1200 YTL 32'82 EKRAN 1.1 PİXSEL MAPPİNG YAPAN CİHAZ YADA +37'94 EKRAN ÖNERİ YAPIN BİRE BİR DENEME FIRSATIMDA OLUCAK ALACAĞIM YERDEN FULL HD İSTEMİYORUM ZATEN HD FAZLASIYLA İŞİMİ GÖRÜYO FULL HD ZATEN BENDE VAR HD OLMASI DAHA İYİ OLUCAK BENİM İÇİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 5 Aralık 2008; 2:03:47 >

• @GOGOMEZ

Öncelikle "singore bu işte herkes iyi" demişsiniz. Gerçi benim kullanıcı adım "signore" ama herhalde beni kastediyorsunuz :) Bu görüşünüze katılmıyorum. En az benim kadar bilgisi ve tecrübesi olan birçok kullanıcı var. Doğal olarak benden daha deneyimli, bilgili olan birçok üye de var.

Pixelmapping eskiden daha büyük bir sorundu, herhalde Tv üreticileri çok önem vermiyorlardı. Şimdi yeni çıkan birçok Lcd Tv modeli VGA girişinden de 1360x768 destekliyor. Ancak yine de bence emin olmanın tek yolu, ya birebir kullananlar ile konuşmak ya da bizzat denemek. Ön bilgi olarak da Tv'nin kullanım kılavuzuna bakılabilir.

Bir de her Tv'nin her girişinden aldığı sinyalde vereceği performans aynı olmuyor. Tv'ye göre değişebileceği için adını koyamıyorum ama, mesela belki VGA'dan veya HDMI'dan yapacağınız bağlantıda görüntü işleme, iyileştirme vb. farklı olabilir.

Benim şuan HTPC ile kullandığım Vestel Lcd Tv, 2006'da aldığım 37" Wireless Millenium serisi. Tv'yi değiştirmeye niyetleniyorum. Ancak HD görüntülerdeki başarısına bakınca, alacağım yeni Tv'nin görüntü kalitesi değiştirmeye değecek mi diye düşünüp tam karar veremiyorum. Ancak yine de tek DVI girişi olduğu için (benim 3 HDMI girişe ihtiyacım var aslında) ve 37" yerine 42" düşündüğüm için ve bu kadar zaman sonra bir değişiklik yapmak istediğim için bu fikrimi uygulayabilirim. Fakat bu sefer de 42" olarak fazla HD READY Lcd Tv olmaması ve 40" olanlanların de bana sıcak gelmemesi durumu var. Altı üstü 2" diyoruz ama diyagonal 5 cm. bence farkediyor.

Full HD konusunda sizinle benzer fikirdeyim. Bugün yeni Lcd Tv alacak olsam Full HD almam, HD Ready alırım. Çünkü izleyeceğim kaynakların büyük çoğunluğu 1080i/1080p değil ve 1366x768 çözünürlük benim göz zevkimi fazlasıyla dolduruyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Görüşüne saygı Duıyuyorum ama net bi cevap alamadım senden ..Bana göre deneyimli olan sensin sen gibi çoğu arkdaşlarımız var ama benim seçimim senden yana idi Katılıp katılmamk senin seçimin ama ben net bi cevap istiyorum DOstum heleki Pixellence Hakkında daha olumlu yada olumsuz yorumunu beklerdim ama sen farklı mevzular qnlattın neyse illaki sorumun cevabını alacağıma inanıyorum SAYIN YÖNETİCİ
  • PC den TV ye görüntü aktarımı konusunda soğumama neden olan olayı anlatayım istermisiniz.
    6-7 ay önce Samsungun 206BW modeli lcd monitör aldım. Native çözünürlülüğü (1680x1050) doğal lözünürlülüğü. Görüntü inanılmaz derecede net. Hayatımda böyle bir monitör grüntüsü görmedim.
    pc görüntü çözünürlüğünü 1680x1050 olarak ayarladığımda herşey normal. Ancak çözünürlüğü farklı bir değer yaptığımda. 1024x768 , 1360x768, 1366x768 yani hepsini denedim. hiçbirinde 1680x1050 görüntünün netliğini alamadım.
    Sonunda araştırmaya başladım bu neden böyle diye. Sonuç şöyle çıktı.
    LCD monitörlerin Sinyal algılayıp yansıtmasında en iyi görüntüyü monitörün doğal çözünürlüğünde elde edilebiliyormuş. yani satın aldığınız LCD monitör 1366x768 native çözünürlüğünde ise, bu monitörü bu çözünürlükte kullanacaksınız, farklı bir çözünürlükte kullandığınızda görüntü bozuluyor.
    bunun böyle olduğunu zaten hepiniz biliyosunuz. Şimdi gelelim sadede.

Abim evine sony 40KDLV3000 serisi LCD tv aldı (ful hd tvdir) . Test etmek için, Benim HTPC yi Sony ye bağladık.
    HDMİ den bağlandı.
    S-VİDEO Dan bağlandı.
    VGA dan bağlandı.

ilk önce hdmi denendi, 1920x1080 çözünürlük verildi. TV görüntüyü kabul ediyor. Ancak görüntü bulanık.
    Diğer çözünürlükler denendi en iyi görüntü 11368 veya 1366 x768 olanda alındı. Ama görüntü yine bozuk.
    Sonra S-video denendi. Hiç beğenmedik.

en sonunda VGA denendi. 1920x1080 çözünürlükte görüntüyü kabul ediyo Ancak Görüntü çok bulanık.
    1366x768 çözünürlük denendi, En iyi görüntü burada elde edildi. HDMİ bağlantısında elde edilen görüntüden daha iyi görüntü elde edildi.

Görüntülerin netleşmesi için TV ye verilen her farklı çözünürlikteki sinyalden sonra, TV içindeki tüm ayarlar denendi. Tereddütler yaşamaya başladık bu tv 1920x1080p değilmi diye. sonra tekrar araştırdım. LCD Tvlerin 1080p olma özelliği şöyle anlatılıyor. Bir TV nin doğal çözünürlüğü 1920x1080 olabilir. eğer böyle ise
    zaten full hd tv dir.
    Birde şöyle bir durum var. Tvnin doğal çözünürlüğü 1366x768 dir. Ama ful hd dir.
    bu nasıl oluyor dedim. Şöyle oluyormuş. TV 1366x768 doğal çözünürlüğe sahip olmasına karşın 1920x1080
    çözünürlükteki görüntüleri kabul ediyor. Fakat 1366x768 piksele downscale ederek gösteriyor.
    Yani LCD tvlerdede LCD monitörlerde olduğu gibi en iyi görüntüyü Native çözünürlüğünde elde edebiliyorsunuz. Bu bende ve abiimde büyük bir hüstan yarattı. Klavuzundada aynı şey belirtilmiş.
    Sırf bu yüzden LCD tv almaktan vazgeçtim.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim.
    LCD TV Ye PC bağlamak istiyosanız, Dikkat edeceğiniz tek şey, TV nin doğal çözünürlüğünün ne olduğunu iyi bilmeniz. ve native çözünürlüğünde 1:1 piksel maping yapabiliyormu bunu öğrenmeniz gerekiyor.

düzeltme : 1366 x 768 olarak yazdıklarım 1360x768 olacakmış. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskiletor -- 19 Aralık 2008; 15:00:50 >

• v3000 fullhd 1920*1080 bir tv.dir. Bu çözünürlükte hdmi bağlantı yapıldıktan sonra mutlaka net görüntü için Tv menüsünde "tam pixel" olarak geçen ayarın aktif edilmesi gerekiyor. Bunu denemiş miydiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: xcamplus
    Birde şöyle bir durum var. Tvnin doğal çözünürlüğü 1366x768 dir. Ama ful hd dir.
    bu nasıl oluyor dedim. Şöyle oluyormuş. TV 1366x768 doğal çözünürlüğe sahip olmasına karşın 1920x1080
    çözünürlükteki görüntüleri kabul ediyor. Fakat 1366x768 piksele downscale ederek gösteriyor.
    Yani LCD tvlerdede LCD monitörlerde olduğu gibi en iyi görüntüyü Native çözünürlüğünde elde edebiliyorsunuz. Bu bende ve abiimde büyük bir hüstan yarattı. Klavuzundada aynı şey belirtilmiş.
    Sırf bu yüzden LCD tv almaktan vazgeçtim.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim.
    LCD TV Ye PC bağlamak istiyosanız, Dikkat edeceğiniz tek şey, TV nin doğal çözünürlüğünün ne olduğunu iyi bilmeniz. ve native çözünürlüğünde 1:1 piksel maping yapabiliyormu bunu öğrenmeniz gerekiyor.

düzeltme : 1366 x 768 olarak yazdıklarım 1360x768 olacakmış. :)

@HiGHWAYMOUSE tarafından da belirtildiği gibi, Tv'nizin panel çözünürlüğü 1920x1080 olarak gözüküyor. Bu durumda size verilen bilgi yanlış, panel (native) çözünürlüğü 1366x768 değil.

Kullanım kılavuzunda "Specifications" bölümüne bakabilirsiniz :
    -http://pdf.crse.com/manuals/3272357112.pdf

Zaten bir Tv'nin eskiye göre Full HD, şimdiye göre "HD Ready 1080p" veya "HDTV 1080p" olabilmesi için fiziksel olarak 1080 satırı olması gerekir. Bir ara bazı modellerde "True HD" gibi türemiş tanımlar vardı ama panel çözünürlüğü 1366x768 olan Tv'nin üzerinde Full HD yazmaz, en azından Sony Tv'lerde yazmaz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
    v3000 fullhd 1920*1080 bir tv.dir. Bu çözünürlükte hdmi bağlantı yapıldıktan sonra mutlaka net görüntü için Tv menüsünde "tam pixel" olarak geçen ayarın aktif edilmesi gerekiyor. Bunu denemiş miydiniz?

Elbetteki denedik,
    Farklı Her çözünürlükte TV nin her ayarını denedik. Hatta ekran kartının bile ayarlarını denedik.
    TV nin native çözünürlüğü olan 1360x768 pikselde en ideal olan görüntü elde ediliyor.
    yani full hd olması 1920x1080 çözünürlük veriyor anlamına gelmiyo.
    1920x1080 çözünürlüğü kabul ediyo. işliyo ondan sonra ekrana yansıtıyo. Böyle oluncada görüntü bulanık oluyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: xcamplus
    Elbetteki denedik,
    Farklı Her çözünürlükte TV nin her ayarını denedik. Hatta ekran kartının bile ayarlarını denedik.
    TV nin native çözünürlüğü olan 1360x768 pikselde en ideal olan görüntü elde ediliyor.
    yani full hd olması 1920x1080 çözünürlük veriyor anlamına gelmiyo.
    1920x1080 çözünürlüğü kabul ediyo. işliyo ondan sonra ekrana yansıtıyo. Böyle oluncada görüntü bulanık oluyo.

Sizdeki kullanım kılavuzunda panel çözünürlüğü 1366x768 mi yazıyor ? Model adı 40V3000 değil mi ? Benim yukarıda linkini verdiğim kılavuzda panel çözünürlüğü 1920x1080 olarak gözüküyor.

Ben 37" HD Ready kullandığım için Tv'ye yakından baksam piksellerin boyutundan hemen söylerim 1366x768 mi 1920x1080 mi olduğunu. Siz de şöyle anlayabilirsiniz. Mesela 10 piksel sayın, genişliğini milimetre olarak ölçün. Sonra Tv'nin net alanının genişliğini ölçün ve 10 piksellin genişliğine bölün. Eğer sonuç 192 çıkıyorsa panel 1920x1080'dir. Diğer durumda sonuç 136,6 olacağı için, arada bayağı fark var, kolayca anlaşılır sanıyorum.

• Yanlışım varsa Lütfen Düzeltin. Çünkü bu işin doğrusunu bende öğrenmek istiyorum.
    Sayın Signore,
    40V3000 in kullanım klavuzunu inceledim, native resulation ile ilgili hiçbir ibare bulamadım.
    Specification bölümünüde inceledim Sayfa:39 Buradada 1080p ile ilgili ibareler var ama native çözünürlüğü
    ile ilgili hiçbir ibare yok.

Şimdi Biraz araştırdım şöyle bir kaynağa ulaştım. Sony V serisinin 40, 42, 52 inçlik olan televizyonların
    tamamının native çözünürlüğünün 1366x768 piksel olduğu, ve 1:1 piksel mapingin Sadece VGA üzerinden yapılabildiği yazıyo.
    Piksel mapingin HDMİ üzerinden yapılamadığı yazıyo. Ne derece doğrudur bilmiyorum.
    Buradaki bilgilere göre doğal çözünürlülüğü 1920x1080 olan Sony lerin X ve W serilerinde olduğu yazıyor
    daha doğrusu tabloda gösteriyo.
    SONY X serisi 1920x1080 HDMİ üzerinden 1:1 piksel mapign yapabilirken,
    SONY W serisi 1920x1080 HDMİ ve VGA üzerinden 1:1 piksel maping yapabiliyormuş.

Bazı markaların native çözünürlülükleri ve 1:1 yetenekleriyle ilgili tablolar var şağıdaki sitede.
    SONY
    PHILIPS
    PIONEER
    PANASONIC
    SAMSUNG

Bu verileri inceleyince SAMSUNG 1:1 olayında daha başarılı gibi geldi.
    PHILIPSIN 1:1 olayında tamamen yeteneksiz olduğu gözüküyor. İlginç bir kaynak. Doğrumu acaba.
    Samsung kullananlara sormak gerekir. Araştırmam lazım.
    Bu işi öğrenmeliyim. Kafamda birton soru işareti oluştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskiletor -- 19 Aralık 2008; 16:50:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: signore
    Ben 37" HD Ready kullandığım için Tv'ye yakından baksam piksellerin boyutundan hemen söylerim 1366x768 mi 1920x1080 mi olduğunu. Siz de şöyle anlayabilirsiniz. Mesela 10 piksel sayın, genişliğini milimetre olarak ölçün. Sonra Tv'nin net alanının genişliğini ölçün ve 10 piksellin genişliğine bölün. Eğer sonuç 192 çıkıyorsa panel 1920x1080'dir. Diğer durumda sonuç 136,6 olacağı için, arada bayağı fark var, kolayca anlaşılır sanıyorum.

TV Abimin evinde, Yanında olsaydım hemen ölçerdim. Şuanda ölçme imkanım yok.
  • @xcamplus

-http://pdf.crse.com/manuals/3272357112.pdf
    Bu linkteki kılavuzun aşağıdaki resminde göreceğiniz gibi "Display Resolution" (ekran, panel çözünürlüğü) 1920x1080 olarak belirtilmiş.

Burada Tv'nin panel çözünürlüğü ile VGA veya HDMI girişinden desteklediği PC çözünürlüğünü karıştırmamak gerekir. Her Tv'nin 1:1 pixelmapping yeteneği farklı ve ben bu konuda kılavuzlarda, tanıtımlarda yazanlardan çok kullanıcı deneyimlerine önem veriyorum.

Benim Tv'im olsa tüm olası seçenekleri denemeden, değiştirebildiğim her ayarı kurcalamadan 1:1 pixelmapping yapamadığıma ikna olmam. Aşağıdaki seçenekler denenebilir mesela :
    - VGA-VGA bağlantı
    - DVI çıkışı olan bir ekran kartından, ana karttan DVI-HDMI bağlantı
    - HDMI çıkışı olan bir ekran kartından, ana karttan HDMI-HDMI bağlantı
    - Nvidia ve Ati ekran kartları. Ekran kartının markası da sonucu etkileyebilir.

Sizin için en kolayı, diğer V3000 kullanıcılarına erişmek olur. Biliyorsunuz HDTV kullanıcılarını bir üst konuda listeliyoruz. O listede gözüken kullanıcılar :

40V3000: ponderous, lukesky, hakkinenk, dalpinar, diamond76, eclipssse, cologne, foreone, allegranza

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

@asukrumercan

Hdmi bağlantı ise biraz daha karışık. Bu bağlantı türünde de pek çok lcd fullhd olsa bile 1920*1080 değerini pc olarak algılayamaz. Max. 1360*768 değerinde kalır. Peki 1080p sinyal gönderildiğinde ne olur?

Tv bunu pc sinyali olarak algılamaz, hd bir cihazdan(Blu-ray player, hd-dvd player vs.) alınan hd görüntü sinyali olarak kabul eder ve öyle işler. Bu durumda 1:1 pixelmapping gerçekleşmez. Video ve görüntülerde pek bir sorun algılanmasa da masa üstü uygulamarda verim alınamaz, yazılarda flulaşma olur. Masa üstü panelden taşar. Bunun önüne geçebilmek içinde tv ile gelen ayarları kullanmak gerekir tabi var ise.

Sony'lerde "Tam pixel", Toshiba'larda "Exact scan" diğer markalarda başka isimlerle adlandırılan ayar seçeneği kullanılır. Böylece 1:1 yapacak şekilde görüntü panele oturtulur. Fakat hala bunu pc sinyali olarak kabul etmez ve tv ayarlarında görüntü için geçerli olan ayarlar aktif olur.

Hdmi to dvi bağlantıda 40M87 ile 1920.1080 çözünürlüğüne 1.1 piksel mapping yapıyorum ayarlardan ''Sadece taral'' seçiyorum tabiki vede masaüstü yazıları bir monitörden dahada iyi gösteriyor

Hdmi den full hd tv lerin bir çoğu 1920.1080 1.1 yapmalıdır çünkü 40M87 dediğim model 1 yaşını çoktan geçti ve bu tv den üst modelleri bir haylı geliştirildiği için hdmi den kesinlikle full hd çözünürlüğüne 1.1 yapmalı, ben şahsen hdmi den 1.1 yapamayan bir tv kesinlikle almam vga dan yapması bir şeyi değiştirmez hdmi gibi pro görüntü vermez heleki 40'' ve yukarı ebatlarda bir tv ye sahipseniz.

1.1 mappig demek görüntünün panele tam oturması diye bilinsede 1.1 pixsel mappig lcd tv nin bir monitör kadar profesyönelce yazı kalitesine ulaşmasıdır görüntü panel tam oturmasa bile hdmi bağlantıda monitör netliğine ulaşması gerekir. Panele tam oturması için tvlerin modellerine göre değişen ayarlar ;

HiGHWAYMOUSE arkadaşın dediği gibi Sony'lerde "Tam pixel", Toshiba'larda "Exact scan" + Samsung larda '' Sadece tara '' (justscan)

• Net ifadeler kullanmaktan, sonradan mahçup olurum diye genelde sakınırım ama 40v3000'in 1920*1080 olduğu kesin.http://pixelmapping.wikispaces.com/Sony+TVs adresinde 1:1 yeteneği ile ilgili verilen bilgiler ise daha eski 2000'li serilere ait. O zamanki 46v2500 bile, (bigmaster nikli arkadaşımız onu kullandı uzun süre ) hd-ready idi mesela. 3000 li serilerle birlikte u,s hariç d,v,w,x 40" ve yukarısı tüm modeller fullhd oldu.

Ayrıca v3000 kullanıcı az olması sebebiyle d3500 kullanıcılarına da sorabilirsin. Çünkü o kullanıcılar içinde pek çok arkadaş vardı, dvi,hdmi ile 1920*1080 1:1 bağlantı yapabilen.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.