Şimdi Ara

1.0, 0.9 MOTORLU BENZİNLİ ARAÇLARLA İLGİLİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
5
Favori
13.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzergah şarampol-terra ctiy arası. Işık ve trafik sayısı fazla.

Bir kaç günlüğüne şarampol-ck elektrik arası gidip geldim, yakıt ortalaması 6 lt kadar düştü.

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

sen iyi yakıyorsun benim clio IV 0.9tce alındığından beri 7.5 in altına düşmedi şehiriçi (antalya). uzun yolda 140 ortalama ile 7.3 yaktı.

Alıntıları Göster

Kullanım güzergahı çok önemliydi demek ki hız da önemliymiş. Aynı araçla şehiriçinde 5.9 litre yakıyordum. Şimdi uzun vadeli tüketimimi görmek için epeydir sıfırlamıyorum. Bol bol yaptığım şehirlerarası yoldan ötürü şu an ortalama 5.3 litre yazıyor 

Şehir içinde sakin sürerim arkamda araba yoksa yavaş yavaş hızlanırım. Uzun yolda da 105 115 gidiyorum. Otobanda 115 125. Araç 3000 deviri geçince huzursuz oluyorum 

Ama şimdi bana kimse az yaktırmak için göbeğini çatlatıyosun vs vs demesin benim doğal kullanımım böyle. Az yakmak için özel çaba harcamıyorum.

Benim durumumda olanlar için bu motorlar mantıklı diye düşünüyorum. Ama yoğun şehiriçi kullanım rampa vs ani hızlanmalı yüksek hızlara çıkmalı kullanımda çok yakar. Öyle kullanan dizel alsın bence. Bu araç 5. Vites 3000 devirde 120 yapıyor. 140 150 için kaç devir çevriliyor bilmiyorum ama o devirde çok yakar galiba. Yüksek devir çevirince çok yakıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

İyi günler.

Edit: Benim şehir içi güzergahım şehiriçi sayılmaz onu yazdım sandım unutmuşum. Çevreyolundan gidiyorum her yere. Benim durumumda olanlar için bu motorlar mantıklı diye düşünüyorum. Yoksa normal bir şehiriçinde 6.5 7 yakar diye düşünüyorum. Bol trafikli rampalı şehiriçi 8.5 litresi var tahminimce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dinoco mavisi -- 30 Temmuz 2021; 10:24:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uzun yolda 3000 devri geçmeye çekinmeyin, 150 ile giderken 110 la gidermişcesine rahat bir araç.

uzun yolda 3000 devri geçmeye çekinmeyin, 150 ile giderken 110 la gidermişcesine rahat bir araç.

Hocam yeni ehliyet aldım ben pek bilmiyorum bu olayları. Uzun süre 3000 devirin üstünde gitmekten çekiniyorum acaba araç zorlanıyor da zarar mı veriyorum diye. Uzun yolda örneğin 1 saat boyunca 150 ile gitsem epey yıpratıcı olmaz mı yoksa sakıncası yok mudur bu olayın 

Orijinalden alıntı: III I II III I I

1- %100 yanlış tahmin halihazırda yamaha mt07 kullanıcısıyım. Motosiklet veya bisiklet arabayla kıyaslanmaz. Arabaya 4-5 kişi biner istediğin yere istediğin iklimlendirme şartlarında gidersein.

2- Şehir içi ortalama hızım 25 civarında şuan. Şehir içi trafikte ne kadar devirli kullanabilir?

3-Kaç motor dizelden söz ettiğin.

4-Hali hazırda kullandığım arabanın 0,9 tce 25-29 km/h kullandığım araba 7 lt yakıyor. 1.3 dizel egea ve 1.5 301 arabamız ise ortalama 5,5-6 arası yakıyor. Aradaki farka bakarak hakikaten benzinli öyle böyle içmiyor.

1-Motosiklet sever bir insan, kar yağışı hariç her türlü şartta o motosiklete biner. Mevsime elverişli ekipmanların olduğu zaman hava şartlarından korkmayacağını da bilmen lazım. Ayrıca, yazın motosiklet kullanmak ayrı bir zevktir, doğal klima püfür püfür... Bandırmaya yakınsan gel bir drag yapalım 

2- Şehir içi, bandırma'dan bahsediyorum yokuşu bol bir memlekettir, şu anki aracım 1.5 dizel peugeot rifter 6.8 litre yakıyor.

Şehir dışı ise, hiç öyle kastırmaya uğraşmadan normal kullanımda 100-110 km hızda 4.5 litre yakıyor.

3- Benim bahsettiğim 2.0 ve üstü dizel araç.. (eski aracım 2.2 dizel şehir içi 8 litre yakıyordu)

4- Benzinli araç, sakin kullanımda pek fazla yakmaz haklısın, ama az biraz performansa kalktığın zaman da aman allahım dedirtir..

• john mclane kullanıcısına yanıt

Dostum sidik yarıştırmaya gerek yok.

Kime sorarsan sor motosiklet ile araba bir değil.

ilk maddede sadece işine gelen yoruma cevap verip gerisine bakmamışsın.

Motosiklete kışın karda binip 4-5 kişi yolculuk yapabilir misin?

Cevap hayır.

Motosiklette istediğin iklim koşullarında yolculuk yapabilir misin?

Cevap hayır.

Sırf cevap yazmak için yazma.

Orijinalden alıntı: III I II III I I

Dostum sidik yarıştırmaya gerek yok.

Kime sorarsan sor motosiklet ile araba bir değil.

ilk maddede sadece işine gelen yoruma cevap verip gerisine bakmamışsın.

Motosiklete kışın karda binip 4-5 kişi yolculuk yapabilir misin?

Cevap hayır.

Motosiklette istediğin iklim koşullarında yolculuk yapabilir misin?

Cevap hayır.

Sırf cevap yazmak için yazma.

Tamam sen haklısın Aslan parçası 

hadi devam et soldan soldan

Orijinalden alıntı: dinoco mavisi

Hocam yeni ehliyet aldım ben pek bilmiyorum bu olayları. Uzun süre 3000 devirin üstünde gitmekten çekiniyorum acaba araç zorlanıyor da zarar mı veriyorum diye. Uzun yolda örneğin 1 saat boyunca 150 ile gitsem epey yıpratıcı olmaz mı yoksa sakıncası yok mudur bu olayın 

Alıntıları Göster

merak etme, arada bir turboyı soğutmak için yavaşladığın sürece sıkıntı olmaz. dediğim gibi ben 280 km yolu 2 saatte aldım ki en ufak bir zorlanma hissetmedim. hatta yolun önemli kısmında klimam da açıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Sen bu değerleri elde etmek için, fazladan çaba harcıyorsun.

Gaz pedalının altında yumurta var gibi kullanmaya özen gösteriyor, sürekli olarak da gözün anlık tüketimde..

Öyle araç kullanacağıma, hiç binmem daha iyi..

Alıntıları Göster

Aynen hatta köy yumurtası aldım, sarısı büyük olunca yanlışlıkla gaza bastığımda çatlamıyor, akmıyor..

Orijinalden alıntı: pbmax

Aynen hatta köy yumurtası aldım, sarısı büyük olunca yanlışlıkla gaza bastığımda çatlamıyor, akmıyor..

Alıntıları Göster

Ben bilmem orasını artık rafadan yada tam pişmiş hangisini seversin afiyet olsun, stresli stresli iyi gider..

Şimdiki aracımı almadan bende sizin gibi düşünüyordum. Fakat yanılmışım. Hiç almam dediğinize göre -affınıza sığınarak- ön yargılısınız.Böyle bir aracınız olmadğına göre uzun süre kullanmadınız. Dinlediğiniz, okuduklarınızdan haraketle böyle düşünüyor olabilir misiniz? Burada yazanların çoğu 20 yaş altı babasının arabasını en iyi araba sayan tayfa (Aracının hızlı olduğunu ispat için bana yarış teklif eden oldu😮) Başkalarının söylediğine değil tecrübe edenlere inanın. Bilirsinizki ivmelenme motor hacmi kadar aracın ağırlığıyla da orantılıdır. 130-140 km/h ile Antalya Ankara arası 4 kişi bagaj dolu klima açık 5,6 yakmışım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: teteni

Şimdiki aracımı almadan bende sizin gibi düşünüyordum. Fakat yanılmışım. Hiç almam dediğinize göre -affınıza sığınarak- ön yargılısınız.Böyle bir aracınız olmadğına göre uzun süre kullanmadınız. Dinlediğiniz, okuduklarınızdan haraketle böyle düşünüyor olabilir misiniz? Burada yazanların çoğu 20 yaş altı babasının arabasını en iyi araba sayan tayfa (Aracının hızlı olduğunu ispat için bana yarış teklif eden oldu😮) Başkalarının söylediğine değil tecrübe edenlere inanın. Bilirsinizki ivmelenme motor hacmi kadar aracın ağırlığıyla da orantılıdır. 130-140 km/h ile Antalya Ankara arası 4 kişi bagaj dolu klima açık 5,6 yakmışım.

Hocam, yaklaşık 1 aya yakın 0.9 cc motorlu araç kullandım.

Benim beklentilerimi karşılamadı hocam o kadar diyebilirim.

Bu araçlarda ekonomi ön planda olabilir, lakin ara hızlanmaları benim pek hoşuma gitmedi.

Birde tek kişi ile performans ayrı 4 kişi ile ayrı performans veriyor.

Herkesin kendi tercihi zevki, bana güldür güldür ben buradayım diyen, gerektiğinde gaza yüklendiğimde 190-200'lü hızlara kolayca ulaşan araç lazım.

Şu an kullandığım araç 1.5 motor dizel iyi hoş ama 2.2 dizelin verdiği heyecanı vermekte biraz eksik kalıyor..

• quote:

Ben bilmem orasını artık rafadan yada tam pişmiş hangisini seversin afiyet olsun, stresli stresli iyi gider..

Alıntıları Göster

Gel sanada bir Hamsiköy köy yumurtası ısmarlıyım.. sarısı boldur zeka açar. Stresini alır. Öyle millete boş boş laf atmamış olursun.  

• 1.0 Golf kullanıyorum alalı çok olmadı. Benden önceki sahibinin ortalaması 9.4 idi, yanımda kullanırken de biraz seri bir kullanımı olduğunu farketmiştim. Ben alınca benim 700-800 km ortalamam İstanbul içi iki kere havalimanına git gel dahil 6 kusur. Ne basarsan onu yakıyor, 1.0 diye kendiliğinden ekonomisi var denemez, ama ekonomi yapmaya müsait.

Orijinalden alıntı: pbmax

Gel sanada bir Hamsiköy köy yumurtası ısmarlıyım.. sarısı boldur zeka açar. Stresini alır. Öyle millete boş boş laf atmamış olursun.  

Alıntıları Göster

Sana buradan bir cevap vereceğim, ayıp olacak..

ceza almaya da değmezsin hani..

bak işine boş işlerle uğraş

1- Şimdi, 0.9 ya 1.0 motorlu araç alacağıma ya bisiklet alırım ya da motosiklet..

2- Kimse kusura bakmasın, motosiklet motorundan hallice olan bu araçları emekli albay modunda sürersen az yakar, basarsan benzini içiyor.

3- Ara hızlanmalarda vasat kalıyor, 100-110 km ile giderken mesela gaza bastığında 150 civarına gelene kadar bayağı zaman geçiyor.

4- Ülkemiz şartlarında dizel araç en iyisidir.

1. madden tercih meselesi hocam, ailecek kullanılacak bir araç arayan motosiklet tercih edemez.

2 ve 3 - Sakin kullanmak isteyen sakin kullanır, basması gereken yerde de basar kaçar. Sanırım hiç 1.0 turbo araç kullanmadınız. 7. viteste yokuş çıkarken bile gaza biraz yüklenip turbo açarsanız düz yoldaymış gibi sırtınızı koltuğa yaslayacak kadar ivmeleniyor ve 120 den 180km lere gayet hızlıca çıkıyor ki yokuştaki performansından bahsediyorum. Dizel araçların 4500-5000 devirlik motorlarına karşılık 1.0 turbo motorlar 7000 devirlere kadar o ivmelenmeyi devam ettirebiliyor. Siz sanırım 1,2 Atmosferik motorlarla karıştırıyorsunuz. 0,9Tce motorlar da 90hp 140nm torklarla keyif vermeyebilir. 1.0 tsi 110hp 200nm torklu 1140 kg lık bir araç kullanıyorum şuan. Test etmenizi tavsiye ederim.

4 - Yine bir tercih meselesi işte. Dizel alıp ışıklarda gır gır gır gır ses dinlemek istemiyor olabiliriz yani. Dizel aracı sakin sakin kullandığında da filtreler ve egzozda tıkanmayla performans kayıpları başlıyor. Dizel alıyorsan ara ara devirli kullanmak şart oluyor. Belki bununla uğraşmak istemiyor alacak olan.

Araç alırken 30.000 fazla verip manuel dizelini alacağına o farkı verip benzinli otomatik tercih edebilir insanlar. Belki "yüksek performans ve yakıt tasarrufu sağlayan dizel" yerine "biraz fazla yakan küçük hacimli benzinli otomatik" araç ile sessiz sakin rahat bir kullanım tercih sebebi olabilir hocam.

Araç tercihi bir taraftarlık değildir. Araç adı üzerinde ayağımızı yerden kesen bir ulaşım aracı. Siz motosiklet tercih edersiniz, bir başkası arazi aracı, bir başkası küçük ticari araç kullanmayı tercih eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKartaL84 -- 5 Ağustos 2021; 14:57:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

1. madden tercih meselesi hocam, ailecek kullanılacak bir araç arayan motosiklet tercih edemez.

2 ve 3 - Sakin kullanmak isteyen sakin kullanır, basması gereken yerde de basar kaçar. Sanırım hiç 1.0 turbo araç kullanmadınız. 7. viteste yokuş çıkarken bile gaza biraz yüklenip turbo açarsanız düz yoldaymış gibi sırtınızı koltuğa yaslayacak kadar ivmeleniyor ve 120 den 180km lere gayet hızlıca çıkıyor ki yokuştaki performansından bahsediyorum. Dizel araçların 4500-5000 devirlik motorlarına karşılık 1.0 turbo motorlar 7000 devirlere kadar o ivmelenmeyi devam ettirebiliyor. Siz sanırım 1,2 Atmosferik motorlarla karıştırıyorsunuz. 0,9Tce motorlar da 90hp 140nm torklarla keyif vermeyebilir. 1.0 tsi 110hp 200nm torklu 1140 kg lık bir araç kullanıyorum şuan. Test etmenizi tavsiye ederim.

4 - Yine bir tercih meselesi işte. Dizel alıp ışıklarda gır gır gır gır ses dinlemek istemiyor olabiliriz yani. Dizel aracı sakin sakin kullandığında da filtreler ve egzozda tıkanmayla performans kayıpları başlıyor. Dizel alıyorsan ara ara devirli kullanmak şart oluyor. Belki bununla uğraşmak istemiyor alacak olan.

Araç alırken 30.000 fazla verip manuel dizelini alacağına o farkı verip benzinli otomatik tercih edebilir insanlar. Belki "yüksek performans ve yakıt tasarrufu sağlayan dizel" yerine "biraz fazla yakan küçük hacimli benzinli otomatik" araç ile sessiz sakin rahat bir kullanım tercih sebebi olabilir hocam.

Araç tercihi bir taraftarlık değildir. Araç adı üzerinde ayağımızı yerden kesen bir ulaşım aracı. Siz motosiklet tercih edersiniz, bir başkası arazi aracı, bir başkası küçük ticari araç kullanmayı tercih eder.

Alıntıları Göster

ben de 0.9 tce sahibi olarak sizi yanıtlayayım;

1- tercih meselesi konusunda size katılıyorum hatta ülkemizde yerleşmemiş motorsiklet kültürü dikkate alındığında tercih meselesinden öte bir zorunluluk olduğu da söylenebilir.

2- hiçbir hacimli benzinli motor tanımıyorum ki basınca yakmasın, fizik kurallarına aykırı.

3- 0.9 tce de yeterince atik bir motor, 2020 modellerinde overboos özelliği var 5 bg ve 10 nm etkiliyor ve işe yarıyor özellikle 120 sen sonra araç gerçekten atak hale geliyor 160 a gelmek sorun olmuyor.

4- her ne kadar dizelin sesini sevsem de ve hatta bir de dizel aracım olsa da sizin dediğinize katılıyorum özellikle 160 ile giderken içeriye dizelden daha az motor sesi gelmesi çok hoşuma gidiyor, zaten 3 silindirli sinirli bir makine düşük viteste gaza basınca keyif veriyor sesi.

son noktada size katılmadığım yer dsg olayı. her an elde patlayabilecek dsg dense düz vitesi tercih ederim. otomatik elbette tercih sebebidir ama otomatik bozulan şanzıman değil.

• quote:

ben de 0.9 tce sahibi olarak sizi yanıtlayayım;

1- tercih meselesi konusunda size katılıyorum hatta ülkemizde yerleşmemiş motorsiklet kültürü dikkate alındığında tercih meselesinden öte bir zorunluluk olduğu da söylenebilir.

2- hiçbir hacimli benzinli motor tanımıyorum ki basınca yakmasın, fizik kurallarına aykırı.

3- 0.9 tce de yeterince atik bir motor, 2020 modellerinde overboos özelliği var 5 bg ve 10 nm etkiliyor ve işe yarıyor özellikle 120 sen sonra araç gerçekten atak hale geliyor 160 a gelmek sorun olmuyor.

4- her ne kadar dizelin sesini sevsem de ve hatta bir de dizel aracım olsa da sizin dediğinize katılıyorum özellikle 160 ile giderken içeriye dizelden daha az motor sesi gelmesi çok hoşuma gidiyor, zaten 3 silindirli sinirli bir makine düşük viteste gaza basınca keyif veriyor sesi.

son noktada size katılmadığım yer dsg olayı. her an elde patlayabilecek dsg dense düz vitesi tercih ederim. otomatik elbette tercih sebebidir ama otomatik bozulan şanzıman değil.

Alıntıları Göster

1- evet hocam, zorunluluk bile denilebilir haklısınız.

2- benzinli de yakar dizel de yakar hocam. benzinin yanışı mazota göre daha seri olduğundan benzinli bir araç daha fazla devir çevirdikçe yakıt tüketimi de artacaktır.

Söyle düşünün, eğer benzinli araçlar 7000 devirlere kadar değil de dizeller gibi 4500 lü devirlere kadar kullanılabilseydi benzin tüketimleri dizele yakın olabilirdi ama benzinli araç kullanırken gaza bastığınızda araç 5000-6000 devirleri rahatlıkla görüyor siz fark edene kadar ve tüketimi artıyor yani doğal olarak.

Bir de hocam artık yeni araçların anlık tüketim verilerine baktığımda saniyeden kısa sürelerde anlık tüketimler değişiyor. Eskiden bu anlık tüketim bile birkaç saniyede bir ortalamayla değişiyordu, bu kadar "anlık" değildi sanki. Belki de tamamen göz yanılmasıdır diyeceğim ama bilemedim.

3- 0.9 tce motoru arkadaşımız kullanıp beğenmediği için söyledim ve evet 3 silindir bir motorda 90hp ve 140nm torkla bir dizele kafa tutamayabilirsiniz ama yine yeterli atikliği vardır tabi. Overboost lu modellerde 120 - 160km arasına destek olabilecek güç vardır belki. Biraz daha güçlü 110hp 200nm torklu araçlarda 180km lere kadar o gücün sizi ittiğini hissettiriyor. Özellikle yokuşlarda "hız kaybetmeyen dizeller"e karşı "hızlanarak ilerleyen turbo benzinliler" üstün gelmeye başlıyor artık.

4- ses gerçekten insanı gaza getirebiliyor. Özellikle 150km lerde içeriye gelen o "baasss gitmek istiyoruumm" diyen ses insanı cezbediyor :D Alt devirlerde 1200-1500 devirlerde de motorun çalışıp çalışmadığından emin olamıyorsunuz işte öyle de birşey var  

Önceki mesajımda "DSG" ile ilgili yazmamıştım, genel olarak 0,9-1,0 motorlar için yazmıştım.

Hyundai, Renault/Dacia, Ford, VW/Skoda/Seat/Audi gibi birçok grubun bu tarz 3 silindir küçük hacimli otomatik vitesli motorları piaysada mevcut şuan. Birçoğu için bahsettiğim durumlar geçerli. Manuel Dizellerini alacağınıza benzer fiyatlara benzinli otomatiklerini tercih etmek mantıklı geliyor mesela bana.

Dsg için de birkaç şey söyleyeyim. Eski seri dsglerden gelen yoğun bir arıza korkusu var piyasada. Bu araçlarda genel olarak maksimum tork dayanıklılığı 250nm olan kuru kavrama DSG araçları piyasaya 250nm güç üretecek şekilde sürülmesiyle ve yüksek sıcaklıklarda kuru soğutmada yetersizlikten dolayı kavramanın sıkışması sorunu vardı. Daha yeni seri dsg li araçlarda soğutmanın düzeltilmesi ve maksimum gücün 250nm den kısıtlanarak 200nm de bırakılmasıyla dsg sorunu büyük ölçüde çözülmüş.

Tabi yine "Stage 1-2-3" gibi yazılımlarla motor gücünü arttıran arkadaşların bu tip sorunlar yaşamaları da olası. Sahsen aile kullanımı için tercih ettiğimden böyle bir tuning niyetim de yok açıkcası.

Ben de arıza riskinden korktuğumdan 2. el düşük modelli otomatik araç almaktan çekindim. Önceki sahipleri nasıl kullanmıştır, arızası var mıdır emin olamadığımdan ve otomatik araç almak zorunda olduğumdan sıfır almayı tercih ettim. Çevremde de dsg kullanan arkadaşlarımdan tecrübelerini sorduğumda yeni modellerde sorun yaşayan kimse denk gelmedi. Aksine kullananlar vites geçiş ve seriliği konusunda memnun olduklarını söylüyor.

Birçok markada farklı farklı sorunlar mevcut. Kimisi verimsiz kimisi konforsuz kimisi çok yakan kimisi fabrikasyon sorunlu. Paramızın yettiğince bişeyler almaya çalışıyoruz hepimiz. Araçlarımızı sakin sakin kullandığımız sürece bir sorun yaşamayacağımızı ummaktan başka çaremiz yok hocam.

• takip

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.