Şimdi Ara

0x00000101 MAVİ EKRAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Metin2 ve pointblankte bu hatayı alıyorum onun dışında LoL wolfteam ve diğer oyunları sorunsuz açıyorum, benim belam oldu bu hata bu 2 oyun dışında hiç almadım hatayı pcyi aldığımda yoktu bu hata donanımsal olduğunu sanmıyorum, yardım edene ufak bir miktar paypaldan bağış yapabilirim.

• güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starce

Metin2 ve pointblankte bu hatayı alıyorum onun dışında LoL wolfteam ve diğer oyunları sorunsuz açıyorum, benim belam oldu bu hata bu 2 oyun dışında hiç almadım hatayı pcyi aldığımda yoktu bu hata donanımsal olduğunu sanmıyorum, yardım edene ufak bir miktar paypaldan bağış yapabilirim.

Bağış dersen kimse yardım etmez böyle . Donanımhaber forum dakiler olarak biz zaten paralı zengin insanlarız :)
    En bilindik donanım hatası kodu :)
    Muhtemelen anakartında bir sıkıntı vardır genelde 0x00000101 anakart değişimiyle çözülüyor.
    Millet virüs dese de ben pek ihtimal vermiyorum.
    Donanımda bir sıkıntıya delalet bir durum artık aşırı ısınmamı vs bilemem yada ekran kartı ram anakart ....

• quote:

Orijinalden alıntı: arenasss

quote:

Metin2 ve pointblankte bu hatayı alıyorum onun dışında LoL wolfteam ve diğer oyunları sorunsuz açıyorum, benim belam oldu bu hata bu 2 oyun dışında hiç almadım hatayı pcyi aldığımda yoktu bu hata donanımsal olduğunu sanmıyorum, yardım edene ufak bir miktar paypaldan bağış yapabilirim.

Bağış dersen kimse yardım etmez böyle . Donanımhaber forum dakiler olarak biz zaten paralı zengin insanlarız :)
    Muhtemelen anakartında bir sıkıntı vardır genelde 0x00000101 anakart değişimiyle çözülüyor.
    Donanımda bir sıkıntıya delalet bir durum artık aşırı ısınmamı vs bilemem yada ekran kartı ram anakart ....

ben çok araştırdım bu durumu çözenler cpu veya anakart değiştirerek çözmüşler hep ısınma sorunum yok kesinlikle, fakat donanım dışında böyle bir sorun yaşamama imkan yokmu ? parçaları değiştirememde. :( önceden girebiliyordum 1 ayda yaşamaya başladım bu sorunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: arenasss

quote:

ben çok araştırdım bu durumu çözenler cpu veya anakart değiştirerek çözmüşler hep ısınma sorunum yok kesinlikle, fakat donanım dışında böyle bir sorun yaşamama imkan yokmu ? parçaları değiştirememde. :( önceden girebiliyordum 1 ayda yaşamaya başladım bu sorunu.

• Sorunun donanımsal olmadığının en somut örneğini size şöyle anlatabilirim, metin2nin normal ana serverinde bu hatayı alırken tüm private serverlara sorunsuz giriş yapmaktayım.
  • C:\windows\minidump içinde dmp uzantılı minidump dosyaları vardır. En yeni tarihli olanı bana gönder analiz edeyim hatayı tam olarak. O arada hdtune ile hdd bad sector analizi yaparsan iyi olur. Bazı oyun dosyaları bozulmuş olabilir elektrik kesintisi ya da virüs gibi sebeplerle. Oyunu silip tekrar yüklenmeyi de denemediysen deneyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran hatası
    geçen hafta açıldı
    Siyah Ekran Hatası
    5 yıl önce açıldı
    MAVİ EKRAN HATASI
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

C:\windows\minidump içinde dmp uzantılı minidump dosyaları vardır. En yeni tarihli olanı bana gönder analiz edeyim hatayı tam olarak. O arada hdtune ile hdd bad sector analizi yaparsan iyi olur. Bazı oyun dosyaları bozulmuş olabilir elektrik kesintisi ya da virüs gibi sebeplerle. Oyunu silip tekrar yüklenmeyi de denemediysen deneyebilirsin.

hocam açtım belirttiğiniz dosyayı, 1 tane minidump dosyası var sadece oyunu silip tekrardan yükledim bir kaç defa ama 2 oyunda oluyor bu, aynı zamanda private serverlere girişte yapabiliyorum o yüzden donanımsal değil diyede düşünüyorum çok garip bir durum. dosyayı upload ettim pmden atayım.
  • Dostum gönderdiğin dosyayı analiz ettim. Hata raporuna göre sürücü hatası nedeniyle görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesiyor. WHEA arızası biraz kaçak bir arıza, nedenini tespit etmek kolay değil. Ancak bu arızaya neden olabilecek donanımsal olmayan tek bir sorun var ki o da ısınma. Diğer oyunlarda sorun yaşamadığına göre donanımsal olma ihtimali daha düşük denebilir. Isınma konusuna eğilmeni öneririm. Oyun sırasında fps gösteren programların çoğu sıcaklık verilerini de gösterir. Everest oyun sırasında gösteriyor muydu hatırlamıyorum ama everest iyidir. HDTune hdd sıcaklığı gösterir. Nvidia için evga precision gpu sıcaklığı için en iyisi. ATI için ne kullanılıyor bilmiyorum. Kısacası sorun çıkartan bu oyunlar sırasında sıcaklık değerlerini bir kontrol etmeni öneririm.
  • quote:

Sorunun donanımsal olmadığının en somut örneğini size şöyle anlatabilirim, metin2nin normal ana serverinde bu hatayı alırken tüm private serverlara sorunsuz giriş yapmaktayım.

ilkönce paypaldan yardım felan bunlar hoş değil biz buraya gönüllü bakıyoruz para amacı gütmüyoruz. Zaten sorununu çözmemizdede uğraşacaksak dikkatli birşekilde o senin atacağın parada yetmez. Sen benim için bir dua et bana para lazım değil.

combofix indir. bilgisayarı yeniden başlat bilgisaya açılırken F8 e bas güvenli modda aç.

YAPILIŞI : Combofix programını açıyoruz. Kendi yüklemeler yapıyor. Sonra size bir ekran gelecek I accept deyip geçin ve bekleyin Preparing to Run diyecek ve sonra stage 1 den 50 ye kadar kendi tamamlayacak ve en son birtane yazıların olduğu metin belgesi açılacak. Onu kapatıp sistemi yeniden başlatın. Tüm işlem bu kadardır .

NOT : COMBOFİX çalışırken arkaplanda hiçbirşey yapmayınız !!

bunu yap ve ekran kartı driverını güncelle hala oluyorsa yapacak birşey yok.

Ya anakart sorunlu.

Ya ekran kartın sorunlu.

Ya da psu ekran kartına gerekli gücü stabil olarak veremiyor daha önce yoktu demişsin psu lar zaman geçtikçe düzgün elektrik veremez ve ölür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 9 Ocak 2014; 18:31:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Sorunun donanımsal olmadığının en somut örneğini size şöyle anlatabilirim, metin2nin normal ana serverinde bu hatayı alırken tüm private serverlara sorunsuz giriş yapmaktayım.

ilkönce paypaldan yardım felan bunlar hoş değil biz buraya gönüllü bakıyoruz para amacı gütmüyoruz. Zaten sorununu çözmemizdede uğraşacaksak dikkatli birşekilde o senin atacağın parada yetmez. Sen benim için bir dua et bana para lazım değil.

combofix indir. bilgisayarı yeniden başlat bilgisaya açılırken F8 e bas güvenli modda aç.

YAPILIŞI : Combofix programını açıyoruz. Kendi yüklemeler yapıyor. Sonra size bir ekran gelecek I accept deyip geçin ve bekleyin Preparing to Run diyecek ve sonra stage 1 den 50 ye kadar kendi tamamlayacak ve en son birtane yazıların olduğu metin belgesi açılacak. Onu kapatıp sistemi yeniden başlatın. Tüm işlem bu kadardır .

NOT : COMBOFİX çalışırken arkaplanda hiçbirşey yapmayınız !!

bunu yap ve ekran kartı driverını güncelle hala oluyorsa yapacak birşey yok.

Ya anakart sorunlu.

Ya ekran kartın sorunlu.

Ya da psu ekran kartına gerekli gücü stabil olarak veremiyor daha önce yoktu demişsin psu lar zaman geçtikçe düzgün elektrik veremez ve ölür.

combofixi 3-4 defa denedim, ekran kartınıda 3-4 defa güncelledim sonuç hep aynı, sorun donanımsalsa aynı oyunun aynı dosyalarla pvp serverlerına girmem veya sadece 2 oyunda bu sorunun olması normalmi ?

• Merhaba,bana mavi ekran loglarini ulastirabilirsen sorunu daha detayli inceleriz. loglar c:windows/minidump klosorun de.

EDIT:Ekran kartiniz nvidia mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 10 Ocak 2014; 9:21:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

combofixi 3-4 defa denedim, ekran kartınıda 3-4 defa güncelledim sonuç hep aynı, sorun donanımsalsa aynı oyunun aynı dosyalarla pvp serverlerına girmem veya sadece 2 oyunda bu sorunun olması normalmi ?

o zaman üzgünüm donanımsala kayıyor arkadaşından felan bir ekran kartı bul onu tak eski driverlari sil onun driveri yükle sorun yoksa ekran kartın ölüyor
  • genelde ekran kartından dolayı cıkıyor bu sorun . onarımını yaptırmak istersen 70-100 tl arası bir fiayt cıkaracaklar sana yenısını alman daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzixx

Merhaba,bana mavi ekran loglarini ulastirabilirsen sorunu daha detayli inceleriz. loglar c:windows/minidump klosorun de.

EDIT:Ekran kartiniz nvidia mi ?

http://www.dosya.tc/server22/yioZGB/122913-42167-01.rar.html

ekran kartım amd radeon HD 5400

herkes donanımsal diyor ama donanımsal olsaydı aynı oyunun private serverlerine nasıl sorunsuzca giriş yapabiliyorum mantıksız değilmi ? oyun aynı oyun sadece bir kaç dosya ekleyerek private servere giriş yapıyorum çok mantıksız donanımsal olması.

• Öncelikle daha önceden yapmıyor dediniz dimi ? Güncel driver değil de eski bir driver yüklemeyi deneyin. Kurulum cdsi içinde ki driverda olabilir veya ondan sonra ki çıkmış driverda. Böyle bi deneyin.
    Driver'ı kaldırırken pcyi güvenli modda açıp kaldırın ve arkasında hiç şekilde dosya bırakmamış şekilde temizleyin iyice.(Pcyi yeniden başlatın)
    Eğer ki sorun devam ediyorsa eski driver kurduğunuz halde,tekrar güvenli modda kaldırın ve bu sefer microsoft update aracılığıya onaylanmış ekran sürücüsünü indirin ve kursun.Yine deneyin sistemi o şekil de olumlu olumsuz dönüş yapın.Ve ek olarak sürücüyü kurarken (microsoft update aracılığıyla olan değil) sadece ekran sürücüsünü kurun hd ses zımbırtısı vs falan kurmayın yanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 10 Ocak 2014; 19:26:42 >
  • quote:

Öncelikle daha önceden yapmıyor dediniz dimi ? Güncel driver değil de eski bir driver yüklemeyi deneyin. Kurulum cdsi içinde ki driverda olabilir veya ondan sonra ki çıkmış driverda. Böyle bi deneyin.
    Driver'ı kaldırırken pcyi güvenli modda açıp kaldırın ve arkasında hiç şekilde dosya bırakmamış şekilde temizleyin iyice.(Pcyi yeniden başlatın)
    Eğer ki sorun devam ediyorsa eski driver kurduğunuz halde,tekrar güvenli modda kaldırın ve bu sefer microsoft update aracılığıya onaylanmış ekran sürücüsünü indirin ve kursun.Yine deneyin sistemi o şekil de olumlu olumsuz dönüş yapın.Ve ek olarak sürücüyü kurarken (microsoft update aracılığıyla olan değil) sadece ekran sürücüsünü kurun hd ses zımbırtısı vs falan kurmayın yanında.

dediklerinizi yapmıştım, ama sonuç aynıydı, oturumla ilgili birşey olabilirmi diye düşünüyorum şuan saçmada olsa benim kafamı kurcalayan oyunun private serverlarına giriş yapıyorum oyun dosyaları tamamen aynı, ona giriyorsa demekki sorun daha farklıydı.

ilginiz için teşekkür ederim. Farklı bir oturuma indirmeyi deneyeceğim

• Dediklerimin hepsini yapmışmıydınız ? forum da bir kişi daha böyle hata almıştı kendim de almıştım zamanın da böyle çözmüştüm sorunu.Oturumla pek alakası olduğunu sanmıyorum ama siz yine de bi deneyin. Sistem onarmayı da deneyin yapmadıysanız.

EDIT: İşlemci ile ilgili bios ayarlarını kurcaladınız mı hiç ? Veya oc falan yaptınız mı.Memtest ile ramlari de testen geçirdiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 11 Ocak 2014; 12:53:47 >
  • quote:

Dediklerimin hepsini yapmışmıydınız ? forum da bir kişi daha böyle hata almıştı kendim de almıştım zamanın da böyle çözmüştüm sorunu.Oturumla pek alakası olduğunu sanmıyorum ama siz yine de bi deneyin. Sistem onarmayı da deneyin yapmadıysanız.

EDIT: İşlemci ile ilgili bios ayarlarını kurcaladınız mı hiç ? Veya oc falan yaptınız mı.Memtest ile ramlari de testen geçirdiniz mi ?

bios oc ve memtestle ilgili hiç bir bilgim yok diyebilirim bilgisayardan o kadar anlamam zaten ama driver olayını bir kez daha deniyeyim. Sağolun.
  • chkdsk yapmadıysanız ilk onu yapın sonra driver'ı olayını tekrar deneyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.