Şimdi Ara

'0' (sıfır) km. 2011 model Corolla 1.4 D-4D almayı düşünüyoruz. Ne dersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
26.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kısmet olursa babama bu arabayı almayı düşünüyoruz. Artıları ve eksileri nelerdir?

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür edderim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitemre -- 25 Ağustos 2010; 16:26:55 >

• comfort ve elegant modelleri arasında çok fark var mı mesela? değer mi sizce?
  • Resim haline getirip eklemek biraz uğraştırdı ama olsun umarım faydası olur!

Buradan farklılıkları görebilirsiniz!!!

Fiyat farkı 2.500 TL ama

1 Yağmur sensörü
    2 Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası
    3 İç dikiz aynasında arka park kamera monitorü
    4 Yağmur sensörü
    5 Otomatik yanan farlar
    6 Cruise Control
    7 Akıllı giriş ve çalıştırma sistemi

farklılıklarına kesinlikle değer imkan varsa mutlaka elegant alın!!!

Ben sadece Akıllı giriş ve çalıştırma sistemi ve CC ye bile o kadar fark verirdim. Kullanan bir ne konfor olduğunu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 26 Ağustos 2010; 2:21:03 >

• Selamlar,

Henuz teslim almadigim 1.4 corolla diesel-comfort sahibiyim ve bir baba :) olarak araci alis kriterlerimi yazmak istedim, size de bir faydasi olursa memnun kalirim . Simdi oncelikle benim icin araci alis sebeblerim sunlar oldu :

1. Ekonomik olsun istedim' kullanirken gozum yakit deposunda takili kalmasin', ''off yine mi benzin cabuk bitti daha yeni almistik'' dememek icin

2. Bir miktar pesinat verip kredi kullanarak aldik dolayisiyla kullanirken yine yakit kazancimizi dusunduk.

3. ''3-4 yil kullanir sonra satar baska aliriz'' dusuncesini tasimadik, bundan onceki focus arabami 7 yil kullandim, kaza olmasaydi 2-3 yil daha kullanirdim.

4. comfort model donanim olarak zayif fakat kendinize sormaniz lazim hangi donanimi ne zaman kullanacagim, isime yarar mi ekstra vereceginiz 3-5 milyar deger mi, cebinizin durumu ne alemde? yagmur sensoru olmasin kendim acarim, far sensoru olmasin kendim acar yakarim, arac denge kontrol sistemi olmasin virajlara sert girmem onceden gaz keser uslu uslu kullanirim vb sorulara kendinizce mantikli cevaplar verirseniz comfort modelden baslayabilirsiniz kisaca ihtiyaclarinizi ve arac ile ne yapmak istediginizi aciklikla onunuze koymaniz gerekiyor.

5. Ayni paraya 1.6 benzinli elegant model de alabiliyorduk (arada tanidik oldugundan fiyat farki yoktu) ki ici, dosemesi donanimi itiraf edeyim mest etti, cok hostu yani yakit kaygim olmasa ve bir 8-10 yas daha genc olsaydim hic dusunmez alirdim ne var ki baba olmak boyle birsey :) bir nevi baska amaclar icin fedakarlik yapiyorsunuz, ama son tahlilde comfort diesel araci aldigima cok memnunum insallah herkesle beraber kazasiz belasiz kullaniriz.

quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

Arkadaşlar herkese selam,

Kısmet olursa babama bu arabayı almayı düşünüyoruz. Artıları ve eksileri nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fathermoon -- 28 Ağustos 2010; 23:21:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fathermoon

Selamlar,

Henuz teslim almadigim 1.4 corolla diesel-comfort sahibiyim ve bir baba :) olarak araci alis kriterlerimi yazmak istedim, size de bir faydasi olursa memnun kalirim . Simdi oncelikle benim icin araci alis sebeblerim sunlar oldu :

1. Ekonomik olsun istedim' kullanirken gozum yakit deposunda takili kalmasin', ''off yine mi benzin cabuk bitti daha yeni almistik'' dememek icin

2. Bir miktar pesinat verip kredi kullanarak aldik dolayisiyla kullanirken yine yakit kazancimizi dusunduk.

3. ''3-4 yil kullanir sonra satar baska aliriz'' dusuncesini tasimadik, bundan onceki focus arabami 7 yil kullandim, kaza olmasaydi 2-3 yil daha kullanirdim.

4. comfort model donanim olarak zayif fakat kendinize sormaniz lazim hangi donanimi ne zaman kullanacagim, isime yarar mi ekstra vereceginiz 3-5 milyar deger mi, cebinizin durumu ne alemde? yagmur sensoru olmasin kendim acarim, far sensoru olmasin kendim acar yakarim, arac denge kontrol sistemi olmasin virajlara sert girmem onceden gaz keser uslu uslu kullanirim vb sorulara kendinizce mantikli cevaplar verirseniz comfort modelden baslayabilirsiniz kisaca ihtiyaclarinizi ve arac ile ne yapmak istediginizi aciklikla onunuze koymaniz gerekiyor.

5. Ayni paraya 1.6 benzinli elegant model de alabiliyorduk (arada tanidik oldugundan fiyat farki yoktu) ki ici, dosemesi donanimi itiraf edeyim mest etti, cok hostu yani yakit kaygim olmasa ve bir 8-10 yas daha genc olsaydim hic dusunmez alirdim ne var ki baba olmak boyle birsey :) bir nevi baska amaclar icin fedakarlik yapiyorsunuz, ama son tahlilde comfort diesel araci aldigima cok memnunum insallah herkesle beraber kazasiz belasiz kullaniriz.

quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

Arkadaşlar herkese selam,

Aracınız hayırlı ugurlu olsun. İnşallah uzun yıllar kazasız belasız ağız tadıyla binersiniz. Yalnız esp hakkında bilmediklerinizde var. sadece virajda devreye girmez bozuk yol kar buz lastik patlaması ki ben yaşadım durumlarında da devreye girer. diğer fikirlerinize bir şey diyemem kendi tercihiniz ama emin olun esp mükemmel ve gerekli bir şey.Hatta belki saçma gelebilir ama yağmur sensörüde birikinti suyun karışdan gelen araba tarafından sıçratılması suretiyle kaza yapmama ramak kalmışken devreye girerek hayatımı kurtarmıştı. Neyse çok gevezelik ettim. İyi günlerde severek bininiz inşallah.

• Dizel at kullanan varmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

Dizel at kullanan varmi

Dizel MMT demek istediniz herhalde. Evet var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel mmt den memnunmusunuz.hizlanmasi iyimi .vites gecisleri nasil .yol tutusu uzun yolda savrulma yapiyormu
  • Evet gayet memnunum çok şükür. İlk kalkışı biraz ağır kalabiliyor ama 1600 devirden sonra hızlanması çok iyi. Vites geçişlerinde ayağını çok hafif gazdan kaldırırsan hissedilmesi pek mümkün değil. Yol tutuşu da gayet başarılı.
  • hocam dizel mmt bir arac almak istiyorum ve cok kararsizim.az yakmali guvenli olmali ve 50000 tl yi asmamali .
  • hız kontrolü sadece benzinli modellerde mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmak

hız kontrolü sadece benzinli modellerde mi var?

evet aynen. dizellere takılamıyor.
  • tavsiye edermisiniz dizel mmt Toyota
  • Tavsiye ederim ama yerinizde ben olsam 3-4 daha koyar C5 1.6HDI alırdım. Veya Avensis 1.6, 48.850TL. C sınıfı bir otomobil dizelde olsa 52000TL olmamalı.
  • quote:

valla aynı donanım olayını renault yapsa amma geyik muhabbeti olurdu
  • quote:

quote:

valla aynı donanım olayını renault yapsa amma geyik muhabbeti olurdu

merak etmeyin yeni corolla başlığı altında yeterince geyik muhabbeti oldu. Artık bayat bir mevzuu haline geldiği için tartışmıyoruz. Ama dizel sahipleri bu duruma kıl olmadı değil hani yani. ben 250TL ya taktırdım ve keyfini sürüyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 6 Eylül 2010; 22:24:11 >
  • Hyundai sonata tavsiye edermisiniz
  • kardeş ben corolla forumunun hepsini okumadım merak ettiğimde yokta ama dediğiniz gibi mutlaka olmuştur.Hangi mantıkla toyota gibi bir firma bu donanımı eklememiş hayret.
    gerçi dediğiniz olayı 250tl ye halledebiliyorsanız yine iyi.serviste mi taktırdınız ?
  • quote:

kardeş ben corolla forumunun hepsini okumadım merak ettiğimde yokta ama dediğiniz gibi mutlaka olmuştur.Hangi mantıkla toyota gibi bir firma bu donanımı eklememiş hayret.
    gerçi dediğiniz olayı 250tl ye halledebiliyorsanız yine iyi.serviste mi taktırdınız ?

bence bir oku. dizele takılamıyor. benzinliye zaten elegantta üstünde geliyor comfortta sonradan taktırılıyor.
    1.4 d4d motor teknolojisinin karmaşık olduğu için hız sabitleyici hiç düşünmemişler.
    renaultta 2007 ye kadar hız sabitleyici eklemedi. esp yi avrupa verisyonuna koydu megane 2 lerde ama Türkiyedekinde esp yoktu mesela.yeni kasa ile geldi esp.
    her ne olursa olsun toyota donanım fakiriydi ve fakat nispeten ucuzdu; şimdi katlanan aynalar bluetooth geri görüş kamerası derken baya bir zam yaptı.bencede saçma oldu.

• Mmt sanzimandan cok sikayet var deniyor .kullanan arkadaslar memnunmu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.