Şimdi Ara

0'dan Hangi Kitaplar İle 30 Nete Çıkılır Matematik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben bu sene yks sınavına hazırlanıyorum alanım eşit ağırlık hedefim ise eşit ağırlıkta ilk 25 bin içerisine girmek.

Eşit ağırlıkta en fark attırıcı alan sayısal bu yüzden senemin %70 ini sayısal çalışmaya vereceğim.

Şuan için başlangıç olarak antremanlarla matematik çözüyorum kitabı yarıladım her gün 4,5 saat çalışıyorum. Umarım bu kadar çalışma yeterli olur ilk 25 bin içerisine girmek için çünkü işte çalışıyorum akşam 6 da geliyorum.

Sene içindeki sırası ile kitap sıralamam budur. Ant matematik 1 - Ant matematik 2 - Karekök 0 - Birey a - 345 Yayınları - Acil matematik - Çap serisi. Olarak seneyi bitirmeyi planlıyorum.

Tavsiyelerinizi istiyorum şu kitap yerine şunu kullan veya şu araya şu kitabı sıkıştır gibisinden. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum

• al hocam muazzam kaynak önerim var

kaynak öneri
  • hayatta kalacak kadar matematik biliyorsanız antrenmanlar serisini atın. bu kadar kitap tyt için çok fazla yetiştiremezsiniz bile. birey a ya devam edebilirsiniz ama onu da eylül sonu ekim ortası gibi bitirmeye bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cvngvxr00

hayatta kalacak kadar matematik biliyorsanız antrenmanlar serisini atın. bu kadar kitap tyt için çok fazla yetiştiremezsiniz bile. birey a ya devam edebilirsiniz ama onu da eylül sonu ekim ortası gibi bitirmeye bakın.
    Ayt için hangi kitaplar almalıyım

Sizce sadece hangi kitapları bırakmalıyım
  • mahmutt159 M kullanıcısına yanıt
    sorun zaten ayt. tyt için bu kadar kitap bitirmek deneme çözmeye ve ayt ye vakit ayıramamak demektir. birey a + birey b yapın bence sonra 345 vakit kalırsa acil.

daha bunun geometrisi de var.
  • Hocam ben de sizin gibiyim, sıfırdan çözüyorum. Bende birey a ve karekök 0 var ama ikisi de zorluk olarak nerdeyse birebir aynı. Yani sallıyorum birey a bitti karekök 0 çözeyim diyorsanız bence onun yerine biri bittikten sonra direkt 345'e geçin. Ha ikisini aynı anda çözeceğim diyorsanız olabilir tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CliffordLeeBurtonn

Hocam ben de sizin gibiyim, sıfırdan çözüyorum. Bende birey a ve karekök 0 var ama ikisi de zorluk olarak nerdeyse birebir aynı. Yani sallıyorum birey a bitti karekök 0 çözeyim diyorsanız bence onun yerine biri bittikten sonra direkt 345'e geçin. Ha ikisini aynı anda çözeceğim diyorsanız olabilir tabii.
    O zaman karekök ü iptal ediyorum direk birey a çözüp 345 çözeceğim ardından acil matematik çözerim. Aytyi nasıl halledeceğiz hangi kitaplarla vs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayt için 3d matematik diyenleri duydum ben de geometrisini kullanıyorum memnunum. ilk 3 soru kolay, son 3 soru zor. yeni nesil de barındırıyor içinde.
  • İslem onceligini veya dort islemi bilmeyecek kadar sıfırsan ant matematik ancak cözulebilir. Bu kadar 0 olan adam da ilk sene 30 mat yapacak seviyesine çıkamaz bence. Ama temeli zayıflar için ilk başta bence birey a veya karekök 0 çözdükten sonra normal kitaplara geçmek iyidir. Sonrası duruma göre bakılır. Denemelere de abanarak 30 seviyesine gelinebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunceyhan

İslem onceligini veya dort islemi bilmeyecek kadar sıfırsan ant matematik ancak cözulebilir. Bu kadar 0 olan adam da ilk sene 30 mat yapacak seviyesine çıkamaz bence. Ama temeli zayıflar için ilk başta bence birey a veya karekök 0 çözdükten sonra normal kitaplara geçmek iyidir. Sonrası duruma göre bakılır. Denemelere de abanarak 30 seviyesine gelinebilir.
    Normal kitaplardan kastınız hangi kitaplardır ve ayt için hangi kitap önerirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmutt159

Normal kitaplardan kastınız hangi kitaplardır ve ayt için hangi kitap önerirsiniz

Alıntıları Göster
    Hocam valla bana kalirsa tyt de bir temel kitap cozdukten sonra bir daha kitap cözme. Cözeceksen icinde yeni nesil sorular olsun. Mesela karekok 0 cozdun sonra 3d tyt veya 345 tyt gecebilirsin. Ama 345 eski nesilde cok barindiriyor icinde. Ben mezunum. Bu sene gecen seneden yarim kalan karekok tytyi bitirip bölüm denemesi cozecegim mesela. Sen eger eksiğim diyorsan bir temel kitabı hallet. Konu hakimiyetin oluşur zaten. Sonra yeni nesillere dalarsın. Orta seviye hangileri dersen bana göre piyasadaki kaynaklarin çoğu orta seviye. Mesela karekök ve cogu kitapta işleyiş ilk testin kolay son testin zor, ortadaki testlerin orta seviye olmasidir. Acil mat gibi kitaplar biraz zor olur onun haricinde cogu kitap orta seviyedir. İnsani en cok gelistiren kaynaklarda orta seviye kaynaklardir. Detaylı sorular görürsün ama aynı zamanda kolaylarla beraber onlari cözdüğün için sıkılmazsın. Zor bir kitap cözsen her soru cok zor olduğu için bir süre sonra bıkarsın.
    Kendi dusuncelerimi listelemek istersem

Matematik
    Kolay Seviye Tyt
    Karekök0
    BireyA
    Çap fasikülleri

Orta seviye Tyt
    Karekök Tyt
    345 Tyt

Zor seviye TYT
    Acil Tyt
    Yayın denizi orjinal denemeleri (Bu kitap değil ama genede ekleyeyim çok kol oluyor)

Geo
    Kolay Seviye
    BireyA Geo

Orta seviye
    Karekök TYT Geo
    BireyB geo (cok guzel kitap kesin kullan)zl

Zor seviye
    Acil Geo (A testleri kolay-normal arasi ama A+ testleri baya iyidir.)
    Karekök AYT geo(Acil bence daha iyi. Bu kitap daha çok 2018 öncesi gibi çok fazla kural vs barindiriyor. Ama sağlam kitaptır.)

ayt mat için zor kaynak istersen karekok ayt mat cok guzel kaynak. Gecen sene onu ve apotemi fasikullerini cozmustum. Bu sene karekok aytde eksik kalan konularimi cozup çözum 3d ayt almayi planliyorum. Forumda cok övgusunj aldim o kitabin sende bakabilirsin.
    Bu arada ayt icin kolay kitap bulmak zordur çünkü konular ağır olduğu için sorular hep belirli bir standartin üstünde olur. Ayrica aytde kolay kaynak cozmek biraz mantiksizdir. Bana kalirsa karekökten falan baslanilip, yapamadigin sorulara baka baka ilerlersen baya iyi olur senin icin. Ama tabii bu konular icin once tytde ki konu kismini iyi kavramalasin. Tyt kitaplarindaki konular tyt de cikmiyor ama ayt ye hazirlik gibi düşün onları. Örnek vermek gerekirse carpanlari ayirma konusu tyt konusudur. Bu konuyu bilmezsen çoğu ayt konusunda yamulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 27 Ağustos 2019; 19:6:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.