Şimdi Ara

0 alınan ekran kartı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yeni topladığım sıfır sistemin bugün montajını yaptım parçalar şöyle:

AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
    Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart
    Gigabyte GeForce GTX 1660Ti Windforce 6GB 192Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı GV-N166TWF2-6GD
    Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4 Ram CMK16GX4M1D3000C16
    Dark Diamond PRO 4x12cm RGB USB 3.0 Bilgisayar Kasası DKCHDIAMONDPRO

Tüm parçaları doğru bir şekilde monte ettim ve power tuşuna bastım. Güç geldikten sonra ekrana görüntü gelmedi no Signal yazdı monitörde ve anakarttan 1 uzun 2 kısa bip şeklinde uyarı geldi. Daha sonra ne yaptıysam sorunu çözemedim. Yaptıklarım şöyle:

1- Rami çıkarıp tekrar taktım, slotunu değiştirdim.
    2- ekran kartını tekrar çıkarıp taktım. Monitöre önce HDMI girişi ile bağladım sonra display porttan bağladım.
    Bu yöntemler işe yaramadı.

Son olarak ekran kartımı çıkartıp eski bilgisayarım gt630 olan ekran kartını bağladım yeni topladığım kasaya görüntü geldi. Windowsu biosu herşeyi hallettim. Şu an bilgisayarım hatasız çalışıyor. Gtx1660ti ekran kartımı eski kasama taktım orda da görüntü gelmedi. Artık kafayı yemek üzereyim jelatinini kendim açtığım bu ekran kartında nasıl bir hata olabilir?
    Pci-3 girişi yazıyor ekran kartında bununla alakalı birşey olabili mi? Herşey tamam sadece ekran kartı yüzünden bilgisayarı kullanamıyorum. Değerli yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıca yazmayı unutmuşum power tuşuna bastığımda ekran kartının iki fanı da sürekli çalışıyor ve durmuyor kart hiçbir şekilde ısınmamasına rağmen . Sistemsel bir hatadan şüpheleniyorum görüntü gelmiyor fakar fanlar çalışmaya devam ediyor.

• iyi geceler öncelikle başka bir tanıdığının bilgisayarında deneyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agabisalbeni -- 17 Nisan 2020; 3:45:40 >
  • Başka bir bilgisayarda denedim (farklı anakart ve işlemcide) Orda da aynı şekilde görüntü vermedi .

• Psu'yu yazmamissiniz, bios güncellemesi yapıldı mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde ikinci el kart alıp deneyin çözülecektir.
  • Psu yetersiz geliyor olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

Psu'yu yazmamissiniz, bios güncellemesi yapıldı mı?
    Thermaltake Litepower 550W APFC 12 cm fanlı PSU PS-LTP-0550NPCNEU-2 PSU da bu yetersiz geldiğini sanmıyorum tek tek baktım tüm parçalar için yeterli.

Gtx1660ti yı taktığımda hiç görüntü gelmiyor ekrana biosu kuramam ki o şekilde. Ve 0 ekran kartı bu yani jelatinini ben açtım. Yeni kurduğum sisteme gt630 ekran kartımı taktım direk görüntü geldi ve windowsu kurdum. Gtx1660ti yı başka bir bilgisayarda denedim (halihazırda Windows ve biosu kurulu olan bir pcde) yine açılmadı ekran.

• uppp
  • deneyebileceğin başka bi psu varsa onunla dene elinde psu 12 v çıkışından 38 a güç verebiliyor.
    ekran kartının kaç a istediği bilgisine ulaşamadım ama belki daha fazla amper gerekiyordur.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    12 voltta 38 amper 450 watt güce tekabül eder. Böyle bir ekranın kartının bu kadar güç harcayacağını hiç zannetmiyorum. Başka bir problem olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

12 voltta 38 amper 450 watt güce tekabül eder. Böyle bir ekranın kartının bu kadar güç harcayacağını hiç zannetmiyorum. Başka bir problem olmalı.
    bana görede zayıf bir ihtimal ama yinede denemesinde fayda var.
    başka olasılık kalmıyor.

yada ekran kartı üretimden arızalı çıktı.
  • Elektrostatik yapma ihtimalini düşündüm ama o da zayıf bir ihtimal. Ben direk chipsette bir arıza olduğunu düşünüyorum. Orjinal kutusuna koyup iade verdim sonuç bekliyorum. Teşekkürler yardımlarınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.