untayk arkadaş link vermiş ama onlarda çok malzeme var bende bi devre var sadece0-999 değil 0-sonsuz saydırabilirsin çok basit ve maliyeti az entegremiz tek bu entegreyi bir 555 ile tetikliyoruz o kadar.eğer istersen yaz
quote:
Orjinalden alıntı: karo64
slm arkadaşlar bana 0 ile 999 arasında sayan sayıcı devresi lazı ama entegreli
slm sana yarın bağlantı şeması + malzeme dökümü ve bulabilirsem baskı devre çizimi ile bir 0-9999 sayıcı göndere bilirim. sen sadece en somdaki displayi iptal edersin 0-999 sayıcı olur denemiş ve test edilmiş devredir. kendim listede yaptım bitirme ödevi olarak osilatör devresini ayarlayıp sayaç zamanını ayarlayabiliyorsun
bana osülatörlü 555 entegresi ile yapılmış start stop ve reset tuşları olan 0-999 sayıcı lazım ekteki baskı şemasına eklenecek ha bide yolladığım şema jpek bunu areste çizip yollaya bilecek varmı acil cumartesi teslim etmem gereliyo lütfen yardım
lütfen acil yardım bugün son günüm
@ibbayram bu işlemi proteus ares ile gerçekleştirebilirsin. Önce çizimi bmp ye çevir ve ares proramından import bmp ile görseli pcb çizimine çevirebilirsin. Artık geriye sadece 555 osilatör devresini eklemen kalıyor.