Şimdi Ara

0.5 derece astigmat kötü müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugun göz doktoruna gittik iki gözde 0.5 derece astigmatmış doktor normal dedi ama internette pek iyi şyler yazmıyor.Sizce bu göz derecesi normal mi?Eğer değilse başka hastaneye gidicem.



  • 0.5 hic fena degil, belki doktor dinlendirici nitelikte gozluk verebilir kitap okurkan falan filan.

    Benim gozler 2.0 derece astigmat , gozluk kullaniyorum genelde, olmadi lens takiyorum. Icin rahat etmiyorsa git baska doktora, sonuc degismez, sana pek gozluk vermezler.

    Bu arada iyilesme sansi diye bir durum yok, bundan sonra devamli ileri , biraz genetik bir durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moribito

    0.5 hic fena degil, belki doktor dinlendirici nitelikte gozluk verebilir kitap okurkan falan filan.

    Benim gozler 2.0 derece astigmat , gozluk kullaniyorum genelde, olmadi lens takiyorum. Icin rahat etmiyorsa git baska doktora, sonuc degismez, sana pek gozluk vermezler.

    Bu arada iyilesme sansi diye bir durum yok, bundan sonra devamli ileri , biraz genetik bir durum.

    hocam polisliği kazandım orada sağlık raporunda gözede çok dikkat ediyorlar.Ben başta önlemi alayım dedim.Doktor gözlerin çok iyi dedi fakat astigmat kötü birşeymiş bunun için başka doktora gidicem.

    Bu arada çok geçmiş olsun hocam 2 derece yüksek sanırım.Bu astigmat herkesde olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bionick -- 22 Temmuz 2013; 21:05:00 >




  • up
  • -Bionick kullanıcısına yanıt
    2 derece sandigin kadar yuksek numara degil. Gundelik hayatta gordugun gozluklulerin buyuk cogunlugu 3 - 4 - 5 numara takiyor. Yuksek numaralilarda inceltme soz konusu oldugundan karsinda yuksek numara gozluk takan birinin kullandigi gozlugun o kadar yuksek numarali oldugunu gozluk tecruben olmadigi muddetce kavrayamiyorsun. Neyse konu bu degil.
    0.5 yuksek degil, bende de 0.5 astigmat var ve ben doktora bilgisayar basinda cok kalmaktan olusan goz kurulugum yuzunden damla almak icin gittigimde doktorumun oglum sende astigmat var demesiyle fark ettim. Eminim sende de durum boyledir. Ayrica polislige bir engel teskil edecegini sanmiyorum. 0.5 numaraya kadar savas pilotu, 3 numaraya kadar normal pilot oluyorsun, polis mi olamiyacaksin.

    Bu arada merak edenler icin soyliyim bu derece(0.5) icin de gozluk veriyorlar. Benim tavsiyem bulasmayin. Sozde sadece bilgisayar basinadyken takacaktim ama aldigim gunden beri takiyorum. Cok kotu alisiyorsunuz ve kesinlikle iyi bir sey degil.

    Olumsuzluklari;
    Goz bozuklugunu daha da arttiriyor.
    Burun uzerinde durduk yere iz yapiyor.
    Temizligi herhalde en kotu tarafi. Yeni baslayanlar ortalama olarak gunde 3-4 kere temizlemek zorunda kalirken en profesyonel gozluk takicisi bile en iyi ihtimal 2 gunde bir temizliyordur.




  • Bak şimdi durum şu gözbebeğinin önünde en dışında "kornea" dene bir tür katman var...Normalde küremsi ve pürüzsüz olması lazım...sende anlayacağın pürüzlü...Bende de var :) ....
    Muhtemelen ailende birinde de vardır...Yaşla artabilir ..Bazısı uzağı bazısı yakını göremez sen ikisinide puslu görüyorsun AMA farkında değilsin...farkında olman için 2 ye falan yaklaşması lazım......(bunlar eklenebiliyor)...Uzağı görememe çok popüler....
    Belki merak edersim...panik yapmada...
    Lazer falan yapıyorlar...olay biraz şu(teknik çok da değişmedi herhalde)....Şimdi pürüzlü alanlarda çukurları dolduramıyorlar fazlalıkları kesiyorlar...O nedenle birkaç kere yapılıyor...kornea çok incelirse(kese kese)...kötü yani...anlatmiyim hiç...Pürüzlülüğün yapısı yaş ilerledikçe değişebiliyor..(nedeni muhtemelen genetik)..o nedenle lazeride numara durduktan sonra 30-35 yaşında falan yapıyorlar....o da durursa...




  • Bende 3 derece birinde 7 derece birinde astigmat var bu kotumudur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.