Şimdi Ara

0.12 li SIRALAMAYI AÇIKLIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben sahsen mf de ilk 7 k da olanların pek hukuk tercih edecegini sanmıyorum etsede toplam da 500 u bulmaz. ilk 7k tıp odtu bogazici vs tercih eder bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrllh1907

quote:

Orijinalden alıntı: tlbam

quote:

Orijinalden alıntı: hande_yıldız

forumu sonuçlar açıklandıktan beri sıkı takip ediyorum dün gece bi başlığa da yazım,bu sene eşit katsayıdan etkilenecek tek bölüm hukukdur 35-40 aralığında edebiyat yapan iyi bir sayısalcı rahatlıkla ilk 10 binde olur daha iyileri ilk 5 binde,bunun dışında tm de geri sıralamalarda bi sıkıntı çıkmaz özellikle 30 binden sonrası,100 binlerde bu yıl sıralamalar daha da düşecektir iibf yazacaklar stres yapmasın 80-90-100 binlik bölümlerde düşüşler devam eder.

edit:iibf ortak alan olduğu için bunu rahatça yazabiliyorum alan içi alan dışı olsa da edebiyat sınavına giren her sayısalcı puanı kırılmadan iibf tercih edebiliyordu,geçmişte

çok yanlış düşünüyorsun..

hukukçu tm'ciler sayısallar yüzünden hukuk'a giremeyince ne yapar? diğer tm bölümlerinden yazar,bu da tüm tm'cilerin zararına olur..

Bende aynen böyle düşünüyorum sayısalcıların sıralamasında fazla bir değişiklik olmaz gibi geliyor çünkü tm ciler tutupta fizik,kimya vs gerektiren mühendislikleri fazla tercih etmez diye düşünüyorum ama bir sayısalcı tm den hukuk ve ya ing işletme tercih edebilir.

aklın yolu bir

aynı şey sözeller içinde geçerli mesela tmciler sözelin sağlam bölümlerine(iyi öğretmenlikler...) girince tüm sözelcilerin zararına olur..

tmcilerin sözelcilerin zararına bi durum olsa da olması gereken buydu yani adam puanı yapıyorsa girer yani ne diye kırıyordun ki adamın puanını..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tface

Ben sahsen mf de ilk 7 k da olanların pek hukuk tercih edecegini sanmıyorum etsede toplam da 500 u bulmaz. ilk 7k tıp odtu bogazici vs tercih eder bence.
    bu söylediğin sey gecen senede gecerliydi üstüne birde bu sene puan kesilmeyeceğinden tmciler için olumsuz etki mutlaka olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: justcalw_07

ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTEYİM SAYISAL ÖĞRENCİLNDEN 2011 YILINDA PUAN HESAPLANIRKEN PUAN KESİLMİYORDU TERCİH YAPTIKLARI ANDA PUANLARI KESİLİYORDU

İSTANBUL HUKUKTAN ÖRNEK VERİCEM
    GEÇEN SENE BİR SAYISAL ÖĞRENCİSİNİN İSTANBUL HUKUKA GİRMESİ İÇİN İLK 4100 KİŞİ İÇİNDE YER ALMASI GEREKİYORDU ÇÜNKÜ TERCİH YAPTIĞI ANDA 10 PUAN GİBİ BİR KAYBI OLACAĞINDAN BU ONU 7400 E İTİYORDU BU SENE O 10 PUANLIK KESİNTİNİN KALKTIĞINI DÜŞÜNÜRSEK ARTIK BİR SAYISAL ÖĞRENCİSİNİN İSTANBUL HUKUK İÇİN İLK 4K YA GİRMESİ GEREKMİYOR (PUANI KIRILMAMIŞ HALİYLE) PEKİ BU DURUM HANGİ ARALIĞI ETKİLER DİYE SORACAKSINIZ BU DURUM SAYISAL ÖĞRENCİSİ OLUPTE PUANI KIRILMAMIŞ HALİYLE 4K İLE 7K ARASINDAKİ KİŞİLERİ ETKİLEYECEK ÇÜNKÜ BUNLAR GECEN SENE PUAN KIRILMASI NEDENİYLE İLK 7400 ÜN DISINA İTİLİP İSTANBUL HUKUKA YERLEŞEMİYORLARDI AMA BU SENE YERLEŞEBİLECEKLER BU 3K LIK ARALIKTA KAC TANE SAYISAL OLUR KAC TANESİ HUKUK TERCİH EDER BİLMİYORUM SADECE KENDİ GİTMEK İSTEDİĞM BÖLÜMDEN ÖRNEK VERDİM UMARIM ANLAŞILMIŞTIR

bu blgiler ışığında sence ist.hukuk tahminen kaç binde kapatır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Desm0nd

quote:

ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTEYİM SAYISAL ÖĞRENCİLNDEN 2011 YILINDA PUAN HESAPLANIRKEN PUAN KESİLMİYORDU TERCİH YAPTIKLARI ANDA PUANLARI KESİLİYORDU

İSTANBUL HUKUKTAN ÖRNEK VERİCEM
    GEÇEN SENE BİR SAYISAL ÖĞRENCİSİNİN İSTANBUL HUKUKA GİRMESİ İÇİN İLK 4100 KİŞİ İÇİNDE YER ALMASI GEREKİYORDU ÇÜNKÜ TERCİH YAPTIĞI ANDA 10 PUAN GİBİ BİR KAYBI OLACAĞINDAN BU ONU 7400 E İTİYORDU BU SENE O 10 PUANLIK KESİNTİNİN KALKTIĞINI DÜŞÜNÜRSEK ARTIK BİR SAYISAL ÖĞRENCİSİNİN İSTANBUL HUKUK İÇİN İLK 4K YA GİRMESİ GEREKMİYOR (PUANI KIRILMAMIŞ HALİYLE) PEKİ BU DURUM HANGİ ARALIĞI ETKİLER DİYE SORACAKSINIZ BU DURUM SAYISAL ÖĞRENCİSİ OLUPTE PUANI KIRILMAMIŞ HALİYLE 4K İLE 7K ARASINDAKİ KİŞİLERİ ETKİLEYECEK ÇÜNKÜ BUNLAR GECEN SENE PUAN KIRILMASI NEDENİYLE İLK 7400 ÜN DISINA İTİLİP İSTANBUL HUKUKA YERLEŞEMİYORLARDI AMA BU SENE YERLEŞEBİLECEKLER BU 3K LIK ARALIKTA KAC TANE SAYISAL OLUR KAC TANESİ HUKUK TERCİH EDER BİLMİYORUM SADECE KENDİ GİTMEK İSTEDİĞM BÖLÜMDEN ÖRNEK VERDİM UMARIM ANLAŞILMIŞTIR

bu blgiler ışığında sence ist.hukuk tahminen kaç binde kapatır?

Alıntıları Göster
    tıp kontenjanı artısı ve her sene nedenini çözemediğim bir durumdan dolayı 1 2 k gerilediğini düşünürsek her seye rağman ist hukuk 8000 8500 arası bir sırayla kapatr

yukarda bir arkadas katsayı kalktığı için ilk 10 k da sayısal sayısı artmıstır demiş bu durum yanls cünkü puan kırılma olayı tercih yapıldıgı esnada kırılıyor yani bu sene tm2 puanı 480 olan sayısalcı gecen senede 480 puandaydı ama tmden tercih yaptgnda bu puan 470 e düşüyordu

• uzun uzun alıntılamıyorum yalnız şunu söylüyorum hukuk hedefleyen hangi tm ci ingilizce iktisat yazar daha doğrusu 15 bin sıralama içinde yazılabilecek bir ing iibf söylermisiniz boğaziçi,odtü,galatasaray,bilkent gibi okulların dışında yazılacak bişey varmı bu okullar da ilk 5 bin den alıyor,ben söylediklerimin arkasındayım sizi düşündüğünüz gibi sayısallar hukuk yazacak sonra hukuğa giremeyecek tm öğrencileri aşağılara kayacak sonra öyle öyle kaymalar olacak gibi bir durumun olacağına ihtimal vermiyorum

ayrıca sayısalcıların iibf yazmaları tm öğrencisini pek etkilemez ortak alan zaten önceden de yazabiliyordu puan kesilmesi yaşamıyordu diyorum

ayrıca bu her sene şefir efsanesi gibi anlatılan bölümler arası geçiş çok olacak fenciler tm ye tmciler sözele kayacak gibi söylemler havada kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hande_yıldız -- 3 Ağustos 2012; 22:25:55 >
  • quote:

uzun uzun alıntılamıyorum yalnız şunu söylüyorum hukuk hedefleyen hangi tm ci ingilizce iktisat yazar daha doğrusu 15 bin sıralama içinde yazılabilecek bir ing iibf söylermisiniz boğaziçi,odtü,galatasaray,bilkent gibi okulların dışında yazılacak bişey varmı bu okullar da ilk 5 bin den alıyor,ben söylediklerimin arkasındayım sizi düşündüğünüz gibi sayısallar hukuk yazacak sonra hukuğa giremeyecek tm öğrencileri aşağılara kayacak sonra öyle öyle kaymalar olacak gibi bir durumun olacağına ihtimal vermiyorum

ayrıca sayısalcıların iibf yazmaları tm öğrencisini pek etkilemez ortak alan zaten önceden de yazabiliyordu puan kesilmesi yaşamıyordu diyorum

ayrıca bu her sene şefir efsanesi gibi anlatılan bölümler arası geçiş çok olacak fenciler tm ye tmciler sözele kayacak gibi söylemler havada kalıyor

Okulları sadece taban puanlarıyla değerlendirmeyin ankara iktisatın tavan puanı geçen yıl 500 küsürlerdeydi

• quote:

uzun uzun alıntılamıyorum yalnız şunu söylüyorum hukuk hedefleyen hangi tm ci ingilizce iktisat yazar daha doğrusu 15 bin sıralama içinde yazılabilecek bir ing iibf söylermisiniz boğaziçi,odtü,galatasaray,bilkent gibi okulların dışında yazılacak bişey varmı bu okullar da ilk 5 bin den alıyor,ben söylediklerimin arkasındayım sizi düşündüğünüz gibi sayısallar hukuk yazacak sonra hukuğa giremeyecek tm öğrencileri aşağılara kayacak sonra öyle öyle kaymalar olacak gibi bir durumun olacağına ihtimal vermiyorum

girişte çok mantıklı bi açıklama yapmışsın biraz düşününce 5500-6500 arasında kapatır gibime geliyor herkes için hayırlısı olsun...

• çok sağol sayende anladım. geçen sene alandışı tercih yapıldığında puanın kesildiğini bilmiyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: m@ydin

quote:

girişte çok mantıklı bi açıklama yapmışsın biraz düşününce 5500-6500 arasında kapatır gibime geliyor herkes için hayırlısı olsun...

@justcalw_07'a cevap için alıntı yapmıştım tercih heyecanı karıştırdım...

• güncel
  • dostum ben konudan alakasızım sana bişey sormak sityom buralrdan gitmeden :D şu nickini bi açıklarmısın stres oldum :D önce just law gibi okudum sonra baktım yok çıkamadım işin içinden :D ne demek o nick D:
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadpool_00

dostum ben konudan alakasızım sana bişey sormak sityom buralrdan gitmeden :D şu nickini bi açıklarmısın stres oldum :D önce just law gibi okudum sonra baktım yok çıkamadım işin içinden :D ne demek o nick D:

öncelikle nickimi yanlıs yazdığımı belirteyim justclaw olacak bende bilmiyorum bir yerde görmüştüm cok eskiden beri kullanırım ama aslında just law güzel fikir yalnızca adalet demek oluyor :D
  • ozaman mantıken bu durum sayısalcılara yarıyor. eskiden 'örneğine göre' istanbul hukuğa girmeyip mf tercih yapan adam artık mf tercih yerine rahat rahat tm tercih yapıp eşit aağırlık bölümüne girecek bu durumdada sayısalcıların bölümlerine giren adam sayısında bir düşüş olacak. tm cilerde sıralama geriye düşerken mf cilerin sıralama yukarı çıkacak demek doğrumudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TyfnTsdmr

ozaman mantıken bu durum sayısalcılara yarıyor. eskiden 'örneğine göre' istanbul hukuğa girmeyip mf tercih yapan adam artık mf tercih yerine rahat rahat tm tercih yapıp eşit aağırlık bölümüne girecek bu durumdada sayısalcıların bölümlerine giren adam sayısında bir düşüş olacak. tm cilerde sıralama geriye düşerken mf cilerin sıralama yukarı çıkacak demek doğrumudur?

evet ama bu cok ufak bir etki
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deadpool_00

dostum ben konudan alakasızım sana bişey sormak sityom buralrdan gitmeden :D şu nickini bi açıklarmısın stres oldum :D önce just law gibi okudum sonra baktım yok çıkamadım işin içinden :D ne demek o nick D:

öncelikle nickimi yanlıs yazdığımı belirteyim justclaw olacak bende bilmiyorum bir yerde görmüştüm cok eskiden beri kullanırım ama aslında just law güzel fikir yalnızca adalet demek oluyor :D

haha aynen prtaik zeka ürünü bir nick .. pratik*

• sizce sayısaldan ilk 15binden kaç kişi tm ye geçer ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.