< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 29 Mart 2012; 14:08:41 > |
|

2 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 29 Mart 2012; 14:08:41 > |
|
Arkadaşlar,
Listelerin hepsinde hata var.Türkiyenin gelmiş geçmiş en çok satan Albümü 3.500.000 ile Ferdi Tayfur'a ait.Albüm ismi prangalar yani Emmoğlu olan albümdür.Türkiyede hiç bir Albüm 3.500.000 üzerinde satış yapmamıştır.En çok albüm sahibi Müslüm Gürses tir.Orhan Gencabay'ın Albüm sayısı çok az olup toplamda en çok Albüm satan sanatçı değildir.Yine bu alanda en çok albüm satan sanatçı yine Ferdi Tayfurdur.1975 yılından 2000 Yılına kadar Albüm satışlarının en çok satıldığı yıllardır.Zaten 2000 yılından sonra çıkan Albümler çok fazla satış yapmamıştır. |
Türkiye'nin Tüm Zamanların En Çok Satan Albümü
Türkiye müzik tarihinde, milyonlarca kopya satarak rekorlar kırmış albümler bulunmaktadır. İşte Türkiye'nin tüm zamanların en çok satan albümleri arasında yer alan önemli örnekler:
Prangalar Albümü (Ferdi Tayfur): Ferdi Tayfur'un 1988 yılında çıkardığı "Prangalar" albümü, Türkiye'nin en çok satan albümleri arasında yer almaktadır. Albümün tahmini satış rakamları yaklaşık 5 milyon ile 7 milyon adet arasında değişmektedir.
Müslüm Gürses'in En Çok Satan Albümü: Müslüm Gürses'in 1989 yılında çıkardığı "Küskünüm" albümü, sanatçının en çok satan albümlerinden biridir. Albümün satış rakamlarının yaklaşık 3 milyon adet olduğu tahmin edilmektedir.
Ferdi Tayfur'un En Çok Satan Albümü: Ferdi Tayfur'un en çok satan albümleri arasında "Prangalar"ın yanı sıra, 1985 yılında çıkardığı "Benim Hayatım" albümü de bulunmaktadır. Albümün yaklaşık 2,5 milyon adet sattığı tahmin edilmektedir.
Türkiye Kaset Satış Rekoru: Türkiye'de kaset satışlarının en yüksek olduğu dönemde, Ferdi Tayfur'un "Prangalar" albümü, tek bir günde yaklaşık 250.000 adet sattığına dair iddialar bulunmaktadır. Bu rakam, Türkiye'de bir günde satılan en yüksek kaset satış rekoru olarak kabul edilmektedir.
|
|
|
|
|
|
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk) |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 22 Şubat 2012; 19:36:07 > |
|
|
Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk) |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fromelf -- 7 Mayıs 2008; 9:18:43 > |
| _____________________________ |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 7 Mayıs 2008; 13:07:41 > |
|
|
|