Şimdi Ara

BRİDGESTONE TURANZA lastiklerimin sırt kısmında atlamalar var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lastiğin sırt kısmında yükselti olması ne gibi sorunlar yaratır. Yeni aldığım lastiklerimi ses yapmaktaydı. Biraz hızlanınca uğultu şeklinde ( vanlar gibi) sesler yapıyordu. Hatta yavaşladığım zaman pencereyi actığımda cik cik diye sesler giliyordu. Direksyonda da hızlandığım zaman az da olsa itiremeler oluyor.
    Bir lastkciye incelemesi için götürdüğüm zaman . Lastiğin sırt kısımında atlamalar var dedi. Bende gözle görebiliyorum bu atlamaları. ( yükseltileri) Bunun fabrikasyon bi hata olduğu söylendi. Sizce bu problem ilerde ne gibi sonuçlar doğurur?

Lastik : bridgestone turanza er300

Düzeltme: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetera -- 18 Ağustos 2010; 23:33:36 >

• iade etmeyi denediniz mi
  • Bridgestone beni Ankara da yetkili bir bayiiye yönlendirdi. ( her türlü yetkisi olan bir bayii) Onlarda gördüler sırt kısmdaki atlamaları. Hatta çok ilgilendiler sağolsunlar. ve bana bu lastikler hatalı olduğunu belirttiler. Fabrikadan yetkili birini aradılar. Telefondaki kişi ise fabrikada tekrar incelenmesi gerekdiğini söyledi. Fabrikaya yollandı. Fabrika ise 5 - 10 gün sonra lastiklerin sorunsuz olduğunu söyledi.

Düşünün Ankara yetkili bayiii problemli diyor. Fabrika ise hatasız olduğunu söylüyor.
  • fabrikada sizinle beraber baksınlar aynı desende olan baska bir lastikle kıyaslayın dicem böyle bir şey mümkünse tabi.siz hatalı oldugunda onlar da hatalı olmadıgında diretiyorlarsa bunu belgelemelerini isteyin(mümkünse).bayi hatalı diyor fabrika hatasız.ikisinden biri bu işten anlamıyor o zaman.sanırım fabrika hatasını kabullenmek istemiyor.allah bilir kaç tane var böyle hatalı lastik.
    ben sizin yerinizde olsam o lastikleri araçtan atarım.çünkü her türlü kazaya gebedirler.
  • Yetkili bayiine götürmeden evvelde bir lastikci bunların fabrikasyon hata olduğunu söyledi bana. Şimdi asıl bilmek istediğim bu hatanın can güvenliğine neden olup olamıyacağı. İşin bu kısmı daha önemli. Olmuşken Türkiye de üretilen bi marka olsun dedik. Fiyatı Uygun bir sürü marka vardı onları almadık.

Ama başımıza gelene bak.
    Bridgestone lastik alırken sırt kısımlarına dikkat edin arkadaşlar. Atlamalar varmı yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasım04

fabrikada sizinle beraber baksınlar aynı desende olan baska bir lastikle kıyaslayın dicem böyle bir şey mümkünse tabi.siz hatalı oldugunda onlar da hatalı olmadıgında diretiyorlarsa bunu belgelemelerini isteyin(mümkünse).bayi hatalı diyor fabrika hatasız.ikisinden biri bu işten anlamıyor o zaman.sanırım fabrika hatasını kabullenmek istemiyor.allah bilir kaç tane var böyle hatalı lastik.
    ben sizin yerinizde olsam o lastikleri araçtan atarım.çünkü her türlü kazaya gebedirler.

Yönlerdikleri yetkili bayii elinde bulunan bridgestone turanza ile kıyaslama yaptı. Elinde bulunan turanza yı benim canta takıp denedik onlarınkinde hata yok. Elerindeki lastikde atlama olmuyor. Benim lastiklerin 3 tanesinde var.

• MİCHELLİN
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Goodyear vs Bridgestone vs Pirelli
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bridgestone Turanza ER300 alacaktım,maduriyetinizi görünce vazgeçtim.
  • arayın, hatta bir avukat alın yanınıza bir de lastik ustası. Fabrikaya gidin. Sert üslubunuzu koyun ortaya. Paşa paşa yola gelcekler.. Seve seve hem de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetera

Yetkili bayiine götürmeden evvelde bir lastikci bunların fabrikasyon hata olduğunu söyledi bana. Şimdi asıl bilmek istediğim bu hatanın can güvenliğine neden olup olamıyacağı. İşin bu kısmı daha önemli. Olmuşken Türkiye de üretilen bi marka olsun dedik. Fiyatı Uygun bir sürü marka vardı onları almadık.

Ama başımıza gelene bak.
    Bridgestone lastik alırken sırt kısımlarına dikkat edin arkadaşlar. Atlamalar varmı yokmu?

Nasıl olur yönlendirdikleri bridgestone bayii hatalı diyor. Fabrika hata yok diyor.

Yarın pederin arabasına bridgestone alacaktık. Burayı okuduğum iyi oldu. Sanırım michelin alacağız. İşde Türk malı alalım diye çabalarken , böyle şeyleri duymuş olmak üzücü...

Bridgestone ye

• Lastik fabrikadan geldi. Bir kaç gün önce . Yarın gidip alacağım lastiği. Bakalım herhangi birsey yapılmışmı tümsekler için.

Olmazsa Almanya ya bridgestone ye mail yolluyacağım. Lastiğin video görüntüleride var. Bariz video görüntüsünde bile hata görünüyor. Görüntüleride yolluyacağım Almanya ya. Durumuda aynen yaşadığım şekilde yazacağım. Bridgestone nin ismine zarar verdiklerini filan yazacağım.

Olmazsa da lastikleri çıkarıp uygun fiyata başka lastik alacağız. Kumho, toyyo, hankok gibi. ( Kore malı filan diye almadık da ne oldu)

Koskoca bridgestone fabrikası bunu yapıyorsa düşünün artık siz...
  • quote:

Lastik fabrikadan geldi. Bir kaç gün önce . Yarın gidip alacağım lastiği. Bakalım herhangi birsey yapılmışmı tümsekler için.

Olmazsa Almanya ya bridgestone ye mail yolluyacağım. Lastiğin video görüntüleride var. Bariz video görüntüsünde bile hata görünüyor. Görüntüleride yolluyacağım Almanya ya. Durumuda aynen yaşadığım şekilde yazacağım. Bridgestone nin ismine zarar verdiklerini filan yazacağım.

Olmazsa da lastikleri çıkarıp uygun fiyata başka lastik alacağız. Kumho, toyyo, hankok gibi. ( Kore malı filan diye almadık da ne oldu)

Koskoca bridgestone fabrikası bunu yapıyorsa düşünün artık siz...

Eğer uğraşmayı seviyorsan ve jatalı olduğundan eminsen.. ki bir çok noktada tespitlerin var.

Önce lastiklerinin değişmemesi durumunda dava açacağını da belirten bir mail çak türkiye ve yabancı yetkililere tek bir mail.
    Avukatı alıp fabrtikaya vsye gittikten sonra bir tespit yaptır yetkili bayiden hatta bir kaç bayiden ve dava aç ;)

• Tuketici mahkemesine gidebilirsiniz ancak bir konuda dikkatli olun. Tuketici mahkemesi surecinde ilgili firma (Bridgestone) bir sekilde onarim/tamir vs teklif ederse lastiklere dokundurtmamaniz/reddetmeniz lazim. Aksi halde firmanin iyi niyetli olmasi size davayi kaybettirebiliyor.

Ek olarak fabrikanin lastiklerde hata olmadigina dair yanitini yazili isteyin.
  • valla bridgestone de almam hankook ta almam alacağım tek lastik var michelin

2. alternatifim conti dir

4000 km deki fiestamda hankook lastik var abs sistemini hiç rahat bırakmıyoruz devamlı sistem devrede
  • Sonuna kadar devam edin. Hakkınızı arayın. Yumşak davranırsanız malesef lastikler elinizde kalır. İyi niyetli yaklaşmanın hiç bir manası yok. Hatalarını telafi etsinler...
  • GoodYear'da aynı sorun olduğu için fabrikaya gönderip paramı iade aldım. Bu hafta içinde de ER300 taktıracağım, şimdi kafamda soru işareti kaldı bu sorunu başka yaşayan var mı? GoodYear'dan kurtulduk derken daha büyük sorun almayalım başımıza.
  • Videosunu da koyarsanız daha net kıyaslayabiliriz hatta resmini koyarsanız karşılaştırmamış daha doğru olur.
    Geçmiş olsun er300 mü modeli?
  • Lastik fabrikadan geldi . Bu gün aldım , fakat yine vanlamalar var. Bridgestone den gelen cevabı sizlerle paylasayım . Malime yazılanları aynen kopyalıyorum. Fakat isimleri ve bayileri belirtmeden . (O kısımlara ....... işareti koyarak.)

( BASVURU KONUSU:
    Müşterimiz arandı.Konu özet olarak tekrar dinlendi.Kendisi lastiğin performansından çok memnun sadece ses probleminden rahatsız.Konu hakkında bilgi almak için ........ler bayi arandı fakat yetkilinin izinde olduğu öğrenildi. ... ......
    Müşterimizle görüşülerek ses ve buna bağlı balans sorunu hakkında bilgi verildi, açıklamalarımız kabul gördü. Müşterimizle görüşbirliğine varılarak sorununun tekrar değerlendirilmesi için bayimiz .........r'a bilgi verilerek yönlendirildi. Bayimizden değerlendirme sonucunu iletmesi rica edildi. Müşterimizin lastiği bayimiz ......... ....... bey tarafından değerlendirildi ve 3 lastiğin sırt bölgesinde bir yükseklik belirlendi. Bir lastik örnek olarak merkez incelemeye gönderildi. T...........
    04.08.2010 da Merkez Tesislerde Teknik Heyet red kararı vermiştir. Değerlendirme çok net olmadığı için Teknik Heyetden tekrar detay inceleme ve cevap beklenmiştir. T.......
    Müşterimizle red sonucu 05.08.2010 açıklanmış, müşterimiz karara itiraz etmiştir. Son değerlendirme için konu saha Müh. F...... ............'ya bildirildi. )

Saha mühendisi ile görüşdüğüm zaman benim lastik hala fabrikadaydı. Tabi aslında pek bir sey cıkmadı. Araba ile tur attık filan bana uvultu yine geldi fakat diğer arkadaş duyamadı.

Durum bundan ibaret arkadaslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetera -- 18 Ağustos 2010; 23:44:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

GoodYear'da aynı sorun olduğu için fabrikaya gönderip paramı iade aldım. Bu hafta içinde de ER300 taktıracağım, şimdi kafamda soru işareti kaldı bu sorunu başka yaşayan var mı? GoodYear'dan kurtulduk derken daha büyük sorun almayalım başımıza.

Goodyear yine yiyimiş. Ben paramı almak istemedim bile. sadece hatası olmayan lastikler istedim onu bile kabul etmediler.
    Sen sanslıymısın MAXY . Demekki goodyear dan lastik alınır. Hatalarının arkasında duruyorlar .

Daha öncede söylediğim gibi ellerindeki farklı lastikleri benim canta takıp denedik onlarda böyle bir hata yok. Sadece benim 3 lastikde hata var. Yada o dönem üretilen belli sayıda lastikde var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

GoodYear'da aynı sorun olduğu için fabrikaya gönderip paramı iade aldım. Bu hafta içinde de ER300 taktıracağım, şimdi kafamda soru işareti kaldı bu sorunu başka yaşayan var mı? GoodYear'dan kurtulduk derken daha büyük sorun almayalım başımıza.

Goodyear yine yiyimiş. Ben paramı almak istemedim bile. sadece hatası olmayan lastikler istedim onu bile kabul etmediler.
    Sen sanslıymısın MAXY . Demekki goodyear dan lastik alınır. Hatalarının arkasında duruyorlar .

Daha öncede söylediğim gibi ellerindeki farklı lastikleri benim canta takıp denedik onlarda böyle bir hata yok. Sadece benim 3 lastikde hata var. Yada o dönem üretilen belli sayıda lastikde var.

Evet hatalarının arkasında durdular. Ama durulmayacak gibi de değildi, öyle ufak bir balon değil resmen lastiğin tabanının bir kısmı yere basarken bir kısmı havada kalıyordu. Hem de bu 2. lastiğimdi, ilkinde yine aynı model lastikle değiştirmiştim sonra o da balon yapınca ve lastiklerim 4 yılını doldurunca hepsini birden değiştireceğim. Yarın ER300 taktıracağım umarım sorun çıkartmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.