sürekli okul açmayı eğitimin gelişmesi sanan zihniyete bir sor bakalım eğitim iyimiymiş sürekli devlet görevlerine sadece imam hatipten atama yapan diplomasız bilgisiz atama yapanlara sor bakalım eğitim gelişmiş mi bu sonuçların hem devlet hem aile hemde eğitim veren kuruluşların hemde bu işi yönetenlerin bilgisizliğinin ailelerinde bilgisizliğinin sorumluluğu sen cahilsen cocuğa birşey öğretmediysen çocuğu sadece okula göndermek anlayışı içinde olan geçim derdindeki ilgi gösterecek zaman bulamayan sorunların bitmediği bir ülke ortamında ne kadar başarı gelir bu sistemde oda muamma tabi ki buna yeterince önem vermeyen öğrencilerinde suçu var ama koyunu nasıl güdersen o yöne gider bunu unutmamak lazım. |
İşte medet umulan Z Kuşagı. %32'si barajı dahi geçemedi! (5. sayfa)

-
-
Z kusagı denilen şey Netflix nesli işte. Beklentiyi minimum da tutmak gerekiyor.
Cehalet kabuk değiştiriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Ağustos 2021; 20:59:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İki senedir okul yüzü görmemiş gençlerden sınavda başarılı olmalarını beklemek... Kandırmayın kendinizi. Dersten kaçmak için her şeyi yapıyordunuz. Şimdi çocuklar derse dönmek için her şeyi yapıyorlar. Online eğitimde hiç bir işe yaramadığı ortada. Genç dediğin eğlenmek ister. Bu fırsatta virüs sayesinde ortaya çıkınca 2 senedir kitap yüzü açmayan gençler çıktı ortaya haliyle.
-
Açık aramak gibi olmasın da tabi değil tabii olacak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2BDFFB04Dher konuda bilgililer
soruyu sormadan cevabı yapıştırıyorlar
gerçekten internet in nimetlerinden faydalanıyorlar
en uzman olduğunuz konuda bile sizi yere serebiliyorlar.
ama
icraat yok.
Sen
bu
Türkçe
bilgisiyle
barajı
sittin
sene
geçemezsin.
-
banlayıp yazımı nasıl okudun
aynen yazdığım gibi :)))
-
gençlerin bu ortamda, bu kafa doluluğu ile sınava girmesi bile mucizedir.
konuyu açan baby boomer y kuşağına bakmayın. muhtemelen ordan burdan bulduğu tanıdıklarla memruiyet yapıyordur. veya atadan kalma mirasla bir şeyler yapmıştır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: R.Romanoviçgençlerin bu ortamda, bu kafa doluluğu ile sınava girmesi bile mucizedir.
konuyu açan baby boomer y kuşağına bakmayın. muhtemelen ordan burdan bulduğu tanıdıklarla memruiyet yapıyordur. veya atadan kalma mirasla bir şeyler yapmıştır.
Sinav zor muydu kanka?
Z kuşağı dediğin AKP'nin yetiştirdiği kuşak. Devrim önce kendi evlatlarını yermiş. Z kuşağı en zeki, en yetenekli kuşak diyen olmadı ki, Z kuşağı umutsuzluk rüzgarında savrulan, doğru düzgün amacı olmayan, çalışsa bile ne araba ne ev alabilecek bütçeyi oluşturamayan kısacası kaybedecek hiçbirşeyi olmayan bir kuşak. Yakarsa dünyayı garipler yakar.
-
Yahu sürekli bebeleri gömmüşsünüz de, kendinizi onların yerine bir koyun öyle yazın.
Çocuklar daha ortaokula liseye giderken işsizlik kaygısına giriyorlar. Konuştukları mevzuların içerisinde bu da var. Görüyorlar çünkü, anne babanın vaziyeti de yaş, onlardan da bir destek gelmeyecek belli ki, gelse de durumu kotarmayacak, işimiz Allaha kaldı diyorlar. Ulan biz o yaşta karı kız düşünürdük amk ne işsizliği!
Böyle bir ruh halinde sınava hazırlanmak, hayata hazırlanmak ne demektir? Neticesinde hiçbir halt olmayacağını, her şeyin çıkmaza karanlığa gittiğini, işimizin Allah'a kaldığını bilerek bir sınava girmek, hayata hazırlanmak nasıl bir histir biz hiç tattık mı acaba? Çoğumuz için hayır. Y Kuşağı için söylüyorum bunu. X kuşağını siktir et zaten, onlar 40 yaşında emekli maaşı yesin amk, hepsinin çükü taşağına denk, umurlarında değil!
Hem gerekli ideal eğitim öğretim sistemini kurama, mevcut olanı da bok et, içine sıç; eğitim namına yaptığın tek şey sınavların adını ve ücretini değiştirmek olsun, eşşek yüküyle para verdiğin özel okulların bile vasat olsun, devlet okullarını imam-militan yetiştiren cemaat yuvalarına döndür, 20 senede 10'dan fazla bakan değiştir, binadan başka hiçbir şey yapma, bilimi aklı reddet, tübitak ezan okuyan patatese nobel ödülü versin, işini inşallaha maşallaha bağla... ondan sonra da bu bebelerden başarı bekle!
Sahipsiz, amaçsız bırakılmış çocuklar. Ne ana babalarından hayır var ne de ülkelerinden! Birilerinin kirli, boklu sidikli ipine sarılanın paçayı yırttığını; şerefsizin hırsızın soysuzun itibar gördüğünü ve akla hayale sığmayacak kadar büyük servet sahibi olduğunu; dolandırıcı tosuncukları, şarlatan youtuberları görerek büyümüş çocuklar bunlar. Onlara emek bilincini, liyakatın önemini, şerefli insan olmayı kimse anlattı mı öğretti mi acaba? Bu onları tercihi değildi, biz ne sunduysak onlar da onu seçti!
(Gene çok bozdum ağzımı, ban yiyecem amk kesin)
-
Her fırsatta z kuşağına laf atanlara şunu sormak istiyorum; Eski kuşaklar ne yapmış peki ? Her fırsatta z kuşağını yerin dibine sokmalarının nedeni belli zaten de neyse..
Eski kuşaklar, bu ülkeyi devasa yerlere getirmiş fakat z kuşağı batıracak gibi konuşuyorlar komik.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Not: 2002 seçimlerinden sonra 9 bakan değişmemiş.
MEB Başarısızdır ama Z-Kuşağı da çok çalışkan değil :)
-
Okulların yüzyüze eğitime geçmesini savunduğumuzda "Bizim siğiliğimiz dihi inimli, tiplim siğliği için inline iğitimi divim" diyen tipler şimdi de Z kuşağına sallar olmuş. Çocukların aldığı eğitim (!) ortada, 20 yıllık akp döneminde neredeyse her sene sistem değişti, şimdi de baraj düşürmeyi müjde olarak veriyorlar. Şu şartlar altında başarılı olan gençlere gerçekten helal olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çocuğun ne suçu var?, bu çocuk ne gördüyse, ne duyduysa, ne yaptıysa çevresi %99 sorumludur. Kalitesiz öğretmenler, ilgisiz aileler (geçim sıkıntısı ve ağır çalışma şartlarından dolayı genellikle) hatta kalitesiz beslenme bile başarısızlık nedenidir. Ayrıca geleceğe dair umutsuzluk da motivasyon kaybına neden olur, kimin ülkenin geleceğinden umudu kaldı, kime sorsan yurt dışına gitmek veya youtuber olmak istiyor. Okusan doktor bile olsan bu ülkede emeğin karşılığı yok. Zaten AKP, cehaleti yücelten bir anlayışla ülke yönetiyor, sonuçta cahil adamı yönetmesi kandırması kolaydır.
Bu noktada en son suçlanacak kişi çocuktur, en büyük suçluda devleti yönetenlerdir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: PeriahZ kusagı denilen şey Netflix nesli işte. Beklentiyi minimum da tutmak gerekiyor.
Cehalet kabuk değiştiriyor.
Belki ramazanda adam dövülen bir yerde değil de İsveç'te filan olsam endişelenebilirdim. Yapmayın gözünüzü seveyim ne netflix nesli. Dert ithal etmeye gerek yok. Türkiye gibi bir ülkede insanların netflixe lgbtye filan kafa yorup her şeye sjw demesi bana komik geliyor. Ülke gündemi cinsiyetsiz çocuklardan çok eski sevgiliyi öldürme tarzı şeylerden oluşuyor.
-
Z kuşağı amma battı birilerinin gözüne :)
Her sene sorular git gide zorlaşıyor. Milletin kafasının basmadığı nokta bu. Kolay kolay soruları çözüp kendilerini bir bok sanıyorlarquote:
Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106
sanki x y kuşağı full çekiyordu, hep aynı, değişen bir şey yok, her sene aynı terane
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
z kuşağı balon bir kuşaktir. boomerlari z kuşağina tercih ederim
-
Çocuk girdiği derslerin yarısından kalmış ama ortalaması sırf 50'nin üstünde diye sınıfı geçiyor.Lütfen buraya gelip de iktidarın yalakalığını yapmayın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X