Şimdi Ara

ANAKART TAMİRİ YAPIYORUM. MARKALARA GÖRE GENEL SORUNLAR (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
67
Favori
82.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Kimmiş çalışan ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    foxonun üretmediği malzeme varmıki kapasitörü sıvı tanımı getiren olarak hayatında nekadar cihaz tamir ettinde ahkam kesiyon neyi tamir ettin boşa sallıyon 20 yıllık teknisyenim ben bile şu marka şu model iyidir diyemiyorum. cihazın tüm malzemeleri bir marka üretmiyor üretemez toplama olacak illaki arada bitanesi su koyarsa şu marka kötü anca sen dersin başına geldi diye.
  • Sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    güldürme adamı adam foxconnda çalışıp buradamı takılacak..
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Marka savunuyor işte para almadığı bi ürünü hiçbir insan savunmaz.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    iyide işi botanik olan biri kafasına göre yazılar yazmış arkdaşta haklı olarak foxconun basit bir firma marka olmadığını belirtmiş haklıda. insan samsunga çöp dermi.
  • piyasada satılan 10 tane tv varsa bunun 6-7 lg samsung oluşturuyor şimdi diğerleri az arıza çıkarıyor demek doğrumu, panelleri üretenler belli kimse kendi markası olan paneli kullanmıyor neredeyse piyasa kar için hizmet için değil alayıda çinde zaten sony tv piyasasından neden çekildi soran yok.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    14 yıldır bilişim sektöründeyim şuan üniversitede bilgi işlem daire başkanlığında çalışıyorum.inanın foxconn msı ecs kadar dandik anakart görmedim .özellikle casper experden tiksinme nedenim oldu.

    Şuan kullandığım exper i5 makinada foxconn anakart var durup dururken usb portlarından biri gitti daha 6 aylık makina arkadaşlardada arasıra mavi ekran veriyor.

    Favorim gigabyt asus tur.Tamiri zor olsun olmasın farketmez özellikle kamu da tamir diye bir şey yok artık olamazda.

    Evdeki foxconn arasıra ramleri tanımıyor.bildim bilesi beş para etmez markadır bu yüzden marka olmaktan öte oem üretici olmuştur.çorludaki serbest bölgede bir zamanlar fabrikası vardı hp adına masaüstü üretiyordu üretim şartlarını görmüştüm sabah kahvaltısı 15 dk da simit poğaça veriyorlardı. çindeki daha beter durumda biliyorum .Daha geçen yıllarda bunalımdan kendini asan işçiler vardı.En son iphone x üretim bandında çocuk stajyerlere fazla mesai yaptıyorlamış haberi çıktı ve foxconn tarafından doğrulandı.




  • meeb kullanıcısına yanıt
    madem öyle bilirsinki ihalerde en ucuz teklifi verende kalır onlarda garanti bitince bozulur capser experde zaten ne bulursa onu takarlar.
  • vestel telefonlarını yurt dışında üretmiyor anakart dizilim tasarım üretim dış kasa manisa da üretiliyor .pil ve adaptör tasarlanıp çin de ürettiriliyor. ekran kamera diğer komponentler ise diğer her üreticinin yaptığı gibi dışarıdan alınıyor.Bu gün apple bile kendi tasarımını yaptığı işlemcilerini samsung veya TSMC ye ürettirir.

    çok övdüğünüz markanın üreticisi bileşenlerini inceleyin lütfen.

    https://shiftdelete.net/iphone-6s-donanim-parcalarini-kim-uretiyor-70501

    Ben apple kötü demiyorum adamlar neticede dünya devi ve en önemlisi yazılımı kendileri yapıyorlar ve tasarladıkları dizayn ile yazılım donanım uyumu hala rakipsiz.,

    Ancak artık şunu kabul etmek lazım dünyada bunu başarabilen firma sayısı çok çok az samsung bile kendi yazılımı varken (bada ) androit e geçti.

    lg kendisi ekran üreticisi ama 4 tane lg telefon geçti elimden (g2 , g4 , v10 ,v20 ) hepsinin ekranları sorunlu ve kronik sorunları var.

    kısaca bir marka ürettiğini ürünün bileşenlerini kendi üretmiyor diye dandik denilemez.




  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    ihale olayı ayrı bir mesele .Ben fiyatlarının gerçek üreticilerle yakın olması buna rağmen dandik bileşen kullanmalarına kızıyorum . Burada muhabbetimiz exper casper değil dandik markalar olan foxconn msı ecs vs. ayrıca :)
  • meeb kullanıcısına yanıt
    piyasa böyle garanti bitince yenisini alıyosun mecburen.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Televizyonun modeli Toshiba 22AV606PG. Anakartını bulabilir miyiz acaba?
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Tabi ki böyle hocam da.Kalite olgusu farklı bir şey .Ben foxconn marka olarak kötü demiyorum adamların belli bir üretim kapasitesi standardı var.Ancak üretim süreci boyunca çevreye ve insana saygı konusunda hala çok geride olan bir firmadır. Mevzubahis olan anakartları ise dediğim gibi çöptür :)Elbet iyi ürünleri vardır ama geneli çöptür.Foxconn garanti biter bozulur asus gigabayt 7 sene sonra bozulur mesele bu hocam .
  • Özel mesaja dönüş yapacak mısınız hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Marka farketmeksizin giriş seviyesi anakartlar genelde uzun ömürlü olmuyorlar hazır bilgisayar üreticileride genelde foxconn,msi yada biostar kullanır ürünlerinde önemli olan maliyettir onlar için i7 işlemciye giriş seviyesi anakart ve ekran kartı 300w psu kullanıldığını gördü bu gözler aslında bu anakartlar o kadar da çabuk bozulmaz ancak kullanılan psular kalitesiz olduğu için kartlar hemen uçuyor.
  • foxconn burada üretim yapmıyor anakart herşey dışarıdan geliyor burada montaj yapıyor.Bizzat gidip gördüm.

    Vestel arçelik ise anakartından tutun da hatta arçelik buzdolabı kompresörü bile üretiyor türk elektrik adı altında.

    venüs 5580 konusunda da benzer konu tartışıldı Türkiye de yarı iletken üretecek ham madde silisyum vs rezerve anlamında bulunmuyor bulunsa da az ve bunu işleyecek tesis yok.Ancak şunu söyleyebirim zorlu yerli otomabilin pilini yapabileceğini söyledi bunu da yakın zamanda açtıkları Meta Nikel Kobalt Madencilik fabrikasına dayandırıyorlar.

    http://www.zorlu.com.tr/tr/faaliyet-alanlari/maden-ve-metalurji/<




  • dayımın p4 kasa var taa 2002 lerden kalma vve hala ayakta kullanıyor öyle internet için.Geçen psu yanmış değiştirdik :)Anakart hala çalışıyor.Benim ve gördüğüm onca foxconn anakart ise şuan çöplüğüm kimbilir neresinde :D Hep derim giriş seviyesi olsun asus gigabayt olsun diye :D
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil işlemciler,anakartlar daha hassas daha karmaşık bir yapı da eskiden 478,lga 775,lga 1366 zamanlarında asus ve msi'ın giriş ve orta seviye anakartları çok sorunluydu ama gigabyte giriş seviyesinde bile sağlamdı ah nerde o eski abit anakartlar dfi anakartlar gözünü seveyim o anakartların.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Bu arada arçeliğin buzdolapları için kompresör üreten koç firması

    http://www.tee.com.tr/products.aspx

    bu memlekette istenildiğinde her şeyin üretilebileğini gün gelecek herkes öğrenecek :) Yeter ki imkan olsun eğitim olsun zeka olsun .
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.