Şimdi Ara

Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar
    MediaTek, kısa bir süre önce merakla beklenen Dimensity 9300 platformunu tanıttı. Firma önemli argümanlarla gelirken yeni yonga, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro ile kıyasıya bir rekabet içerisine girecek. Bu üç platform da esasında benzer dönemlerde tanıtılırken en merak edilen kısım ise elbette performans tarafındaki durum. Şimdi bu taraftaki sis kalkıyor ve altında bir sürpriz çıkıyor diyebiliriz.



    Dimensity 9300 vs Snapdragon 8 Gen 3 vs Apple A17 Pro



    Değerlere geçmeden işlemciler hakkında kısa bilgiler vermemiz gerekiyor. Dimensity 9300'deki en büyük yenilik verimlilik çekirdeklerine sahip olmaması. 4 adet yüksek performanslı Cortex X4 çekirdeği ve 4 adet Cortex A720 çekirdeğiyle gelen yongada X4 performans çekirdeklerinin biri 3.25 GHz saat hızındayken diğer üçü 2.8 GHz hızında çalışıyor. Cortex A720 çekirdekleri ise verimlilik için 2 GHz hızında çalıştırılıyor. Grafik tarafında ise Immortalis G720 GPU'su yer alıyor.



    Snapdragon 8 Gen 3 tarafındaysa tamamen farklı bir yaklaşım 1+3+2+2 konfigürasyonu var. Yonga, 3300 MHz'de çalışan tek çekirdek Cortex-X4, 3150 MHz'de çalışan üç çekirdek Cortex-A720, 2960 MHz'de çalışan iki çekirdek Cortex-A720 ve 2260 MHz'de çalışan iki çekirdek Cortex-A520'ye sahip. GPU tarafında ise Adreno 750 birimi bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.Vivo X100 Pro'nun tanıtım videosu paylaşıldı: Dünyada ilk olacak



    Apple A17 Pro tarafına geldiğimizde ise bizleri 6 çekirdekli CPU karşılıyor. 2 adet performans çekirdeği ve 4 adet verimlilik çekirdeğine sahip olan yonga da 6 çekirdekli GPU birimi bulunuyor. Apple, diğerlerinin aksine burada 3nm teknolojisini kullanıyor. Dolayısıyla kağıt üstünde A17 Pro, rakiplerine teknolojik üstünlük kurmuş durumda. Diğerlerinin 4nm süreciyle üretildiğini de belirtelim.



    Küçük hatırlatmaların ardından devam edelim. Eğer işlemciler hakkında daha fazla detay istiyorsanız verdiğimiz bağlantılara tıklayabilirsiniz. Performans tarafına geçtiğimizde ise işler değişiyor. Geekerwan tarafından yapılan detaylı sentetik testlere göre Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro'yu pek çok açıdan geride bırakmayı başarıyor. Hem CPU hem de GPU tarafında ibreler MediaTek tarafına dönmüş gibi görünüyor.



    CPU kıyaslaması



    Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar
    CPU tarafında Geekbench 5 üzerinde yapılan testlerde Dimensity 9300, tek çekirdekte çok benzer, çoklu çekirdekte Snapdragon 8 Gen 3’ü geride bırakıyor. Apple A17 Pro ile kıyaslandığında ise yonga, çok çekirdekte önde. Ancak bir süredir gördüğümüz Apple’ın radikal derecede üstün olduğu tek çekirdek performans farkı giderek düşüyor.



    Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar
    Dimensity 9300’ün aslında 8 adet büyük çekirdek kullanıyor olması bu durumu büyük sürpriz yapmıyor, zaten beklenen bir şeydi. Asıl şaşırtıcı kısım ise enerji verimliliği tarafında. Şimdi şu bir gerçek; Dimensity 9300, en yüksek performansa ulaştığında rakiplerinden daha fazla (16W) enerji tüketiyor. Ancak aynı performans noktasında ise rakiplerindne önemli ölçüde daha az güç tüketiyor.



    GPU kıyaslaması



    Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar
    Ancak henüz bitmedi. İşin bir de GPU tarafı var. Grafiklere geçmeden önce Dimensity 9300, ARM’ın Immortalis G720 GPU çözümünü kullanıyor. Yani bir özelleştirme yapmıyor. Öte yandan rakiplerinin kendi GPU çözümünü özel olarak geliştirdiğini bilmek önemli. Bu bilgi verisi üzerinde Dimensity 9300’ün GPU tarafında (GFX Bench 5.0 Aztech Ruins 1440p) tüm rakiplerini geride bıraktığını görmek daha etkileyici oluyor.



    Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar
    Dimensity 9300, selefine kıyasla yüzde 40’lık bir GPU artışı yakalarken aslında benzer bir sıçrayışı Snapdragon tarafında da görüyoruz. Apple tarafındaysa GPU tarafı bir kez daha bekleneni veremedi. Apple A17 Pro, Dimensity 9300 ile kıyaslandığında rakibinin yüzde 54 gerisinde kalıyor. Güç verimliliği tarafındaysa işler bir kez daha MediaTek adına iyi. En yüksek performansa ulaşıldığında Snapdragon’dan daha az güç tüketiyor.



    Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar
    Testler 3DMark Wild Life Extreme testinde de benzer. Dimensity 9300, yine burada liderken güç tüketiminde daha iyi bir performans sergiliyor. A17 Pro, burada da rakiplerinin gerisinde ancak görece enerji tüketimi daha düşük. Ancak üç yonganın da aynı performans düzeyinde sergilediği güç tüketime bakarsak Apple’ın aslında geride kaldığı görülüyor.



    Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar
    Son zamanlarda yer kaplayan ışın izleme tarafına bakacak olursak burada ibre Snapdragon lehine dönüyor. Snapdragon 8 Gen 3, belki çok az bir fark ile Dimensity 9300’ün gerisinde kalıyor ancak enerji tüketiminde ciddi oranda daha verimli oluyor. A17 Pro ise burada da rakiplerinin ciddi oranda gerisinde kalıyor.



    Elbette bu testler sentetik testler ve gerçek dünya koşullarını tam olarak yansıtmıyor. Çoğu kişi telefonlarında bu kadar ağır yükler çalıştırmayacak. Ancak bu değerler işin mühendislik tarafı için önemli. Apple, belki de sunumlarında son tüketicinin anlamayacağı performans ve teknik söylemleri en fazla yapan firma. Ancak buna rağmen özellikle GPU tarafında saf performansta bu kadar geride kalması düşündürücü.




    Kaynak:https://www.youtube.com/watch?v=17hGvd9Lem4







  • 9300 gayet olmuş 6000mah, 120w hızlı şarjlı bir 9300 işlemcili tel Hiç sorun yaşatmaz eğer ısınma sorunu yoksa. Testlere göre işlemci gücünde ki farka nazaran güç tüketimi gayet iyi olmuş. Vivo çıktığında sonuçları göreceğiz.

    A17 optimizasyonun ekmeğini yiyor. Ayrıca yıllardır GPU ve CPU tarafında ki liderliği iki firma tarafından sallanması gerçekten ilginç. Daha Exynos 2400'ü görmedik o da geçerse bu senenin son sırada ki amiral gemisi işlemcisi olacak Apple için gerçekten durum kötü.

    SD ise listeye göre güvenilirlik ve verimlilik bakımından tabiki en tercih edilecek işlemci.

    Uzun zaman (14 sene) forumda mobil cihazlarla ilgilendim, bir sürü kavga ettik, kanıtlar attık vs. çok güzel günler geçirdik.


    Zamanla şunu gördüm, işlemcinin A14 olması ya da A17 Pro olması teoride size pek bir şey katmıyor. Hatta çok iddialıyım, iki işlemciyi de aynı telefon kasasına koyup elinize verelim, farkı anlamazsınız bile. Belki aynı anda yanyana koyarsanız olabilir ama böyle bir durumda da ufak bir optimizasyon hatası en iyiyi de en kötü gösterebilir.


    Sizin bu haberden almanız gereken temel bilgi işlemci teknolojisinin ne kadar hızlı gelişmeye devam ettiği, ve gelecekte neler göreceğimiz. Bizi şu an direkt etkileyen ise, senelerdir Apple’ın domine ettiği bir platformda artık geri kalmaya başlaması. Daha da önemlisi MediaTek’in üstündeki ölü tozunun atılması, bir 3.’yü daha görebilmemiz hem fiyat hem rekabette ivme görecek olmamız…

    Yazdığınız tezek yazılım ios'un ta kendisi   1 Sene pro serisi iphone ile eziyet çekmesem inanırdım belki yazdıklarınıza. Ne optimizasyon var ne düzgün çalışıyor hiçbir işe yaramıyor ekran 80 hz çalışıyor klavye desen 1 saat sonra algılıyor bulmaca oyununda kasar mı bi cihaz arkadaş istediğim kameraya geçiş yaptırmıyor kendisi daha iyi biliyormuş ışık koşullarını   İğrenç kamera yazılımından kurtulmak için kamera portlama imkanı yok say say bitmez şimdi. Motioncam ile çekilen android cihaz videolarına bi bak bakalım kim video çekemiyor   RAW video çekemeyen cihaz daha iyi video çekiyor öyle mi   Réveillon 2023 (Samsung Galaxy S22 Telephoto Lens RAW VIDEO - Motion Cam APP) - YouTube bu video örnek olsun bunu yarım elmayla çek bakalım çekebilirsen.


    Hiçbir işe yaramayan cihazlara servet dökünce bu hale geliyorsunuz tabi

    Sen görmedin diye o tarz şeyler yok sayılmıyor dostum onun için yazdım zaten   Bizim babamızın malı değil hiçbir firma kullanırız hangisi iyiyse onu seçeriz eksilerini artılarını paylaşırız o yok bu yok demeyiz. Senin gibi bilgimizi aşan şeyler hakkında millete atıp tutmayız. Android tarafında birsürü kamera portu var ve eğer sen gcamden çıkan fotoğralara tost makinesi gibi haddini aşan saçma şeyler diyebilecek kadar ustaysan profesyonel kameralar ile çekim yapıyorsundur gcam'in üstü o oluyor çünkü. Ama gcam'in ne olduğundan bile haberin olmadığı için böyle içi boş konuşursun anca. Sen benimle polemiğe istesen de giremezsin kapasiten yetmez  

    Yahu eğitim seviyesi bu kadar mı düştü ülkede? Bir kere konuda işlemci sıralaması yapılmış telefon değil. Bunun ekranı var, kamerası var, sensörleri var, optimizasyonu var, yazılımı var. Paket halinde bunlardan daha iyi telefon çıkmadığı için Apple dünyanın en büyük teknoloji şirketi ve en çok satan telefon markası olabilir mi? İş için yıllardır top seviye Android ve Ios kullanan insanlar boşuna mı Android telefonları kullanmaktan vazgeçiyor? Sabah akşam oyun oynayıp Instagramda gezen veletler gelmiş burada telefonlara yorum yapıyor, utanç verici.

    Senin kullandığın s23 konusu da baya sorunlar konusunda haraketli.


    İphone da server kayıt sistemi olmadığı için ancak s23 ultraya geçebiliyorsun anlıyorum ama bu kadar dert yapma be kral.



    Edit :


    Ayrıca testlerin A17 pro serisine Optimize olmayan eski sürüm ile yapılması da ayrı bir komedi.

    Aşağıda daha şimdi aldığım geekbench sonuçlarını görebilirsiniz. Herkesi tokatlamış.



    Apple cılar ağlamış bir sürü tamam telefonumuz güçsüz ama çoogh stabil falan yazmışlar. İnsan israile pkk ya destek veren bir ülkenin telefonunu bu kadar övmeye utanmaz mı ya.

    Eskiden çok güvenlikli falan derlerdi en azından kaspersky telefonların nsa tarafından dinlendiğini ortaya çıkarınca artık söyleyemedikler. İcloud ünlülerinin afişe olması da cabası.

    Bir arada iphone 1 GB Ram ile çalışır iphone rami farklı kullanır diyorlardı sonra 8gb Ram li telefon çıkardılar.

    Bir ara retina ekran yani göz 1300 pixel den fazlasını göremez diyerek düşük çözünürlüklü lcd ekranları millete dayadılar. Sonra sözlerinden vaz geçip full HD yaptılar.

    Bir ara yine type c yerine başka port kullanıp onu övdüler meğersem usb 2.0 standardındaymış.

    Bir ara basınç duyarlı ekran övdüler sonra dediler uzun basmak daha iyi.

    Ne diyeceksin ki bunlara? Anlamazlar.
  • Sidik yarışına hoşgeldiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9300 gayet olmuş 6000mah, 120w hızlı şarjlı bir 9300 işlemcili tel Hiç sorun yaşatmaz eğer ısınma sorunu yoksa. Testlere göre işlemci gücünde ki farka nazaran güç tüketimi gayet iyi olmuş. Vivo çıktığında sonuçları göreceğiz.

    A17 optimizasyonun ekmeğini yiyor. Ayrıca yıllardır GPU ve CPU tarafında ki liderliği iki firma tarafından sallanması gerçekten ilginç. Daha Exynos 2400'ü görmedik o da geçerse bu senenin son sırada ki amiral gemisi işlemcisi olacak Apple için gerçekten durum kötü.

    SD ise listeye göre güvenilirlik ve verimlilik bakımından tabiki en tercih edilecek işlemci.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskelet123 -- 7 Kasım 2023; 13:42:56 >
  • Dimensity 1080 den beri mediatek çok iyi işler yapıyor. Grafik tarafında özellikle snapdragonu geçmiş Apple a ise fark atmış. Çokklu çekirdekte yine aynı. Muhtemelen oyun telefonlarında çok kullanılacak.

  • apple fanboyları görmesin ağlarlar sonra. ayfon kadar iyi telefon yok yeeeenim, ios yeaaaaaaaaaaa Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar 

  • Byblack58 kullanıcısına yanıt
    Yahu eğitim seviyesi bu kadar mı düştü ülkede? Bir kere konuda işlemci sıralaması yapılmış telefon değil. Bunun ekranı var, kamerası var, sensörleri var, optimizasyonu var, yazılımı var. Paket halinde bunlardan daha iyi telefon çıkmadığı için Apple dünyanın en büyük teknoloji şirketi ve en çok satan telefon markası olabilir mi? İş için yıllardır top seviye Android ve Ios kullanan insanlar boşuna mı Android telefonları kullanmaktan vazgeçiyor? Sabah akşam oyun oynayıp Instagramda gezen veletler gelmiş burada telefonlara yorum yapıyor, utanç verici.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • birini iOS birini Android kullanacak karşılaştırmak anlamsız.

  • babadol kullanıcısına yanıt

    apple dünyanın en büyük teknoloji şirketi olabilir ama en iyi şirketi değil. dandik a17 pronun performansı ve i15 serisinin bitmek bilmeyen sorunlarıyla yüzleşmek yerine burda gelip fanboyluk yapmak ne kadar doğru. Dandik mi dandik abi i15 konusunu takip ediyorum adamların şikayetleri bitmiyor hep bi problemleri var Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar bu mu dünya markası harika en büyük şirket.

  • babadol kullanıcısına yanıt

    hocam bunlar herkesi kendileri gibi kağıt üzerindeki şişirilmiş sayılara bakıp bakıp mastürbasyon yaparak tatmin olan bom boş tayfa sanıyorlar ondan coşmuşlar Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar ben ise gerçek hayattaki deneyime ve hissiyata bakıyorum iPhone’a geçmek çağ atlatıyor bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kiddo lutfen dur artik , android in yordugunu unuttunmu ? isletim sistemi konusunda android in sunduğu özgürlüğü açıkçası ios dan almak istiyorum diyen varmi ? belkide sadece cpu nun yada gpu nun sporlarına bakmakta fayda yoktur gun sonunda stabil bir oyun deneyimi stabil bir hiz sunacak zaten her 3 islemcide burada farki kamera performansı ekran gibi noktalara çevirmek lazim son zamanlarda kamera performansi rekabetçi olmaktan cok çıktı apple aldi başını gidiyor Çinli firmaların hic rekabet düzeyine çıktığını söyleyemeyeceğim öyuzden evet apple ve samsung'un dışında google inda biraz hype yarattığını ifade etmek isterim onun dışında ne yani soc sistemlerin genel kullanım dışında neyini benchmark ediyoruz ki 🤔

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    doğru konuşan birib🫡

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun zaman (14 sene) forumda mobil cihazlarla ilgilendim, bir sürü kavga ettik, kanıtlar attık vs. çok güzel günler geçirdik.


    Zamanla şunu gördüm, işlemcinin A14 olması ya da A17 Pro olması teoride size pek bir şey katmıyor. Hatta çok iddialıyım, iki işlemciyi de aynı telefon kasasına koyup elinize verelim, farkı anlamazsınız bile. Belki aynı anda yanyana koyarsanız olabilir ama böyle bir durumda da ufak bir optimizasyon hatası en iyiyi de en kötü gösterebilir.


    Sizin bu haberden almanız gereken temel bilgi işlemci teknolojisinin ne kadar hızlı gelişmeye devam ettiği, ve gelecekte neler göreceğimiz. Bizi şu an direkt etkileyen ise, senelerdir Apple’ın domine ettiği bir platformda artık geri kalmaya başlaması. Daha da önemlisi MediaTek’in üstündeki ölü tozunun atılması, bir 3.’yü daha görebilmemiz hem fiyat hem rekabette ivme görecek olmamız…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple önde olsaydı sidik yarışı değil de apple yapıyo abi yaaaa olurdu ama dimi Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar 

  • Byblack58 kullanıcısına yanıt
    Ben fanboyluk yapmıyorum, bişeyden memnun olmak fanboyluk değildir. Hem Apple hem Samsung kullanıyorum. Eğer şikayetten bahsedeceksek çift taraflı yaklaşıp adil olalım. Samsung telefonumu maksimum verimlilikte kullanmak için ayarlar yapmam, kullanım alışkanlıklarına dikkat etmem, optimizasyon uygulamaları indirmem gerekiyor. Apple telefonumu sadece kullanıyorum. Ayrıca üç sene sonunda Samsung telefonumdaki performans ve stabilite kaybı can sıkıcı hale geldi, fiziksel deformasyonu saymıyorum. Apple telefonumu ise sadece elime alıp kullanıyorum, ekstra bir çaba sarfetmeden ve ilk gün olduğu gibi, şarjı biraz daha çabuk bitiyor artık o kadar. Benim için kalite budur. Sizi diğer markaların sayfalarına davet ediyorum, umarım psikolojiniz bozulmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • noobszle kullanıcısına yanıt
    5 sene önce ilk Iphone telefonumu aldığımda en çok özgürlük gidecek önyargısı ve korkusuyla almıştım. Aonra baktım ki Android telefonla enayi gibi uğraşıp boşa çaba sarfediyormuşum. Çünkü Android yazılımında çabalayıp sahip olmak istediğim şeyler Ios yazılımında daha farklı şekilde ama esas ihtiyacım olan şekilde zaten varmış, insan bunu uzun süre kullanınca farkediyor. Şu anda elime her Android aldığımda strese giriyorum. İş telefonu olmasa elimi sürmem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    Ben apple’a yeni geçmiş biriyim öncesinde full samsung. Keşke daha önce geçseymişim diyorum A17 Pro’nun isterse on katı sonuç versinler asıl önemli olanın yazılım ve entegrasyon olduğunu kendim yaşayarak gördüm. Androidin en tepesi bile çöp gibi geliyor artık, bedava verseler işim olmaz. Daha adam akıllı güzel video çekemiyorsunuz o tenekelerle ne yapacaksınız bu gpu’ları? Daha bu işlemciyle çalışan cihazlar bile piyasaya çıkmadılar gerçek hayatta nasıl sonuç verecekler o bile belli değil. Ki o işletim sistemiyle o b.ktan yazılımlarla hiç oluru yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öbürleride iyide Dimensity 9300 çoklu işlemde farkını göstermiş

  • babadol kullanıcısına yanıt
    apple ekosistemini sonuna kadar kullanabiliyorsan android e karsi bir avantaj kesinlikle var , özellikle amerika ve Avrupa da hakkini veriyor ayrıca bu bir tercih hani cikipta apple ile nasil mutlu oluyorsunuz diye sorgulayacak da değilim bide her firmanin kendi arayüzu ile farklılaşan android deneyimi farkli geri dönüşlere gebe uzun zaman oneplus kullandım samsung a geçince daha komplike bir yapiyla karşılaşmış olmak açıkçası tatmin etti belki apple da bu deneyimi sunabilir gun sonunda paran varsa hem android hemde ios tatmin edecektir bundan şüphem yok 😅

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazdığınız tezek yazılım ios'un ta kendisi Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar  1 Sene pro serisi iphone ile eziyet çekmesem inanırdım belki yazdıklarınıza. Ne optimizasyon var ne düzgün çalışıyor hiçbir işe yaramıyor ekran 80 hz çalışıyor klavye desen 1 saat sonra algılıyor bulmaca oyununda kasar mı bi cihaz arkadaş istediğim kameraya geçiş yaptırmıyor kendisi daha iyi biliyormuş ışık koşullarını Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar  İğrenç kamera yazılımından kurtulmak için kamera portlama imkanı yok say say bitmez şimdi. Motioncam ile çekilen android cihaz videolarına bi bak bakalım kim video çekemiyor Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar  RAW video çekemeyen cihaz daha iyi video çekiyor öyle mi Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3 ve Apple A17 Pro karşı karşıya: İşte performanslar  Réveillon 2023 (Samsung Galaxy S22 Telephoto Lens RAW VIDEO - Motion Cam APP) - YouTube bu video örnek olsun bunu yarım elmayla çek bakalım çekebilirsen.


    Hiçbir işe yaramayan cihazlara servet dökünce bu hale geliyorsunuz tabi





  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    Biraz abartının b.kunu çıkarmışsın o saydığın sorunları hiçbir yerde görmedim şuanda gördüğüm hemen herkes gayet mutlu. Ama sizin samsungda veya androidde karşılaştığınız rezaletlerin yanında devede kulak kalır bu buglar bende s20 fe den geliyorum bana anlatma yani. Siz karşılaştığınız sorunları yazmaya bile korkuyorsunuz aman bir eleştiri gelir telefonumuza zeval gelir laf gelir diye. Açıkça sorunlardan bahseden birini görünce bir recm etmediğiniz kalıyor olm siz nasıl kompleksi kafayı yemiş tiplersiniz böyle?

    kamera demişsin zaten berbat bir kamerayı elinde tutuyorsun zaten tost makinesinden hallice. Belli ki kaliteden anlayan biri değilsin elindeki tenekenin çektiği yağlı boyalı bulanık kareler gözüne pek bir güzel gelir mutlu mesut kullan işte. Şahsen bir amiral gemi diye aldığım telefonun kamerası bu kadar iğrenç olsaydı sinirden çekiçle parçalardım herhalde sizdeki de iyi mide valla bir de utanmadan savunabiliyorsunuz o görüntü kirliliğini. Kamera portlarmak gibi boş işlerle efor sarfedecek kadar işsizsen de allah sana en kısa zamanda bir iş nasip etsin. Daha da polemiğe girmem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.