Şimdi Ara

Xiaomi, Oppo ve OnePlus'ın Türkiye'de şansları ne? özel video (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
3
Favori
11.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok eskiden beri tanıdığım ve araştırdığım gayet iyi özellikli çin malı cihazlar var. Ancak bu cihazlar ülkemizde tutunabilmek için sağlam bir distribütör anlaşması yapması lazım. (KVK, Genpte, Telpa gibi). Eğer böyle bişey söz konusu bile olursa piyasayı darmadağın eder bu cihazlar. Bütün fiyatları dibe indirmek zorunda kalır tüm markalar.
  • tamamını izleyemedim oneplus one birisi özet geçebilirmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemalboran

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alparslan Yavuz

    Uzun süredir takip ediyorum sizi.Görünen o ki Oppo'ya karşı art niyetli bir tutumunuz var.Sürekli yerden yere vurma çabasındasın.Bir hakikat de var ki bunları ihtimaller ile yapıyorsun.Elinde kayda değer bir bilgi yok.Bunuda geçtim Global markalarda da yaşanmış ve yaşanan bazı sorunları görmezden gelip Oppo'yu tek sorunlu marka algısına dahil ediyorsun.Bölünmüş hafızanın ne olduğunu ve neye yaradığını önce bir öğren.Öncesinde ekran sararmasına kafayı takmıştın ama bu sorunun Lg G2 ve G3'de de olması artık bahane olarak listede yer almıyor.Ekran algılaması neye göre sıkıntı onuda merak etmiyor değilim.Oppo Forums'da belirtilen sıkıntılar, benzeri veya farklı Sony'de,LG'de ve Samsung'da yok mu da dayanak olarak elinde kozmuş gibi kullanıyorsun.Telefonu alacak adam senin gibi marka sevdalısı olmaz.Teknolojiyi araştıran ve yenilik arayan insanların isteyeceği bir telefondur.Oppo'ya 1000 Tl vermem diyenlerin Türkiye'de hangi telefonlara ne kadar verdikleri ortada.Kullanmadan,kulaktan dolma bilgilerle karalamayın.Donanım,En iyi arayüzden bir tanesi ColorOs,Tasarım,Kaliteli kamera ve hoparlör.Son olarak o muazzam bildirim ışığı.Bunları söylerken en azından Oppo Find 7 kullanarak dile getiriyorum.Telefonun bana vaad ettiği herşey yerli yerinde.Bunları yazmamda ki amaç savunma algısı oluşturabilir.Ancak bazılarında olan ve genele baktığımızda olmayanı var gibi göstermek doğru bir davranış değil.Fiyata gelince bu telefon (Oppo Find 7) gireceği maximum rakam 1.650-1.700 Tl olmalı.1.200'e beklemek ise hayalcilik olur.Türkiye'de ki telefon fiyatlarına karşı çıkmayanların maximum fiyat vermeleri komik bir yaklaşım.Biraz mantıklı olmakta yarar var.Oppo'nün geçmişi ve kalitesine bakılmalı.Sıradan veya bir anda türeyen bir marka değil.Oneplus veya Xiaomi Mi4 1.300 Tl sınır hattı olmalı ki fiyat yaklaşımlarına nazaran bu beklendik bir durum.OnePlus One'de mevcut elimde telefonun ederi Türkiye şartlarında daha fazlasını hakeden bir kaliteye sahip olsada standart rakam ortadayken fazlası ters etki yaratacaktır.


    Bir oppofanı olarak objektif yorumlarıma çok fena içerlemiş, çok dolmuşsun. O kadar dolmuşsun ki, yarım sayfa saçmalamışsın. Beni yeterince takip etseydin, kendi kullandığım telefonları dahi gerektiğinde nasıl yerden yere vurduğumu görebilirdin. Bizde iltimas ve kayırma yok, her firmaya aynı mesafedeyiz. Herkesi kendin gibi fanboy sanma.

    Oppo'ya karşı art niyetli olsaydım, aşağıdaki linkte olduğu gibi daha önceleri millete tavsiye etmem, elimde imkan olsa almak istediğimi söylemezdim. Ta ki gerçekleri araştırıp öğrenene kadar buyur link.
    http://forum.donanimhaber.com/m_91211638/tm.htm

    Marka fanlığı o kadar gözlerini köreltmiş ki, Oppo forumlarında kan kusan kullanıcılardan bile habersizsin.

    Utandığından söyleyememişsin herhalde çok biliyorsun ya açıklasaydın bölünmüş, kısıtlanmış hafıza olayını, ama dur ben açıklayayım. Telefonun hafızası 3gb uygulama alanı ve diğerleri olarak ayrılmıştır. Yani uygulamalarınızı sadece 3gb'lık alana yükleyebilirsiniz. Bu da demek oluyor ki, büyük bir oyun yüklediğinizde ikinciyi yüklemeyeceksiniz. Bir amiral gemisi telefonda 3gb uygulama alanı nerede görülmüş, hem de oyun uygulama boyutlarının GB değerlerinde ölçüldüğü bu devirde, Find 7 sırf bu sebeple bile kesinlikle alınmayacak bir cihazdır. Günümüzde en alt segment telefonlarda bile daha yüksek uygulama alanı sunuluyor. Bu kısıtlanmış uygulama alanı, çakma 150 TL'lik Çin malı tablerdeki durumun aynısı.

    Dokunmatik ekranında bölgesel algılama sorunları olduğu objektif bütün incelemelerde belirtiliyor, ekran sarılığı sorunu ise LG ile aynı değil, bazı LG'lerde ısınma nedeniyle sonradan oluşan sararmalar olabiliyor. Kaldı ki, bu sorunla karşılaşan kullanıcılar ekranı ücretsiz olarak serviste değiştirdiler. Ancak Find 7'lerin çoğunda ekranın altı fabrika çıkışı sarı olarak geliyor, yani alt kısım sarı, üst kısımlar beyaz. Daha kutusu açılırken durum böyle. Oppo firması bile bu sorunları kabul ettiği konusunda açıklama yaparken, kraldandan çok kralcılık yapmanı en hafif tabiriyle fanboyluk olarak değerlendiriyorum.
    Oppo'nun açıklaması ve ilgili haber linki:
    http://www.notebookcheck.com/Qualitaetsprobleme-Gelbstich-bei-den-Displays-der-Smartphones-Oppo-Find-7-und-Find-7a.117273.0.html

    Ben de isterim, daha ucuza daha kaliteli cihaz alalım, Oppo güzel telefonları ucuza sunsun, biz de alalım, ancak kazın ayağı öyle değil, Oppo Find 7 diğer bilinen markaların fiyatlarıyla neredeyse yurtdışında aynı fiyata satılıyor. Kaldı ki, bilinen markaların amiral gemisi telefonlarında bu derece ağır kronik sorunlar yok. Servisi olmayan, yedek parçası bulunmayan, ikinci elde değeri taşımayan, kronik sorunlarla dolu bir telefona aynı fiyatı verecek değiliz. Milleti yanlış yönlendirme.

    Son olarak fanboyları banlama gibi bir prensibim olduğundan seni de banlıyorum, kusura bakma. Zira hangi marka telefonu eleştirsem o markanın canı yanan fanboyları hemen atlıyor, uğraşacak vaktim ve sabrım malesef yok.







    Objektif olmadığını her türlü kanıtlamaya hazırım.Senin gibi körü körüne giden adamların haddini bildirmek gerek diye düşünüyorum.Saçmalık dediğin senin zoruna gidenler olmalı ki ihtimallerle yola çıkan adamın neyi doğru söylemesi mümkün.Almış eline sazı aynı telden çalıyor.Bozuk plak bile bir yerden sonra durmasını biliyorken.Takip edeceğim adamlar bellidir önüme geleni aynı kefeye koyarsam bu işin çıkışı olmaz.Mesele telefonları yerden yere vurmaksa ****p'den eleştirdiğim haddi hesabı olmayan telefon var.Atarım linkini benim de göğsüm kabarır.Bu düzen böyle işlemez.Mesele eleştirmek değil doğru eleştirmek.Ben eleştiriyorsam da telefonlar muhakkah elime geçiyor duyumlarla yol almıyorum.Bana fanboy demen için önce bir art niyetinden arınman lazım ve fanboyları eleştirdiğimi görmen gerekir.Etiket yapıştırmak kolaydır ama neye göre.Atardamarların kan pompalasın ki doğru ve sağlam adımlarla düşünmeye ihtiyacın var.

    Tavsiyeden çok eleştirmeyi benimsedin bunu inkar edemezsin.İşin içinden kıvrılacak zamanı çoktan geçtin.Madem tavsiye ediyorsun önce bir telefonun piyasaya çıkmasını beklemek gerekirdi değil mi.İlk partların daima sorun yaşadığı dünyaca benimsenmiş bir olay.Çok biliyordun ya bunu göz ardı etmeni yadırgadım açıkcası.

    Marka fanı olsam paramı riske atıpda o gümrüğün çilesini çekip Çin'den telefon almam.Mesele fan değil araştıran,sorgulayan ve takip eden daima iyisini bulur.Yani sende eksik olan vitamin.Oppo forumlarında kan kusanları da gördüm Marka dediğin telefonların şikayetlerinide.Bunu normal karşılamayan adamın adıdır Marka Sevdası benim değil.

    Senin tecrüben vardır diye açıklama gereği duymadım ama şu an için pişmanım.O kadar boş konuşuyorsin ki hala olayın farkında değilsin.O 3 GB dediğin alana oyunların veya uygulamaların kurulum dosyaları,data ve veriler hafıza kartı görevi gören bölüme aktarılıyor.Senin mantığına göre 1 büyük oyun kurupda 2. bir oyuna yer yok tamamıyla bilinçsiz bir yaklaşımın ürünü.Demek ki neymiş ihtimaller ve duyumlarla edinilen bilginin ne kadar boş olduğu ve hala kendine pay çıkarmasıdır.7 aydır takip ediyorum ve eminim Oppo konusunda bana üstünlük kurabileceğin bir alan yok.İçini ezberlediğim bir telefonu senin gibilerin tavsiyeleri üzerine almadım,araştırarak bilinçli bir kullanıcı olarak aldım.Sırf bu nedenle Oppo Find 7 alınmıyacak bir telefonsa sözünüzü geri almanızı bekliyorum.

    Benim izlediğim Oppo Find 7'nin kutu açılımı ve kıyaslamarında algılama sorununa şahit olmadım.ColorOs'un getirisi olan misal Oneplus One'e göre 0,1 sn veya 0,2 sn geç kaldığı doğrudur.Ki bizzat bu 2 telefonu birlikte kıyasladım.Biri aşırı bir diğerisi ise normal algılıyor.Bu sorunsa tamam der geçerim.
    Aynı değil mantığını kendin çürüttün zaten.Bunun ısınması veya başka bir bahanesi olamaz.Lg G2'de çokca yaşandı ve G3'de de mevcut.Ekranda sararma var mı var buna neden olan batarya olsun veya olmasın.Bu şekilde geçiştirerek aradan sıyrılmak neye bel bağladığını ortaya koyuyor.
    Peki servis değiştiriyor da Oppo'nun yapmadığı açık beyan ortada mı.Bunuda araştırman büyük önem taşıyor.

    Find 7 değil güzel kardeşim o bahsettiğin sorunlar genellikle 7a'da yaşanıyor.Ve sorun yaşayanların büyük bülümü ilk partda satılan telefona sahip olanlar.Yukarıda da belirttim ilk partın getirisi daima sıkıntıya ve soruna açıktır diye.O nedenle doğal karşılamanı bekledim.Sararmaya gelince telefonun içine gömülmezsen farketmen mümkün değil ve aşırıda değil.Hani Oppo kabul ettide ben mi etmedim öyle bir açıklamam mevcutsa kralcılığıda,fanboyluğuda al yapıştır.Nede olsa diline yapışmış söylemen çok zor olmıyacak.
    Find 7 kullandığım için bu kadar net konuşabiliyorum.Forumda Find 7 kullancılarını arayın bulun ki ekran sararmasına dair sıkıntıya zor erişirsiniz ki bunlardan biride benim.7a'dan dolayı 7'ye rahatca sıçratmaktan kaçınalım.

    Oppo bugün piyasaya çıkan bir marka değil.Yıllardır teknolojinin içinde olan bir firma.Kaliteli almak istiyorsak markayı yaşatmak gerekir.Ucuz dediğin mesele Türkiye'de iş görmüyor.Görüyorum ki herkez fiyatdan memnun.Bunu şikayet eden olsaydı Marka dediğimiz firmalar,operatörler keyfi fiyat verip,keyfi getirip satışa koymazlardı.İmdat çığlığını koparanlar boş işlerle uğraşıyor doğruyu gören yok.
    Bilinen markalarla kıyaslama yaparken ağır diye üzerine bastığın kronik sorunlar tamamıyla senin büyütmen aksine diğerlerinden farkı yok.Her markanın kronik olarak sorunlu olduğu modeller mevcut.Aradan sıyrılan birkaç marka dışında.
    Marka dediğin telefonların servisi varda neye yarıyor.Telefonun yarı fiyatına ekrana alınan para,4-5 kere gönderip ama aynı hatalarla gönderilen telefonlar içinden sağlamını bulamazsın.Servis anlayışı bizim Türkiye'de bir anlam ifade etmiyor.Sen telefonuna sağlam baktıktan sonra servisi gören kim.Paralet ithalat ile Lg tavsiye ederken servisi hiç düşündüğünü hatırlamıyorum.Bu tezi bir kenara at.Yedek parçası Çin'de tonla bu telefonu alacak insanda Çin ile irtibatda olmak zorunda.O yüzden daima söylüyorum farklı bir haz arayan ve teknolojiyi araştıran,macera isteyen insanların düşünebileceği bir telefon.Her mal alınıp satılmaz.Biri ömürlük olur biride aylık,yıllık olur.Alacak insan bunun farkındadır.Sizin deyiminizle yola çıkan yolda susuz kalır.Yönlendirmem söylerim o da kişiye kalır.Körü körüne tavsiye veren sizden başkası değil bunu yine benim üzerimden oynamanız ne kadar aciz olduğunuzun en net örneği.


    Biraz yaşının kalıbı olsan bu basit sözlerle eleştirmen.Fanboy da nedir arkadaş.Doğru bir kelimeniz yokmudur sizin.Senin eleştirin doğru benim ki fanboy.Bu saçma mantaliteye sahip insanlar gözümde cahil olanlardır.Bilginizi kendinizden başkasına aktarmayın.Zira rezil olursunuz.Banla tabi bu tokat sana ağır gelir.Düz yokuşu buldun savurur sonrada tıpış tıpış kaçarsın.Vaktin işine gelince var bize gelince olmaması alışılagelmiş bir durum.Yadırgamıyorum sana yakışan budur.

    Sen ne kadar sallamaya müsaitsen bende tezini çürütmek adına o kadar müsaitim.
    Xiaomi, Oppo ve OnePlus'ın Türkiye'de şansları ne? özel video

    Xiaomi, Oppo ve OnePlus'ın Türkiye'de şansları ne? özel video



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yıldırım Kemal -- 3 Eylül 2014; 22:10:06 >




  • benim için telefonda tek bir kriter var fiyat = 500 TL


    GERİSİ YALAN :D
    Ben o telefonu düşürüp yerden aldimi kırılırsa üzmiycek telefon en iyi telefon :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: turelmurat

    1100 tl oppo için, mi4 için 1000 tl, yok satar. 1200 tl yi geçerlerse satamazlar, paralelde daha uygun fiyatta bulunuyor zaten.

    o fiyatlara geleceklerse hiç gelmesinler daha iyi

    maximum 800TL
  • Valla 1000 lira çizgisinde bütçeye sahip insanlarda elit denilebilecek telefon kullanabilirse çok güzel olur.
  • mi4 1100 oneplusone tercih etmem çünkü 5.5 hemde kasa büyük
  • Teknoloji gündemini takip eden, mobil forumları takip edenler dışında pek şansı olmaz bence. Çünkü ülkemizde marka tanınırlıkları sıfır.
    Önce tanınırlık üzerine kasmaları lazım.
  • ve ne zaman gelecekler bir an önce gelseler iyi olur yoksa operatör telefonlarına kaldık
  • Şu one+one yada mi3-mi4 gelse memlekete de alsak.Tabi fiyat olarak da 1100-1300 arasi olursa bence de epey bir satış rakamı yakalarlar herhalde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi den umudum var biraz
  • one plus max 1300e gelse xiaomi mi4 de max 1600 e falan gelse kesinlikle tartışmasız tercih sebebi olur.

  • Mesut abi neden bağırıyor :)

  • 300$ lık telefonların ülkemizde en fazla 1000tl ye satılması lazım her ne olursa olsun.adam kendi ülkesinde 300tl öder gibi alıyorken biz ülkemizde 1500tl den 5 katı fiyatına alıyo gibi oluyoruz.çünkü her kişi kendi ülkesinde telefonu aldıgından oranın para birimiyle para kazandıgından 300$ ona 300tl gibi düşünülebilir.kısacası birde firmalar aç gözlü olurda o zaman naparız bilmiyorum.

  • adam telefon 350 dolar diyo bizimkiler 1300 tlya gelsin hemen alırım diyo Bilinçli tüketici

    Ben hala Z1Compact fiyatının düşmesini bekleyenlerdenim
  • Mi4 1299 veya 1199

    Oneplus one 64gb 1199 veya 1149

    Oneplus one 16gb 999

    Oppo 1499



    Herkes garantiden bahsetmiş eğer gelirlerse (inşallah) maalesef ülkemizdeki yerel teknik servislerle anlaşırlar.

  • Oneplus one 1100 den gelirse güzel olur.Max 1400 olmalı bence Türk kullanıcısının marka takıntısı olduğunu hesaba katarsak fiyat 1400 üzerine çıkarsa 10 kişiden 6 sı alacağına 2 si alır.Oppo bence ölü doğacak.O fiyatla pazarda rekabet etmesi imkansız gibi.Xiaomi de max 1600 olmalı.Bence Xiaominin kaybedeceği tek nokta ismi olur.Türk kullanıcısının gözünde çin isimleri dandik ya da çöp algısı yaratıyor.
  • TR halkı geçirilmeye alışık, burada her şey 3-4 katı fiyatına satılıyor deyip 1300-1400 tl den kökmeyi düşünürlerse; geldikleri gibi giderler. İstediği kadar iyi donanıma sahip telefon üretsin, marka değeri diye bir şey var. Sen G3 ile aranda 300-400 tl fark bırakırsan kimse yüzüne bile bakmaz. 100 kere g3 alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 4 Eylül 2014; 0:03:51 >
  • çinli firmalar 1000 tl altı fiyat ile ancak tutunur bu ülkede bunun üstü oldumu markaya gider müşteri bu bir gerçek

  • benim tercihim sony xperia z1 veya z2 olurdu( markanın gelişmesi marka presjtijinin yüksek olmasından güven verme açısından ) tercihim sony çinli markalar hem isimden kaybediyor hem global açıdan yaygın değiller satış sonrası hizmet pasif veya hiç olmayacağı için fazla söze gerek yok onlar istediği yerde satış yapsınlar türkiyeye de gelsinler rekabet artar fiyatlar düşer belki ama ben asla bildiğimden şaşmam

  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.