Şimdi Ara

Xbox Series S fiyatı resmiyet kazandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
4.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    Valla kardeşim sıkıntı yok..


    Zira bende senin yazılımcı olduğu na dünyayı gezdiğine yada çok ülke gördüğüne yada işte üst seviye artık o neyse kolej midir yurtdışı mıdır eğitim aldığına inanmıyorum..


    Ben sanayide parçaçıyım işim gereği çok Almanya ya gidiyorum parça alıyorum çıkmacıları kovalıyorum orda doğma büyüme oralı akrabalarım var onlarda orda araba galeri leri var.. eşimiz dostumuz çok var..


    Vel hasıl benim burda da üst kesimden müşterilerim var banka genel müdürleri şirket sahipleri holding patronlarının çocukları v.b kısaca hepside kolejlerde yurtdışında eğitim almış kaliteli insanlar..


    Ben hiç birinde forumlara çıkıp da ben eğitimliyim ben şöyleyim çok ülkeleri gezdim sizin çoğunuz gezmemişdir ben böyleyim ben yazılımcıyım ben şuyum ben buyum demiyor.. kendini bir ispat olgusu içinde değil...


    Adamlar ağır mütevazi kendi halinde güzel insanlar... O yüzden inanmıyorum..

    "Ben hiç birinde forumlara çıkıp da ben eğitimliyim ben şöyleyim çok ülkeleri gezdim sizin çoğunuz gezmemişdir ben böyleyim ben yazılımcıyım ben şuyum ben buyum demiyor.."

    Nereden biliyorsun? İnanmak zorunda değilsin, selametle.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: jem991

    Hesap yapmıyorum bunlar almanya tarafından yayınlanmiş veriler sonucu ortaya konmuş şeyler türkiyede 5000 binde almanyada 2200 diye bir şey yok burada senin yaptığın belirlediğin bir oradan fiyat düşürmek oluyor ben hesap yapmadım. almanya tarafından yayınlanmış veriler doğrultusunda minimum bir mühendisin üniversitenin ilgili bölümünden mezun olması durumunda işe girerken alacağı maaş 3500 euro olarak belirtilmiştir. trde bu 3500 olarak belirtilmiş yani trye göre almanyada şu kadar diye hesap yapmıyorum almanyada mezunun aldığı ücret bu.


    ek olarak bir ülkede alınan para ile başka bir ülkeyi kıyaslarsan hatalar çıkabilir ama o ülkenin içindeki alım gücüne göre hesap yapmak için birim hesabı yaparsın buda o ülkedeki gelire göre alım gücünü açığa çıkarır hesap yapmışsamda bu konuda hiç bir hata yok 1100 euro askeri ile yarısına bir xbox alıyorsan askeri ücrete 2 xbox demek bu trde askeri ücret ile xbox un sadece 4 te birini alıyorsan bu o ülkenin alım gücünü ve parasının değerini gösterir.

    Söylediğin doğru, Almanya'da ilgili bölümden mezun biri 3500 euro alıyor. Ama BRÜT, ayda 3500 brüt alıyorsan eline geçen net maaş 2500 euro'dur. Buradan kontrol edebilirsin:

    https://www.brutto-netto-rechner.info/gehalt/gross_net_calculator_germany.php


    Fakat bilmeni isterim, mezun olan birinin 3500 alma gibi bir zorunluluğu yok... Şuana kadar mezun olup Almanya'da 3500+ euro alan duymadım, görmedim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: jem991

    bu nasıl bir saçma kafa yapısı adamların para birimi euro 500 euro 500 eurodur yani 500 birim para bizde 500tl 500tl dir yani 500 birim para onlardaki 500 euro bizdeki 500 tl değil ne demek adamın parası euro yani 500 birim 500 birimdir. ülke içi kıyaslama yapıyorsun para birimi kıyaslaması yapmıyorsun ülke içinde 500 euro ile alabildiklerin ile ülke dışında 500 eruo ile alabildiklerin farklılık gösterebilir. ama o ülke içinde 500 euro 500 euro dur türkiyedede 500tl 500tl dir. asıl senin yaptığın cehalet. 1 euro 1tl olduğunu varsay adamların 500 birim ile aldığı bizim 500 birim ile aldığımıza eşit olacak mı hayır tabiki olmayacak 5000 euro bir araç diyelim bizde gene 20bin birim para olacak devletin vergileri ile burada birim hesabının yapılmasının sebebi ülkenin ekonomik açıdan içler acısı olduğunu ortaya koymaktır.

    Aynı sınıfta çalışan 2 insan aynı birim parayı alsaydı birim hesabı tam olarak böyle yapılabilirdi... Ama birim olarak ortalama yarısı alınıyor Almanya'da.





  • Guhong01 kullanıcısına yanıt

    2 aynı sınıf işçi farklı ülkelerde bile çalışsa birim hesabı yaparsın çünkü burada işçiyi değil işçinin aldığı maaşa oranla aldıkları para üzerinden birim değelerlendirmesi üzerinden alım gücünü hesaplıyorsun yani birim hesabı işçi veya kazanç üzerinden değil alınan birim para üzerinden bulunduğu ülkede alabildikleri ile hesaplanıyor.

  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    Olay ne kadar maaş aldıkları değil diyorum anlamamak için ısrar ediyorsun isterse 1 i 500 birim para alsın o 500 birim ile ülkesinde ne alabildiğini kıyaslıyoruz birim hesabı bu yüzden yapılıyor biri aldığı para ile 5 Xbox alıyorken diğeri 1 tane bile alamıyor birim hesabı bu yüzden yapılıyor maaş kiyaslamıyoruz eğer maaş kıyaslarsak Almanya'da olan 20000 TL alıyor o şekilde hesaplarız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Laf anlatamazsin hocam bosver,gunduzde boyle yazdi yazdi sonra bize cahil dedi.inanilmaz valla :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox deli gibi satar bu konsolu 2.konsol olarak bile alir insanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

    metni:
     Xbox Series S ise 4TFLOPS ile sınırlı olacak


    12 Tflops 4 Tfops'dan 3 kat güçlüdür denilebilir mi? Yoksa başka etkenler de var mıdır?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicomedia66

    Laf anlatamazsin hocam bosver,gunduzde boyle yazdi yazdi sonra bize cahil dedi.inanilmaz valla :)
    Hayatında hiç Almanya'da çalıştın mı ya da bulundun mu? Çok büyük ihtimalle cevap hayır, o yüzden internetten okuduklarınla zırvalama.

    Dünyadan haberi olmayan, oturup internet başında okuyarak dünyayı tanıdığını zanneden tuhaf tiplemeler iyice artmış bu forumda. Gidin, görün, yaşayın, çalışın, ondan sonra gelin konuşun, oturup memur kafasıyla surf yaparak öğrenilmiyor dünya hayatı. Bu kadar ufak düşünenler yüzünden zaten Türkiye bu halde ve değerli beyinler yurtdışına kaçıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 8 Eylül 2020; 23:35:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence birim hesabini birakin abakuse gecin tam olun.sana ucuza oyun konsolu satcaklar diye seksen sene somuruldun zoruna gitmedi yillarca birim hesabi bilmeden aldin kiymetini bilemedin simdi kotu haberi veriyorum alissan iyi olur daha cok secip israrla savunucaz bikac yil dayan kurtulus savasinda öl demiyor kimse sadece birkac son cikan oyunu dusuk cozunurlukte oynayadur ağzin acik izleyeceksin olanlari tammamm ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ps1'den beri PS kullanıcısıyım. Yeni dönemde PC mi konsol mu? Konsol alacaksam hangisi? Google stadia, geforce now gibi Stream servisler nasıl olacak? Bütün bunları düşünürken bu series s bütün kafamı allak bullak etti.

    Şimdi bir series s alıp, gamepass alırım. Ufak tefek oyunları, eski nesilde oynamadığım oyunları oynarım. Bir sene sonra da Ps5 alıp grafiğe önem verdiğim oyunları ve exc. oynarım. Diye düşünmeye başladım.

    Yapı itibariyle grafiğe fazla önem vermiyorum. Şöyle söyleyeyim, örneğin şu an oynadığım yakuza oyunu. Bunu 4k ya da 1080 oynamışım benim için bir fark yok. Ama God of War gibi bir oyunu da 4k oynamak isterim.

    Çok fena oldu bu fiyat. Çünkü biliyorum ana konsolum gibi olacak. Kaliteli oyunlar birkaç yılda bir geliyor. Geri kalanlar için series s yeterli, üstelik gamepass ile bedava bile olabilir.

    Merak ettiğim series s, series x'e gelecek tüm oyunları çalıştıracak mı? İki yıl sonra daha destek vermiyoruz derler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uğur37 kullanıcısına yanıt

    Series S elbette Series X ile aynı oyunları oynatacak. Yalnızca grafik ayarları ve çözünürlükleri daha düşük olacak. Cep telefonlarda PUBG oynamak gibi düşünün. Telefon modeline göre grafik ayarı var. Bu cihaz bu işlemi otomatik olarak yapacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicomedia66

    Bu mesaj silindi.
    Öncelikle ağzını topla.

    Utanacak bir şeyim yok, bir şeyi çoğu kişinin savunması o şeyin doğru olduğu anlamına gelmiyor. Öyle olsaydı AKP' nin Türkiye'yi yönetmesi de doğru bir yargı olurdu. AKP seçmeni nasıl bir kavanozda yaşıyor ve gerçekleri göremiyorsa sen de matematik eksiğin, yaşanmamışlığın ve internetten okuduklarınla bilgisiz ve cahilce konuşuyorsun.

    Sen şunu anlamıyorsun. Türkiye'de 1000 birim para kazanan biri Almanya'ya gidince 1000 birim para kazanmıyor, ancak 600-700 birim para kazanıyor. Bu birimler üzerinden oranlama yaparsan doğru ama Almanya'da 1000 birim kazanan kişi ile Türkiye'de 1000 birim kazanan kişi aynı kalifiyeye sahip değiller... Sen bunu idrak ettiğin zaman yaz. Onun dışında yazma, çünkü dünyadan haberin yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • uğur37 kullanıcısına yanıt

    Series S ve X aynı jenerasyon konsolları. İkisine de oyunlar çıkacak.


    Örnek vermek gerekirse Series 1080/1440p çözünürlüklerinde 30 veya 60 FPS oynatırken Series X de 4K - 30-60-120 FPS gibi opsiyonlar görebileceğiz.


    Mesela bir oyunun 4K 120 FPS çıkacağı varsa Series X'te(yeni COD öyle), Series S'de 1440p veya 1080p 60 FPS çalışır.


    Tahmin yürütüyorum ama farklar bu şekilde olacaktır. Grafik anlamında çözünürlük haricinde de pek fark olacağını sanmıyorum, detay %80 aynı olur çözünürlük düşük olur bence çoğunlukla.

  • Forum yine Almanya / Türkiye karşılaştırmasına dönmüş. Yahu şunu anlayın artık: ALMANYA GELİŞMİŞ BİR ÜLKE, TÜRKİYE GELİŞMEKTE OLAN BİR ÜLKE. Yaptığınız karşılaştırma o kadar abes ki başka bir ülkeden biri şu mesajlarınızı okusa "Bunlar kendini dev aynasında sanıyor herhalde" der, alay konusu olursunuz.

    Ha ben illa Türkiyeyi başka ülkelerle kıyaslayacağım diyorsa aç haritayı bak. Dünyadaki En güçlü ekonomilerinden, "gelişmiş ülkelerin en gelişmişi" olan Almanya ile kıyas yapmak nedir? Mesajları gördükçe gülesim geliyor. Haddimizi bilelim lütfen :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 9 Eylül 2020; 14:2:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homebird

    Forum yine Almanya / Türkiye karşılaştırmasına dönmüş. Yahu şunu anlayın artık: ALMANYA GELİŞMİŞ BİR ÜLKE, TÜRKİYE GELİŞMEKTE OLAN BİR ÜLKE. Yaptığınız karşılaştırma o kadar abes ki başka bir ülkeden biri şu mesajlarınızı okusa "Bunlar kendini dev aynasında sanıyor herhalde" der, alay konusu olursunuz.

    Ha ben illa Türkiyeyi başka ülkelerle kıyaslayacağım diyorsa aç haritayı bak. Dünyadaki En güçlü ekonomilerinden, "gelişmiş ülkelerin en gelişmişi" olan Almanya ile kıyas yapmak nedir? Mesajları gördükçe gülesim geliyor. Haddimizi bilelim lütfen :)

    Haddimizi bilelim derken Türkiye en üst telden Almanya'dan daha iyi olduğunu veya Almanların bizi kıskandığını, ekonominin uçtuğunu falan söylemiyor mu?


    Normalde yorum yapmazdım ama Almanya ile Türkiye'yi karşılaştırana yüklenemezsiniz zira Türkiye olarak en üst makamlarımızdan Almanya'dan daha iyi olduğumuzu, Almanya'nın bizi kıskandığını ve ekonomimizin ise her seferinde seviye atladığını ve uçtuğunu ifade ediyoruz.


    Başkası görse bu dediğinizi alay eder diyerek kişiye yüklenmişsiniz, ülkemiz en tepeden bunu söylüyor? Arkadaşın karşılaştırması çok mu garip?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 9 Eylül 2020; 11:53:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miex

    Haddimizi bilelim derken Türkiye en üst telden Almanya'dan daha iyi olduğunu veya Almanların bizi kıskandığını, ekonominin uçtuğunu falan söylemiyor mu?


    Normalde yorum yapmazdım ama Almanya ile Türkiye'yi karşılaştırana yüklenemezsiniz zira Türkiye olarak en üst makamlarımızdan Almanya'dan daha iyi olduğumuzu, Almanya'nın bizi kıskandığını ve ekonomimizin ise her seferinde seviye atladığını ve uçtuğunu ifade ediyoruz.


    Başkası görse bu dediğinizi alay eder diyerek kişiye yüklenmişsiniz, ülkemiz en tepeden bunu söylüyor? Arkadaşın karşılaştırması çok mu garip?



    Alıntıları Göster
    Kimse Türkiye Almanya'dan daha iyi demedi. Almanya ile Türkiye ekonomik olarak farklılar, Türkiye'de BMW M görünce insanların ağzının suyu akıyor, Almanya'da BMW'si M olmayan yok neredeyse. Almanya'da otobüs şoförünün, kasıyerin son model cep telefonu var, Türkiye'de iphone 11 pro görünce insanlar o kişiye zengin diye bakıyorlar... Burada konuşulan mesele hesaplamaların doğru ya da yanlış olduğu, insanların Almanya'daki 300 euro'yu Türkiye'deki 300 TL' ye eş zannetmesi... Ya da Türkiye'de 2500 TL kazanan birinin Almanya'ya gelince 2500 euro kazanacağını zannetmesi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 9 Eylül 2020; 11:4:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01

    Kimse Türkiye Almanya'dan daha iyi demedi. Almanya ile Türkiye ekonomik olarak farklılar, Türkiye'de BMW M görünce insanların ağzının suyu akıyor, Almanya'da BMW'si M olmayan yok neredeyse. Almanya'da otobüs şoförünün, kasıyerin son model cep telefonu var, Türkiye'de iphone 11 pro görünce insanlar o kişiye zengin diye bakıyorlar... Burada konuşulan mesele hesaplamaların doğru ya da yanlış olduğu, insanların Almanya'daki 300 euro'yu Türkiye'deki 300 TL' ye eş zannetmesi... Ya da Türkiye'de 2500 TL kazanan birinin Almanya'ya gelince 2500 euro kazanacağını zannetmesi...

    Alıntıları Göster

    Benim yaptigim is ve aldigim ucretin Almanya'da karsiligi birim para olarak hemen hemen ayni. Nereden biliyorum dersem calisma arkadasim Allianz'da ise basladi Munich'te.


    Bence yine dediginize gelmiyor.


    Turkiye birkac yil once gayet Euro karsisinda degeri olan bir ulkeydi. Para birimleri ve alim gucunu karsilastirmiyorsak klasman dustugumuzu kabul etmek gerekir. Ben de diyorum ki ulkemiz klasman atladigini iddia ediyor, Almanya'nin Turkiye'yi kiskandigini iddia ediyor. Butun bunlari birlestirince bir vatandasa karsilastirma yapti diye yuklenmeniz olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 9 Eylül 2020; 12:32:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.