Şimdi Ara

Samsung kötü gidişe dur diyemiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Plastik S4 verdiğim 1500 TL nin acısı hala içimde.Çerçeve hep plastik yetmezmiş gibi bir de kaplama yapmışlar ve 1 sene sonra da soyuluyor ve en ufak bir çarpmada çerçeve plastiği darmadağın oluyor.10-15 TL bu ince çerçeveyi değiştiremiyorsun çünkü ekrana yapıştırmışlar ve ekran 350-400 TL değişiyor.
    Attığın 1. kazık yetmezmiş,gözünü sonraki durumlara da dikmiş.Kapitalistliğin bu kadarı.
    Ben bir daha bu markanın yanından geçermiyim.Ne model çıkardıkları umrumda değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^Teacher^ -- 10 Ocak 2015; 0:43:10 >
  • Her çıkışın bir inişi vardır. Her iniş inde bir çıkışı vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bnce tüm piyasa aynı durumda samsung biraz öncü olduğu için daha fazla gerilemiş gözüküyor genel teknolojik bi tıkanma var artık rami cekirdekdi deil 8 10 gün giden şarj ve satabilirler yada su geçirmez eğilmez bükülmez kırılmak ve diyip satarlar 2011 de aldı arc s sonra yine 2015 de z3 egeçtim tek nedeni yukarda yazdıklarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu daha öncede yazmıştım yine yazıyorum. Insanlar S3 ten beri süregelen tasarımdan bıktı. Aynı tasarımla çıkan onlarca model artık gerçekten mide bulandırıyor. Adamlar yavaş yavaş metal kullanmaya başladılar fakat gelen görsellerde yine aynı tasarım. Sen istersen karbonfiber kullan ama inovatif bir tasarım getirmeden totoyu kurtaramazsın Samsung....

  • DH'de az çok bir şey bilen adam S4'den sonra bunun olacağını öngörüyordu zaten.

  • Doyum olayı doğru teknolojik anlamda doyuma ulaşılacak bir yerden sonra. 4K ekran olsa ne olur avuç içi kadar ekran zaten. 300ppi değerinin üzerindeki her ekran göze hoş gelir fazlasına gerek yok. Lumia 820'nin ön kamerası iyi olsa, çözünürlüğü 720p olsa değiştirmeden kullanabileceğim bir telefon. WP8 yüzünden zaten kasma, donma gibi problemler yok. Güvenlik açığı falan da yok. Oyun delisi olmayanın işini görüyor tabi market eksiği var. Ne bileyim HDD falan bağlamayacak düz mantık adama gidiyor yani.
  • Alternatif çoğaldı ve fiyatlarda uygun hale geldi durum böyle olunca pastada en büyük paya sahip olan samsung tabiki en çok etkilenen yada etkilenmiş gibi gözüken firma oldu halbuki diğer bilindik markalarda etkilendi bu çeşitlilikden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay cok basit aslinda... Pazar paylari azaldi cunku cesitlilik cogaldi, Çinli firmalar bile artik amiral modelin yaninda farkli orta segment modellerle cesitliligi arttiriyor, Motorolasi LGsi Sonysi Nokiasi Htcsi yarisa cok iyi girdi, zaten Samsungun iyi oldugu yillara bakarsak diger markalarin daha tam olarak piyasaya iyi modellerle giremedigi yillardir.

    Gerci sunuda unutmamak lazim Samsung adina cikan butun haberler o cok sattigi yillarda, daha az rekabet ettigi yillarda yakaladigi yuksek kara gore simdi ki verilere gore kardan zarar etmesi uzerine yapilan haberler. Yani hala sacma sapan model politikasina ragmen kar eden bir firma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım 3-4 yıldır nokia 1280 kullanıyorum. Ondan önce Dokunmatik ekranlı ve kızaklı klavyeli bir samsung telefonum vardı ve beni akıllı telefondan soğuttu. En son duvarda parçalamıştım sanırım. Hem çok kasıyordu hem de pili hiç olmadık yerde bitiyordu. 1280 ile 1 hafta giden pil ömrü ile tanıştım ve benim için harika bir şeydi. Gün boyu çalışırken filan telefonla ancak görüşme yapıyorum hatta sms servisini bile kapattım. Öyle canım sıkılınca da kafamı telefona gömmek yerine kitap dergi okuyorum ya da insanlarla sohbet ediyorum. İnternet ihtiyacımı ise gün sonunda masaüstü bilgisayarımda 1-2 saatlik sörf ile hallediyorum. Genel gün içindeki rutinim böyle.

    Yalnız çok uzun bir süredir akıllı telefonları takipteyim ve benim için en önemli özellik olan pil süresi ile ilgili dikkate değer bir atılım yapılmadı.(Bir iki firma ürün çıkardı ama yaygın değil.) Bence bu saatten sonra pile adam gibi yatırım yapan firma kazanır.




  • Sen eger gidip 3-4 senedir çıkarttıgın bütün telefonlara aynı tip tasarım koyarsan sonun böyle olur samsung.Çerçeveyi inceltmeden o arayüzü degiştirmeden biraz zor artık istedigin kâr seviyesine ulaşman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    He he Samsung bitmiş batmış..
    2009 dan bu yana tum firmalarin pazar payi degerleri grafikte mevcut..
    Dikkat ederseniz son 2 ceyrekte Samsung la birlikte Apple da dususe gecmis..
    Çinliler ise komik pazar paylariyla stabil devam ediyor..Birakin Samsung u Apple i anca kendi dengi firmasini etkiler o satislarla..

    Bos bos yorumlara karnimiz tok..

    Samsung bas bas bagiriyor ben KRAL ım diye..Nokia gibi özürlü firmayla karistirmayin Samsung u..Samsung & Apple ve digerleri var..Bu kadar açık ve net..Coook uzun yillar da boyle gidecek..
    Samsung kötü gidişe dur diyemiyor

    Samsung yarı iletken üretimine yoğunlaşıp taşınabilir cihaz bölümünü komple bırakmalı bence.
    Katı hâl sürücülerinde son kullanıcı için tekel konumunda şu an.
    Fiyat politikası, güncelleme desteği vermemesi, kalitesiz kasaları ve eriyen telefonlar gibi skandallar verdikçe daha da düşecek.
    Avatarınıza yeşil cin koymanız her şeyi ele veriyor aslında.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnszfr

    Sektörde yenilik yok bu dün Blackberry'e bugün Samsung'a yarın başka birisine vurucak.Çinliler gümbür gümbür geliyor.Türkiye pazarına girdiklerinde 2-3 sene sonra büyük gelirler alırlar tabii uygun fiyat politikası yaparlarsa.

    Blackberry nin batışı işletim sisteminden değil gizlilik ilkelerine bağlı kalmasındandır.

    Batmadı batırıldı.

    Eksik bilgilendirmeyin.
  • Fiyatlandirmada hata yapıyor samsung en basiti şu an paralel ithalat s5 paralel ithalat g3 ten 200 lira daha pahalı ki çok mantıksız bir olay global olarak en az 150 dolar indirime gitmeli samsung tepe modellerinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemelerde etkendir buna
  • telefon degistirecek pek bir durum yok zaten cunku yeni modeller yeni birsey katmiyor. pc de bile 2000 li yillarin basinda misal cpu piyasasi cok hizli gelisiyordu ama suanda elinde kac senelik i5 2500k olan adam cpu yu degistirmeyi aklinin ucundan bile gecirmiyor.
  • Simdi aldim Note2 5. Ayda tam 2 sene olacak. Telefonu degistirmeyi dusunuyorum Note serisinden biriyle fakat bakiyorum Note 4 e gecmem icin bi neden goremiyorum.Her cikarttigi telefona 2300 2400 istiyor ama bi oncekinden hatta 3 önceki versiyonundan pek farkli ozellik sunmuyor. Islemciyi az artiyor 2 tanede ivir zivir ekle 2300 cek ben keriz miyim Note 2 mi degistireyim ? Herkes de bunun farkinda oldugu icin Samsung geriye gidiyor. Bence Samsung da Note serisi haric çöp. S serisinde s3 haric digerleri çöp kimse de almiyor alan da satip Sony-Htc-LG kayiyor. Boyle devam ederlerse Samsung telefon piyasasinda grldigi yere dogru gider zaten suanda hizla Nokia'nin tekel oldugu samsungun cop oldugu yilara dogru gidiyor.Mutlaka politika degistirmesi gerekiyor.Sahsen Note 2 in bozulursa Samsung almayacagim Sony veya LG tercih edicdm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi


    quote:

    Orijinalden alıntı: spyman

    piyasanın doyması diye birşey var.
    eşim hala s3 ben s4 kullanıyorum. Ergen zamanlarımızda bittiğinden cpu veya saliselerle ilgilenmiyoruz.
    s3 50 milyon sattı,
    ee s3 ten memnun olmayıp s4 e geçen 40 milyon sattı.

    paranın nasıl kazanıldığından bi haber ergenler dışında telefon değiştirip oyun oynamak
    arzusunda çok insan yok.

    güncelleme vs kıytırık detaylar, s4 4.4.2 hiç problemsiz, ben 4. 2 .2 yide çok beğenirdim.
    velhasıl doyum diye birşey var, ergenlikten çıkanların ayağı yavaştan yere değiyor.

    O zaman sadece oun oynayan ergenlerin amiral gemisi dediğimiz telefonları alması lazım ama durumu olan herkes amiral gemisi telefonları alyor.yüksek özellik bi render için vardır birde oyun.telefonlarda da bu durum geçerli.yüksek işlemci ram vb. 1-yüksek grafikli oyun 2-yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video için vardır. Ama sorsanız o telefonu kullananların %5 i filan telefonu tam kapasitesiyle kullanıyordur

    2. bahsettiğiniz kullanım amacını galaxy s2 de gayet karşılıyor full hd mkv'leri akıcı şekilde oynatabiliyordu bizzat kullandım.
    Oyun oynamayan birisinin(elindeki telefon çok çok eski olmadıkça) yine de yeni amiral gemisi telefon almasındaki tek amaç gösteriş ve son modele sahip olma arzusudur.
    Çok tanıdığım/akrabam var son model telefonları var ama hiçbir özelliğini kullanmıyorlar sadece telefon-whatsapp-facebook.
    Burda neden s805/810 değil de 801 diye yakınanlar bence oyun açısından bakarak düşünüyorlar. Oyun haricinde s810 s800 üzerine hiçbirşey katmayacak.
    Oyun derdiniz yoksa iphone 4s herşeye yetiyor, ki ben hala 4s kullanıyorum. Oyunu da pc'de oynuyorum, dandik mobil oyun oynayacağım diye yeni telefona 2500 lira harcayacağıma gider 5000 liralık pc'de ultra ayarlarda gerçek, içerik sahibi oyunlar oynarım ki oynuyorum da.
    Ama insanlar işlevsel değil, o telefonun katacağı statü göstergesini düşünüyorlar bu ülkemizde bir gerçek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • S3 ve S4 ile insanlar Samsung'tan soğudu. İkisi de çok sorun çıkardı, en basiti çerçeve soyulması. Bi' alan bir daha Samsung almıyor. Ayrıca G3'ün Z3'ün yanında S5 kim ki? Sorunlu, desteksiz bir cihaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    He he Samsung bitmiş batmış..
    2009 dan bu yana tum firmalarin pazar payi degerleri grafikte mevcut..
    Dikkat ederseniz son 2 ceyrekte Samsung la birlikte Apple da dususe gecmis..
    Çinliler ise komik pazar paylariyla stabil devam ediyor..Birakin Samsung u Apple i anca kendi dengi firmasini etkiler o satislarla..

    Bos bos yorumlara karnimiz tok..

    Samsung bas bas bagiriyor ben KRAL ım diye..Nokia gibi özürlü firmayla karistirmayin Samsung u..Samsung & Apple ve digerleri var..Bu kadar açık ve net..Coook uzun yillar da boyle gidecek..
    Samsung kötü gidişe dur diyemiyor

    Çok güzel grafik koymuşsun. Grafik net bir şekilde Çinli'lerin geldiğini gösteriyor geçen seneler çok düşük pazar payları olan Xiomi, Huawei, Lenovo gibi firmalar bu sene listede üst sıradalar. Git gide artan bir hızla geliyorlar. Ayrıca o diğer ürünler denilen kısımdaki çoğu üretici de Çinli. Örnek şu anda Türkiye'nin en çok satan telefonu Turkcell T50 ve Çinli ZTE malı. Avea yeni telefonu da ZTE malı. Keza Türkiye'de yine yüksek satış adetlerine sahip General Mobile da Çinli üretici malı.
    LGve Sony'nin hatta Micosoft/Nokia satış artışı var ama bu çok ciddi bir artış değil. Diğer taraftan HTC'de ciddi düşüş var.
    Bu gerçekler bence Samsung'un başarısızlığı veya LG ve Sony'nin başarısı yüzünden Samsung gerilemiyor. Çinliler yüzünden neredeyse her Çinli olmayan üretici geriliyor. Sadece daha önce çok kötü olan Sony ve LG düzgün ürünler çıkartarak satışlarını arttırıyorlar ama Çinlilerin artışlarının yanına yaklaşamıyorlar.
    Ayrıca insanlar pil süresi iyi, ekranı 720p IPS ekranlı, süper olmasa da iyi kaliteli 8Mp/13Mp kameralı, giriş seviyesi 4 çekirdek işlemcili bir telefon yetiyor. Basit oyunları oynayabilip temel bütün işlemler yerine getirilebiliyor. Böyle bir telefonu 800TL veya altına alabilecekken neden 2000+TL versinler bir telefona? Prestij bir yere kadar. Ucuz telefonlar insanları tatmin ettiği için pahalı üst düzey telefon satışlarında düşüş var ve devam edecek.
    Samsung da karını ve cirosunu üst düzey telefonlardan elde ettiğinden karı ve cirosunda düşüş var.
    Biraz Apple Iphone 6 sayesinde tüketicilerdeki büyük açlığı doldurduğu için son çeyrekte iyi ama onun da geleceğini çok iyi görmüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    İşin aslı samsungda değişen birşey yok.2012de ne yapıyorsa hala onu yapıyor tek fark 2012de android üretici rakibi yokdu.Şimdi belki samsungu bile ezebilecek kadar 3-4 büyük rakibi var.

    Kesinlikle katılıyorum.
    Buna ek olarakta Çin firmalarının insanların gözünde o "kalitesizlik" algısını yok etmeye başlaması ve tabi ki yüksek fiyat/performans oranlarını söylemek gerekir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.