Şimdi Ara

Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
814
Cevap
11
Favori
44.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu hakkındaki son görüşlerimi 2. mesaja aktardım. İyi forumlar.




    Technopat.net sitesinin Yöneticisi ve Technopat Youtube kanalının siması Recep Baltaş, kişisel Twitter hesabında siyasi-dini konularda diğer kullanıcılarla Türkçe ve İngilizce olarak 'tehditkâr' 'aşağılayan' diyaloglara girdiği iddialarıyla bir süredir eleştirilerin odağındaydı.


    Son girdiği hararetli bir diyalog, sonun başlangıcını getirdi. Daha önceden yazdıklarıyla birlikte son yaşananlar birleştirilerek Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştığı Technopat'la işbirliği olan firmalara 'boykot çağrısı' başlatıldı. Konu bazı haber sitelerine de düştü.


    Baskılar karşısında Recep Baltaş, uzun bir özür mesajı kaleme alsa da Technopat'ın sponsor kaybetmesine ve ayrılığa engel olamadı.


    Firmaların anlaşmaları durdurmaya başlamasıyla, M. Berker Güngör'ün yönetimindeki Güngör Yayıncılık bünyesinde yayınlanan Technopat; Recep Baltaş ile yollarını ayırdığını duyurarak, konu hakkında "Technopat'ın yayın çizgisi dün olmadığı gibi bugün ve yarın da herhangi bir siyasi, ideolojik kişi, kurum ya da toplulukla ilişkilenmeyecektir." açıklamasında bulundu ve "Bu süreç içinde hem şirket çalışanları olarak hem de kurumsal olarak böyle bir niyetimiz olmasa da üzdüğümüz, kırdığımız, vicdanını yaraladığımız her kim varsa, amasız, fakatsız özür diliyoruz." olarak açık ve kesin bir dilde Kamuoyundan özür diledi.


    Recep Baltaş'ın söz konusu paylaşımlarını ilkelerine uygunsuz olarak belirterek Technopat ile anlaşmalarını durduran TurkNet, Monster Notebook, GameGaraj, xDrive dışında Technopat ile çalışan diğer firmalara da 'boykot çağrısı' yapılıyor olsa da, Technopat'ın artık Recep Baltaş ile ilişkisi sonladığı için beklentiler durma noktasına ulaştı.


    'Boykotu' düzenleyen çevreler ayrıca TCK 216'dan Recep Baltaş'ın yargılanmasını da talep ederken; diğer bir kesim Recep Baltaş'ın kişisel sosyal medya hesaplarından görüşlerini belirtebilme özgürlüğünün Anayasal bir hak olduğunu ve paylaşımlarının çalıştığı şirketlerle ilişkilendirilmemesi gerektiğini savunarak; yaşanan süreci 'linç girişimi' olarak tanımladı.




    - - - TÜM GELİŞMELER/ARAŞTIRMALAR KISA ÖZET - - -


     • 27 Ekim: Recep Baltaş Twitter'da bir kullanıcı ile İslam-İsrail diyaloguna girip, 'tehditkâr' ve 'aşağılayan' tweetler yazdığı gerekçesiyle konu olmaya başlamış.


     • 24 Kasım-28 Kasım: Kendisini "Youtuber~Genç Enderun Kurucusu" olarak tanıtan "Sertaç Abi" Recep Baltaş'ın daha önceki benzer paylaşımlarını da gündeme taşıyarak, sponsorlara 'boykot çağrısı' başlatmış. Konu bazı haber sitelerine de düşmüş.


     • 26 Kasım 16:15'de Recep Baltaş baskılar karşısında 'tasvip etmediği paylaşımlar' yaptığını belirterek özür dilediği ve 'gelecekte daha duyarlı olacağını taahhüt ettiği' bir mesajı yayınlasa da bu süreci durdurmaya yetmemiş ve daha sonra da bu özür mesajını silmiş.


     • 27 Kasım 11:50'de Technopat'ın Genel Yayın Yönetmeni Ali Güngör: "Şu an internette bir ton yanlış ve uydurma bilgi geziyor. Ne nedir bu gece açıklayıp, sıkıntılı meseleleri bu hafta bitmeden açıklığa kavuşturacağım." şeklinde bir tweet atmış.


     • 27 Kasım 13:46'da TurkNet firması Technopat ile sponsorluklarını sonlandırdığını duyurmuş.


     • 27 Kasım 16:25'de xDrive firması benzer açıklamayı yapmış.


     • 27 Kasım 21:07'de Technopat, Recep Baltaş ile yollarını ayırdığını duyurmuş ve yaşanan hadiselerden dolayı kamuoyundan açık bir şekilde özür dilediğini açıklamış.


     • 27 Kasım 23:00 itibariyle Recep Baltaş artık Sosyal Medya'da TrendTopic olmuş, "Recep Baltaş, kurucusu olduğu Technopat'tan kovuldu." "Recep Baltaş Technopat'tan ayrıldı." şeklinde paylaşımlarla tüm mecralarda konu yayıldı.

    (Not: Ben de bu paylaşımlar üzerine Forumda bu konuyu konuşalım diye bu başlığı açmıştım. Olaylar netleştikçe düzenlemeler yaptım, kaynak linkler ekledim.)


    • 28 Kasım 09:14'de GameGaraj firması faal işbirliğimiz bulunmamaktadır duyurusu yaptı.


     • 28 Kasım 12:07'de Monster Notebook firması benzer şekilde kurumla olan çalışmalarını durdurma kararı aldığını duyurdu.


     • 28 Kasım 13:01'de Recep Baltaş, Technopat Ailesine seslenerek; 'Yazı İşleri Müdürlüğü'nden ayrıldığını' ve 'botlar aracılığyla gerçekleştirilen linç girişiminin arkasındaki rakip takımının itibarını zedeleme' çabasında olduğunu ve 'saldırılara hukuki süreç başlatacağını' söyledi. Açıklamasında önceki sildiği özür mesajında geçen ifadeleri kullanmadı.


     • 28 Kasım 14:04'de "Sertaç Abi" tarafından Recep Baltaş'a hukuki işlem yapılması için devlet görevlilerine yeniden çağrıda bulunuldu. (Bu kişi 'boykot çağrısında' etkili bir isim olarak ön plandaydı.)


     • 29 Kasım: Recep Baltaş, Admini olduğu sitede Yönetici haklarını kaybettiği fark edildi. Technopat sitesinin künyesinden Yazı İşleri Müdürü Recep Baltaş ve -Youtube kanalında kız arkadaşı olarak tanıttığı- Editör Büşra Alçınar ve Sosyal Ağ Yöneticisi Mikail Fidan adlarının çıkarıldığı yansıdı. (Kaynak: Technopat.net sitesindeki çeşitli sayfalar)


     • 29 Kasım: Recep Baltaş, 1 binin altında takipçisi olan bir yayıncının 1 saat süren "Recep Baltaş Neden Hedef Gösterildi ?" videosuna "Ağzına sağlık Ebu. Baştan sona izledim. Sarı öküz tam uydu 👍" yorumunu yaptı.


     • 30 Kasım: Recep Baltaş'ın bazı tweetleri silindiği ortaya çıktı. Kendisinin mi seri bir şekilde sildiği mi yoksa Platform'un mu sildiği belirsiz. (Kaynak: Yapılan Twitter aramaları.)


     • 30 Kasım: 500 binin üzerinde takipçisi olan "Beyaz Kurt" isimli Eleştiri/Podcast video yayıncısı konuya ilişkin 5.34 dakikalık Recep Baltaş Neden Kovuldu? videosu ile görüşlerini paylaştı.


     • 1 Aralık: Recep Baltaş ile Technopat'ın yollarının tamamen ayrıldığı ortaya çıktığı için 'boykota çağrılan' diğer firmalardan beklentiler durma noktasına ulaştı. (Kaynak: Yapılan Twitter aramaları.)


     • 6 Aralık: Socialblade.com sitesine göre olaylar sonrasında Recep Baltaş'ın yaklaşık 28.5 bin küsür tweetinin silindiği sadece 21 tweet'i kaldığı ortaya çıktı.


     • 28 Kasım ve sonrası: Ayrılık sonrası Technopat'ın "katkı sunmaya devam edeceğiz" açıklamasına sadık kalarak haber/blog paylaşımlarına 'hız kesmeden' devam ettiği, Technopat Youtube kanalında Ali Güngör ağırlıklı olmak üzere neredeyse her gün 1 veya 1'den fazla video yayınladığı görüldü. (Kaynak Socialblade.com sitesi, Erişim Tarihi 13 Aralık 2023)




    - - - 27 EKİM - SONUN BAŞLANGICI - - -


     • Recep Baltaş'ı 'boykota taşıyan' son tweet serisi bu mesajında:


    Kaynak: https://twitter.com/buckberi/status/1717672210205233242


    Alıntı

    metni:
    Recep Baltaş (@buckberi)
    Üzülme sıra sana da gelecek. Ve hiçbir şey yapamayacaksınız bugün olduğu gibi. Ancak buradan havlarsınız İsrail'e. Yanına yaklaşınca susan finolar gibi :)




    - - - 24-28 KASIM - 'BOYKOT ÇAĞRILARI' - - -


    • Kendisini "Youtuber~Genç Enderun Kurucusu" olarak tanıtan "Sertaç Abi" sponsorlara 'Boykot çağrısı' başlattı, Recep Baltaş'ın daha önceki tweetlerini de onlarca ekran görüntüsüyle açıkladı:


    Kaynak: https://twitter.com/sertacabii/status/1728117670212403212


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı

    Alıntı

    metni:
    Sertaç Abi (@sertacabii)
    Kardeşlerim Toplanın ✋🏻RT ile herkese duyuralım 👍🏻Bu herifi gündem yapacağız. ✅
    Türkiye’nin en büyük teknoloji kanallarından birisi olan Technopat’ın kurucusu Recep Baltaş (@buckberi), çocukları katleden israile desteğini açıklayıp, Türkiye’deki Müslüman Türkleri tehdit ederek “Sıra size de gelecek” dedi.
    Bu kişinin tweet geçmişini araştırdım. Cumhurbaşkanımıza, Devletimize, devlet büyüklerimize, kadınlarımıza, annelerimize, kültürümüze, dinimize, değerlerimize etmediği hakaret ve küfür kalmamış. Alttaki tweetlerde SS’leri paylaştım.
    Bu kişilik, bunca küfür ve hakaret edecek ve ekranlarda boy göstermeye devam mı edecek! Bizler bu kadar aciz miyiz?
    Cumhurbaşkanına hakaretten, Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten ve insanlara hakaret edip, toplumu ayrıştırmaktan dolayı kendisi hakkında şikayetçiyim. Bu herifin gündem olmasını ve hakettiğini görmesini istiyorum @EmniyetGM @TC_icisleri@ AliYerlikaya @adalet_bakanlik
    Bu herife destek olan, sponsor olan, elinden tutan, ekipman veren hangi marka, kurum varsa BOYKOT EDECEĞİZ! Derhal desteğinizi çekmenizi tavsiye ederim yoksa ülke çapında boykota dahil olacaksınız!



    • Aynı kişi, bir diğer paylaşımında ise Recep Baltaş'a ait bir tweetin ekran görüntüsünü paylaşarak "Türk Vatandaşlığından çıkınca Peygamber Efendimiz’e sövüp küfredecekmiş" şeklinde değerlendirip 'gereğinin yapılması' hakkında tweet attı:


    Kaynak: https://twitter.com/sertacabii/status/1728425657758073151


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı

    Alıntı

    metni:
    Sertaç Abi (@sertacabii)
    Recep Baltaş (@buckberi), beğenmediği Türk Vatandaşlığından çıkınca Peygamber Efendimiz’e sövüp küfredecekmiş. Hem de bunu rahat rahat yapacakmış!
    Vallahi şikayetçiyim! Yetkililere sesleniyorum, gereğinin yapılmasını istiyorum.
    Kardeşlerim paylaşın, yayın, herkes görsün bu herifi, gündem olsun! @EmniyetGM, @TC_icisleri, @adalet_bakanlik, @AliYerlikaya, @iletisim, @RTErdogan



    • Yine aynı kişi bir başka paylaşımında Recep Baltaş'a ait bir gönderinin ekran görüntüsünü paylaşarak olarak "Çin’in yıllardır Uygur Türkleri’ne uyguladığı soykırımı da desteklemiş." olarak değerlendirdiği tweet attı:


    Kaynak: https://twitter.com/sertacabii/status/1729232295402627165


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı


    • Konu bazı haber sitelerine de düştü:


    Kaynaklar:


    https://www.ahaber.com.tr/gundem/2023/11/27/icimizdeki-siyonist-youtuber-recep-baltas-katil-israil-soykirimina-destek-verdi-muslumanlari-tehdit-etti-sira-size-de-gelecek

    https://www.ensonhaber.com/gundem/youtuber-recep-baltas-paylasimlarinda-muslumanlari-tehdit-etti

    https://www.takvim.com.tr/guncel/2023/11/26/youtuber-recep-baltas-israil-soykirimina-destek-verdi-muslumanlari-tehdit-etti-sira-size-de-gelecek-tepkiler-sonrasi-geri-vites-yapti

    https://www.yeniakit.com.tr/haber/kani-bozuk-pislik-israile-destek-veren-turk-youtuberdan-muslumanlara-tehdit-1807273.html

    https://www.ulusal.com.tr/gundem/recep-baltasin-israil-yanlisi-tutumu-buyuk-tepki-topladi-15047014

    https://www.habervakti.com/israilin-gazze-soykirimini-destekleyen-recep-baltas-tepki-cekti

    https://www.memurlar.net/haber/1084334/israil-destekcisi-youtuber-recep-baltas-tan-ozur-sponsorluk-anlasmasi-iptal-edildi.html





    - - - 26 KASIM* - ÖZÜR MESAJI VE ÖZÜR MESAJININ SİLİNMESİ - - -


     • Recep Baltaş manipüle edilen paylaşımlar nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, "hayatını kaybeden kızımızın dini ve ırkı yüzünden kötü sözler söyleyen bir trol" ile tartıştığını ve "günlük hayatın stresiyle tasvip etmediğim paylaşımlar da yaptım" diyerek herkesten özür dilemiş, "profesyonel duruşa yakışmayan" paylaşımları nedeniyle iş ortaklarından da özür dilemiş ve gelecekte "daha duyarlı bir tutum sergilemeye" taahhüt ettiği bir mesaj yayınlamış olsa da sonra bu özür mesajını silmiş.


    Kaynak: https://twitter.com/buckberi/status/1728764347281768770 *Not: Mesaj kısa sürede silindiği için kesin tarihi şu siteden elde edilebildim: https://oduwsdl.github.io/tweetedat/#1728764347281768770


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı

    Alıntı

    metni:
    Recep Baltaş (@buckberi)
    Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda hakkımda yapılan paylaşımlarla ilgili bir açıklama yapmak ve samimi görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle paylaşılan konuşmaların manipüle edilmesinden dolayı son derece üzgünüm. Söz konusu yazışmaların hiçbirini silmedim. Bu mesajlarımı okuyanlar, esasında asansör kazasında hayatını kaybeden kızımızın dini ve ırkı yüzünden kötü sözler söyleyen bir trol ile girdiğim münakaşada bunları yazdığımı görecekler.
    Duyarlı her insan gibi savaşa karşı olduğumu ve masum insanların ölmesini desteklemeyeceğimi belirtmek isterim.
    Öte yandan sosyal medyada tartıştığım trol ve günlük hayatın stresiyle tasvip etmediğim paylaşımlar da yaptım. Bu paylaşımlardan dolayı herkesten özür dilerim.
    Teknoloji sektörüne çok uzun yıllardır emek vermiş, pek çok önde gelen markayla ortak projeler ve iş birlikleri gerçekleştirmiş biriyim. Bugüne kadar sergilediğim profesyonel duruşa yakışmayan ve halen ortak proje yürütmekte olduğumuz şirketleri de zor durumda bırakan bu paylaşımlarım için, birlikte çalıştığım iş ortaklarımızdan da özür dilerim.
    Bundan böyle insanların inançlarıyla ilgili yaptığım yorumlarda daha dikkatli olup daha duyarlı bir tutum sergilemeye çalışacağım.
    Anlayışınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.




    - - - 27-28 KASIM - SPONSORLUK İPTALLERİ, ŞOK AYRILIK VE GÜNDEME DÜŞMESİ - - -



     • Ali Güngör (Technopat'ın Genel Yayın Yönetmeni) Recep Baltaş'ın kurucusu olduğuna dair yanlış bilgilerden sitem edip, açıklama yapacağını duyurdu:


    Kaynak: https://twitter.com/Dramatoryum/status/1729060150139637926


    Alıntı

    metni:
    Ali Güngör (@Dramatoryum)
    Şu an internette bir ton yanlış ve uydurma bilgi geziyor. Ne nedir bu gece açıklayıp, sıkıntılı meseleleri bu hafta bitmeden açıklığa kavuşturacağım.




     • TurkNet Recep Baltaş ile şahsi ilişkisinin olmadığını, Technopat ile sponsorluğunu sonlandırdıklarını kamuoyuna duyurdu:


    Kaynak: https://twitter.com/TurkNet/status/1729089223012348277


    Alıntı

    metni:
    TurkNet (@TurkNet)
    DUYURU Recep Baltaş ile şahsi bir iş birliğimiz bulunmamaktadır. İş birliğimiz, bir teknoloji platformu olan Technopat ile yapılmıştır. İlkelerimizle bağdaşmayan gelişmeler yaşanması sebebiyle Technopat sponsorluğumuzu sonlandırdığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.




    xDrive Profesyonel Oyuncu Koltukları TurkNet'in açıklamasına benzer duyuruyu yaptı:


    Kaynak: https://twitter.com/xDriveTR/status/1729129393291980877


    Alıntı

    metni:
    xDrive Profesyonel Oyuncu Kotukları (@xDriveTR)
    Recep Baltaş ile şahsi bir sponsorluk anlaşmamız yoktur. Bir teknoloji kanalı olan Technopat ile ticari bir işbirliği gerçekleştirilmiş, ancak ilkelerimize uygun olmayan gelişmeler yaşanması nedeniyle şu anda aktif bir işbirliğimiz bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.




     • Technopat Kamuyouna açıkladığı mesajında "12 yıldır teknoloji yayıncılığı" yaptığını ve "çizgisini bu uzmanlık alanı dışına" çıkarmadığı Technopat.net'te "idari bir ayrılık" yaşandığını duyurarak; Recep Baltaş'ın paylaşımları hakkında "kurumumuza zarar verme noktasına geldiği için yollarımızı ayırma kararı aldık" şeklinde belirterek; konuyla ilişkin "Technopat'ın yayın çizgisi dün olmadığı gibi bugün ve yarın da herhangi bir siyasi, ideolojik kişi, kurum ya da toplulukla ilişkilenmeyecektir." açıklamasını yaparak; "Bu süreç içinde hem şirket çalışanları olarak hem de kurumsal olarak böyle bir niyetimiz olmasa da üzdüğümüz, kırdığımız, vicdanını yaraladığımız her kim varsa, amasız, fakatsız özür diliyoruz" şeklinde Kamuoyu'ndan çok açık ve kesin bir dilde özür diledi:


    Kaynak: https://twitter.com/TechnopatNet/status/1729200307182407932


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı

    Alıntı

    metni:
    Technopat (@TechnopatNet)
    Kamuoyunun bilgisine,
    12 yıldır teknoloji yayıncılığı yapan ve çizgisini bu uzmanlık alanı dışına çıkarmamış olan Technopat.net'te idari bir ayrılık yaşadığımızı kamuoyuna duyururuz.
    Kurumumuzda yazı işleri müdürü göreviyle çalışan Sn. Recep Baltaş'ın sosyal medyada yaptığı bazı siyasi paylaşımlar kurumumuza zarar verme noktasına geldiği için yollarımızı ayırma kararı aldık.
    Technopat'ın yayın çizgisi dün olmadığı gibi bugün ve yarın da herhangi bir siyasi, ideolojik kişi, kurum ya da toplulukla ilişkilenmeyecektir.
    Uzmanlık alanımız olan teknoloji sektöründeki durumları, yeni gelişmeleri en doğru ve kolay anlaşılır şekilde okurlarımıza ve takipçilerimize aktarmaya, sektörümüze şimdiye kadar olduğu gibi katkı sunmaya devam edeceğiz.
    Bu süreç içinde hem şirket çalışanları olarak hem de kurumsal olarak böyle bir niyetimiz olmasa da üzdüğümüz, kırdığımız, vicdanını yaraladığımız her kim varsa, amasız, fakatsız özür diliyoruz.




     • GameGaraj yine benzer duyuruyu yaptı:


    Kaynak: https://twitter.com/gamegarajcom/status/1729383340891893885


    Alıntı

    metni:
    GameGaraj (@gamegarajcom)
    Recep Baltaş ile şahsi bir sponsorluk anlaşmamız yoktur. Bir teknoloji kanalı olan Technopat ile ticari bir işbirliği gerçekleştirilmiş, ancak ilkelerimize uygun olmayan gelişmeler yaşanması nedeniyle şu anda aktif bir işbirliğimiz bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.





     • Monster Notebook yine benzer duyuruyu yaparak, Technopat ile çalışmalarını durdurduğunu duyurdu:


    Kaynak: https://twitter.com/monsternotebook/status/1729426734615793996


    Alıntı

    metni:
    Monster Notebook (@monsternotebook)
    Çalıştığımız paydaşlarımızla olan ticari anlaşmalarımızı etik ilkelerimiz çerçevesinde yürütüyoruz. Recep Baltaş ile bireysel olarak bir sponsorluk anlaşmamız bulunmamaktaadır. Geçtiğimiz dönemde Recep Baltaş'ın görev aldığı teknoloji portalıyla tamamen profesyonel çerçevede bir ticari işbirliği gerçekleştirmiştik. Etik ilkelerimizle çelişen açıklamalar nedeniyle bağlı bulunduğu kurumla olan çalışmalarımızı durdurma kararı aldık. Kamuoyunun bilgisine sunarız.




     • Recep Baltaş ayrılığını Technopat ailesine seslenerek duyurdu. Technopat.net'teki 12 yıllık Yazı İşleri Müdürlüğü'nden ayrıldığını, hedef göstermeler, manipülasyonlar ve şirket içi anlaşmazlıkların etkisiyle aldığı kararı paylaştığını ayrıca, itibarını koruma adına hukuki süreç başlatacağını, Technopat'a yaptığı her türlü katkıdan dolayı kendisinden gurur duyduğunu belirten bir veda yazısı kaleme aldı:


    Kaynak: https://twitter.com/buckberi/status/1729440266224837017


    Alıntı

    metni:
    Recep Baltaş (@buckberi)
    Sevgili Technopat ailesi,
    Technopat.net'te 12 yıldır sürdürmekte olduğum Yazı işleri Müdürü görevinden ayrılma kararı aldığımı sizlere bildirmek isterim. Bu karar, son zamanlarda beni hedef göstermeye yönelik iddialar ve manipülasyonlara ek olarak şirket yöneticileriyle aramızda oluşan anlaşmazlıklar sonucu alınmıştır.
    Botlar aracılığıyla gerçekleştirilen linç girişiminin arkasındaki rakip takımın, itibarımı zedelemeye yönelik kasıtlı bir çaba içinde olduğunu üzülerek görmekteyim.
    Bu doğrultuda, hukuki haklarımı korumak adına beni hedef gösteren herkes hakkında avukatımla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz. Açtığımız tüm davaların sürecini yakından takip edeceğimi ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağımı belirtmek isterim.
    Bu tür çirkin saldırılar sadece bireylerin değil, toplumun da huzurunu bozmakta ve manipülatif eylemlere zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle hukukun üstünlüğüne inanarak adaletin tecellisi için gerekli adımları atmaktan kaçınmayacağım.
    Şirket yöneticileriyle aramızda oluşan anlaşmazlıklar ise, şirketimizin geleceği için bir sorun oluşturmaya başladı. Bu anlaşmazlıkların giderilmesi için gerekli çabaları gösterdik, ancak başarılı olamadık. Bu nedenle, şirketimizin geleceği için en doğru kararın ayrılmam olduğuna karar verdik. Süreçte hiçbir dahli olmadığı halde Technopat'ın gördüğü zarardan dolayı çok üzgünüm.
    Technopat'a yaptığım her türlü katkıdan dolayı gurur duyuyorum. Şirketimizin başarısı için çok çalıştım ve bu süreçte çok değerli insanlarla tanıştım. Ayrılık kararım şirketimize olan bağlılığımdan ve yaşanan gelişmelerin yarattığı zorunluluktan kaynaklanmaktadır.
    Technopat'a bundan sonraki yolculuğunda başarılar dilerim.
    Saygılarımla,
    Recep Baltaş




     • 'Boykot'u başlatan' olarak bilinen ve kendisini "Youtuber~Genç Enderun Kurucusu" olarak tanıtan "Sertaç Abi" olayın yargıya da taşınması gerektiği hakkında söylemlerini yineledi:


    Kaynak: https://twitter.com/sertacabii/status/1729456299807519167


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı


    Alıntı

    metni:
    Sertaç Abi @sertacabii
    Şimdi elinizi vicdanınıza koyun, TikTok’ta müstehcen yayınlar açan Laz Kızı isimli kadını ters kelepçe ile gözaltına alıyorlar ama Cumhurbaşkanımıza, inancımıza, bacılarımıza, değerlerimize, milletimize küfürler yağdırıp tehdit eden Recep Baltaş’a dokunmuyorlar. Sebebi ne ola?@EmniyetGM @TC_icisleri @adalet_bakanlik @AliYerlikaya @iletisim @RTErdogan




     • Recep Baltaş ile Technopat'ın şok ayrılığı, sosyal medyada geniş yer aldı. "Kurucu olduğu Technopat'tan Kovuldu" "Recep Baltaş Technopat'tan Ayrıldı" şeklinde yayıldı. 27 Kasım 23:00'da Türkiye'de ilk kez TT oldu. 28 Kasım'da Trendlerde en uzun kalan ikinci sırada yer bularak, tüm mecralarda "Recep Baltaş Technopat'tan Neden Ayrıldı?" şeklinde tartışma konusu oldu:


    Kaynaklar:
    https://archive.twitter-trending.com/turkey/27-11-2023
    https://archive.twitter-trending.com/turkey/28-11-2023


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı




    - - - 29-30 KASIM - YOUTUBE'DAKİ ELEŞTİRİLER - - -


    • Recep Baltaş, 1 binin altında takipçisi olan bir yayıncının 1 saat süren "Recep Baltaş Neden Hedef Gösterildi ?" videosuna; "Ağzına sağlık Ebu. Baştan sona izledim. Sarı öküz tam uydu 👍" yorumunu yaptığı görüldü:


    Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=0mdB3tTrVSA&lc=UgwdgJFgdwv4yV5uCtl4AaABAg


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı


    • 500 binin üzerinde takipçisi olan "Beyaz Kurt" isimli Eleştiri/Podcast video yayıncısı yaşananları 5.34 dakikalık "RECEP BALTAŞ NEDEN KOVULDU" videosuyla ele aldı:


    Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=eFV0fP3aiGs


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptıBeyaz Kurtyoutube
    RECEP BALTAŞ NEDEN KOVULDU Bir Önceki Videoma Göz Atabilirsin Link: https://youtu.be/j-TQbX_5HtY En Güncel Videolarımı İzleyin Link: https://www.youtube.com/channel/UCvzpmRfiLNxKRFRQTKrUang --------------------------------ELEŞTİRİ-------------------------------- Eleştiri konsepti genelde gündem hakkında konuştuğumuz bazen siyaset yaptığımız bazen Ülke hakkında fikirlerimizi belirttiğimiz bazende Youtube veya farklı platformlar üzerinde içerik üreten içerik üreticileri hakkında konuştuğumuz bir konsepttir. Bazılarına bu zorbalık gibi gelse de eleştirinin amacı aslında genel olarak eğlence ve saçma içerik üreten insanları ayıklamaktır. --------------------------------SOSYAL-------------------------------- Twitter Hesabım: https://twitter.com/beyazkurt2503 İnstagramım: https://www.instagram.com/beyazkurt2503/ Discord: https://discord.gg/beyazkurt TikTok: https://www.tiktok.com/@beyazkurtyts Beyaz Kurt bir eleştiri / podcast kanalıdır, bu kanalda gündem, siyaset, kişi eleştirisi ve oyun eleştirisi gibi içerikleri bulabilirsin. Daha fazlasına göz atmak için kanalıma tıklamayı unutma, ha beğenirsen belki abone olmayı da düşünebilirsin :D İş Teklifleri / Busieness: emreyeniceri90@gmail.com RECEP BALTAŞ NEDEN KOVULDU Not: Videoda ki tüm bilgiler internete herkese açık kaynaklardan toplanmıştır. kimsenin gizliliği ihlal edilmemiştir English: All the information here is public information available on the internet. There is no breach of privacy. #podcast #eleştiri #recepbaltaş
    https://www.youtube.com/watch?v=eFV0fP3aiGs




    - - - 1 ARALIK - TWITTER TEMİZLİĞİ - - -


    • Recep Baltaş'ın ayrılık sonrasında binlerce tweetinin silinmeye başladığı ortaya çıktı. Günde ne kadar tweet silindiği Social Blade sitesinde görüldü:


    Kaynak: https://socialblade.com/twitter/user/buckberi, Erişim Tarihi: 4 Aralık 2023


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı




    - - - TECHNOPAT HAKKINDA BİLGİLER - - - -


     • Çoğu kişi (ben de dahil) Recep Baltaş'ın Technopat'ın kurucusu/sahibi "sanıyordu." Değilmiş.


    Kaynak: https://www.technopat.net/hakkinda// Erişim tarihi: 27 Kasım 2023

    Alıntı

    metni:
    "Technopat" bir "Güngör Yayıncılık" yayınıdır. Sahibi ve Genel Müdürü: Muhammet Berker Güngör.


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı


     

    • Technopat'ın Sahibi ve Genel Müdürü M. Berker Güngör'ün çok köklü bir isim olarak 1997 yılında LeveL Dergisini Türkiye'ye getirenler arasında olduğu; hatta derginin ilk sayısının tamamını tek başına yazdığı, oldukça etkili ve keyifle okunan bir yazar olarak kabul edildiği görüşleri mevcut:


    "LeveL Türkiye, ilk olarak Çek Cumhuriyeti'nde yayınlanmaya başlayan LeveL Dergisi’nin Türkiye şubesi olarak yayın hayatına başlamıştır. 1997 yılında Gökhun Sungurtekin'in girişimleriyle M.Berker Güngör tarafından Vogel Burda Yayıncılık tarafından kurulmuştur."

    Kaynak: https://1000kitap.com/kitap/level-dergisi-sayi-267--335218


    "levelın ilk sayısının tamamını tek başına yazan, ağustos 2005te dergiden ayrılan lakin tam bir sene sonra geri dönen, levelın en baba yazarı, fikir ve güzel yazı adamı. (yazar: stockton to malone, 09.10.2006 02:24)"

    Kaynak: https://www.uludagsozluk.com/e/713848


    "abidir, abimizdir. kac yasinda olursak olalim o hep berker abimizdir. simdi yazdigi birkac yer varmis ama o murekkepli kagitlarda adini gorene kadar hepsini okumayi reddediyorum. berker gungor dedigin oyunlari yazmali, inbox'a bakmali ve o 1984'unun altina imzasini cakmalidir. (yazar: adi olmayan cocuk, 15.07.2012 02:55)"

    Kaynak: https://eksisozluk1923.com/entry/29380293




     • Ayrılık sonrası Technopat'ın Künye'sinden "Yazı İşleri Müdürü Recep Baltaş" ve -Youtube kanalında kız arkadaşı olarak tanıttığı- "Editör Büşra Alçınar" ve "Sosyal Ağ Yöneticisi Mikail Fidan" adlarının çıkarıldığı görüldü.


    Kaynak: https://www.technopat.net/hakkinda// Erişim tarihi: 4 Aralık 2023


    Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı





    - - - KONU HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRTENLERİN BAZI KANUNİ DAYANAKLARI - - - -



    Recep Baltaş'ın suç işlediğini düşünenlerin dayanağı, TCK MADDE 216


    TCK Madde 216

    (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    (2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    (3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.



    Recep Baltaş'ın düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti olduğunu savunanların dayanağı, ANAYASA MADDE 26


    Anayasa Madde 26

    (1) Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet Resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.

    (2) Bu hürriyetlerin kullanılması, millî güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, suçluların cezalandırılması, Devlet sırrı olarak usulünce belirtilmiş bilgilerin açıklanmaması, başkalarının şöhret veya haklarının, özel ve aile hayatlarının yahut kanunun öngördüğü meslek sırlarının korunması veya yargılama görevinin gereğine uygun olarak yerine getirilmesi amaçlarıyla sınırlanabilir.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 13 Aralık 2023; 13:13:13 >







  • Sonunda kovdular. Kimseye saygısı olmayan birinin orada olmasına artık tahammül edemiyordum sırf bu yüzden youtube da abonelikten çıkmıştım. Hem islam düşmanı hem siyasi uzman kendi işi dışında yaptığı tek şey islam düşmanlığı onun için çok yerinde bir karar olmuş. Technopatı tebrik ediyorum.


    1.Görülmemiş seviye bir İslam düşmanı

    2.Dinimizin kitabına hakaret eden peygamberimize hakaret eden biri.

    3.Adam tamamen soykırım destekçisi hem İsrail yaptığını hem de Çin devletinin Uygur Türklerine yaptığı soykırımı desteklemekte

    4.İslam inancına sahip birine bile ben hepinize düşmanım demesi


    daha saymakla bitiremeyiz. İfade özgürlüğü fikrini üslubunla cevap vermektir. Hakaret etmek ise kimsenin haddine değildir. Bugün Atatürk'e nasıl hakaret edilip içeri alınıyorsa aynı şekilde herhangi birine bu ölmüş biri bile olsa içeri alınmalıdır. Bunların hiç biri ifade özgürlüğü değildir.

    Kişisel hesap yorumarı ile kurumsal yorumları birbirine karıştırmamak lazım.


    Mahalle baskısını bugün yaptınız, yarın rüzgar farklı yerden edip burada sevinenleri üzen bir ortam olursa üzülmece, darılmaca yok.


    Adamı tanımam etmem. Ama kişisel fikirleri üzerinden linç etmek doğru bir yaklaşım değil bana göre.


    Burada da bakıyorum isteniyor ki herkes benzer düşünsün, herkes birbirine yakın dursun. Yok öyle bir dünya.

    İnsanlara saygısı olmayan kendini üsten gören mesajlarında sürekli hakaret vari konuşmayı marifet sanan birisiydi.


    İYİ olmuş kovulduğu. Bir daha hiç bir yerde görünmemesi dileği ile...


    İnsan Müslüman olmayabilir. Ateist olabilir. Ama inananlara inançlara saygı duymak ZORUNDADIR. Nedir bu hakeret etme dalga geçme hatta küfür etme sevdası.


    Adam İslam düşmanlığı ile Müslüman karşıtlığı ile her türlü şeyi savunacak moda geçmiş. Bu kadar da gözü nasıl döner bir insanın hayret yani...

    Recep baltaşın şu an düştügü duruma üzülemiyorum çünkü kendi kendisiyle çelişen bir tip yada gizli yahudi tohumu bir arkadaş.


    İsrail bir kere kendi milletinden olmayan herkesi goyim( hayvanımsı insana benzer bir mahluk) olarak görüyor. Ve bu goyimlerin namusları malları ve paralarının kendi hakkı olduguna inanıyor. Recep baltaş'ın her haltı bildigini biliriz bu goyim mevzusunuda bilmesi gerekir ve en azından tarafsızlık yapması gerekirdi son yaşanan olaylarda ama adam açık açık israil'i ve yaptıklarını savunmuş çıkıp israil'e bir laf bile etmemiş. Şimdi buradan şu sonuca varırız ya bu adam goyim olmayı seviyor yada kendisi gizli bir yahudidir.


    İkinci çelişki ise işidçi ve yobaz zihniyetteki kişilerden nefret etmesidir ama israil halkının videolarını açıp izledi mi bilmiyorum. İşidden ve paki yobaz zihniyetten daha beter inançlara ve zihniyete sahip israildeki yobazlar. Bu adam islamcıyım diye geçinen yobazlardan bu kadar nefret ederken çıkıp bu israil yobazlarından nefret etmemesi yine bu adamın ya bir yerlerden para aldıgını yada kripto yahudi oldugunu bize düşündürüyor...


    Bu sebeple bu adama üzülmek bir kenara dursun. Gizliden gizliye fitne yaptıgı için daha agır şeyleri hakettigini söyleyebilirim. Çıkıp açık açık ben yahudiyim desin yada yukarıda bahsettigim çelişkilerden kendini arındırsın...

  • KONU HAKKINDAKİ SON GÖRÜŞLERİM:


    Öncelikle bu Recep Baltaş ismini çok iyi tanımıyordum.


    Tesadüfen gündeme düşen bir konuyu forumda konuşalım diye bu başlığı açmış, başlık sahibi olduğum için forumu her gelişmeden haberdar etmek isterken süreç içinde iyice tanımış oldum. Gerçekten ilginç biriymiş. Yaşadıklarına "talihsizlik" mi denir "kendi etti kendi buldu" mu denir halen kararsızım.


    Ve varsa da bir talihsizliği ben olmalıyım. Çünkü benim gibi ince ince konuyu derinlemesine araştırıp olayı Vikipedi makalesi gibi toplayan yoktur. Açtığım tüm başlıklar böyle, kendisine has bir durum söz konusu değil.


    Kendisinin –bir zamanlar– yönettiği sitesinde başlıkları kilitlediği, mesajları sildiği ve üyelere ceza verdiği için sıklıkla şikayet konusu olduğunu öğrendiğimden beri, muhtemelen bu forumdaki bu başlığa da müdahale etme isteğine karşı kendisini zor tuttuğunu tahmin etmek zor değil. Kimbilir belki de unutulma hakkı veya başka türlü yasal girişimlerle bu konuyu sildirme yoluna dahi gidecek, o kadarını bilemem.


    Yaşadığı durumun bir benzeri daha önceden oldu mu bilmiyorum. Kimseye kişisel sosyal medya hesabından dolayı bu kadar net bir şekilde "low level format" atıldığını hatırlamıyorum.


    Olayı yorumlamaya gelirsem;


    Recep Baltaş; 26 Kasım'daki özür açıklamasında yaşanan hadiselerin "... paylaşılan konuşmaların manipüle edilmesinden dolayı ..." olduğunu belirtmiş bunu da "... hayatını kaybeden kızımızın dini ve ırkı yüzünden kötü sözler söyleyen bir trol ile girdiğim münakaşada bunları yazdığımı görecekler ..." şeklinde açıklığa kavuşturmuş. Bir kere o kızın dini yüzünden söylenen söz yok. Manipüle eden bizzat kendisi, öyle ki benim gördüğüm, anladığım şu 'ırkçılık yapmayalım' görüşlü birine gelen "Tek yol İslam" yani 'İslam altında birleşelim' görüşüne; Recep Baltaş'ın "Tek yol İsrail" olarak cevabıyla ortama giriş yapmış olması. Sonrasına girmeyeceğim, çünkü iki taraf da karşılıklı anlamsız diyaloglara hatta "tehdit" olarak yorumlanan bir sona varmış. Ki bu sadece biri. Bundan çok daha başka savunulması zor meseleler var. Ama neyse ki, Recep Baltaş özür mesajında; ilgili paylaşımlarını "günlük hayatın stresiyle tasvip etmediğim" olarak bizzat kabul edip herkesten özür dilemiş.


    Gelgelelim bu özür, 27 Kasım'da Firmaları durdurmaya engel olmamış, Firmalara çoktan tepkiler yağmış, Firmalar konuyu çoktan incelemiş ve iş birliğini sonlandırmak üzere harekete geçmişler. Ve Technopat büyük darbe almış, Recep Baltaş ile ipler kopmuş...


    28 Kasım'da Recep Baltaş bu sefer Technopat ailesine seslenerek, bana linç kampanyası düzenlediler, hukuki haklarımı arayacağım demiş.


    Ve 29 Kasım'da ona destek veren bir Youtube yayınında geçen aslında tüm olayların "Sarı öküz hikayesi" olduğu tespitine katıldığını açıklamış.


    Şimdi;


    Öncelikle, ben kendisini Technopat'ın kurucusu/sahibi sanıyordum. Keza olayın sosyal medyada ilk yayıldığı anda adını aradığımda "Recep Baltaş, kurucusu olduğu Technopat'tan kovuldu." paylaşımlarını görmüştüm. Recep Baltaş'ın aslında Technopat'ın Kurucusu/Sahibi olmadığını araştırıp öğrenince, ona göre düzenlemelerimi yaptım.


    Sahibine bakıyorum M. Berker Güngör. Onu da araştırdım. Berker Bey, 1997 yılında Türkiye'ye LeveL dergisini getiren isimler arasındaymış hatta ilk sayıyı tamamen kendi emekleriyle yazmış, insanlar övgüyle bahsetmiş. Kardeşi olduğu belirtilen Ali Güngör deseniz, yine Youtube başta olmak üzere topluma katkı sağlayan, yararlı bilgiler veren bir isim. Hiç böyle rahatsız edici bir ayrıntı yok.


    Recep Baltaş'a bakıyorsun Technopat Sosyal'de üye numarası 1. Bir sürü gönderisi var, yardımları var. Yönetici olarak üyelerine yaptırımları sıklıkla eleştiri konusu olmuş ki oralara hiç girmek istemiyorum... Youtube'da her videoda "yüzü" görünüyor, ismi biliniyor. Markalarla yanyana geliyor. Ama gitmiş ne yapmış? Bakın en basit örnek; Twitter'da girdiği bir diyalogta "Vatandaşlıktan çıkınca" "arap masalının başrolüne rahat rahat" söveceğinin sözünü vermiş...


    Şimdi bakın, kimse "vatandaşlıktan çıkacağım" veya "arap masalı" görüşlerinden dolayı üzerine gitmiyor. Sövdüğü veya söveceği için rahatsızlık duyuluyor. Ve istediğiniz kadar sözgelimi 'böyle "sövmek" dahi benim Anayasal hakkım' diyin. Hatta bu konuda lehinize yargı kararı çıksın. Çıkmasa da AİHM'e gidin isterseniz, orada haklı çıkın, ülke size tazminat ödesin. Hepsine tamam ama toplumu bu sözlerle en hafif tabirle "yaralayacağınız" çok açık. Bu tartışmaya kapalı bir mesele. Bundan daha başkaca sonuç beklemek, meseleyi "Sarı öküz hikayesi" olarak irdelemek, bundan nemalanmak çok zorlama çok zavallıca... Geçiniz bunları.


    Technopat'a sitem edenleri okuyorum. Ben pek sitem edemiyorum. Düşünün ki teknoloji ağırlıklı çıktığı yayın hayatında teknolojinin konuşulmadığı siyasi-dini çatışmalarda buldular kendilerini. Ki öteden beri incelenirse Güngör kardeşlerin böyle bir çıkış gayeleri yok. Ve artık iş öyle bir noktaya gelmiş ki Recep Baltaş'a yol görünmeseydi geri kalan tüm firmaların benzer hareket edeceği kuvvetle muhtemeldi. İşte bu ayrılık kararı bir nebze yatıştırdı her şeyi diye düşünüyorum. Bu olaydan büyük darbe aldılar ama son incelediğim kadarıyla Technopat Youtube kanalında neredeyse her gün 1 video ile hız kesmeden devam ettiklerini gördüm... Yolları açık olsun.


    Gelelim açıklama yapan firmalara... Biri burada onlara "BALIKLAMA" atladılar demiş. Bu görüşe de katılmıyorum. Bakın bu firmalar öyle yenilir yutulur cinsten değil. Yüzbinlerce müşterisi olan var içinde.


    Siz meseleyi basit sanıyorsanız da değil işte. Bu olay patlak verdiğinde Firmalarda toplantılar üç aşağı beş yukarı nasıl olmuştur sözgelimi;


    Alıntı

    metni:

       CEO - Bütün bunlar doğru mu? Bu tweetleri o mu yazmış?
       Çalışan - Evet doğru efendim.
       CEO - Etik kurulu ne diyor?
       Çalışan - Uygun olmadığına karar verdiler efendim.
       CEO - [BURALARI SİZ SEÇİN] Ya biz bunlarla çalıştık / davet ettik / röportaj verdik / ürünlerimizi tanıttırdık / markamız yanyana geldi / ... / Bana teknoloji editörü diye tanıttınız. Böyle şey olur mu? Derhal kesin ilişkiyi.


    Bitti gitti. Bu kadar. Bu kadar bile sürmemiştir. Yaşadığımız dünya düzeninde, toplum gerçeğinde, kimsenin kimseye acıyacağı, arka çıkacağı dü-şü-nü-le-mez. Babasının oğlu olsa belki bak. Belki sindirir. Onda bile karşılarına alırlar, "son kez uyarıyoruz rahat dur uğraştırma bizi bunlarla" derler.


    Bu kararı alanlar iş insanları. En geniş perspektifte, aynen Anayasa'mızdaki 10. maddeyle uyumlu "dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin" herkesi müşterisi olarak kabul etmek isterler. Hem "A" hem "B" görüşü olan insanlara ürün/hizmet satmak isterler. Bakın sadece ticari kaygı olarak görmeyin, gerçekten düşününce hepimiz için de en doğrusu bu değil midir?


    E şimdi gidip "Sizin ürünleri tanıtacağım" diyeceksin, sonra müşterilerin bir kısmını "tedirgin eden" bir "yüz" olarak bu işin süreceğini düşüneceksin (!) Firmaların çalışmak istememesi kadar doğal bir durum yok.


    Ve son olarak eklemek istiyorum;


    Ben açıkçası özür mesajını silmiş olsa da en son durumda, en nihayetinde insanız, o samimiyetine, pişmanlığına "inanmıştım". Çünkü gerçekten kendisinin dediği gibi "günlük hayatın stresiyle" başımıza olmadık işler açabiliyoruz. Tüm bu süreç sonrası o silinen onbinlerce Tweetine "yeni bir başlangıç için hazırlıklar yapıyor olsa gerek" şeklinde yorumlamıştım ve kendisine iyi niyetli bir dilek adamıştım: "Eğer öyle ise onun için zor bir süreç olsa, sabır diliyorum. Ve elbette özellikle Youtube başta olmak üzere birçok mecrada maddi manevi destek görüp, "küllerinden yeniden doğacağına" inanıyorum. Yaşadıklarından çok dersler çıkarmıştır".


    Lakin, günler sonra farkına vardığım bir gelişme yaşandı. Kendisinin ayrılık sonrasında yaşananları "sarı öküz hikayesi" olarak benimseyip kendi lehine çevirme çabasıyla, mağdur rolünü edinmesiyle; kendisine olan ilk ve son inancım uçtu gitti.


    Her açıdan ibretlik bir vaka...


    Şu ünlü "Karakteri işe alın, beceriyi eğitin." sözünün önemini; "İş başka arkadaşlık başka" prensibinin ne kadar derin olduğunu gösteren gerçek bir hayat hikayesi...


    Bu kafayla giderse daha çoook baltayı taşa vurur.


    Gün görmüş insanlardan feyzalması dileğimle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 11 Aralık 2023; 16:40:58 >




  • Cahil bir İslam düşmanıydı. Rog strixleri kendi başına toplar artık. O da olursa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neden, siyasi paylaşım yapamaz mıymış? Ne demiş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 27 Kasım 2023; 23:44:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı
  • ben bunu burda söylemiştim malumlar gidip talibanı haması desteklerse birileride karşı tarafı destekler bu her zaman böyle olacak

  • Aslında şu yazdığında bir şey yok. Ona laf atan da, adamın kafasını kesmekle tehdit eden tayfalardan sanırım. Ya da öyle algıladı bilemiyorum.


    Ama Recep bu olaylardan önce de itici, kimseye saygısı olmayan hele kendi kitlesine(technopat), sponsor ürünlerine adeta tapan ve asla kötü diyemeyen, az daha güç alsa tiran kafasına girecek biriydi. Herhangi bir üründe radikal bir inceleme bile yaptığını sanmıyorum.

  • Recep Baltaş'ı Technopat'ın kurucusu sanıyordum. Değilmiş. Şirketin sahibi Muhammet Berke Güngör ve Ali Güngör ile epey bir gerginlik olduğunu anlamış bulunmaktayım.


    Düşünsenize birini şirketinizin "yüzü" yapıyorsunuz. O da böyle sizi zor durumda bırakıyor. Daha önceden de benzerlerini sürekli yapmış. Belki kaç kere konuşuldu edildi ona rağmen akıllanmayan biri...


    Offf çok zor...


    Bu son olay bardağı taşıran son damla olmuş.


    Recep Baltaş'ı bu kadar tanımıyordum, nazarımda tek iyi yanı TDK sevdası. Onun dışında aman kalsın uzak dursun bilgisi.


    Neyse Linus Tech Tips, Gamers Nexus gibi kaliteyi daha çok bekleriz, anca böyle gündem olurlar.

  • Recep baltaşın şu an düştügü duruma üzülemiyorum çünkü kendi kendisiyle çelişen bir tip yada gizli yahudi tohumu bir arkadaş.


    İsrail bir kere kendi milletinden olmayan herkesi goyim( hayvanımsı insana benzer bir mahluk) olarak görüyor. Ve bu goyimlerin namusları malları ve paralarının kendi hakkı olduguna inanıyor. Recep baltaş'ın her haltı bildigini biliriz bu goyim mevzusunuda bilmesi gerekir ve en azından tarafsızlık yapması gerekirdi son yaşanan olaylarda ama adam açık açık israil'i ve yaptıklarını savunmuş çıkıp israil'e bir laf bile etmemiş. Şimdi buradan şu sonuca varırız ya bu adam goyim olmayı seviyor yada kendisi gizli bir yahudidir.


    İkinci çelişki ise işidçi ve yobaz zihniyetteki kişilerden nefret etmesidir ama israil halkının videolarını açıp izledi mi bilmiyorum. İşidden ve paki yobaz zihniyetten daha beter inançlara ve zihniyete sahip israildeki yobazlar. Bu adam islamcıyım diye geçinen yobazlardan bu kadar nefret ederken çıkıp bu israil yobazlarından nefret etmemesi yine bu adamın ya bir yerlerden para aldıgını yada kripto yahudi oldugunu bize düşündürüyor...


    Bu sebeple bu adama üzülmek bir kenara dursun. Gizliden gizliye fitne yaptıgı için daha agır şeyleri hakettigini söyleyebilirim. Çıkıp açık açık ben yahudiyim desin yada yukarıda bahsettigim çelişkilerden kendini arındırsın...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 28 Kasım 2023; 2:44:33 >




  • harunefetr kullanıcısına yanıt

    İsrail bir kere kendi milletinden olmayan herkesi goyim( hayvanımsı insana benzer bir mahluk) olarak



    Kanitiniz ??


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasi fikri değil de tipiyle sesi çok rahatsız ediyordu beni. Genetik hastalığı var sanırım.

  • merhaba ben Rachel BALTAŞ.

  • Haber değeri yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kişisel hesap yorumarı ile kurumsal yorumları birbirine karıştırmamak lazım.


    Mahalle baskısını bugün yaptınız, yarın rüzgar farklı yerden edip burada sevinenleri üzen bir ortam olursa üzülmece, darılmaca yok.


    Adamı tanımam etmem. Ama kişisel fikirleri üzerinden linç etmek doğru bir yaklaşım değil bana göre.


    Burada da bakıyorum isteniyor ki herkes benzer düşünsün, herkes birbirine yakın dursun. Yok öyle bir dünya.

  • Batı özentisi, yahudi sevdalısı, her fırsatta gerekli gereksiz İslam'a sallayan, Uygur soykırımını destekleyen kafası karışık kendine ait fikri olmayan zavallının teki olarak bilirdim, cümlenin sonuna nokta koymadığı için uzaklaştırılan arkadaşlar ahlarıyla son noktayı koymuşlar :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PieCeSs -- 28 Kasım 2023; 20:38:4 >
  • Yanlış hatırlamıyorsam Technopat kurucusu Berker Güngör zamanında Level dergisini de ilk kuran kişidir.

  • 8-10 kişinin tanıdığı bir insanın kişisel fikirlerini söylemesinde veya şirket sahibiyse kendi şirketi üzerinden siyasi, dini mesajlar vermesinde sıkıntı yok. Batıracaksa kendi şirketini batırır. Fakat "çalışan" olarak, medya yüzü olarak bir insanın çok daha dikkatli davranması lazım. Messi fanatikleride var Ronaldo fanatikleride, Tayyip Erdoğanı sevende var, Kılıçtaroğlunuda. Kimseyi küstürmemek adına kelimelerini dikkatli seçmeli.

  • ne hali varsa görsün

  • iki fikir var.


    birincisi;

    söyledikleri suç teşkil etmiyorsa kendini bağlar, söyledikleri yüzünden kimse yaptırıma uğramamalıdır. fikir özgürlüğü olmalı.


    ikincisi;

    birinin söylediği beni rahatsız ediyorsa buna tepki verme hakkım var. verdiğim tepki, kişinin çalıştığı yeri boykot etmemi de sağlayabilir. bu da markayı rahatsız eder. marka da ilgili kişi ile yollarını ayırır.


    sonuca gelirsek, bu dünya öyle kafamızda düşündüğümüz doğrularla yaşanmıyor. dünyadaki tek gerçek fizik. etki yaparsan tepki alırsın. hiçbir şey boşa gitmez.


    eğer insanların tepkisi de suç ifade etmiyorsa ve bu tepki çalıştığınız kurumun sizinle yolları ayırmasına yol açıyorsa, o zaman o lafları edemeyeceğiniz bir ortamdaymışsınız. ve bu işten ayrılma olayı sizi üzüyorsa bu gerçeklere göre hareket etmeliymişsiniz.


    türkiye'de herkesin ama herkesin daha yavaş düşünmesi gerekiyor. çok düşünmeden hareket ediyoruz. sandığımız kadar da zeki insanlar değiliz.





  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.