Şimdi Ara

Mobilite: 'Telefonlara ek vergi geliyor' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
573
Cevap
9
Favori
13.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vay zorlu efendi demek sende hükümete yaranma politikasına soyundun!! ama bu seni kurtarmaz, bu saatten sonra hiç kurtarmaz.
    vampir soylu maliye bakanlığı ithal üründe vergi yokmuş sanki gibi davranacağına, 14 yıl önce üzerimize attığınız kene olan ÖTV'yi yerli üretimden kaldırmayı deneseniz daha makul olmazmıydı..
    ama sizde haklısınız be.... sağılacak ineğiz nasılsa bir tekme bile atamıyoruz.. sömüüüürrrr..

  • Kaliteyi ürün yapsınlar neden almayalım? ama yerli üretim diye sattığı notebookları şirkette bir yıl içinde perte ayırdık. Ben daha vestel'e nasıl güveneyim?

  • Bak elin Çinlisine bundan yıllar önce replika ları üretip üretip sattılar. Şimdi dünya çapında cihaz üretiyorlar ve satıyorlar. Üstelik üst sıralara oynuyorlar. Bizde çıkıyor 2,3 model cihaz hepsi birbirine benzer. Yerli üretim derler yarısı zaten ithal parça hâlbuki. %25 ten bahsedilmiş videoda fakat çokça konuşulan rakam %30 lardan aşağı değil ve bu hiç te adil değil. Bak yerli mali dedi ama farkında degilki birçok insanımızı kendi mallarından kendi markasından soğuttu. Gelelim devletimize; yerli markaya daha çok destek çıkmak var iken ne bileyim videoda Erdi Ozuag in da bahsettiği gibi; işçi sigortası almamak var iken ve yapılan üretimlerde kendine olan pay ve vergiyi almamak var iken gidip te insanından niye vergi kesiyorsun? Diye de sorarlar. Ha ithal teknoloji in mallara vergi zammı koymasalar bile. Bir şekilde bu her ay aldıkları 1,70 tl.mıydı.1,42tl.mıydı ne idi fiyat ilan iletişim vergi kesintisine koyarlardı bir şekilde zammı her ay 10 tl.keserler idi. Ne yerli üretim kalır ne ithal ürün kalırdı. Bu zihniyette vardı yani.

    Düşünün şuan 2349 tl olan iphone 6 yaz aylarını geçer geçmez en az %25 vergi ile hesaplandığında 2936 tl civarı yapıyor ve 16gb olan model için geçerli. Ya da herhangi bir başka model üzerinden hesaplayın işte farketmez. Tek umut Erdi Ozuag in da dediği gibi belki firmalar da ülke politikası gereği vergiye yönelik ürünlerinde %25 indirim olarak satarlar ise bir nebze su serpilir ki hiç sanmıyorum zaten. Hadi hayırlısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 29 Aralık 2014; 0:19:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vestel marka yaklaşık 10 yıllık TV var. TV de renk menk kalmadı. Bir de 30 yıllık Sony var ve ilk günki renklere sahip. Ben bi daha vestel alırmıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet, milletini aptal yerine koymaya alıştı ve maalesefte millet devleti şaşırtmıyor. yüzde 20-25 değil yüzde100 ekstra vergi gelse yine ithal ürünler kapış gider.Erdi beyin de dedigi gibi 2000tlyi gözden çıkartmış bir insana fazladan 400tl koymaz.Madem yerli ürün satılsın istiyorsunuz kota uygulaması yapın. Yılda 100cihaz değilde 50 cihaz girebilisin memleketten içeri tabi yerse ^_^

  • Vesteli zaten ezelden beri sevmezdim hiç bir ürününüde almadım bu son yaptıklarından sonra almamakla kalmayıp almayı düşünenlerede engel olucam ki oluyorum da, tabi burda sadece vestele yüklenmekte yanlış olur zira hükümet adam olsaydı anti damping ayağına ek vergi getirceklerine yerli üretici için vergi indirimine gidebilirdi ama yaparlar mı hiç öyle bişey sonra o sarayın gemiciklerin parası nasıl çıkacak
  • insanları bu konuda daha çok bilinçlendirmek lazım internetle alakası olmayıp sadece türk malı diye vestel alan o kadar çok insan varki bunun önüne geçmemiz çok zor 4.5 yıllık arçelik müşteri hizmetleri tecrübeme dayanarak bunu söylüyorum...bu noktada önemli olan kalitedir sıfır arge ile sadece dış tasarım yaparak bir ürün üretip üstüne insanları bunu almaya zorlayacak bu tarz eylemlere girerseniz kimse sizi tercih etmez. bizim görevimiz insanların bilinçlenmesi konusunda yardımcı olmak olmalı sadece sohbet aralarında bile bahsetsek bu konuda pozitif etki yaratabileceğimizi düşünüyorum...
  • sitnaons kullanıcısına yanıt
    İsyan bayrağı çekilir o zaman. Neden mi? Çünkü bu sefer insan ayrımı yapılıyor spekülasyonları dolaşır ortalıklarda. Senede yapılan bir markanın bir modeli için yapılan 10 milyon ithalât 1 milyona düşer de o 1 milyon alır geri kalan 9milyon isteyip te ond iyi takdirde kan bile çıkabilir. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Onu geçtim benim bir diğer korkum ise. Yurtdışında telefon aldırmayacak bu devlet yakında bakın görün. Yani şöyle oluyor; alirsin yurtdışından ya gümrükten gecirtmez, yasak getirir. Ya da pasaporta kayıt olayını kaldırır. Aldigin telefonu da 2 ay sıra kullanamaz hale gelirsin. Böyle muhabbetler çıkabilir gibime geliyor.

    Bir nokta da su; Zorlu Center daki Apple bayisi bu Vestel kaldırıp kendi batışını de kurmaya kalkar şimdi :-) Sadece telefona özgü VeStore

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vestel işin bahanesi devlet zam yapmaya yer arıyor askeri ucret belli herşeye vergi oduyoruz ama hala bu devlet zam yapcak bişeyler arıyor afedersiniz eşşek bile başbakanlık yapar bu ulkede nasıl olsa zamlarla ulke geçınıyor eşşek oturdugu yerden ulkeyı yonetır hıç kızmıyorum umursamıyorum az bile bu millete daha beter zam yapsınlar hatta 1 bın lıralık bı telefon 5 bın tl olsun mustaak olsunlar az bile bu vergiler %100 zam olsun oy verenler dusunsun benım kafam rahat
  • Vestel'de çalışmış, emek vermiş, Zorlu ailesinin personeline nasıl kötü davrandığını, insanlık dışı koşullarda insanlık dışı ücretlerle çalıştırıp işi bitince kapı dışarı ettiğini, özellikle Zorlu soyadını taşıyan holding sahibinin fabrikaya helikoptorle gelip sırf uzun saçlı ve top sakallı diye genç bir mühendisi yüzlerce çalışanın önünde rencide ettiğini görmüş bir ücretli çalışan olarak halk ve millet düşmanı bir firma olan Vestel'in V'sini üzerinde taşıyan hiçbir ürünü evime sokmam.

    Bu en son yaptıklarınız da halk ve millet düşmanlığınızı tescillemekten başka bir işe yaramayacak. Kendi pisliğinizde boğulacaksınız.

    Hadi bunları görmemiş gibi yapayım. Vestel'in üretim bandından çıkan nihai ürünlerin kalite kontrolden kusurlu dönme oranlarını görseniz ağzınız açık kalır. En adi bileşenler ve en ilkel üretim teknolojilerini kullanan bir firmadır. Bu nedenle kalite kontrolden çoğu ürün kusurlu olarak geri döner. Bu nedenle de üretim maliyetleri her zaman yüksektir. Sizin beceriksizliğinizin ceremesini biz çekmek zorunda değiliz.

    Burada milliyetçilikten dem vuran insanların, Vestel'de birkaç ay çalışıp milletin çoğunluğunu oluşturan emekçilere nasıl davranıldığını gördükten sonra aynı hamasi nutukları atamayacaklarından da adım gibi eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 29 Aralık 2014; 1:07:17 >




  • alacağı olan bile artık almaz vesteli şahsi kanaatim vestel kendi ipini çekti

    eşe dosta aldırmam asla hayatım boyunca da tek bi ürününü dahi kullanmamıştım zaten
  • Vergi getirme olayı çok yanlış. Şimdi insanlar inadına alacaklar gerekirse 400 500 lira fazla verecek yine de vestel veeeeeğnüs almayacak. Ben burada vergi amaçlı maşa olarak kullanıldığını düşünüyorum vestelin. Amaç gerçekten yerli üretime destek olsaydı sizin de dediğiniz gibi 3g den örneğin vergi alınmazdı ya da ötv ortadan kaldırılırdı. win-win yapmak istiyorlar hem devlet hem vestel kazansın kafası ama biraz bu işlerden anlayanın bunun böyle olmayacağını tahmin edebiliyor olması gerekirdi. Yazık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok iyi oldu adamda 13y var 13z çıkar çıkmaz almanın derdinde madem üretemiyoruz %200 vergi koyup ondan kazanalım bizim millet böbreğini satıp alır ezikler için telefon statü simgesi oldu artık
    edit:bundan sonra vestel almayacağım diyenleri kaçı daha önce vestel ürünü aldı :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam olun -- 29 Aralık 2014; 0:43:17 >
  • Yerli firmalara destek kısmı traş hükümete para lazım bu da her zamanki gibi koyun milletimize vergi olarak geri dönecek hepsi bu ! Ne yani ek vergiden sonra vestel şuana kadar üretemediği(Ne kadar ürettiği ayrı mevzu,en önemli bileşenleri ithal eden firmaların üretimden bahsetmemesi lazım bence) telefonları mı üretmeye başlayacak? Kaldı ki vestel akıllı telefon işine yeni girmiş bir firma,olan hep tüketiciye olmak zorundamı arkadaş ? Tüketiciye zorla şunu al diyemezsin,bu iş ters teper ve asla vestel,gm vs. firmaların ürünlerini almam/aldırmam.Bu olaydan sonra kıl oldum bu firmalara


    Bu olayın tek kazananı devlet olur,ek vergiyle kasayı doldururlar.
    Kaybedenler vatandaş ve adı geçen firmalar(Çünkü firmalara ciddi tepki oluştu ve bu satışlarına olumsuz yansır diye düşünüyorum)




  • Ya yeter biktik ama. Usandiriyorlar adamı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VATANDAŞ DA BİLİYOR Kİ BU VERGİLER VESTEL İN HİÇBİR İŞİNE YARAMAYACAK.

    Devlet Vestel e yada başka bir yerli üreticiye vergi indirimi bandrol indirimi yapınca belli bir miktar gelir kaybı olacak. Bunu da bir yerden karşılaması gerekiyor. Verilen bu teşvik kaybını karşılayacak %5-10 luk verginin BÜTÜN İTHAL ÜRÜNLERE gelmesi doğal karşılanabilir. Ama bu vergilerle birlikte devletin yerli firmalara belli ayrıcalıklar vermesi gerekiyor. Hepsi bir torbada olmalı. Vergi caydırılık için değil teşvikin devlete yük getirmemesi için olmalı.

    VERGİ GELECEKSE SADECE ELEKTRONİK DEĞİL BÜTÜN İTHAL ÜRÜNLERE GELMELİ. Ortalama düşsün.Sadece elektroniğe gelse %25 hepsine gelirse %5-10 da kurtarırız. Ayrıca hadi diyelim Türkiye'de akıllı telefon, bilgisayar, televizyon, buzdolabı üretiliyor. AMA TÜRKİYE DE KAMERA DSLR AYNASIZ ÜRETİLMİYOR. Bunlar içinde mi vergi ödeyeceğiz.

    Aslında herkesin en büyük endişesi vergiden dolayı verdiğimiz fazla paraların Vestel in gelişmesine yardım etmeyeceğini bildiğimizden kaynaklanıyor. Devlet caydırıcılık için fazla parayı alacak ama hükümet aldığı parayı yerli üretim için değil diğer açıklarda kullanacak. Böyle bir 100 liralık fark Vestele de yaramaz tüketiciye de yaramaz.

    Üretimi Çinde yaptırmak çare değil. Buradaki insanların da işe ihtiyacı var. Böyle teşviklerle Casper GM Exper de Çin de değil de Türkiye de üretir. Türkiye nin Foxcon uda VESTEL olur. Zaten VESTEL belki başkası da ürettirir diye de Prototip(Örnek Model) Önde bulunan V harfini kaldırmış. Her markaya uysun diye.

    BU YENİ DEĞİL 3-5 YIL ÖNCE BİR VERGİ DAHA GELDİ Elektronik Cihazlara. Cep Telefonlarında taksiti kaldırdılar. Madem öyle Yerli de niye taksiti kaldırdılar.

    Sigara alkol benzin mazot araba gibi vergi kaç olursa olsun gidip alacaklar. Altın yumurtlayan tavuk. Motorsiklette çok sattı ertesi yıl vergiyi hemen koydular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elefue -- 29 Aralık 2014; 1:17:43 >




  • Sinirden İzleyemedim. Bu ülkede gelen vergi bir daha gitmez.(BKNZ:ÖTV) Bu vergide gelecek gitmeyecek. Ne olacak sonunda biz Samsung8000 serisi led tv alabilecekken 5000 serisini alabileceğiz. Iphone 6 alabilecekken 5 serisi alabileceğiz. Yani sonuç itibariyle alım gücümüz düşecek. Standartlarımız düşecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: baranist

    vestel işin bahanesi devlet zam yapmaya yer arıyor askeri ucret belli herşeye vergi oduyoruz ama hala bu devlet zam yapcak bişeyler arıyor afedersiniz eşşek bile başbakanlık yapar bu ulkede nasıl olsa zamlarla ulke geçınıyor eşşek oturdugu yerden ulkeyı yonetır hıç kızmıyorum umursamıyorum az bile bu millete daha beter zam yapsınlar hatta 1 bın lıralık bı telefon 5 bın tl olsun mustaak olsunlar az bile bu vergiler %100 zam olsun oy verenler dusunsun benım kafam rahat

    belli belli kafan çok rahat
  • Düşünce güzel.
    Ama adam akıllı Türk markası var mı ?
    Bakıyorum, Venüs. 600 küsür liraydı sanırım. 1 gb rami var cihazın. Bunu çok uygun fiyat? Giderim zenfone alırım. Hem kalitesiz hem pahalı satıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben'ce hükümet burada nereden para kazansam nereden para alsam gibi bir mantığı var sanırım. ben'ce firmaları yatırımları konusunda erdi bey'in söylediği gibi 3g servisinden vergi almayacağım radyodan vergi almayacağım ve benzeri gibi teşviklerle fiyatlar konusunda yardım etse hem tüketicinin elinde daha uygun fiyatlarda telefonlar gelir burada üretici kazanmış olur devlette bu şekilde halktan daha fazla para çıkarmak yerine devlet gibi sizleri korumak w w huzur ve güvenliğiniz için varım demiş olur.haliyle hem tüketici hem de üretici hemde devlet kazanır. böylece türkiye firmalarımızın yabancı firmalara karşıdaha rekabetçi bir kimlik kazanır

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.