Şimdi Ara

Mobilite: 'Telefonlara ek vergi geliyor' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
573
Cevap
9
Favori
13.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Bak elin Çinlisine bundan yıllar önce replika ları üretip üretip sattılar. Şimdi dünya çapında cihaz üretiyorlar ve satıyorlar. Üstelik üst sıralara oynuyorlar. Bizde çıkıyor 2,3 model cihaz hepsi birbirine benzer. Yerli üretim derler yarısı zaten ithal parça hâlbuki. %25 ten bahsedilmiş videoda fakat çokça konuşulan rakam %30 lardan aşağı değil ve bu hiç te adil değil. Bak yerli mali dedi ama farkında degilki birçok insanımızı kendi mallarından kendi markasından soğuttu. Gelelim devletimize; yerli markaya daha çok destek çıkmak var iken ne bileyim videoda Erdi Ozuag in da bahsettiği gibi; işçi sigortası almamak var iken ve yapılan üretimlerde kendine olan pay ve vergiyi almamak var iken gidip te insanından niye vergi kesiyorsun? Diye de sorarlar. Ha ithal teknoloji in mallara vergi zammı koymasalar bile. Bir şekilde bu her ay aldıkları 1,70 tl.mıydı.1,42tl.mıydı ne idi fiyat ilan iletişim vergi kesintisine koyarlardı bir şekilde zammı her ay 10 tl.keserler idi. Ne yerli üretim kalır ne ithal ürün kalırdı. Bu zihniyette vardı yani.

    Düşünün şuan 2349 tl olan iphone 6 yaz aylarını geçer geçmez en az %25 vergi ile hesaplandığında 2936 tl civarı yapıyor ve 16gb olan model için geçerli. Ya da herhangi bir başka model üzerinden hesaplayın işte farketmez. Tek umut Erdi Ozuag in da dediği gibi belki firmalar da ülke politikası gereği vergiye yönelik ürünlerinde %25 indirim olarak satarlar ise bir nebze su serpilir ki hiç sanmıyorum zaten. Hadi hayırlısı.

    Bu videodaki olay yaz aylarından sonra mı gerçekleşecek kesin mi?

    ..




  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Yılbaşından sonra deniliyordu normalde Fak st bunun bu yürürlüğe girmesi yazı bulacak gibi gözüküyor. Videoda da bahsetmişler zaten. Birkaç ay diye.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım 1 Ocak 2015'te yüzde 10 zam gelecek deniliyor. Bunun üstüne mi ek vergi gelecek. Yani yüzde 10 üstüne yüzde 20 falan mı girecek? Bilen lütfen söylesin ona göre yarın telefon alacağım hemen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Yılbaşından sonra deniliyordu normalde Fak st bunun bu yürürlüğe girmesi yazı bulacak gibi gözüküyor. Videoda da bahsetmişler zaten. Birkaç ay diye.

    Hocam birkaç ay ile yarım yıl arasında çok fark yok gibi gözüküyor ama bence var Şu aralar telefon almak istiyorum fakat alamıyorum. Turkcellin faturalıya ek telefonlarından almayı düşünüyorum son çare. Ama eğer yazın gelcekse bu vergiler o zaman sorun yok. Yeniyılda zam gelecek diye birşey var birde galiba videoda yorumlarda okudum?

    ..
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Ötv zammindan da bahsediliyordu bir ara o olabilir belki. Her yanımız zam ile sarıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 29 Aralık 2014; 1:57:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArcosS3

    Benim anlamadığım 1 Ocak 2015'te yüzde 10 zam gelecek deniliyor. Bunun üstüne mi ek vergi gelecek. Yani yüzde 10 üstüne yüzde 20 falan mı girecek? Bilen lütfen söylesin ona göre yarın telefon alacağım hemen


    Valla şu durumda her türlü yeni telefon alman lazım hemen :D

    ..
  • yerliye destek verin ,siz hainsiniz diyordunuz

    oh ne güzel çok sevindim doğrusu

    evet ama yetmez


    bir halk kendisine yapılan kötülüğü bile savunabiliyorsa, gerisi hikaye
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Bütçe sıkıştırması yapmam lazım :D Ona göre ayarlayacaktım. 1 Ocak'ta olacaksa hemen alayım sabah olmadan :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArcosS3

    Bütçe sıkıştırması yapmam lazım :D Ona göre ayarlayacaktım. 1 Ocak'ta olacaksa hemen alayım sabah olmadan :D

    Valla içimden Yeniyılda olacak diyor. Sana tavsiyem tarifeye ek telefonlardan al. Peşin fiyatını birazcık aşanlardan.

    ..
  • Bakalım bir araştırılsın gelsin eğer gerçekten bu ek vergiler biraz daha fazla fiyatları yükseğe çekicekse veya kafalarına göre bütün elektronik ve teknolojik ürünlere vergi gelcekse o zaman milletde farklı yollardan şansını denemek zorunda kalır. Yurtdışından telefon veya Pc araç gereç getiriler buda devlete kapak olur tabi bunu geldikten sonra anca bilcez bakalım nasıl bir vergilendirme sistemine maruz kalıcaz.
  • Onun yerine Yurtdışındaki ürünlerin Üretimi için teşvik isteyip Onların adı altında Türkiyede üretimi yapıp satsa Halkın cebinden yük azaltsa kendi cebini doldursa Düşünemezler büyüme ve gelişme hırsı gözlerini karartmış Milliyetçi bir Insan olarak ekonomi denilen olayın Devlet kontrolünden fazlası olduğunuda biliyorum
    Millet elinde iPhone 6 ile dolaşırken kimse Vestel telefon ile dolaşmak istemez Türk insanının yapısı bu Popüler kültür sayesinde bir ürün popüler olursa işte o zaman bir gelişim beklenebilir

    Ya devlet desteğinden öte akıl gerekli en önemlisi bu Başla satmaya 0 Kar ile Reklamın olsun Yaşlı Turkcelle gidip bana bi telefon veriverin diyen teyzelerimize ürünlerini sat genç kitleye Sağlam bir Kulaklık ve Ses kartı ile hitap et
    Yapılacak çok şey var fakat Beyin gerekli Nokia'nın batma sebebi budur Kullanıcıların isteklerine cevap verdiklerini sandılar fakat hiç bir zaman kullanıcı bunu istemedi
    Sağlam İnce Güçlü bir Android telefon istemiştik Kapkalın Fotoğraf hariç benden uzak allaha yakın olsun diyeceğimiz bir telefon değil
    Sağlam bir Tasarım göz doldurmayan Gerçek bir Donanım kendilerine ait bir Arayüz birde Adam gibi bir İsimle çıksınlar başım üstüne yerleri var




  • Allah aşkına 2 tane telefon yapmışsın 2side birbirinden leş rekabet edemiyoruz diyosun komik bi durum ne sundun ki insanlara vestel in telefonunu neden alsin ne artın zaten işlemcicini grafik biriminden her parçasını yurt dışından getiriyosun sadece sana tasarım yazılım ve montaj kalıcak markanı yapıştırıp piyasaya süreceksin bunun neresi yerli onu sormak lazım yerli malına yönlendirme ayağına kendi milletini düdükleyen ülke türkiye de olur sadece... Madem yönlendirme olucak benim düşüncem %20 vestel vergisinden düşersin ki vestel in adam gibi bişey yapacağınıda hiç mi hiç sanmıyorum yapsa bile yazılım desteğinde %100000000000000 leş olacaktır.

  • arkadaşlar benden size tavsiye. yavru vatana bugün uçak biletleri gidiş dönüş 100-120 tl.

    gelin 1-2 gün gezin. telefonunuzu alın gidin.

    z3 türkiye de 2000 tl. kktc de 1400-1500 tl. üstüne 130 tl kayıt parası koy gene ucuz. ha peşin alırsanız bu fiyat daha da düşüyor zaten.

    bir telefon için(geziyorsun,eğleniyorsun,telefonu alıyorsun) gene 2000 tl yi bulmuyor

    ek olarak, kesinlikle Türkiyenin gümrük birliğinden çıkması lazım. devletin sırtına yük resmen bu gümrük birliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 29 Aralık 2014; 2:34:02 >
  • TÜRKİYE VESTELLENİYOR PROJESİNİN İLK ADIMI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR YAZIK!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • video da ekrem bey diyor ki devletin kasasina giricek . devletin kasasina birsey giricek o kesin ama bu simdiki gelire + olmucak. sigara ornegi var. bas bas bagiriyoruz burda. vergi yukseltmek belli bi orana kadar cozumdur. bu oran optimal duzeyi gecerse geliri de duser. bunu herkes bilir dusunebilir. ki bu para sana donucegini mi saniyorsun a benim yerli yersiz uretim yapan vestelim ? sacma sapan bi is bundan geri donucekler.!!!!
    bakin hatta iddaa ediyorum. vergiyi su an %10 dusursun devlet cep telefonundan,tabletten,televizyondan ozellikle bilgisayardan toplam vergi gelirleri %20 belki %30 articak. Cunku millet sonunda bekledigi ekran kartini alabilecek parasini harcayabilcek. "alin verin ekonomiye can verin" dediler ama milleti bir parca cop alamicak hale getirdiler . hala daha cebindeki paraya goz dikiyorsunuz. gel bir de gelir adeletsizliginden yak. zaten orta direk diye birsey kalmadi. super zengin ya da fakir.
    ya arkadas zaten insanlar zar zor geciniyor. telefon zar zor aliyor. nasil alicak vestel de almicagina gore havada bulut sen bu vergi isini unut.ya bu devlet bu kadar maliye politikasi ozurlu olabilir mi aklim almiyor ya..
    suca tesvik ediyor. kacakciliga resmen davetiye cikartiyor. daha bir suru skntili yeri var.
    vestel adam gibi telefon yapip adam gibi fiyata satmayi dusunmuyor. ayni ozellikteki diger telefonlardan 200-300 pahali satmaya calisiyor.
    vergi gelince fiyatiniz esitlenicek. vestel alicagina adam yine ikamesini kalitelisini alicak. yorum biraz daginik oldu kusura bakmayin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kule_genclik -- 29 Aralık 2014; 2:39:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgisayar bileşenlerine cidden bir ek vergi getireceklerini düşünmek bile istemiyorum. Alternatifsiz ürünler çünkü. Ayrıca yerli üretim yapacam diyen firmaların vergi yükü azaltılarakta destek olunabilir. Fakat burada ki amaç artan cari açığı azalatmak. Bu ek vergileri de yerli üreticiyi koruma bahanesi ile cari açık için getiriyorlar.
  • Vestel burada maşa, ürettiği bir şey yok parçaları toplayıp telefon ürettik diye ortada dolanıyorlar. Aslında kendisi de bir bakıma yurt dışından ithal ediyor. Mevzu madem yerli üreticiyi desteklemek ise indirim neden talep edilmiyor? Yerli üretici felan hikaye amaç milletten daha fazla ne kopartırız.
  • %25 vergi nedir be.Zaten yarisi vergiydi simdi bir kendimize bir devlete alacagiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu foruma toplasan 200 mesaj anca yazmışımdır ve hiç biri de nefret içerikli değildir kesinlikle. Ama bu sefer -bir istisna yapıp- sevgili(!) Vestel için "umarım perişan olurlar" diyorum!

    Öyle her sene yeni bir alet alma meraklısı değilim. Hâlâ 670 ekran kartım ile oyun oynuyorum ve SIII marka telefon kullanıyorum. Ama günün birinde yeni ürün almak istersem, haybeden fazla para ödeyeceğim öyle mi?

    Teşekkürler Türkiye!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: psag

    Devlet Vestel'i günah keçisi olarak kullandı. Bütün tepkileri Vestel aldı üstüne. Devlet sömürmeye devam etsin bizi.

    Kesinlikle katılıyorum bunu zaten yapıcaklardı günah keçisi vestel oldu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.