Şimdi Ara

Microsoft Mülakat Tecrübem (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
99
Favori
32.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tebrikler ama çok fena kıskandım

    Amerika ve Microsoft'ta çalışma deneyimlerinizide paylaşmanız dileği ile...

  • Tebrikler.
  • şunu açık açık söylüyorum her satırını orda ben olmalıyım diye okudum, kıskandım kabul ediyorum çünkü bu benim hayalimdi. umarım kısa zamanınızda uzun sorularıma cevap verebilirsiniz teşekkürler ;
    1- öncelikle gördüğüm kadarıyla kod yazmaktan zevk alıyorsun. yazılımıla ilk olarak üni.de mi tanıştın yoksa lise hayatında da kodlara olan bir merakın var mıydı ?
    2- 90 doğumlu olup üni.yi bitirmişsiniz tebrik ederim ben 93 doğumluyum eğitim hayatımda sene kaybetmedim hiç bu yıl üni.yi de kazandım hayırlısıyla yazılım mühendisi olucam bende. merak ettiğim konu şu aynı cv'de okul olarak odtü değilde vakıf üni.si yada anadoludan herhangi bir üni. olsa bu microsoft için önemli mi ? sonuçta yazılımın kişisel gelişime bağlı olduğunu düşünüyorum hiçbir üni.de oturup baştan sona anlatılmaz temel verilir ve geçilir gerisi sana kalmış.
    3- ing. ni tebrik ettim gerçekten , peki onun yanında ek bir lisan düşünüyormusun ? sonuçta orası amerika ve değişik uluslardan insanlar olucak ayrıca kişisel gelişim bakımından + bir özellik olur
    4- bu kadar bilgilisin , ilerde farklı bir sektöre atılmayı kendi şirketini kurmayı düşünüyormusun ?
    5- facebook, twitter gibi sitelerde hesabın var mı merak ettim buralara vakit ayırıyormusun , yoksa sadece kodlarlamı berabersin ?
    6- size ulaşabilceğim biryer var mı aklıma takılan sorular olduğunda vs. çünkü hayalime sahipsiniz şu an :)
    teşekkür ederim hayatınızda başarılar




  • Tebrik ederim.Bir IT'ci adayı olarak umarım ben de bu noktalara gelirim.
  • Merhaba arkadaşlar, daha önce yazdığım gibi tatildeyim ve internet erişimim yok gibi birşey olduğu zamanlar da diğer işlerime öncelik tanımak zorunda kalıyorum. Su anlık cevap veremesem de tüm yanıtları okudum, tebrik eden herkese çok teşekkür ediyorum. Biraz daha uzun cevap gereken soruları da en geç 1 hafta içinde cevaplıycam, görüşmek üzere
  • helal olsun demekten başka birşey gelmez elimden.umarım daha da yükselirsin.
  • Abi süpersin. Tebrik ederim. İzinden geliyoruz inşallah
  • Tebrik ederim çok gurur duydum..
  • Arkadaşım konunuzu okumamı önerdi, dedim "yok be harbi mi? helal olsun o zaman bir bakayım dedim", ilk başta duyunca öyle normal bir yazı gibi düşündüm ama konuya girince açtım en sevdiğim elmalı sodamı metallica'dan fade to black'i, çok zevk alarak okudum, tebrik ederim ve teşekkür ederim bu anınızı paylaştığınız için, adınıza sevindim hayalinizin olmasından dolayı. daha çok başarılı olmanız ve devamlı olması dileğiyle tekrar teşekkür ederim
  • Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra evime döndüm, artık soru gelirse muhtemelen cevap süresi son bir aya nazaran daha kısa olacak.

    @Moribito Teşekkürler.

    @yupbiy Teşekkürler, 4 sene sonra görüşürüz, başarılar :)

    @wreckerrr Teşekkürler, umarım sen de istediğin yerlere gelirsin.

    @Umut_Sari Teşekkürler.

    @Enochian. Teşekkürler, kıskanmanıza gerek yok benim kadar veya daha az azmederek aynı şeyleri başaramamanız için engel görmüyorum Amerika'da ilk haftamı yazıcam buraya.

    @Duke LaBeouf Teşekkürler.

    @yigit_34 Yazdıgım gibi kıskanmanıza gerek yok Sorularına geçeyim;

    1. Üniversiteden önce tabii ki bilgisayarlara ve teknoloji dünyasına ilgim çok büyüktü ama kod yazıyordum dersem yalan söylemiş olurum.
    2. Açıkçası ben de Microsoft'un işe alım sürecinde neye bakıp neye önem vermediğini net olarak bilmiyorum ama açıkçası sadece insanların üzerine yapışmış etiketlere bakmak gibi sığ bir politika izlediğini düşünmek oldukça saçma olur. Ne olursa olsun daha geniş bir şekilde olaya bakarsak insan her zaman sürekli kendini geliştirmeye çalışmalı.
    3. Başka bir dil düşünmüyorum açıkçası. Elbet dil bilmek çok önemli ama bana sosyal hayatımdan veya daha mesleki işlerle uğraşabileceğim zamandan kısıp yeni bir dil öğrenmek cazip gelmiyor.
    4. Farklı bir sektör düşünmüyorum, ancak belki ilerde kendi alanımda iyi bir fikirle bir şirket kumak neden olmasın?
    5. Facebook hesabım var twitter hesabım yok. Facebook hesabıma da neredeyse hiç zaman ayırmıyorum. Nasıl bir izlenim verdim bilmiyorum ama staj, iş ve okul dışında kalan vaktimde neredeyse hic kod vs ile ugrasmadım Bos zamanlarımda geziyorum genel olarak, içiyorum vs. üniversiteyi 1 kere okuyoruz arkadaşlar eğlenmeyi unutmamak lazım
    6. buradan ulaşabilirsin

    @Something Teşekkür ederim, umarım siz de istediğiniz yere gelirisinz.

    @geno29 Teşekkürler.

    @oneyy1905 Teşekkürler, hadi bakalım

    @crazyceyo34 Teşekkür ederim.

    @bariscan_33 Teşekkür ederim, açıkçası özellikle okuması zevkli bir üslupla yazmaya çalıştım, amacıma ulaşabildiysem ne mutlu bana ben de size cevabımı üzüm yiyerek ve don't look back in anger dinleyerek yazıyorum, hayatınızda başarılar.




  • ilk tebrik ederim bende proglama öğrenmek istiyorum bana ne onerirsiniz ogrenirsem ilerde is bulmak kolay olur bide ögrenmek için onerecegniz kitap kaynak var mı
  • Bilkentli arkadaşı merak ettim bak şimdi :) tebrik ederim..
  • Merhaba yine ben önceden de bi soru sormuştum :d elektrik-elektonik müh. öğrencisiyim bu sene bizde programlama olarak c görmüştük,bende gerçekten ilgiliydim c hakkında.benim sorum eğer bu alanda ilerlersem iş imkanları nasıl gerçi okudugun okulda büyük etken ama teklif faln geliyor muydu.bu sektördeki iş imkanlarını biliyor musun? malum bi de elektrik alanı var onun için sordum.bi de ingilizce için dil okuluna faln gittin mi?yazılı kısım tamamda sözlü kısmı nasıl hallettin konuşma dinleme falan.
    teşekkürler ve tekrar tebrikler.
  • microsoftta çalışcan rüya gibi olsa gerek.çok sevindim adına darısı başka türklerin başına..
  • İlk önce tebrik ederek başlayım.

    Ben şu an Bilkent Bilgisayar'da 2.sınıfım. Bize de hep söylenen data structures-veri tabanları dersinin çok önemli olduğu. Şu an master yapan bir arkadaşım var, bu dersi iyi bir şekilde öğrenirsem hiç bir büyük şirketin mülakatlarından korkmamam gerektiğini söyledi. Özellikle bu yazıdan sonra binary treelere, stacklere, listlere daha bir dikkatli gözle bakıcam.
  • Yarın erken kalkacak olmama rağmen inan tek solukta okudum bütün tecrübelerini, Türkiyem'den böyle yeteneklerin çıkması bize ancak gurur verir ve örnek olur. Başarılarının devamını dilerim :) bir konuda pm attım cevabınızı bekliyorum.
  • Tebrikler, başarılarılarınızın devamını dilerim, Microsoft'a selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnurJAM


    hocam seattle nasıl? hiç oralardan haber vermiyorsunuz?
  • Konu hortlamış İyi dileklerinden dolayı herkese teşekkürler arkadaşlar. Microsoft'ta işe başlayalı 1,5 ayı geçti, ilk haftamı anlatan bir yazı yazıcam demiştim ama ev bulma, araba bulma mobilya eşya derken, bir yandan da Amerika'nın gece hayatının tadını çıkarınca pek zamanım olmadı Ama bugünlerde genel olarak hem ABD'yle hem Microsoft'la ilgili bir yazı yazıcam, söz.

    Seattle'dan selamlar, (iyi bir resim bulamadım cektigim o yüzden kendimin bir resmini koyuyorum, arkamda görünen kule gibi şey space needle )





  • Gerçekten bütün konuyu bir solukta, baştan sona okudum tebrik ederim umarım çok daha iyi yerlere gelirsiniz. Bende İstanbul Bilgi Üniversitesi 1. Sınıf İşletme Enformatiği (Yaş benimde 20 daha 1. sınıftayız anlayacağın ) öğrencisiyim vaktiniz olursa bir kaç konuda fikrinizi almak istiyorum.
    Öncelikle iyi sayılabilecek derecede ingilizce biliyorum bunu ilerleyen zamanlarda geliştireceğimi düşünüyorum ve ilk dönem sonundayız şuanda DrRacket isimli bi program dizaynlama dersimiz var ikinci dönem Java, Phyton dersleri de göreceğiz iyi derecede HTML, CSS biliyorum, İşletim Sistemi olarak Ubuntu ve Debian kullanıyoruz.
    Kısaca "İşletme" Enformatiği diye geldiğimiz bölüm ilk 2 senesi Bilgisayar Mühendisleriyle aynı müfredata sahip ve bunların yanında ek olarak bişey yapamıyorum çünkü ödevdir projedir gezmedir tozmadır kafamı kaldıramıyorum :D

    Daha 1. sınıfta olmama rağmen telefon numaramı nereden buluyorlar bilmiyorum iş teklifi felan alıyorum. Doğal olarak reddediyorum kendimi olabildiğince geliştirmek istiyorum zaten 3,5 GPA yaklastığımı düşünüyorum.

    Size sormak istediğim kendimi geliştirmek istediğim bu programcılık konusunda okul dışında yapabileceğim neler var çünkü yeteneğim olduğunu biliyorum gereğinden fazla yatkınım bu şeylere her projemin altından rahatlıkla kalktım ve daha iyi olmak için neler yapmalıyım.

    Not: Bunları size soruyorum çünkü geldiğiniz konum ve yaşınız herşeyi özetler nitelikte.

    Saygılarımla
    Hayatınızın her aşamasında bu başarıların devamının gelmesi dileğimle.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.