ARKADAŞLAR Başlıktanda anlamışsınızdır bu altı konuyu ana başlık olarak hazırladım ve şu an kullanımınıza hazır. konular kaybolmasın ve üst konu olarak fazla yer kaplamasın diye bir tek bu topic i üst konu yapıyorum ve diğer konuların linklerini aşağıda veriyorum. Ve bundan böyle bu konuları sadece bu anabaşlıklar altında paylaşabileceksiniz. topic çok kalabalıklaştığında o topic tarafımdan yenilenecek ve eski topicin linki yeni topic de verilecektir.
yeni önerileriniz ve düzeltme taleplerinize her zaman açığım. gerek zaman içerisinde oluşaçak ihtiyaçlar gerekse tarafınızdan yapılmış öneriler doğrultusunda gerekli ekleme ve düzenlemeler yapılacaktır. bahsi geçen taleplerinizide bu üst konu altına yazabilirsiniz...
Bence çok güzel bir düzenleme oldu bu ,tabi bu başlığı görmeden yeni konular açanlar da olacaktır ama en azından artık bu konuyu referans göstererek uyarı yapılabilir.Elinize sağlık
Eline sağlık ado hocam, çok iyi yapmışsın. Bu aralar adsl arıza(!)ları arttığından dolayı forum dağılmıştı bayağı, şimdi düzenli olur en azından. ( Bu telekom bizi de yaktı sizi de valla, işinizi zorlaştırıyor iyice... )
Hepimizin bildiği gibi fotarafaların,flash'ların kalitesini düşürüp sayfaların açılma süresini kısaltan proramlar mevcut malum. bir başka değişle bu progmralar aynı zamanda kotamızıda tasarruflu kulanmamızı mümkün kılıyor. bu tür programların en başarılısı hangisidir?
Her ay kotayı aşmaktan bıktım usandım. bunun dışında başka önerileri olan varsa lütfen bizlerle paylaşşın
Başlığının rengini değiştiremiyor musunuz? Ya da ne bileyim <<<< kota ve fatura sorunları olanlar >>>> veya "DH onaylı konu" filan gibi bir başlık Dikkat çeksin bir şekilde.
cenks hocam en doğrusunu yaptın teşekkür ederim bu konuda cenks arkadaşımız sana dilediğin bilgiyi verebilir ancak lütfen öncelikle sorunuzu doğru başlık altında sorunuz bundan sonra burada gördüğüm bu gibi soruları bundan öncekilerde olduğu gibi sileceğim...
Bir süredir test edilen uygulamayla sabit telefondan sabit telefona, sabit telefondan GSM (cep) telefonlarına kısa mesaj gönderilebilecek ve alınabilecek Türk Telekom'dan edinilen bilgiye göre, Türk Telekom kısa mesaj servisi bilgilendirme, haber vermek, doğum günü, bayram, yılbaşı, kandil gibi özel günlerde tebrik niteliğinde, konuşmanızın duyulmasını istemediğiniz durumlarda kullanılabilecek.
Kısa mesaj servisini kullanabilmek için kısa mesaj uyumlu telefon makinesi veya cihazı gerekiyor. Ayrıca kısa mesaj servisinin kullanılabilmesi için CLIP (Arayan Numaranın Görünmesi) özelliğine de sahip olunması gerekiyor. Sisteme abonelik için kısa mesaj uyumlu telefon makineleri veya cihazları olanların telefonlarının ayarlar kısmına kısa mesaj merkez numarası olan 0800 500 0000 no'lu sistemin erişim numarasını girmeleri ve kısa mesaj göndermeleri gerekecek. Bunun için ayrıca bir abonelik ücreti alınmayacak.
Türk Telekom'un kısa mesaj hizmeti tarifeleri de söyle: "SMS 1 mesaj bedeli (ÖİV hariç YTL) PSTN Bir SMS bedeli .........................................0,043474 Sabit Telefondan E-mail Gönderme Servisi..........0,043474 Faks Mesaj Servisi ............................................0,043474 E-mail bilgi sorgulama bedeli .............................0,043474 Web'den SMS gönderme ...................................0,043474 PSTN-Globalstar ...............................................0,112677 PSTN-Turkcell, Telsim .......................................0,075414 PSTN-AVEA.......................................................0,132195
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeKiL -- 15 Nisan 2006; 19:07:45 >
Arkadaş lar çoğu yerde bakıyorum, data birimlerini yanlış yazıyorlar. Örnegin Kb/s birimi sadece "kilobayt/ saniye" dir. fakat adsl modem reklamı yapanlar, kbit/s yazıcakları yerde, kb/s yaziyorlar, yada mb/s yaziyorlar. halbuki konuya teknik olarak bakarsak Kb/s veya Mb/s terimleri sadece saniyedeki "bayt" iletimini anlatmak için kullanilir. bit i tarif etmek için bit diye yazılır. Bir "bayt" ise 8 "bit" tir. Reklamlarda 8Mb/s diye yazıyorlar, teknik olarak bakarsak o kadar yüksek internet hızını bırak adsl yi, DVB sky kartlarla bile elde etmek zor. pek bilgisi olmayanlar fazla görüyoırlardır hızları neden yanlışl terimler kullanildigi için, ama teknik bilgisi olan bir kişi bilir adsl modemlerin o kadar yüksek hızlara çımayacağı, Müzik seti üreticilerinin hoparlörün elektrik gücü watt gücü yerine, süistimale yatkın diğer P.O.P.M watt birimini kullannıyorlardı bir ara. neymiş efendim küçük müzik seti 2000watt mış ne alakası var kardeşim ciddi üretici hoparlörün elektriksek watt gücünü yazar veya iki birimide yazar, mantık almıyor bunalrın yaptıklarını eskiden kuşadasında diskoya giderdik 1500, 2000 electrical watt lık hoparlörün önünde durunca elbiselrimiz dalgalanırdı. işte gerçek watt birimi o hoparlörlerdeki. arkadaşla buluşcam bye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiEralp -- 17 Nisan 2006; 13:14:58 >
Şimdi benim kablosuz bir modemim var 4 portlu şimdi yavaş dedim kabloyla bağlandım(laptopa) sonra dedim pc yede bağlayım dedim ilk gün çok güzel bağlandı 2. gün sınrırlı bağlantı falan dio otomatik ip bulamıyo ben ip leri nasıl vermeliyim cevaplar için şimdiden teşşekürler
Ağ Bağlatılarım/Sağ Tıkla/Özellikler/Yerel Ağ Bağlantısı/Sağ Tıkla/Özellikler/İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP)
Yukarıdaki Resim Bilgisayarımdan Bir Örnektir. Sen Oradaki Ayarları Modemine Göre Yapılandıracaksın. Modeminin Markasınıda Söylersen Biraz Daha Yardımcı olabilirim.
sevgili arkadaşlarım burası bilgilendirme amaçlı açılmış bir üst konudur konu ile ilgili , bölüm ile ilgili , uygulamalarım ile ilgili görüş öneri ve şikayetlerinizi buraya yazabilirsiniz ancak rica ediyorum diğer paylaşımlarınız için , bu üst konuda verilmiş ilgili linkleri kullanınız.. birazdan buraya yazılmaması gereken mesajları sileceğim.mesajları silinen arkadaşlardan özür dilerim. ilginize ve anlayışınıza teşekkür ederim...
Dostlar sistem saat ve tarihinden tutun da diğerlerine kadar herşeyi denedim msni silip yenide yükledim.Ama [80048820 nolu hatayı verdi .Bu hataı nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilecek biri varmı yada messengeri aratmaya alternatif bir messenger programı var mı ?
TBMM gizli celse zabıtları, devre: ı, içtima ı, tarih: 22.1.1921.i, 31, c: 3. sayfa 334... "komünizmin memleket için, milletimiz için, dinimiz için, kabul edilmez olduğunu anlatmak, yani kamuoyunu aydınlatmak en yararlı çare görülmüştür" M.Kemal Atatürk, Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider. Mustafa Kemal soygunculara karşı bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Emperyalistlerin gururunu kıracağına ve Sultan�ı da yaranı ile birlikte alt edeceğine inanıyorum Vladimir İlyiç Lenin, Sana Türkmüsün, Kürtmüsün, Ermenimisin, Lazmısın diye sormuyorum. Ekmek yediğin Vatanını seviyor musun diye soruyorum? Başkalarını düzeltmek istiyorsanız önce kendinizi düzeltiniz. Hz.Ömer, X-Fire Call of Duty 2 GamersBloğumAdana25+http://aresturk.blogcu.com
Arkadaşlar adsl hattımı aynı zamanda fax içinde kullanıyorum. Bağlantıda bir sorun yaşarmıyım. Bu sağlıklı bişeymidir? Bide bağlantı hızım aşşağıda, normal mi acaba? Lütfen acil yardım...Şimdiden teşekkürler...