Şimdi Ara

***KOTA VE FATURA SORUNU OLANLAR***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
927
Cevap
0
Favori
151.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kota , fatura , soru ve sorunları olanlar lütfen paylaşımlarınız için burayı kullanınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ado -- 27 Şubat 2006; 9:16:28 >

• olgu sen ocak 24 de geçtim diyosun ne zaman 49 ytl geldi anlamadım ama.ocak faturan mı 49 geldi
  • subat ta geldi 49 ama 29 gelmesi gerekiyomuş telekoma sordumn gelecek ay düzelecekmiş

yani gelcek ay 29 gelip ondan sonraki aylar 49 gelecekmiş

tarife değişikliğinde böyle oluyomuş gelecek aydda 49 gelirse sorarım ben onlara
  • iyide sen bu ayı nasıl kullandın yane sınırsız kullanmadın mı?bide anlamadığım sen sınırsıza geçtim diyosun faturayı niye 29 gelsin diye bekliyosun.biraz karışık yazmışın sanırım.

eğer telekom düzeltme yapcaksa güzel inşallah yapar ama sana şöle sölim eğer sen 24 ocakta tarife değştirdiysen sınırsıza geçtiysen sen 1 şubattan itibaren sınırsız olursun ve şubat sonu 49 gelmesi normaldir çünkü ay başı faturan o şekil hazırlanır.ama telekom değiştiriyosa tabi senin yararına sonuçta senin yararına bişi yapacaksa güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 24 Şubat 2006 16:01:09 >
  • Arkadaşlar ben öğrenci kampanyasından yararlandım ve bu gün ilk faturam geldi 50 küsür lira.bu kıst ücretini öğrenci kampanyasından yararlananlardan alıyorlarmı? bu fatura normalde 30 ytl olması gerekmiyormuydu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

Arkadaşlar ben öğrenci kampanyasından yararlandım ve bu gün ilk faturam geldi 50 küsür lira.bu kıst ücretini öğrenci kampanyasından yararlananlardan alıyorlarmı? bu fatura normalde 30 ytl olması gerekmiyormuydu?

daha açıklayıcı yazarsan kullanıma nezaman başladın fln o zaman sana daha açıklayıcı yazardım.ama anlaşılan ilk fatura dediğine göre ilk fatura 1 aydan fazla süreyi kapsamaktadır.bu yüzden 29 ytl den fazla gelmektedir.

Adsl de ilk ay faturası

yeni adsl alanların hep ilk ay faturalarına şaşırdığı ve foruma defalarca açtığı konulardan biridir.şöle bi örnekle ifade etmek istiyorum 18 ocakta adsl kullanımına başlamış birine ilk ay faturası şubat sonu gelmektedir.bazı arkadaşlar bu faturanın normal sabit aylık ücret gelmesini bekliyor.fakat şunu unutuyor 18 ocakta kullanıma başladığı için ocakta bi 13 günlük kullanımı oluyor.ve bu 13 günlük kullanımı şubat faturasına ekliyolar ve ilk ay faturası şubatta gelirken 1 ay 13 günlük bir fatura ediyor.örnek 3 gb limitli tarife kullanan birine böle bi kullanımda yaklaşık 40 ytl gelecektir.genel olarak ifade etmek gerekirse adsl kullanımına başladığınız ay sonu fatura gelmez.bulunduğunuz ayın bitimine kaç gün varsa o kullanımınız bi sonraki aya eklenir.bu da ilk faturanızın 1 aylıktan fazla süreyi kapsamasına neden olur ve ona göre normal sabit ücretten fazla gelir.

bu yazıyı da okuyunca sanırım daha iyi anlıcan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 24 Şubat 2006 16:06:49 >

• 14.11.2005 tarihinde Ankara Ümitköy Türk Telekom Müd. müracaat edip 512 3gb limitli adsl port hızına abone oldum ve bağlantı ücretini de peşin ödeyeceğimi belirttim. İlk ay kotayı fazla aştığım için toplam 190 ytl fatura geldi. Ben de bunun üzerine yine Ümitköy Türk telekom Müd.'e gidip benim için daha hesaplı olacağını düşündüğüm 256 sınırsız aboneliğine 06.12.2005 tarihinde geçiş yapmak istedim, (başvuru yaptığım sırada kota limitim daha dolmamıştı, 2 gb civarındaydı), oradaki yetkili müracatımı kabul edip 1-2 gün içerisinde hızımın 256 sınırsız olacağını söyledi ve başka hiçbir bilgi vermeden işlemimin tamamlandığını söyledi. Gerçekten de hemen ertesi gün yeni hızım 256 sınırsız olmuştu, ben de artık kota sıkıntım olmadan interneti kullanmaya devam ettim. Ancak daha sonra gelen faturayı görünce çok şaşırdım, toplam 143,75 ytl fatura gelmişti ve faturada 9 gb kadar kotayı aştığımdan bahsediliyordu; yani hızım 2. başvuruyu yaptığım an hemen 256 sınırsıza çevrildiği halde bana o ay için de 512 kotalı tarifesi uygulandı, yani almadığım bir hizmetin karşılığını ödemek zorunda kaldım, işin ilginç yanı başvuru yaparken hiçbir şekilde telekom yetkilisi tarafından uyarılmadım, bilgilendirilmedim. bu ay gelen fatura da 49 ytl geldi ama geçen ay gelen 143,75 ytl tamamen üçkağıt tamamen düzmece..

• evet başına gelen olay forumda bir sürü arkadaşın başına geldi elimizden geldikçe de uyarıyoruz sınırsıza geçenleri.ay sonuna doğru sınırsıza geçin ve o ayı kotalı kullanarak tamamlayın.aslında telekom bile nasıl bir faturalama yaptığını bilmiyo bunu yorumlayacak adam yoktur orda.senin faturan ay başından bellidir.ve tarife değiştirdiğin ay sonu gelcek para kotalı parasıdır.o ayı kotalı kullanarak tamamlayıp diğer ay başıyla sınırsıza başlaman gerekirdi.diğer ay başı itibariyle değişiyo yane tarifen.1-2 arkadaş dilekçeyle başvurdu sanıeım paralarını geri alcaktı sende elinde şu tarihte geçtiğine dair bi belge varsa söle ben bu tarihte geçtim fakat bana ordaki kişi tarafından sınırsıza geçtiğim sölendiği halde buladar fatura geldi dersin.o zaman çalışan yalan sölemiş durumuna düşcek çünkü.ordaki kişinin şu bilgiyi vermesi gerekirdi.bu ayı kotalı kullanarak tamamlayın diğer ay başından itibaren sınırsız kullanımına başlayın diye.kesinlikle ordakilerin bilgi vermemsiyle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 24 Şubat 2006 16:43:59 >

• bu kullanıma bugün 50.25ytl ödedim bu ilk fatura nasıl oldu anlamadım ama sağol telekom
    inşallah gerisini sormazlar

• quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

bu kullanıma bugün 50.25ytl ödedim bu ilk fatura nasıl oldu anlamadım ama sağol telekom

ben mi yanlış anladım ilk fatura demişin kasımdan beri kullanım var orda

• 23 şubat yani dün 512 sınırlıdan 256 sınırsıza geçtim. ay sonuna dogru geçtim. bir kaç arkadaşımız ay başında 256 sınırsza geçtiğinden 145 ytl fatura gelmişti. banada böyle birşey olmaz heraldemi. ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeTaLiTY

23 şubat yani dün 512 sınırlıdan 256 sınırsıza geçtim. ay sonuna dogru geçtim. bir kaç arkadaşımız ay başında 256 sınırsza geçtiğinden 145 ytl fatura gelmişti. banada böyle birşey olmaz heraldemi. ?

şubat bitene kadar kotalı gibi kullanman lazım ama sakın downnloada abanma
  • bana fatura 2 ay sonra geldi 102 ytl şeklinde aradık sorduk 30+30=60 ytl 44 ytl baglantı ücreti almışlar bu ne ise
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hover_Craft

bana fatura 2 ay sonra geldi 102 ytl şeklinde aradık sorduk 30+30=60 ytl 44 ytl baglantı ücreti almışlar bu ne ise

normalde adsl de 59 ytl bağlantı ücreti var sen bunu ödemen gerekiyor.tabi sende nasıl eklemişler pek anlamadım.tam olarak nezaman kullanmaya başladın bunu sölersen daha iyi açıklarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 24 Şubat 2006; 22:53:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cenks

quote:

Orjinalden alıntı: süpürman

bu kullanıma bugün 50.25ytl ödedim bu ilk fatura nasıl oldu anlamadım ama sağol telekom

ben mi yanlış anladım ilk fatura demişin kasımdan beri kullanım var orda

ben öğrenci tarifesinden girdim bu adslye ilk fatura yeni geldi bu gün yatırdım 50.25ytl geldi bende şaşkınım
    ama çaktırmıyorum aramızda kalsın telekom duymasın şiiiiiiiit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester -- 24 Şubat 2006; 23:25:22 >

• quote:

şubat bitene kadar kotalı gibi kullanman lazım ama sakın downnloada abanma

Dikkat ederim şubat sonuna kadar. teşekkürler bilgi için saolasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 24 Şubat 2006; 23:42:37 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Hover_Craft

bana fatura 2 ay sonra geldi 102 ytl şeklinde aradık sorduk 30+30=60 ytl 44 ytl baglantı ücreti almışlar bu ne ise

normalde adsl de 59 ytl bağlantı ücreti var sen bunu ödemen gerekiyor.tabi sende nasıl eklemişler pek anlamadım.tam olarak nezaman kullanmaya başladın bunu sölersen daha iyi açıklarım
    adsl kullanmaya 2 ay önce başladım 59 ytl peşin ödedim ben ama modemi ben kendim baglamadım telekom birisini yolladı o gelen adam bagladı zaten faturada 44ytl bağlantı ücreti yazıyodu heralde o adama verilecek para galiba ...

• 11 kasımda başvurdum 24 kasımda 3 gb ye aktif edildim. ilk ay üçretsiz di.ocak 22 de fatura geldi 36 ytl kıst parası dahil. 2 ŞUBATtada 256 sınırsıza geçtim.fakat bugün bana fatura geldi. ocak ayının dökümanı var içinde ve kota aşımı da 600 mb olmak üzere 35 ytl. bu ne kota aşımını anladımda 29 ytl ne ki ben ocak ayında ocağın 29 ytl sini ödemedim mi . ozaman bu ne ?ilk ay üçretsiz dimi.? parayı peşin mi alıyolar onuda bilmiyom.bu ay için bana256 sınırsız olarak 49 ytl gelmesi gerekmezmiydi.yardım lütfen...
  • Limitliden limitsize geçenler için bir uyarım var: Tarifenizi değiştirdiğiniz zaman bir sonraki fatura gelene kadar Limitsize geçtiğiniz için Download yapmayın, yapın ama Limitli tarifenize göre yapın. Çünkü yeni tarife değişikliği fatura kesilmesiyle birlikte uygulamaya konulur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.