Şimdi Ara

bios acılıyor ama ardından siyah ekran??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar dün herzmnki gbi pcyi kapattım 2-3 saat sora açıyım dedim.. amaa;
    normal anakart ı gosteren ekran geliyor bi ekran daha geliyor daha sonra windows yukleme ekran yerine siyah bi ekran cıkıyor hiçbi işaret yok klavyenin numlock ısıgı yanıyor ama sonmuyor öle kalıyor pc :) format at duzelir diceksinz buyuk ihtimalle zar zor attım formatı bende duzeldi sanıyordum ama driverleri yukledikten sonra pc yeniden baslattım gene aynı yerde siyah ekran geldi ama busefer 10-15 snye sora windows yukleme ekranı geliyor pc normal acılıyor...
    nette araştırdm beya kişinin başına gelmiş bu olay ama tam bi cozum bulamamıslar.

denediğim şeyler;
    -ram,ekrankartı soketleri temizlendi yerine guzelce takıldı.
    -işlemci fanını temizledim
    -ide kablosu yerlerini temizledm sıkıca yerine taktım.
    -bios pilini cıkardm kısadevre yaptım.
    -biostan hardiski gorebiliyorum.
    -bad sector testi yaptım bi sorun gozukmuyor.

ee sorun ne pekii!!

bilgisi olan arkadaslar yardımızı bekliyorum simdilik bi sorun yok ama ilerde cıkacak mutlaka.. :) smdiden teşekkurler...

• peki o siyah ekranda mouse oynuyormu ? mouse oynuyor ise imzamdaki konuya bi göz atın. yok oynamıyor ise driverlerle alakalı bir sorun olabilir. bu arada sistem bilginizi yazmamışsınız.
  • aynı sorun xp ile bende de var.. çözünürlükle ilgili olduğunu ve xp cdsiyle onarım yapınca düzeleceğini iddia edenler var ama bende çözüm olmadı.. yalnızs benimki bir defa reset atınca düzeliyor.. ilk açılışta görmüyor da sonra görüyor gibi.. ilginç yani..

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Geçen gün benim de başıma gelmişti. Sistemi yeniden kurmak zorunda kalmıştım.

eğer sorunun format attıktan sonra düzeliyorsa konuyu açan arkadaş içinde faydalı olur

Orijinalden alıntı: hayati54

peki o siyah ekranda mouse oynuyormu ? mouse oynuyor ise imzamdaki konuya bi göz atın. yok oynamıyor ise driverlerle alakalı bir sorun olabilir. bu arada sistem bilginizi yazmamışsınız.

hayati taa windows yuklenmesi gelmeden ekran kararıyor dolayısıyla mouse doğmamış oluyor daha :)

quote:

Geçen gün benim de başıma gelmişti. Sistemi yeniden kurmak zorunda kalmıştım.

format attım değerli arkadaslar değişen tek şey siyah ekran artık 10sn kalıyor sonra windows yuklenme ekranı geliyor pc normal açılıyor.
    DDR 512mb 400mhz ram
    80gb harddisk
    amd athlon 2700

not:pc 5 yıllık

format attım değerli arkadaslar değişen tek şey siyah ekran artık 10sn kalıyor sonra windows yuklenme ekranı geliyor pc normal açılıyor.

o 10 sn cd den yada floopy den boot yapmak için uğraşıyor olmasın bios boot bölümünden hdd yi 1. yap bakalım tekrar aynı sorunu verecekmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 15 Aralık 2009; 17:36:10 >

bide bişe farkettim siyah ekranda ilk basta hdd ısıgı yanmıyor ama sonlarına dogru hdd isigi yanmaya baslıyo ardından windowsu yukleme sayfasına geçiyor. sorun harddiskte gibi duyuyor..

Orijinalden alıntı: sannsarr

harddisk 1. sırada arkadasım =) sorun sırasından olamaz. ilgilendgn için tskler..

bide bişe farkettim siyah ekranda ilk basta hdd ısıgı yanmıyor ama sonlarına dogru hdd isigi yanmaya baslıyo ardından windowsu yukleme sayfasına geçiyor. sorun harddiskte gibi duyuyor..

güvenli modda açabiliyosan hd tune ile hata testi yap böylece sorunun kaynağından emin olursun

güvenli modda açabiliyosan hd tune ile hata testi yap böylece sorunun kaynağından emin olursun

pcyi normal acıp tarattm bi sorun bulmadı.ama güvenli modda da taratıym bi bakalm sonuc değişecekmi.

sonuç:http://img686.imageshack.us/i/adszmc.jpg/]

bi sorun yok gibi dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taptazesut -- 15 Aralık 2009; 22:05:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.