Şimdi Ara

Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
5
Favori
14.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek


    XBL’dan birtakım ücretli içerikleri görüyoruz ama yeterli miktarda olan MS puanıyla bunlardan bazılarını indirmek istediğimizde “the item isn’t available from your current location” mesajını alıyoruz.

    Burada yapılması gereken şu Xbox360 sisteminizi Amerika’daki bir servis sağlayıcısına bağlamaktır. Ama bunu Amerika dışında herhangi bir ülkeden de yapabileceksiniz.
    Ben fiziksel olarak birazdan anlatacağım yöntemi Türkiyedeki evimden ayrıca Hollanda’da da deneme imkanı buldum. Bildiğiniz gibi avrupadakiler de bunları indiremiyor normal şekilde.
    Ancak burada başkalarının geçmişte anlattıklarından farklı olan benimkisinin birde ekstradan VPN hizmeti veren şirketlere para verilmeyeceğidir. Olay aslında çok basit bir mantık üzerine kurulu ama eğer Desktop PC nizde PCI wireless kartı yada ikinci bir internet bağlanmanıza imkan sağlayacak bir donanım yoksa bu anlatacaklarımı yapmanız imkansız olabilir.

    Ben size en klasik olan, çoğu kişiye en uygun olacak yöntemi, en basit şekliyle anlatacağım. Yok bende bunlar diyorsanız ozaman xbox harddiskinizi sökün ve asağıdaki sistemlere sahip bir arkadasınıza gidip bu islemi onda yapın. O da olmassa arkadasınızdan laptopunu ödünç alın iki saatliğine... Bilmiyorum artık nasıl yaparsınız...


    İhtiyaç Olunanlar:
    -Laptop PC
    -Wireless Modem/Router
    -Xbox360
    -Standart LAN Kablo (laptop ile Xbox360 arasına bağlantı olarak kullanılacak)

    Amaç:

    -Laptop ile kendi dahili wireless kartından internete bağlıyken(Ttnet yada hangi firmaylaysa) , yine Laptop PC nin LAN portundan standart LAN kablo diğer ucunu, Xbox360’a takarak makinaya yabancı bir ülkenin internet bağlantısının Virtual Private Network üzerinden (bunu nasıl oluşturacağınızı anlatacağım) Ipsi olarak dağıtmak.


    İşlemler:

    1-) PC nizden Windows’u açın Ağ bağlantılarından VPN bağlantı oluştur seçeneğini seçin.

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek



    2-) Seçeneklerden birinciyi seçin.

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek



    3-) Burada birini haneye server olarak:
    vpn1.usaip.eu veya vpn4.usaip.eu adresleri girin.

    İkinci haneyi değiştirmeye gerek yok.

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek


    4-) Burada kullanıcı adını ve şifreyi “demo” yapın. Bu USAIP sirketinin 7 dakikalık bağlantıyı ücretsiz kullanmamızı sağlıyacak biz de bu arada işimizi halletmek için XBL a gereken bilgiyi sağlamış olacağız.

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek


    5-)

    a- Bağlantı oluştu. Şimdi sağ tıkla özelliklerden ‘Genel’ tabına geçin orada eğer bağlanmakta güçlük çekiyorsanız başka serverların adreslerini yazıp onlara bağlanabilirsiniz.

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek


    b- ‘Seçenekler’ tabından Arama sayısını 99 yapın. Arama arasındaki geçiş süresi ise 1 saniye olacak.

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek


    c- ‘Ağ’ yada Networking tabından ‘VPN Tipi’ / Vpn Type “ PPTP VPN” olacak. Ancak automatic seçeneğinide seçebilirsiniz.

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek


    d- Paylaşım tabına gelin “ Diğer ağ kullanıcıların bu bilgisayarın internet bağlantısını kullanmasına izin ver” seçeneğine tıklayın. Böylelikle Ağ bağlantı kısımından ‘Yerel Ağ Bağlantısı ‘ ni seçin. Çıkan mesajlara ok leyip son olarak pencereyide ok leyip ayarları bitirin.

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek


    6-) Ayarları yaptınız okleyip pencereyi kapatın.

    Evet, zaten şu an wireless internet bağlantınızla bağlısınız. Network seçeneklerinden ayrıca oluşruduğunuz VPN bağlantınıza gidin ve sağ tıkla “Bağlan” ı seçin. Bu durumda olan şu:
    Mevcut internet bağlantınızın içinden başka bir tünel açıldı sizde bu tünel ile başka bir yerden çıkmış oluyorsunuz.

     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek


    7-) Bilgisayarınızın LAN portuna standart ağ kablosunu takın. Kablonun diğer ucunu Xbox360 ‘a takın. Xbox’ın kendi menüsünden network ayarlarini değiştirmenize gerek yok. Makina internet bağlantısının hangi yolla kendisine ulaştırdığından habersiz.

    8-) Bugune kadar indiremediginiz içeriklerden mesela Gears Of War2 nin All Frontiers Map pack ini indirmeyi deneyin.

    Önemli NOT:
    VPN Bağlantınız deneme hizmeti olduğu için her yedi dakikada bir düşecektir. Ancak ayarlardan 1 saniye gecmeden otomatik olarak yenşden bağlanı ayarladık. Bu süre XBL dan signout olmadan tekrar bağlanılmaya yetmektdir.

    Ancak VPN bağlantıyla download hızınız cok dusecektir. Siz yine normal internet bağlantınızla inidireceğinizi indireceksiniz araya VPN falan sokmadan.

    Sistem şöyle işliyor XBL sizin bağlantı bölgenizi herhangi bir içerik indirmek istediğiniz zaman ilk başlangıç anında ( %1 ) ve son bitiş anında (%99)tekrar kontrol ediyor. Sizin yapmanız gereken (özellikle büyük boyutlu dosyalarda) önce VPN bağlantı yöntemiyle download’ a başlayıp, tam biterken (%99) ise hemen bilgisayarınızın LAN portundan gelen kabloyu çıkarıp normal şekilde xbox360 ‘ı modeminize direk LAN kabloyla bağlamanız gerekecektir. Bu zahmetl’ geleb’lr ama değil ve oyunun tüm kaderini değiştirecek bir eklenti paketi için bu kesinlikle iş değil...

    Ben kendime de birçok arkadaşıma da bu yolla yükleme yaptırdım. Sorunsuz çalışıyor.
    Umarım bu bilgi herkese hayırlı olur…



     Bölgesel Engel Yüzünden İndirlemeyen Xbox360 İçeriklerini İndirmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraktal500 -- 17 Kasım 2009; 20:56:15 >



  • Mukemmelsin kardesim gelecek haftasonu deniycem AMA bende uk hesabi var onun icin ne yapabilirim? Cevap beklemekteyim.
  • UK hesabin olmasi makineni amerikadan ip vermene bir engel degil. Sistem bolge taramasi yapiyor önemli olan amerikadan bağlanıyor gibi görünmek. Sen bir dene anlattiklarimi... Sorun cikmamasi lazim.
  • Haftasonu yapicam kardesim kesinlikle! Tesekkurler! :))
  • yuhhh bunu yapana kadar
  • 10 $ vermektense bunla ugrasmayi denerim daha iyi ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biohard35

    yuhhh bunu yapana kadar



    Gereksiz avatarlari yada icerikleri indirmek icin bunu kullanman gerekmiyor.

    Gears Of War 2 harita paketleri gibi cok onemli seyler icin anlami buyuk bunun. Armut pis agzima dusle de sorunla cozulmuyor...

    Bu is normalde sadece 3 dakika suruyor. Senin gibi tembel arkadaslari dusunerek bukadar detayli yazdim, pazar gunumun degerli saatlerini ayirip...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraktal500 -- 26 Şubat 2011; 18:20:19 >
  • Sakin olalim konuyu saptirmayalim. Deneyen olursa haber etsin daha Xboxin borcu bitmeden erkenden MsPoint almayalim.
  • Yav bu forumda bunu deneyecek kimse yok mu bi deneyinde aydinlatin bizi.
  • Gears of War 2 harita paketi için tekrar teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gamerasi
    Gears of War 2 harita paketi için tekrar teşekkürler...

    Indirebildin mi yani?
  • Gamerasi , benim yiillardir arkadasimdir. Tesadufe bak ki buraya yazmis. Bunda daha guzel denk gelemezdi. Soylemeye calistigi, benim bahsettigim yontemle birlikte indirdik onun xbox`a kurduk. Ben daha once su an banli olan makineme kurmustum. Bikac gun once yeni aldigim Xboxima da bu yontemle kurdum. Garanti yani...
  • Gercekten sevindim yarin ya da haftasonu deniycem insallah. Saygilar...
  • Parasız olması güzel ama VPN'e göre biraz uğraştırıyor gibi...
  • Bu güzel paylaşım ve harcadığın zaman için çok çok teşekkürler dostum...
  • Güzel bir rehber olmuş, teşekkürler. Live a döndüğüm zaman deneyeceğim
  • "Sistem şöyle işliyor XBL sizin bağlantı bölgenizi herhangi bir içerik indirmek istediğiniz zaman ilk başlangıç anında ( %1 ) ve son bitiş anında (%99)tekrar kontrol ediyor. Sizin yapmanız gereken (özellikle büyük boyutlu dosyalarda) önce VPN bağlantı yöntemiyle download’ a başlayıp, tam biterken (%99) ise hemen bilgisayarınızın LAN portundan gelen kabloyu çıkarıp normal şekilde xbox360 ‘ı modeminize direk LAN kabloyla bağlamanız gerekecektir. Bu zahmetl’ geleb’lr ama değil ve oyunun tüm kaderini değiştirecek bir eklenti paketi için bu kesinlikle iş değil..."

    şimdi benim anladığım vpn ile bağlanıp sonra %1 den sonra xbox ı modemin kendi portuna takmak hızlı download için bilgisayardan alıp, %99 oluncada tekrar kontrol edeceği için bilgisayara takıp vpn e girmek tekrar.. böylece xbox region kontrollerinden kurtulucaz.. bu doğru mu dediğim? farklı bir şey mi demeye çalışmış arkadaş yoksa
  • Her şeyi tam yapıyorum ama yok olmuyo bazı içerikler kullanılamaz deyip 800 ile başlayan bir hata kodu çıkıyor. Çok sinirim bozuldu ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesk
    Her şeyi tam yapıyorum ama yok olmuyo bazı içerikler kullanılamaz deyip 800 ile başlayan bir hata kodu çıkıyor. Çok sinirim bozuldu ya

    Ya kimse mi cevap vermez hic mi yok konuya bakan?!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wuper


    "Sistem şöyle işliyor XBL sizin bağlantı bölgenizi herhangi bir içerik indirmek istediğiniz zaman ilk başlangıç anında ( %1 ) ve son bitiş anında (%99)tekrar kontrol ediyor. Sizin yapmanız gereken (özellikle büyük boyutlu dosyalarda) önce VPN bağlantı yöntemiyle download’ a başlayıp, tam biterken (%99) ise hemen bilgisayarınızın LAN portundan gelen kabloyu çıkarıp normal şekilde xbox360 ‘ı modeminize direk LAN kabloyla bağlamanız gerekecektir. Bu zahmetl’ geleb’lr ama değil ve oyunun tüm kaderini değiştirecek bir eklenti paketi için bu kesinlikle iş değil..."

    şimdi benim anladığım vpn ile bağlanıp sonra %1 den sonra xbox ı modemin kendi portuna takmak hızlı download için bilgisayardan alıp, %99 oluncada tekrar kontrol edeceği için bilgisayara takıp vpn e girmek tekrar.. böylece xbox region kontrollerinden kurtulucaz.. bu doğru mu dediğim? farklı bir şey mi demeye çalışmış arkadaş yoksa



    Olay cok basit ama detayli izah edince kafalari karistirmasi bir yandan da dogal.
    Soyle soyleyim, istersen VPN olarak baglandigin zaman internete xboxin LAN kablosunu hic cikarma bilgisayarinin LAN portundan, o da olur... Ama eger indirecegin dosya buyukse mesela 1gb gibi, VPN ile baglanti araya baska operatorler girdiginden yavas oldugu icin indirme suren yavas olacaktir...
    Bundan dolayi islemin ortasinda kablo cikartip xboxa direk modeme bagliyacaksin ki indirecegini hizli indirebilesin. Cunku senin normal internet baglantin
    VPN den COK daha hizli olacaktir.... Sonuna gelince indirmenin hemen cikarip tekrar VPN le baglanacaksin. Cunku XBL sonunda kontol ediyor acaba ip si dogrumu diye...

    Eger diyorsaniz benim indirecegim dosya 30mb bisi falan (herneyse) ozaman kablo cikarmakla falan ugrasma...

    1GB lik dosyayi VPN uzerinden 3.5 saatten fazla indirirken normal internet baglantinizla yarisindan daha az bir surede indiriyorsunuz, mesela 1.5 saatte.

    VPN baglantinin buradaki rolu arkadaslar, XBL in kapisindan iceri Amerikadan baglaniyormus gibi girebilmeniz. Istersen bir saniye baglan downloadi kes makinayi kapat, sonra devam et... Onemli olan bir kere onayi almaniz.... Gayet basit bi konu bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fraktal500 -- 16 Kasım 2009; 22:14:39 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.