elinizdeki sistem çok iyiyse sinyal konusunda, uyduruk kablo ile kaliteli kablo farkını hissedemeyebilirsiniz. ancak orta karar bileşenler (uydu, dvd, tv, vs.) için kaliteli kablo olmazsa olmazlardan. bu arada receiver üzerinden görüntü aktarımı haliyle iyi olacaktır. ama herkesin evinde dijital video/audio receiver yok. zaten sorunumuz da burda, elimizdeki kısıtlı kaynaklarla optimumu yakalamaya çalışıyoruz. yoksa 500 ytllik uydu alıcı, 500 ytllik dvd player, 2000 ytllik sinema sistemi ve 7 bin ytllik tvmiz olsa, zaten 200 ytllik kablo masrafını düşünmez, gider alırdık.
dostum şu an en ideal olanı monster altın uçlu. daha üst düzeye gerek yok, yani hyundaiye mercedes amortisörü takmanın alemi yok.
digiturk ü av receiver e hangi kablo ile aktarıyorsunuz.
saygılar
kaliteli sayılabilecek bir kompozit kablo ile aktarıyorum. sanırım radioshak idi. recevierden de aynı marka renkli kablolarla komponent olarak aktarıyorum. bu tip bağlantı için uçuk rakamlarla alınabilecek kabloya gerek yok bence.
elinizdeki sistem çok iyiyse sinyal konusunda, uyduruk kablo ile kaliteli kablo farkını hissedemeyebilirsiniz. ancak orta karar bileşenler (uydu, dvd, tv, vs.) için kaliteli kablo olmazsa olmazlardan. bu arada receiver üzerinden görüntü aktarımı haliyle iyi olacaktır. ama herkesin evinde dijital video/audio receiver yok. zaten sorunumuz da burda, elimizdeki kısıtlı kaynaklarla optimumu yakalamaya çalışıyoruz. yoksa 500 ytllik uydu alıcı, 500 ytllik dvd player, 2000 ytllik sinema sistemi ve 7 bin ytllik tvmiz olsa, zaten 200 ytllik kablo masrafını düşünmez, gider alırdık.
dostum şu an en ideal olanı monster altın uçlu. daha üst düzeye gerek yok, yani hyundaiye mercedes amortisörü takmanın alemi yok.
arkadaşım dediklerinde haklısın ama buradaki sonuç para miktarıyla ilişkili değil. yayın kalitesiyle ilişkili en pahalı ve en iyi scart kablo diye önerilen pgv7000 ile de denedim elde ettiğim sonuç aynı. yani ucuz kabloda aynı sonucu veriyor. ama yayının kalitesini arttırma imkanı olanlar içindi benim önerim.( önce av recevier sonra tv)
bizde bugün sony40d3000 aldık.digitürk kullanıyoruz acaba nasıl bir scart almalıyım.philips altın uçlu 50 ytl dediler.birde her 2 tarafı scartlı olan var acaba ondan mı almalı yoksa 1 tarafı scartlı diğeri 3kablolu(kırmızı sarı beyaz)dan mı almalı.yardımcı olursanız sevinirim.
bu arada internette teknosa da monstar altın uçlu scart yok acaba mağazalarda var mıdır.
Teknosa mağazalarında Monster 2m. scart-scart kablo 26 YTL'ye ve var. Boşuna fazla para ödemeyin. Bu arada scart-kompozit (bir tarafı scart diğer ucu 3 kablo kırmızı-beyaz-sarı dediğiniz)en kötü bağlantı şekillerindendir. Ona girmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 30 Ekim 2007; 23:54:19 >
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
Selamlar, Goldmaster 57000ci receiverımı samsung 37" lcd ye s-video ile bağlıyorum.Kablo çok kaliteli değil yanlış hatırlamıyorsam.Servis montaj yaparken scart kullanırsan daha iyi dedi.Forumlarda araştırdığıma göre composite>scart>s-video>companent>hdmi kalite sırası var.İki bağlantı şansım var.scart veya s-video.receiverda component çıkış yok.hangisini tercih etmeliyim.Bir de bazı görüntülerde genelde kırmızı zeminlerde ince cizgiler oluşuyor.digital gürültü azaltmayla sorun çözülüyor ama bu seferde netlik azalıyor.Sorun s-video kablo kalitesimi , receivermı ? Çanak,lnb kablolama kaliteli yaptım,receivera kadar sorun yok eminim.Saygılar.
goldmaster cihazların tunerinin çok iyi olduğunu bilirim,sanırım sizin bağlantılarınızdan kaynaklanan bir kötü görüntü mevcut,kaliteli bir scart alarak aradaki görüntü farkını görebilirsiniz tavsiyem profigold pgv7000 olacaktır çünkü kendimde bu ürünü kullanıyorum ve çok memnunum
Panasonic 37Pv7F Plazma next 9000 xcam ultra//profigold pgv 7000 OXYPURE scart Toshiba Dr 255 DVD Recorder//profigold pgv 332 Component avr-SHERWOOD R863 front-Wharfedale Diamond 9.5 center-Yamaha NSC 125(geçici olarak) rear-Wharfedale Diamond 8.4 kablo-profigold air bass flex-Qxygen free.