Şimdi Ara

Eniyi görüntü için SCART kablosu tavsiyesi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
59.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben evde IXOS kullanıyorum. Tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar bende Samsung LE40F86BD war ps3u ve digiturk plusı baglamak için philipsin HDMI kablosundan 2 tane aldım aldığm yerde kabloyu baya övdü ciddende cok kaliteli duruyordu profigoldu alsaydım fark edermiydi ?
  • Ben Dvd için profigold, PS3 için se PureAV 1.3 kablo kullanıyorum. Performansları gayet iyi.
  • Arkadaşlar Darty de Belkin in 1.8 mt düz kablolu altın kaplamalı scart-scart kablosu 29.90 ytl. Piyasadaki en kaliteli ürün. normal scart a göre, düz kablolu olan bu scart, en az%30 farkettiriyor. Ve yine Darty de komponent kablo (1,8 mt) 39.90 ytl. bundaki görüntü kalitesi dehşet. Belkin in ürünleri gerçekten çok kaliteli. aynı scart teknosa da 89,90 aynı komponent yine teknosada 49,90. Bu bahsettiğim kablolar gerçekten profesyonel kablolar ve sonuç mükemmel. Monster,hama vb. boşverin pure av (belkin ) kullanın.
  • Arkadaşlar 10 liralık düzgün bir scart kablo ile altın kaplama denilen scart kablo arasında LCD-PLAZMA-RECEİVER-DVD PLAYER arasında yapılan bağlantılarda insan gözünün algılayabileceği hiçbir fark yoktur.

    Elektronik işi ile uğraşan arkadaşlarıma ve işyerimdeki elektronik müh.iş arkadaşlarıma sordum;

    Düzgün ve doğru tam bağlanmış bir scart olduktan sonra altın vs. kaplamalar bizim gözümüzde fark yaratmaz...

    Paranızı boşa harcamayın.

    SAYGILAR.Koray.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koraytok

    Arkadaşlar 10 liralık düzgün bir scart kablo ile altın kaplama denilen scart kablo arasında LCD-PLAZMA-RECEİVER-DVD PLAYER arasında yapılan bağlantılarda insan gözünün algılayabileceği hiçbir fark yoktur.

    Elektronik işi ile uğraşan arkadaşlarıma ve işyerimdeki elektronik müh.iş arkadaşlarıma sordum;

    Düzgün ve doğru tam bağlanmış bir scart olduktan sonra altın vs. kaplamalar bizim gözümüzde fark yaratmaz...

    Paranızı boşa harcamayın.

    SAYGILAR.Koray.


    altın uçlu scartta bariz fark ediyormuş.. aldığım yer ve kişi kendiside kullanıyormuş..
    ben almadım fakat almayı düşünüyorum.
  • İlla ki altın uçlu scart değilde Full pin scart (21pinde bağlı) scartlardan edininiz.Hoş genelde full pin bağlı scartlar belli bir kalitenin üstünde ve genellikle altın kaplamalı olurlar.

    Arkadaşlar bunlar bir zincir halkası bence mesela uydu alıcı cihazınızın ve LCD tvnizin 21 pininde de bağlantı var ise bu scartlardan performans alırsınız.Sizce haksız mıyım?

    Yani bu da şu demek kaliteli bir receiver-LCD/PLAZMA ve sonuç:)
    Arada ki farkıda size söylüyorum %25-%30...

    LCD ve PLAZMA'da farkı anlarsınız Eski tip tüplü tvlerde fark yok arkadaşlar.

    Abim bugün bana almanyadan getirdi 22 euroya almış ama farkettimi derseniz evet biraz fark etti.Ama bence değmez arkadaşlar 80-90 ytl vermeye.

    Size tavsiyem hama ya da diğer marka 30ytl civarı kablolar işinizi görür.
  • arkadaşlar samsung 42 Q91 aldık,bugün getirecekler,servis de yarın gelecek.Bizde next cıs super plus uydu,DVD,digitürk ve philips home theater sistemi var,bunların bağlantılarını en verimli şekilde nasıl ve hangi kablolarla yapabilirim,yardım ederseniz çok sevinirim,plazma geldiğinde zorluk çekmek istemiyorum.ayrıca digitürkü de HD yayına çevirmeyi düşünüyoruz,tek sorun bağlantı ve kablolar,anlayacağınız epeyi karışık..
  • bende de Samsung s81b 32" var ve mavi ya da tonu renklerde (nextstar 2000x cis receiver ile ) Tv yayınında sol üst köşede uydu receiver kutucuğu açılarak ekran gidip geliyor ve bunu TV yayınlarında sinir bozucu şekilde yapıyor örneğin fenomen programındaki gibi bir yayını izleyemiyorum malum soruun yüzünden oysa aynı kabloyu (scart) samsung DVD ye bağladığımda ekran mavi de olsa böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Forumlarda benzer sorun yaşayıp kablosunu daha kaliteli kablolarla değiştiren ancak sonuçta problemi çözemeyenler olmuş. Kablo konusu açılmışken bu sorunumdan bahsetmek istedim. Bu sorunla karşılaşıpta sorunu çözebilen arkadaş var mı?
  • Samsung 42 Q91imiz geldi kurulumu yapıldı,aynı gün digitürk plus da kuruldu,herşey ii güzel de görüntü biraz kumlu sanki.Samsungun servisi kesinlikle altın uçlu scart kullanın dedi fakat digitürkten gelenler 5ytllik scarttan farkı yoktur boşa para vermeyin dedi.Hangisi doğru şimdi,niye ayrı tellerden çalıyorlar ya,insanın aklı karışıyor,kumlu görüntüden nasıl kurtulurum acaba?
  • bir hiç uğruna heralde üretmiyorlar altın uçlu scart ları :) elbet farkı vardır.o servis elemanlarının evinde mutlaka regal marka tv vardır. :) kalite sadece scart ile değil prizlede alakalı.mutlaka gidip voltaj korumalı bir belkin priz alın.zaman geçtikçe görüntüde karlanmalar olabilir yoksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcmurphy -- 7 Haziran 2008; 17:16:00 >
  • trust marka aldım prizi.bu arada isviçre-çek cumhuriyeti maçını izlerken top hızlı olduğunda bi garip görünüyodu.samsunga gidip karlanmayı sordum netlik ayarıyla oynayın dediler,ne fark ediyorsa.bi ara ekranda cızırtılar oldu korktum henüz trust prizi koymamıştım hemen eskisini çıkarıp onu taktım yine olacak mı acaba.
  • Arkadaşlar elimde fazla 1 adet hama marka scart to scart mavi kalın bakır kablo var.Ürün almanyadan getirilmiştir.21pin tüm kabloları bağlantılı altın uçlu folyoludur.Kocaeli bölgesinde elden teslim.13 euroya abim almış.20ytl'ye vereceğim.

    Bilgi için ikoraygözde@hotmail.com
  • BELKIN
    AV21502EA03
    Scart-3RCA plugs

    Öneririm ALTIN uçlu olması dolasıyla çok kaliteli bir şekilde görüntü ve ses akışı sağlamaktadır.Aynı Zamanda Netten Bakarak çok ucuza bulabilirsin.
  • normal tv'lerde oluyormu bu altin uclar ?
  • KONIG marka voltaj korumalı priz hakkında bilgisi olan varmı böyle bir ürün duydunuzmu?
  • Arkadaşlar, evimde SCART çıkışı olan eski bir Sony Trinitron TVm var. PCmin ekran kartının 2 HDMI ve bir S-Video (kutudan çıkan ara kablo ile Composite'in video kanalına da dönüşebiliyor) çıkışı var ve TV üzerindeki SCART'a bir SCART to Composite çevirici takarak kullanıyorum; fakat temassızlık nedeniyle görüntüde titremeler olabiliyor. İhtiyacım olan, bir tarafı SCART, bir tarafı S-Video (ya da composite video) olan kaliteli (mümkünse altın kaplama) bir kablodur. Ankara'da bunları nereden bulabilirim acaba? Teknosa'daki Hama ve Philips gibi düşük kaliteli ve pahalı ürünleri almak istemiyorum açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum.
  • Öncelikler herkese merhaba aranıza yeni katıldım arkadaslar. Lcd dünyasına biraz yabancı olduğumdan lütfen sorularıma gülmeyin. :)

    1) ben sony 40v4000 ldc tv aldım ve digiturk uyesiyim. bütün yazılan mesajları okudum herkesin tavsiyeleri farklı.

    2) altın uçlu scart almanın görüntü kalitesinde gözle görülür bir iyileşme yaparmı yapmazmı öncelikle bunu merak ediyorum

    3) genel kanı yapar şeklinde ise bugün biraz elektronik marketleri gezdim türkiye şartlarında piyasa alınabilecek birkaç marka var monster, haman, philips
    vb abaca performans açısından ölçülebilir bilgiye dayanarak hangisi daha iyi?

    4) nette gezerken sony nin de bir altın uçlu kablusu olduğunu fark ettim kullanna arkadasım varmı acaba yoksa da bu konuda bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var,, sony için linkhttp://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=VMC-E2110CAE

    şimdiden çok teşekkür ederim ,,,




  • ben yeni altın uclu aldım ama bi fark göremedim doğrusu
    eskisi dandiklerden değildi bi şeyin içinden cıktı hatırlamıyorum ama 3-5 ytl lerden değil onların
    kablollaırı ınce bu kalın dı ama meraktan gittik aldık işte...
  • sn nofear herkes farklı birsey söylüyor inan bu konuda artık allak bullak oldu kafarm birde pure av kablo çıktı başıma
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.