Şimdi Ara

6 otomobil markasının kredi paketinden çıkarılması ikinci el fiyatlarını artıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
3.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6 otomobil markasının kredi paketinden çıkarılması ikinci el fiyatlarını artıracak



    Kamu bankaları Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota’nın “yerli üretime özel taşıt kredisi” kampanyasından çıkarıldığını duyurdu. Gerekçe olarak da bu firmaların uyarılara rağmen fiyat artışı yaptığı öne sürüldü.



    Uzmanlar yaşanan gelişme sonrası sıfır otomobil satışlarının bu durumdan etkileneceğini fakat ötelenen talebe bağlı olarak satışlardaki hareketliliğin sürmesini beklediklerini belirtiyor. Öte yandan bu durumun ikinci el otomobil pazarına yarayacağı ve ikinci el otomobillerdeki fiyat artışının devam edeceği öngörülüyor.



    Dünya’ya konuşan Cardata CEO’su Hüsamettin Yalçın, kredi desteğinin kalkmasının sıfır araç pazarı için kötü olduğunu belirterek şunları ekledi:



    “Kredi musluğunun kesilmesi, sıfır satışlarını etkiler. Ancak kredi iptallerine rağmen pazarın 710 bin bandında gerçekleşecek, çünkü ötelenmiş talep gerçekten çok fazla. Esas yansıması ikinci ele olur ve çok büyük satış ivmesi gerçekleştirir. İkinci elde 0.49 faizli kredi imkanı var ve o kesilmedi. Buradan çıkacak şu olur ki, ikinci el fiyatları önemli ölçüde artmaya devam eder. Herkesin beklediği, ‘ikinci el fiyatları düşer' tezi çürüdü. Bunun nedeni de sıfır araçlardaki fiyat artışı. Sıfır araçlarda ağustos ve eylülde çıkacak araçlar da yüksek fiyatla çıkacak. Döviz kuru da yükseldi. Dolayısıyla ikinci elin fiyatı da yükselecek.”



    Ayrıca Bkz.Alman firmadan tam 10 farklı gövde tipiyle tercih edilebilen elektrikli araç: eBussy



    Otomol CEO’su Uğur Sarıkaya da “Sıfır araçlara kredi desteğinin kalkması özellikle yerli markaların yeni araç satışlarını biraz yavaşlatacak. Ayrıca zaten yüksek olan ikinci el talebini daha da artıracak. Ancak sıfır araç pazarında talebin tamamen durması söz konusu olmaz. Mutlaka yerli markalar distribütör destekli düşük faizli kredi kampanyaları yapacaktır. Pandemi öncesinde pazarın 700 bin üzerine çıkacağını söylemiştim. Pandemi döneminde de biriken talebin yılın ikinci yarısında realize olacağını ve yine 700 bin adedi bulacağımızı öngördüm. Hala görüşüm aynı, pazarın 700 binin biraz üzerine çıkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.








  • Devlet 1. El Araba satışında ÖTV yi kaldırıp fiyatları makul seviyeye çekmediği sürece ikinci el piyasası durmayacak bu haberde gereksiz olacak

  • kuruwa kullanıcısına yanıt
    Devlet neden boyle yapsin? Suan 2. El piyasasinin sismesi en cok devletin isine geliyor. 2. El fiyatlari sayesinde sifir araba satisi devam ediyor. Cogu arabanin ikinci eli sifirindan pahali sacma bir sekilde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • araç fiyatları togg 'un fiyatına kadar yükselir. ozaman cazip gibi gözükür. merak etmeyin. fiyatları şuan arttıran hükümet gibi gözüküyor. krediler fiyatları her alanda artttırdı.

  • İkinci el binilebilecek standart donanımı olan 10 yaşında bir araba 80-90 binden aşağı değil yazıklar olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otomobil firmaları yiyeceğine vatandaş yesin.

  • Durmak yok yola devam en ucuz ikinci el 💯 bin olmalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha ne artacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizin cebinizde rant ile 20 milyon dolar olsa dolar euronun cikmasi icin ugraşmazmisiniz? Oda öyle yapiyor suan cok rahat 100milyon dolardan fazla parasi vardir:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 27 Temmuz 2020; 15:10:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dost1984

    araç fiyatları togg 'un fiyatına kadar yükselir. ozaman cazip gibi gözükür. merak etmeyin. fiyatları şuan arttıran hükümet gibi gözüküyor. krediler fiyatları her alanda artttırdı.
    TOGG bugün satışa çıksa. Elektrikli ve bir Suv olarak başlangıç fiyatı 420 binden aşağı olmaz zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Geçende araba konularına bakıyorum ' biri demiski 5 yaşında araca 35 bin TL verilmez bı 7 8 yil önce falan açılmış bu konu günümüz fiyatlarını görünce çıldırmamak mümkün degil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden ikinci el piyasasının düşmesi haberlerini sanki bir muhalefet söylemiymiş gibi tepki vererek reddediyor?

    Adamı bilmem, konumunu bilmem, ama fiyatların daha da yükselmesini şiddetle istediği öyle net belli oluyorki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekimde 50 ye aldığım araç şimdi 80 oldu daha da artacak deniyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkinci el yada sıfır otomobillere talep deli gibi oldukça ikisinin de fiyatları artacaktır. Türkiye'de fiyat artışının baş sorumlusu sıfır araç satış tahmini adedini çok az olur kriz var diyip geçen yıl 300bin altında sipariş veren araç marka yöneticileri. Pandemi nedeniyle üretimde olmayınca araç uretilemedi. Becerip Avrupa da satılmayan stokları da getirmediler yine aynı yöneticiler. Şimdide uçuk fiyatlardan da memnunlar yine ileryi göremeyen bu yoneticiler. Devletin burda krize sebebiyet verme korkusundan yüklü bir ceza veya yaptırım yapmadığı için eleştiri yapılabilir ama tüm faturadaki payı çok az. İkincisi elin artmasında hatta devlet bizden masum.

  • Ne araba açlığıymış bu kardeşim bee. Sanırsın ülke araç alımını 5 yıl yasakladı da şuan serbest bıraktı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2.el minimum 100 bin tl yapın da rahat edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizde böyle başlıkların atın ki daha çok yükseltsinler fiyatları...

  • 2019 Nisan ayında 91bin TL ye aldığım 2016 Hyundai İ30 u geçtiğimiz hafta 160bin'e sattım, daha yükselmez piyasa diye


    Erken mi davrandım acaba :(

  • Sıfır araba fiyatları düşmedikçe 2.el de düşmeyecek bu kadar basit. İkinci el piyasasının sakinleşmesi için sıfır araba fiyatlarının düşmesi şart.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.