Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: TELEKOM'a bir darbe daha..Müjdeli bir haber...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turk Telekom >> Cevap: TELEKOM'a bir darbe daha..Müjdeli bir haber... Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Serdar

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Mayıs 2007; 23:11:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Telefon olmasının esprisi zaten hattın "mevcut" telefon kablosunu kullanarak gelmesi arkadaşlar. Telefon sinyali olmuş olmamış farketmez. ADSL ile telefon sinyalleri zaten ayrıdır. Bu yüzden splitter'ı kullanıyoruz. Telefon sinyali olmazsa splitter kullanmadan direk ADSL kullanılır. Bunda teknik olarak mümkünatsızlık yok zaten. Türk Telekom bu hizmeti verirken diğerini de mecbur gibi gösteriyor. Bunu da kendi iç yapısında hazırlamış. Hat sadece telefonla çekilir, çekilmiş hat varsa ADSL hizmeti de verilebilir. Teknik değil uygulama açısından mümkün ya da mümkünatsız kılmışlar durumu. Bence de kesiklikle tüketici hakları çiğneniyor.

Aynı durum kablo internet için de geçerli. Kimse kablolu tv almak zorunda değil sırf internet için apartmanda varsa bir koaksiyel kablo çekilebilir. Aynı dava kablonet için de emsal gösterilebilir. (Gerçi 7 ytl gibi bir ücrete onlarca kanalı güzel bir görüntü kalitesiyle sunuyorlar.Telefondansa tercih edilebilir.)

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
Bilgi Paylaşım Platformu / www.cxcx.org
s!LenTium

15 Mayıs 2007; 23:31:39 

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Telefon olmasının esprisi zaten hattın "mevcut" telefon kablosunu kullanarak gelmesi arkadaşlar. Telefon sinyali olmuş olmamış farketmez. ADSL ile telefon sinyalleri zaten ayrıdır. Bu yüzden splitter'ı kullanıyoruz. Telefon sinyali olmazsa splitter kullanmadan direk ADSL kullanılır. Bunda teknik olarak mümkünatsızlık yok zaten. Türk Telekom bu hizmeti verirken diğerini de mecbur gibi gösteriyor. Bunu da kendi iç yapısında hazırlamış. Hat sadece telefonla çekilir, çekilmiş hat varsa ADSL hizmeti de verilebilir. Teknik değil uygulama açısından mümkün ya da mümkünatsız kılmışlar durumu. Bence de kesiklikle tüketici hakları çiğneniyor.

Aynı durum kablo internet için de geçerli. Kimse kablolu tv almak zorunda değil sırf internet için apartmanda varsa bir koaksiyel kablo çekilebilir. Aynı dava kablonet için de emsal gösterilebilir. (Gerçi 7 ytl gibi bir ücrete onlarca kanalı güzel bir görüntü kalitesiyle sunuyorlar.Telefondansa tercih edilebilir.)

Son noktayı koymuşssun sanırım. Benimde başıma gelmişti telefon sinyali yokken adsl çalışıyordu şaşırmıştım hatta. İnşallah dava lehimize sonuçlanır.

Ayrıca bence kablotv için verilen 7 milyon telefona verilen 12 milyondan kat kat daha iyidir.En azından hakkedenler kazanıyor.

Dj_Gençkan

15 Mayıs 2007; 23:38:07 

şunu söyleyeyim telekom kılıfını bulur.

ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Mayıs 2007; 23:51:23 

ev telefonu yada adsl hattı. artık birinin fişi artık çekmenin (koparmanın) zamnaı geldi.

priapo

16 Mayıs 2007; 11:29:10 

İŞTE O MEŞHUR KARAR:Ben bu kararı ekleyerek TELEKOM'a sabit hattımın iptali ve adsl hattımın devamı için müracaat edeceğim..İsteyenler bu örnek kararı da kleyip,önce bulundukları ilçedeki TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİNE başvurup yeni bir karar çıkartıp telekoma öyle başvurabilir..veya bu kararı emsal gösterip telekoma başvurur.telekom 15 gün içinde gerekeni yapmazsa vereceği yazılı cevapla birlikte konu ilçe hakem heyetine götürülebilir.
------------------------------------------------------------------------------------

T.C.

KOCAELİ VALİLİĞİ

SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı

Karar No : 5/14

Karar Tarihi : 12/03/2007

KARAR

Başkan Üye Üye Üye Üye

Ferahi Konukoğlu Necla Mumcu Uğur Güngör Mehmet Akın Halil İbrahim Şişman

Sanayi ve Tic. İl İzmit B.Belediyesi Kocaeli Barosu Avukatı Türksavder İTO Yönetim Kurulu üyesi

Müdürlüğü Şube Müdürü Zabıta Memuru

Raportör : Perihan Yapar

Dosya No : 2007/87

Şikayet eden Y.A. Derince/ KOCAELİ

Şikayet edilen : KOCAELİ İL TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ ALEMDAR TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ İZMİT

Şikayet konusu : Tüketicinin 233 45 45 nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hakkındaki şikayeti

Şikayet tarihi : 25/01/2007

Olayın özeti : Tüketici 233 xx xx nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattını kullandığını , ADSL hizmetinden yararlanabilmek için telefon hizmetini de satın almak zorunda olduğunu, ancak DSL hizmetinin bakır devreler üzerinden iletilen hizmetlerden olduğunu , Türk Telekom’un mevcut, ADSL-DSL-G.SHDSL alt yapısının sabit telefon olmadan da bu hizmetleri vermeye elverişli olduğunu, kullanmadığı halde sabit telefon hattına minimum 1200 kontör karşılığı ücret ödediğini, sabit hattın iptal edilerek ADSL hizmetini alabilmeyi talep etmektedir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti : Savunma yapmamıştır

İnceleme ve gerekçe : 4822 Sayılı Kanun ile değişik 4077 Sayılı Tüketicinin korunması kanununun 5. maddesi ”Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa , satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara yada başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz.” Hükmü yer almaktadır. Tüketici Derince de ikamet etmektedir. Tüketicinin şikayeti 12/02/2007 tarihli Hakem Heyetinde görüşülmüş olup, telefon hattı olmadan ADSL’nin kullanıp kullanılamayacağı teknik rapor istenmesine ara karar verilmişti, Sabit telefon olmadan da ADSL kullanımının mümkün olduğu, Türk Telekom’un alt yapısının da müsait olduğu bildirilmiştir

Hüküm : Tüketici Yunus ABDULLAHOĞLU un 235 xx xx telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattı hakkındaki şikayeti görüşülmüş olup, bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom un altyapısının sabit telefon olmadan da kullanıma müsait olduğu bildirilmiştir. Bu yüzden 4077 Sayılı kanunun 5. maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı, başka mal veya hizmetin satın alınmasına bağlanamayacağından, tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekom un hattı iptal etmesine ve kararın taraflara tebliğine, tüketici mahkemesine itirazı kabil olmak üzere oy birliği ile karar verildi.
------------------------------------------------------------------------

ÖNEMLİ AÇIKLAMA:
Değeri 792,12 YTL in altında bulunan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin vereceği kararlar tarafları bağlar Bu kararlar İcra İflas İlamlarının yerine getirilmesi hakkındaki hükümlere göre yerine getirilir. Taraflar bu kararlara karşı 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemelerine itiraz edebilirler itiraz Tüketici sorunları Hakem Heyetinin icrasını durdurmaz.

erhanzeynel

Sisteme Gözat

16 Mayıs 2007; 13:04:20 

Abicim adamın telefonu haberde yazıyor zaten 118 e ne hacet, ara sor

priapo

16 Mayıs 2007; 13:13:58 

quote:

Orjinalden alıntı: erhanzeynel

Abicim adamın telefonu haberde yazıyor zaten 118 e ne hacet, ara sor

dün ben bu kARAR'a ulaşamamıştım..o nedenle dün 118 den baktım..
bugün ise durum farklı..
KARAR elime geçti..
beni dahiyane (!!!) bir şekilde uyarmanıza hiç gerek yoktu;çünkü karar metninde YUNUS ABDULLAHOĞLU'nun telefon nosunu bende gördüm..o kadar kör değilim.

öneriniz benim için hiçbirşey ifade etmiyor.

not:
Ben bu kararı tüketici derneklerinin tümüne tekrar gönderdim..Umarım sitelerinde bu konuya yer verirler artık..
ayrıca bu konuyu ve KARAR METNİNİ hürriyet,milliyet,sabah,akşam,tercüman,vatan OKUR İZLEYİCİLERİNE yazdım..ayrıca Avrasya,Kanaltürk,Yeniçağ,Kanal B,NTV,CNN gibi tv.lerin internet sitelerine bildirdim..

umarım konunun ülke çapında güncel bir konu olmasına yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi priapo -- 16 Mayıs 2007; 13:18:41 >

Malazgirt

16 Mayıs 2007; 14:45:46 

quote:

Orjinalden alıntı: priapo

not:
Ben bu kararı tüketici derneklerinin tümüne tekrar gönderdim..Umarım sitelerinde bu konuya yer verirler artık..
ayrıca bu konuyu ve KARAR METNİNİ hürriyet,milliyet,sabah,akşam,tercüman,vatan OKUR İZLEYİCİLERİNE yazdım..ayrıca Avrasya,Kanaltürk,Yeniçağ,Kanal B,NTV,CNN gibi tv.lerin internet sitelerine bildirdim..

umarım konunun ülke çapında güncel bir konu olmasına yardımcı olurlar.

Duyarlılığın için teşekkürler.
TT köşeye sıkıştı yapacak birşeyleri yok sonuç bariz ortada.

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş uluslar, önce haysiyetlerini, sonra özgürlüklerini ve sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdurlar. ATATÜRK

penkala

16 Mayıs 2007; 14:58:24 

ben size soliim adsle zam yolda adsl tarifelerine 8 ytl zam geliyor...
greenman58
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Mayıs 2007; 15:52:49 

zurnanın zırt dediği yerdeyiz

Bakalım telekom nasıl bi karşı atak yapacak
cdexos

16 Mayıs 2007; 19:15:53 

Sonuçta tekel,bir şekilde bunu kendi lehine çevirebilir

2x2GB Team Xtreem Dark @1066 Mhz|E6600 @3.0 Ghz|2xSeagate ST3250410AS(Raid 0)
Serdar

Sisteme Gözat

16 Mayıs 2007; 19:18:48 

Tekel de olsa bir firma. Yargıya karşı mı gelecek?

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
Bilgi Paylaşım Platformu / www.cxcx.org
cdexos

16 Mayıs 2007; 19:22:05 

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Tekel de olsa bir firma. Yargıya karşı mı gelecek?

Yargıya karşı gelemez tabiki ama,sözde yapacağı indirimi erteleyebilir v.b.Direk aklıma bu geldi.Çünkü küçük yerlerde oturan insanların kablo internet v.b gibi lüksleri yok.İnternet için elleri mahkum tt ye

2x2GB Team Xtreem Dark @1066 Mhz|E6600 @3.0 Ghz|2xSeagate ST3250410AS(Raid 0)
Serdar

Sisteme Gözat