Şimdi Ara

TELEKOM'a bir darbe daha..Müjdeli bir haber... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
21.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefon olmasının esprisi zaten hattın "mevcut" telefon kablosunu kullanarak gelmesi arkadaşlar. Telefon sinyali olmuş olmamış farketmez. ADSL ile telefon sinyalleri zaten ayrıdır. Bu yüzden splitter'ı kullanıyoruz. Telefon sinyali olmazsa splitter kullanmadan direk ADSL kullanılır. Bunda teknik olarak mümkünatsızlık yok zaten. Türk Telekom bu hizmeti verirken diğerini de mecbur gibi gösteriyor. Bunu da kendi iç yapısında hazırlamış. Hat sadece telefonla çekilir, çekilmiş hat varsa ADSL hizmeti de verilebilir. Teknik değil uygulama açısından mümkün ya da mümkünatsız kılmışlar durumu. Bence de kesiklikle tüketici hakları çiğneniyor.

    Aynı durum kablo internet için de geçerli. Kimse kablolu tv almak zorunda değil sırf internet için apartmanda varsa bir koaksiyel kablo çekilebilir. Aynı dava kablonet için de emsal gösterilebilir. (Gerçi 7 ytl gibi bir ücrete onlarca kanalı güzel bir görüntü kalitesiyle sunuyorlar.Telefondansa tercih edilebilir.)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Serdar

    Telefon olmasının esprisi zaten hattın "mevcut" telefon kablosunu kullanarak gelmesi arkadaşlar. Telefon sinyali olmuş olmamış farketmez. ADSL ile telefon sinyalleri zaten ayrıdır. Bu yüzden splitter'ı kullanıyoruz. Telefon sinyali olmazsa splitter kullanmadan direk ADSL kullanılır. Bunda teknik olarak mümkünatsızlık yok zaten. Türk Telekom bu hizmeti verirken diğerini de mecbur gibi gösteriyor. Bunu da kendi iç yapısında hazırlamış. Hat sadece telefonla çekilir, çekilmiş hat varsa ADSL hizmeti de verilebilir. Teknik değil uygulama açısından mümkün ya da mümkünatsız kılmışlar durumu. Bence de kesiklikle tüketici hakları çiğneniyor.

    Aynı durum kablo internet için de geçerli. Kimse kablolu tv almak zorunda değil sırf internet için apartmanda varsa bir koaksiyel kablo çekilebilir. Aynı dava kablonet için de emsal gösterilebilir. (Gerçi 7 ytl gibi bir ücrete onlarca kanalı güzel bir görüntü kalitesiyle sunuyorlar.Telefondansa tercih edilebilir.)


    Son noktayı koymuşssun sanırım. Benimde başıma gelmişti telefon sinyali yokken adsl çalışıyordu şaşırmıştım hatta. İnşallah dava lehimize sonuçlanır.

    Ayrıca bence kablotv için verilen 7 milyon telefona verilen 12 milyondan kat kat daha iyidir.En azından hakkedenler kazanıyor.




  • şunu söyleyeyim telekom kılıfını bulur.
  • ev telefonu yada adsl hattı. artık birinin fişi artık çekmenin (koparmanın) zamnaı geldi.
  • İŞTE O MEŞHUR KARAR:Ben bu kararı ekleyerek TELEKOM'a sabit hattımın iptali ve adsl hattımın devamı için müracaat edeceğim..İsteyenler bu örnek kararı da kleyip,önce bulundukları ilçedeki TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİNE başvurup yeni bir karar çıkartıp telekoma öyle başvurabilir..veya bu kararı emsal gösterip telekoma başvurur.telekom 15 gün içinde gerekeni yapmazsa vereceği yazılı cevapla birlikte konu ilçe hakem heyetine götürülebilir.
    ------------------------------------------------------------------------------------

    T.C.

    KOCAELİ VALİLİĞİ

    SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ

    Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı


    Karar No : 5/14

    Karar Tarihi : 12/03/2007

    KARAR


    Başkan Üye Üye Üye Üye

    Ferahi Konukoğlu Necla Mumcu Uğur Güngör Mehmet Akın Halil İbrahim Şişman

    Sanayi ve Tic. İl İzmit B.Belediyesi Kocaeli Barosu Avukatı Türksavder İTO Yönetim Kurulu üyesi

    Müdürlüğü Şube Müdürü Zabıta Memuru


    Raportör : Perihan Yapar

    Dosya No : 2007/87

    Şikayet eden Y.A. Derince/ KOCAELİ


    Şikayet edilen : KOCAELİ İL TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ ALEMDAR TELEKOM MÜDÜRLÜĞÜ İZMİT


    Şikayet konusu : Tüketicinin 233 45 45 nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hakkındaki şikayeti


    Şikayet tarihi : 25/01/2007


    Olayın özeti : Tüketici 233 xx xx nolu telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattını kullandığını , ADSL hizmetinden yararlanabilmek için telefon hizmetini de satın almak zorunda olduğunu, ancak DSL hizmetinin bakır devreler üzerinden iletilen hizmetlerden olduğunu , Türk Telekom’un mevcut, ADSL-DSL-G.SHDSL alt yapısının sabit telefon olmadan da bu hizmetleri vermeye elverişli olduğunu, kullanmadığı halde sabit telefon hattına minimum 1200 kontör karşılığı ücret ödediğini, sabit hattın iptal edilerek ADSL hizmetini alabilmeyi talep etmektedir.


    Şikayet edilenin savunmasının özeti : Savunma yapmamıştır


    İnceleme ve gerekçe : 4822 Sayılı Kanun ile değişik 4077 Sayılı Tüketicinin korunması kanununun 5. maddesi ”Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa , satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara yada başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz.” Hükmü yer almaktadır. Tüketici Derince de ikamet etmektedir. Tüketicinin şikayeti 12/02/2007 tarihli Hakem Heyetinde görüşülmüş olup, telefon hattı olmadan ADSL’nin kullanıp kullanılamayacağı teknik rapor istenmesine ara karar verilmişti, Sabit telefon olmadan da ADSL kullanımının mümkün olduğu, Türk Telekom’un alt yapısının da müsait olduğu bildirilmiştir


    Hüküm : Tüketici Yunus ABDULLAHOĞLU un 235 xx xx telefon hattı üzerinden çalışan 1878011035P nolu ADSL hattı hakkındaki şikayeti görüşülmüş olup, bilirkişinin teknik raporunda Türk Telekom un altyapısının sabit telefon olmadan da kullanıma müsait olduğu bildirilmiştir. Bu yüzden 4077 Sayılı kanunun 5. maddesi gereğince bir mal veya hizmetin satışı, başka mal veya hizmetin satın alınmasına bağlanamayacağından, tüketicinin telefon hattının iptali talebinin haklılığına, Türk Telekom un hattı iptal etmesine ve kararın taraflara tebliğine, tüketici mahkemesine itirazı kabil olmak üzere oy birliği ile karar verildi.
    ------------------------------------------------------------------------


    ÖNEMLİ AÇIKLAMA:
    Değeri 792,12 YTL in altında bulunan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin vereceği kararlar tarafları bağlar Bu kararlar İcra İflas İlamlarının yerine getirilmesi hakkındaki hükümlere göre yerine getirilir. Taraflar bu kararlara karşı 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemelerine itiraz edebilirler itiraz Tüketici sorunları Hakem Heyetinin icrasını durdurmaz.




  • Abicim adamın telefonu haberde yazıyor zaten 118 e ne hacet, ara sor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhanzeynel

    Abicim adamın telefonu haberde yazıyor zaten 118 e ne hacet, ara sor


    dün ben bu kARAR'a ulaşamamıştım..o nedenle dün 118 den baktım..
    bugün ise durum farklı..
    KARAR elime geçti..
    beni dahiyane (!!!) bir şekilde uyarmanıza hiç gerek yoktu;çünkü karar metninde YUNUS ABDULLAHOĞLU'nun telefon nosunu bende gördüm..o kadar kör değilim.

    öneriniz benim için hiçbirşey ifade etmiyor.


    not:
    Ben bu kararı tüketici derneklerinin tümüne tekrar gönderdim..Umarım sitelerinde bu konuya yer verirler artık..
    ayrıca bu konuyu ve KARAR METNİNİ hürriyet,milliyet,sabah,akşam,tercüman,vatan OKUR İZLEYİCİLERİNE yazdım..ayrıca Avrasya,Kanaltürk,Yeniçağ,Kanal B,NTV,CNN gibi tv.lerin internet sitelerine bildirdim..

    umarım konunun ülke çapında güncel bir konu olmasına yardımcı olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi priapo -- 16 Mayıs 2007; 13:18:41 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: priapo

    not:
    Ben bu kararı tüketici derneklerinin tümüne tekrar gönderdim..Umarım sitelerinde bu konuya yer verirler artık..
    ayrıca bu konuyu ve KARAR METNİNİ hürriyet,milliyet,sabah,akşam,tercüman,vatan OKUR İZLEYİCİLERİNE yazdım..ayrıca Avrasya,Kanaltürk,Yeniçağ,Kanal B,NTV,CNN gibi tv.lerin internet sitelerine bildirdim..

    umarım konunun ülke çapında güncel bir konu olmasına yardımcı olurlar.


    Duyarlılığın için teşekkürler.
    TT köşeye sıkıştı yapacak birşeyleri yok sonuç bariz ortada.
  • ben size soliim adsle zam yoldaadsl tarifelerine 8 ytl zam geliyor...
  • zurnanın zırt dediği yerdeyiz

    Bakalım telekom nasıl bi karşı atak yapacak
  • Sonuçta tekel,bir şekilde bunu kendi lehine çevirebilir
  • Tekel de olsa bir firma. Yargıya karşı mı gelecek?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Serdar

    Tekel de olsa bir firma. Yargıya karşı mı gelecek?

    Yargıya karşı gelemez tabiki ama,sözde yapacağı indirimi erteleyebilir v.b.Direk aklıma bu geldi.Çünkü küçük yerlerde oturan insanların kablo internet v.b gibi lüksleri yok.İnternet için elleri mahkum tt ye
  • Bunlar da mümkün. Ancak yargıya baş vurulduğu takdirde bir şeyler elde edilebildiği görüldükten sonra sanıyorum ki benzerleri gerçekleşecektir. En azından işe yaradığını görmek ve duyurmak gerekir... Hak savaşı kan akıtmaya değer...

  • Şuan için cep telefonu oeratörlerinin 3G altyaları hazır ve TT ile rekabet içine girebilecek olsaydı sanırım TT için daha da karamsar bir tablo oluşabilirdi. Ancak dedikleri gibi yapılacak herhangi bir indirim geciktirilebilir.
  • ısallah bu karar hayata gecırılıp heryerde kullanılır
  • düne kadar sadece zaman ve yenişafak gazete haberi olarak yer alıyordu bu haber..
    internet sitelerinde yok gibiydi..ama bugün bu haber biraz daha yaygınlaşmaya başladı..
    BENİM HAYRET ETTİĞİM ŞEY İSE;HALA TÜKETİCİ DERNEKLERİNİN BU HAKEM HEYETİ KARARINA YETERİNCE SAHİP ÇIKMAMASI..
    NE İŞ YAPAR ACABA BU DERNEKLER?
    EN AZINDAN GİDİP BU DAVA İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLEMELERİ GEREKMEZMİ?


    bugün bu habere yer veren siteler:
    http://www.haberglobal.com/detay.asp?hid=11000
    http://www.caytv.com.tr/rize.cay.tv/haber_detay/?2358-ADSL-ICIN-TELEFON-SART-DEGIL.html
    http://www.ensonhaber.com/news_detail.php?id=50378
    http://www.f5haber.com/haber.aspx?id=207552&cat_id=1&title=adsl_icin_telefon_sart_degil_haber
    http://www.konhaber.com/?syf=ktgr&ktgr=18&hbr=drw8IgeP3M
    http://www.teknomag.com/index.php/post/2361/
    http://www.haberglobal.com/yorum.asp?hid=11000
    http://www.mehtap.tv/index.php?hbrID=3348
    http://www.turkboard.com/viewtopic.php?t=120943



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi priapo -- 17 Mayıs 2007; 12:05:27 >




  • nedense büyük holding gazetelerinde ve tv'lerde bu gelişmeye henüz hiç yer verilmedi..
    ben dün hemen hepsine yazmıştım..
    herhalde telekomun cem yılmazlı reklam pastasını yemekle meşguller..
  • chip e falan da yollasaydın..kesin yazar onlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 17 Mayıs 2007; 15:51:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tracy

    chip e falan da yollasaydın..kezin yazar onlar


    forum sayfalarında bu konuyu ele almaya başlamışlar..
    http://www.chip.com.tr/forum/konu.asp?TOPIC_ID=30534
    benim aklıma TÜRKİYE MİMAR VE MÜHENDİSLER ODASI geldi..onlara yazmamıştım..çünkü onlar da telekom'un son zamları için DANIŞTAY'a iptal davası açmışlardı..Ukalalık yaparak belki haberleri yoktur diyerek onlarada yazıverdim..




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.